Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
fryatt
fryattInnlegg: 4393
09.09.12 15:52

Baligryte og solo lett. Det er utrolig godt. Så runder vi av med en god porsjon med multekrem med rød saus.

CFN
CFNInnlegg: 3846
10.09.12 15:58

Risotto med kantareller, parmesan og litt andepølse. Til det en 2001 Langhe Status fra Mascarello.

sanila
sanilaInnlegg: 34058
10.09.12 16:04

Mums.risotto er comfort food:-)

CFN
CFNInnlegg: 3846
10.09.12 17:04

En av rettene mine kone og jeg alltid kommer tilbake til. Fort gjort å tilberede, og beldig godt når man lageret fra bunnen av med ordentlig kraft. At det også er en genial match til viner på Nebbiolo er heller ingen ulempe for min del (=

fryatt
fryattInnlegg: 4393
10.09.12 17:19

Pannnekaker og potet og brun saus. Serveres med en tørr hvitvin.

sanila
sanilaInnlegg: 34058
10.09.12 18:37

Rotfrugtmos med puy linser i rødvinssause.  Og ha, ha, kokevannet fra grøntsakene som drikke.

 

MoreTEN
MoreTENInnlegg: 20740
11.09.12 19:20

Jeg er så fryktelig lat og uinspirert for tiden, så i dag blir det en chili. Veldig enkelt tomatbønnevarianten, men med litt god krydderblanding, rikelig med hvitløk og en dæsj rømme i serveringene, så går det nok greit ned. Men...

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14282
11.09.12 19:22

Pizza, popcorn og øl. 

Enkel kost til landskamp :-) 

fryatt
fryattInnlegg: 4393
11.09.12 22:44

Rødbrus og omelett :-)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
12.09.12 13:49

Ensidig og enkelt kosthold på dager jeg jobber ettermiddag/kveld.

Mandag: Lofoten fiskekaker (60 prosent hysa) - blomkålpuré m melk og litt rømme (ble nesten suppe).

Tirsdag: Ditto !

Onsdag: Torskefilet (disse hendige og gode fra Rema, frossne) - 2 stykk, kokt broccoli i biter, blandet med litt rømme og restene av blomkålpureen!

Drikke: Vann, avkjølt i en Menu karaffel i mitt AEG-kjøleskap.

 

 

(Innlegget ble redigert 12.09.12 13:49)

gourmande
gourmandeInnlegg: 12614
12.09.12 15:16

Hjemmelagde kjøttboller (mye friske urter, hvitløk, parmesan i), samt tomatsaus, som jeg ganske ubeskjedent kaller verdens beste. Den koker i 1 time; med bl.a. rødvin.. :-) Potetpuré av norske mandelpoteter, knust i min nye potetpresse.

Smaskens!

PS: Så en kyllingrett på BBC Lifestyle igår, en Kylling Kiev, visstnok veldig populær en gang i tiden. Den skal jeg lage til helgen. Den så utrolig god ut, og forholdsvis enkel å tilberede.

(Innlegget ble redigert 12.09.12 15:24)

CFN
CFNInnlegg: 3846
12.09.12 18:27

Sushi og en 2001 Jos. Christoffel Jr. Urziger Wurzgarten Riesling Spatlese halbtrocken.

Nydelig!

CFN
CFNInnlegg: 3846
13.09.12 18:00

2 fileter av kylling fra Holte Gård inn i ovnen med noen mandelpoteter. Imens lages soppstuing og en enkel saus på kraft, rømme, mel, smør og krydder. Til dette Mercurey Clos Tonnerre 2008 fra Michel Juillot.

CFN
CFNInnlegg: 3846
15.09.12 17:11

Kjøpte hjortefilet og kraft på Matstreif i dag. Kraften blir til saus og rotgrønnsaker og poteter bakes i ovnen. Hjorten står der allerede og burde nå 55 grader om et par timer. Tenkte også steke opp noen kantareller.

Vi drar til Margaux for å finne vin i dag, Marquis de Terme 2001.

(Innlegget ble redigert 15.09.12 17:18)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
15.09.12 17:39

Det blir flatbiff av lam frå Flåm, kjøpt inn på Matstreif. Kantalreller* skal stekes med litt løk i smør fra Tyssen tilsatt ramsløk, tenkte faktisk å lage litt halvveis stuing med rørosrømme og noen friske tyttebær, slik at saus blir overflødig. Gulløyepoteter skal saltbakes i ovnen med rosmarin.

Drar til Piemonte for å finne en billigbarolo til dette, taxfree-Soui 2007.

Til dessert er det lagret Kraftkar fra Tingvollost. Jeg til dette nå kokt opp noen norske plommer (Victoria?) sammen med brunt sukker, en liten kanelstang og en halv anisstjerne. Det lukter godt, i hvert fall...

Til kaffeen har jeg noen sjokolader fra Selbu.

* aldri en helg uten kantalreller fra slutten av august og så de finnes i mengder.

