Blandet salat med kylling og avokado.
Du må være logget inn for å bruke denne funksjonen.
Logg inn Ny bruker? Registrer deg her.Ny bruker? Registrer deg her!
Blandet salat med kylling og avokado.
Spiser mørk sjokolade til kvelds. 70% fra Lindt, syrlig og god. tk6. Jau!
Pizza!
Endelig er det fredag igjen, og mat står i fokus.
I kveld blir det oksehaleragu med pappardelle, lager pastaen sjøl ja.
Dette skal jo putre og kose seg ganske lenge, så da tenkte jeg å kose meg med noe enkelt og godt mens vi venter. Det er lefser med fenalår, litt potetsalat (typ Delikat el) og litt finhakket purre. Sammen med noen glass med australske bobler blir ventetiden overkommelig.
Når det gjelder drikke til raguen henvender jeg meg til min gamle venn Faustino den første av Rioja, han svikter aldri.
Avslutter med en lett epleterte med vaniljeis.
I morgen blir det piggvar til hovedrett og kongekrabbe til forrett. Her er ikke tilbehøret helt på plass ennå, men det skal stå til en Poilly-Fume, tror jeg lener meg på Hellstrøm her, han er glad i piggvar.
Og kanskje en sjokoladefondant til dessert, hvis den som er god til det vil lage det. Og det gjør hun sikkert om jeg spør pent.
God mathelg!
Vi tømmer fryseren for mat som har ligger der litt, så da blir menyen deretter. I kveld står pannestekt torskefilet på menyen, sammen med rester av en mild rotmos og hva vi nå mptte ha av grønnsaker i samme fryser. Sannsynligvis erter.
I glasset: noe lett og rødt som heg kan fortsette å nyte utover kvelden. Får se hva som ligger i skapet.
Ferske reker fra Flyvefisken på surdeigsbrød fra Gamle Oslo Delikatese. Fulgt av Stilton fra samme sted. Deretter litt søtsaker fra Augestad....
https://www.conditori-augestad.no/
Og til dette pappvin. Får se om det blir noe whisky til til whiskykonfekten.
Bare tenk på konsekvensene. ;-)
I dag ble det biff med ovnsbakte cherrytomater, potetbåter og sjampinjongstuing. Men rødvinen klarte jeg å glemme. Ble ikke helt det samme med fun light...
Glycinello
Huff da
Her ble det også biff men med rødvin !
Hvis fun lighten er av typen bringebær, kan du jo bare helle litt håndsprit opp i, så blir det vel tilnærmet samme effekten som en litt edlere årgang vin..
Her tok vi opp 2 poser med pinnekjøtt i går, og middagen er nettopp inntatt. Full pakke med juleøl og akevitt. :)
Kvalitet er undervurdert, ja.
Ingen planer om Brusseltur i 2021, men kunne til gjengjeld tenkt meg å prøve denne nettbutikken. Hvis jeg blir gal nok til å bruke 150 kr på 6 biter, da..
Takk for tipset mr.Owen! Det skal jeg prøve neste gang:)
Ser at kiloprisen ikke er så himla langt over fabrikklaget dansk sjokolade... Men dette er håndverk og enkvinnesforetak. Verdt å prøve.. Mener nå jeg.
Ble dårlig med whisky i dag - for trøtt - men derimot mye reker. Jeg lage et rekesmørbrød toppet med reker for 177 kroner. Det var plass, faktisk! Men ble såvidt mye at jeg måtte ta en liten skive ved siden av, for å maule reker og majones er ikke bare helt fantastisk.
I morgen er det atter en matdag. Jeg aner ikke hva jeg får lyst på - alt fra Moussaka til Beef Wellington... :-D
Argh,,, blir så oppgitt når jeg ser slike nettbutikker. Hvorfor kunne vi ikke bare være EU-medlemmer som alle andre siviliserte land i Europa, så kunne vi shoppet konfekt fra Beliga og whisky fra Skottland som alle andre. Sukk.
Vel vel, vi har da de lokale da. Det er bra. Lindt synes jeg ikke har noe speiselt god sjokolade - har i alle fall smakt mye kvalmende av dette fylte greiene. Og så tror jeg de er blitt dårligere på kvaliteten med årene.... For å tjene mer penger.
(Innlegget ble redigert 26.02.21 22:25)
Skrei i dag-(ikke klassisk skrei, lever og rogn), men nymotens ovnsbakt med vårgrønn ertepure og bacon.
