Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
KingKongHalvor

Innlegg: 56804
KingKongHalvor
05.05.21 14:31

Selvsagt, alle råvarer er selvprodusert, det er jo en forutsetning for at det skal bli godt. 

(Innlegget ble redigert 05.05.21 14:35)

Ale-Jet

Innlegg: 42789
Ale-Jet
05.05.21 15:33

Karbonader, ris og peppersaus.

KingKongHalvor

Innlegg: 56804
KingKongHalvor
05.05.21 19:06

Røkt hvalkjøtt som aperitiff, risotto med asparges til forrett. Champagne til. 

Stekt salmalaks med nypotet, agurksalat og urterømme til hovedrett. Chardonnay fra Bogle. 

En frisk dessert med lag av kjekssmuler, stivpisket creme fraiche og lemoncurd. Pyntet med blåbær. Resten av champagnen til. 

Og et glass Amarone får runde av kvelden, det er jo på ærbe i mårra. Men er det bursdag så er det bursdag. 

glycinello

Innlegg: 6954
glycinello
05.05.21 19:50

Stekt torsk med kokte nypoteter og diverse grønnsaker.

Ale-Jet

Innlegg: 42789
Ale-Jet
06.05.21 20:29

Lasagne og hvitløksbrød.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45812
PapaSmurf *MOD*
06.05.21 20:31

Stekt laks med brokkolisalat og søtpotetmos. Jeg kunne styre meg for den mosen, men resten var godt. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45812
PapaSmurf *MOD*
06.05.21 20:32
KingKongHalvor: Røkt hvalkjøtt som aperitiff, risotto med asparges til forrett. Champagne til. 
Stekt salmalaks med nypotet, agurksalat og urterømme til hovedrett. Chardonnay fra Bogle. 
En frisk dessert med lag av kjekssmuler, stivpisket creme fraiche og lemoncurd. Pyntet med blåbær. Resten av champagnen til. 
Og et glass Amarone får runde av kvelden, det er jo på ærbe i mårra. Men er det bursdag så er det bursdag.

Jeg ble litt overrasket over menyen helt til jeg kom til siste avsnitt. Tenkte at det var litt av en fancy torsdag. Hørtes forøvrig helt smashing ut. Er det du som får en ny årring?

(Innlegget ble redigert 06.05.21 20:34)

DrSchwei

Innlegg: 54150
DrSchwei
06.05.21 20:47
KingKongHalvor: Chardonnay fra Bogle.

Det går et par kasser i året? :-D

Har vært en latterlig dårlig matuke hos meg. I dag, som i går, frossen pytt i panne fra Rema. Altfor mye å gjøre på jobben og veldig mye slitsomme ting, vente på andre og utlåmodige kunder...

... men tror det verste er gjort nå, så jeg i alle fall kan begynne å tenke på helgen. Det er noe litt kjedelig når man ikke kan få dyrke mat-hobbyen og glede seg til helgekos.

Ser at Jacobs har tilbud på kje nå, kanskje tar jeg en trikk opp, så det blir til lørdags. I morgen har jeg en bit hjemmegrava gravlax som jeg fant fra fryseren. Blir nok bra nok.

KingKongHalvor

Innlegg: 56804
KingKongHalvor
06.05.21 21:14
PapaSmurf *MOD*: Jeg ble litt overrasket over menyen helt til jeg kom til siste avsnitt. Tenkte at det var litt av en fancy torsdag. Hørtes forøvrig helt smashing ut. Er det du som får en ny årring?

Ikke helt vanlig hverdagsmeny nei. ;-)

Neida, jeg fylte før påske, nå var det en jeg liker å lage mat til.

KingKongHalvor

Innlegg: 56804
KingKongHalvor
06.05.21 21:16
DrSchwei: Det går et par kasser i året? :-D

Det gjør det nok, er veldig glad i den. Men det går mindre av den i månedene som kommer, da går vi for det litt lettere.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45812
PapaSmurf *MOD*
06.05.21 21:18
DrSchwei: Ser at Jacobs har tilbud på kje

Hva smaker egentlig kje? Jeg er småskeptisk, men for alt jeg vet går jeg glipp av kulinariske nytelser. 