(Innlegget ble redigert 15.09.12 17:40)

ynnory
ynnoryInnlegg: 48459
15.09.12 17:40

Litt pils nå. Senere fisk stekt på gammeldags bål... Likör etterpå... Ikke helt utenkelig.. Ja, denne likören...

CFN
CFNInnlegg: 3846
15.09.12 18:29

Har kjøpt Soui 2006/2007 på tax-free selv. En korrekt og god Barolo som trenger en god del luft slik jeg husker det. Ble bedre og bedre utover kvelden.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
15.09.12 18:33
CFN: En korrekt og god Barolo som trenger en god del luft slik jeg husker det. Ble bedre og bedre utover kvelden.

Ok, takk, det var nettopp det jeg tenkte på nettopp. Tar den over på en karaffel.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53873
15.09.12 19:23

Med skam å melde, pølse i lompe.

Kan ikke huske sist gang det var lørdagsmiddagen, men har absolutt ingen matlyst. 

fryatt
fryattInnlegg: 4393
15.09.12 19:26

Er med i Vektklubb!

TURBRA
TURBRAInnlegg: 39767
15.09.12 19:28

Kyllingfilet, ris og grønnsaker med et glass økologisk rødvin og vann til.. :)

(Innlegget ble redigert 15.09.12 19:29)

ynnory
ynnoryInnlegg: 48459
15.09.12 19:42

Ökologisk rödvin? Nytt! Og denne alkoholen er mindre usunt eller smaker bedre? Godt og smakelig måltid, Turbra! Og god helg!

TURBRA
TURBRAInnlegg: 39767
15.09.12 20:56
ynnory: Ökologisk rödvin? Nytt! Og denne alkoholen er mindre usunt eller smaker bedre? Godt og smakelig måltid, Turbra! Og god helg!

Den er i hvert fall veldig god; det er ikke brukt kunstgjødsel og druene ikke sprøytet med gift! Kan anbefales. Koster 120 kroner.. :) God helg til deg også ynnory! Håper du har det bra.. :))

        DOMAINE
JEAN BOUSQUET
        2011

(Innlegget ble redigert 15.09.12 20:58)

sanila
sanilaInnlegg: 34058
15.09.12 21:08
TURBRA: Den er i hvert fall veldig god;

Den er veldig god:-)

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 60644
15.09.12 21:08
DrSchwei: Til kaffeen har jeg noen sjokolader fra Selbu.

Akkurat det jeg har til kaffen akkurat nå. God sjokolade, men orker ikke mer enn en bit.

Denne eska kommer til å vare lenge ..:)

Ellers spiste jeg en halv grillet kylling med ovnsbakte (2)poteter, (1,5)gulrøtter, (0,5)pastinakk, (1)rødløk og (2fedd)hvitløk, olivenolje, kvernet flaksalt og kvernet fempeper. Sursøt tomatsaus over.

Ett glass rosevin til. Six hats. :)

(Innlegget ble redigert 15.09.12 21:14)

Otaco
OtacoInnlegg: 28
15.09.12 21:10

Snop cola kaffe og snus på Ekofisk, Her er det fest hver lørdag. :)

bjoro
bjoroInnlegg: 28315
15.09.12 22:07

Noen mexicanske lefser med kliss og søl inni. Pils, cola og rødvin. Avsluttes med en kort serie irish coffe..............

............og muligens slagsmål

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
15.09.12 22:07
GARDSDATTRA: Akkurat det jeg har til kaffen akkurat nå. God sjokolade, men orker ikke mer enn en bit.
Denne eska kommer til å vare lenge ..:)

På Matsreif hadde de i "løsvekt", så kjøpte meg to tiramisu, to bjørk "og noe" - og to lakris. Klarer to-tre. Men ikke mer... :-)

Det er jo kjempefordelen med slik kvalitetssjokolade, man spiser bare en-to-tre biter og man er tilfreds. Det er jo mye bedre og sunnere enn å kjøpet "3 for 2" store sjokoladelater til en bare litt høyere pris.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 60644
15.09.12 22:13
bjoro: kort serie irish coffe..............
............og muligens slagsmål

Hvor mange slagsmål blir det pr glass wisky-karsk med krem? ;)

Sånn til vanlig mener jeg?

(Innlegget ble redigert 15.09.12 22:14)

bjoro
bjoroInnlegg: 28315
15.09.12 22:20
GARDSDATTRA: Hvor mange slagsmål blir det pr glass wisky-karsk med krem? ;)
Sånn til vanlig mener jeg?

ca 0,3

altså etter 3 drammer ca ett slagsmål. Men det kommer jo an på om jeg er aleine eller ikke. Når jeg er sammen med folk tar jeg meg sammen og tåler etpar til.

Min kjære sitter ved siden av meg nå og er foreløpig trygg. Men  en kan jo håpe på en liten runde beinkrok........

Karsk..... det er lenge siden det. God HB med litt sukker og farge. Men uten krem. Fusel og krem passer ikke sammen ;)

Lefsene jeg fikk var forresten gode......

Klikk for å gå tilbake til toppen