Slik mat gir meg en skikkelig middagslur.
Kommer nok til å prøve den...etterhvert.
Da har man bestemt seg. Det blir rett og slett entrecote, helstekt. Husker sist gang da jeg gikk på de lokale sjappene på Grønland og ingen hadde et bra stykke, så endte på Meny. Men denne gangen går jeg bort til Makwan. Regner med de har. Tilbehør, litt usikker, kanskje gjøre det veldig enkelt bare med ruccola og god parmesan, som en forandring fra beearnaise. Tenker å prøve en Barolo, type billig til. Evenutelt en annen saus. Litt usikker. Klassisk bearnaise er jo også godt, men kan jo ikke ha det hver gang... eller?
Åkkesom - det som er sikkert er at det blir 2-3 whiskysmaksprøver etterpå i dag. Det er helt sikkert.
Jeg sier som en nær slektning som leser her inne, men svært sjelden skriver, at du orker å holde på med disse menyene hele helgen!! Synes selv det er veldig moro å lage mat og slapper av med det, men altså tre retter flere dager på rad... :-D
Hellstrøm sin soyabaserte saus til piggvar er fantastisk, selv om erfaringen bare er en eneste... Det var jo den restauranteier Sveaas skulle ha hver eneste gang han bestøkte restauranten. Forstår ham godt der.
Stekt laks med pasta, pesto og en tørr hvit i glasset.
Det blir saltsild med ertepurre. Og rødbrus til.
Hehe, det kan du si.
Matlaging er ikke bare en interesse, det har nok mer eller mindre blitt hobbyen min. Fredager og lørdager tilbringes på kjøkkenet (gammeldags leilighet med kjøkken m/dør). Vi ser aldri på TV de dagene, vi er på kjøkkenet, hører musikk, drikker vin og lager mat. Så her er både veien og målet høydepunkter.
Soyasausen er en klassiker, men fant en i den nye boken som så spennende ut - det er en grønn karrisaus laget på blåskjellkraft. Så nå er det ut på blåskjelljakt!
Ja, det er i hvert fall noe som er veldig greit å ha! Jeg blir helt matt av disse nye leilighetene bare har en benk inne i stua. Det finnes jo leiligheter til veldig mange millioner som ikke har kjøkken. Halvåpne løsninger er jo greit, det har jo sine fordel. Men jeg hadde da verken fått slappe av verken skikkelig på stua eller kjøkkenet med en slik løsning. Og så mener jeg kjøkkenet skal være en arbeidsplass, nettopp fordi det også er lystbetont, og da er det positivt at det i hovedsak er det. Og ikke noe kvasigreier. Husker en gang for veldig mange år siden (30 minst) jeg så et såkalt "proffkjøkken" i et Bonytt. Helt siden den gang har jeg egentlig ville hatt et slikt kjøkken...
nok om det. Lykke til på jakt etter blåskjell. Jeg fant ut at det blir chimichurri til dagens store stykke entrecote som jeg fant på Coop Extra.
Wittamer og Mary
Ååå, hvorfor har vi ikke sånne butikker i Norge? Vi er for trauste.
Kan fort bli dyrt på nett med alle tillegg.Bestilte en sjokoladesak før jul, ikke store greiene, kom i en stoooor pappeske stappfull med isopor biter.
Når det gjelder Lindt er jeg enig at de fylte ikke er gode,men de rene sjokoladene er gode.Helst de små bitene man får kjøpt på flyplasser i utlandet.
Muligheter for lungemos til kvelds.
Bor selv i en leilighet med stue og kjøkken i ett-løsning. Lagde mye mer mat da jeg leide leilighet med seperat stue og kjøkken. I alle fall av typen som tok mer tid og genererte mer rot.
Ja, det er selvsagt det med rotet som er det viktigste her. Det går helt sikkert fint om man holder veldig orden, men for meg ville det bli forstyrrende at det f.eks. nå stod en entrecote til temperering inne på stua, slik det gjør på kjøkkenet nå... :-D Har jo sett litt på muligheten til å bytte ut denne leiigheten fra byård fra 1880 til noe nyere, men utvalget blir en del begrenset i mulig (og for så vidt umulig... ) prisklasse når man ønsker seg separat kjøkken, eller i det minste et ganske tydelig skille...