DrSchwei

Innlegg: 54150
DrSchwei
06.05.21 22:07
PapaSmurf *MOD*: Hva smaker egentlig kje? Jeg er småskeptisk, men for alt jeg vet går jeg glipp av kulinariske nytelser.

Litt lettere og friskere enn lam. Kanskje noe mellom lam og kylling, for å være litt lettvint Det beste med kjeet er en nydelig smak på fettet, om man langtidssteker en bog eller steker lår med litt god varme og får sprøtt kinn, blir det nydelig. Det samme gjelder ribbe. Ypperlig kjøtt på grillen, vil jeg tro, selv om jeg ikke har noen erfaring på det. Ribbe tar jeg gjerne i sous vide før jeg steker det sprøtt. Favoritten er nok langtidsstekt bog, der kjøttet faller av beinet og skinnet/fettet er sprøtt.

(Innlegget ble redigert 06.05.21 22:08)

DrSchwei

Innlegg: 54150
DrSchwei
07.05.21 19:00

Ble en kebabrull til sein lunsj. Med cola. Da blir det gravlax til kvelden. Om det bare blir med brød og saus, vites ikke, kanksje jeg koker et par poteter også...

... men drikke er greit. Har skjenket meg et glass whisky. Arran 10 Single Malt. Bra saker. Galskapen er at jeg bruker et tumbler-glass og har en isbit oppi. Men av og til trenger man bare noe godt i glasset, uten mer avansert smaking, sniffing og betraktninger rundt innholdet. Sjelden det skjer, men litt stressset uke...

glycinello

Innlegg: 6954
glycinello
07.05.21 21:26

Ble en slags BLT-sandwich på ciabattabrød i dag. Supplerte den med en stekt kylling(ikke hjemmelaget), avokado og hvitløksdressing(den var hjemmelaget). Servert med ovnsbakte potetbåter og salat. Pepsi max i glasset, men spørs om det ikke blir et aldri så lite glass Bowmore i løpet av kvelden. DrSchwei fristet meg.

KingKongHalvor

Innlegg: 56804
KingKongHalvor
07.05.21 22:48

Uvanlig fredagsmiddag, men vellykket. Heimelaga pasta med kjøttboller i marinarasaus. Det er tre enkle ting - pasta, tomatsaus og kjøttboller. Men laget med gode råvarer, fra scratch, så blir det magisk, som så mye fra Italia. 

Tombacco i glasset. Anbefales!

SirOwen*MOD*

Innlegg: 60058
SirOwen*MOD*
08.05.21 10:04
glycinello: ikke hjemmelaget

Kong Halvor rynker på nesen :p

DrSchwei

Innlegg: 54150
DrSchwei
08.05.21 10:43
KingKongHalvor: Tombacco i glasset

Fydda, Lund i Aftenposten sier at man skal tørke av seg rødvinsglasset for å henge med på trendene. Merker jeg blir litt irritert. Og igjen dette maset om at det er "Vestkanten" som "leder" an i løypa. Det er greit at rødvinssalget har gått noe ned, men så vidt jeg kan se har hvit, rose og naturvin bare kommet på toppen. Det henger nok sammen med økt totalforbruk - hvitvin og rose på sommeren og til fisken, mens rødvinsflaska fortsatt gjelder til biffen lørdag kveld!

DrSchwei

Innlegg: 54150
DrSchwei
08.05.21 10:45

Skal ut å finne meg kje i dag. Litt usikker på hvilken butikk jeg velge. Men akkurat nå er planen å ta banen til Majorstua og gå hjem med varene.... Jacobs har kje på tilbud. Mathallen er nærliggende, men de står ikke oppført med kje i nettbutikken. Kanksje sender jeg dem en melding for å høre om de har.. Vi får se.

Men det blir i alle fall en Chianti til kjeet og så får vi se på øvrig tilbehør. Grønn asparges og nypoteter har jeg, så trenger vel egentlig ikke så mye mer. Gleder meg !

Someone

Innlegg: 28086
Someone
08.05.21 10:57

Crispy Duck i kveld, så da blir det en av få "boksemat" jeg spiser til middag, da en fransk boks med andeconfit sørger for andekjøttet

DrSchwei

Innlegg: 54150
DrSchwei
08.05.21 14:20

Da ble deg bog av kje. Egentlig den styknigssdelen jeg liker best. Lår er bra, men bog er best til å steke lenge til det faller av beinet. Kje kan være litt tendenser til seigt. Samtidig er det litt for "fint" til å bli langtidsstekt. Låret synes jeg er best stekt til rosa og med lette grønnsaker til. Bogen best langtidsstekt og med kraftigere og "mørkere" smaker. Lar de brunes fort ved høy temperatur i ovnen først, og setter så ned på ca 90 grader og la stå en 4-5 timer, tenker jeg. Bruker bare olje på og lar hvitløk være med, sammen med rosmarin og timian - fersk. Baker også litt løk etteer hvert. Og kanskje litt gulrot. Til dette råstekte nypoteter og grønne asparges.

Antakelig blir det så bra at jeg må finne fram en litt dyrere vin. En annen ting som er bra er at det antakelig er veldig fint å avslutte balkong-dagen ved 19-tiden, og trekke inn for en meget bedre middag. Et av årets høydepunkter i matveien dette. :-)

KingKongHalvor

Innlegg: 56804
KingKongHalvor
08.05.21 18:00

Super tur i finværet i dag, sitter ute og bryteren GT nå. Liten lyst på matlaging, blir noen ovnsbakte poteter, brokkolisalat med bacon og noen sommerkoteletter på grillen. 

Skål og god sommer!

KingKongHalvor

Innlegg: 56804
KingKongHalvor
08.05.21 18:09
SirOwen*MOD*: Kong Halvor rynker på nesen :p

Haha, jeg bryr meg lite. Hvis noen vil bruke livet på å spise grillpølser og Grandiosa plager deg meg fint lite. 
Jeg har kanskje en mer lidenskapelig tilnærming til mat og matlaging enn gjennomsnittet, men prøver bare å inspirere andre. Jeg har selv lært mye og blitt inspirert selv i løpet av 13 år. 

Ale-Jet

Innlegg: 42789
Ale-Jet
08.05.21 18:53

Hjemmelaget pepperonipizza.

SirOwen*MOD*

Innlegg: 60058
SirOwen*MOD*
08.05.21 19:51

Marinert kalkun med fløtegratinerte poteter, smørstekt mais & bear-nice saus.

glycinello

Innlegg: 6954
glycinello
08.05.21 20:14

Det som skulle bli søndagsmiddag ble lørdagsmiddag i stedet for. Gratinert kveite i form med purre, gulrøtter, cherrytomater og fløtesaus. Toppet med revet ost.  Servert med kokte poteter.

DrSchwei

Innlegg: 54150
DrSchwei
10.05.21 20:56

Grillpølser.

KingKongHalvor

Innlegg: 56804
KingKongHalvor
10.05.21 22:03

Fish and chips. 

Rosinboller til kvelds. 

JOlsen

Innlegg: 5769
JOlsen
11.05.21 16:09

Det blir sild og poteter, skikkelig husmannskost. Og utrolig godt. 

DrSchwei

Innlegg: 54150
DrSchwei
11.05.21 16:31
KingKongHalvor: i finværet i dag,

Hva er dette? Har helt glemt hva det kan være.

Her blir det fiskeboller i karrisaus i dag. Etter inspirasjon på et FB-forum jeg har meldt meg inn i - mye rart der....

... ellers er det jobbing fra 05 til godt over 21 i dag. Men selvsagt med noen pauser innimellom.

Blir nok vann til dagens middag.

DrSchwei

Innlegg: 54150
DrSchwei
11.05.21 20:32

Hm, er egentlig ikke så veldig godt - fiskeboller i karrisaus. Bedre i hvit saus. Dette til orienteirng.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg