Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
27.07.18 21:07

Antakelig den beste retten jeg har laget i i dag... Sjøkreps har jeg lenge ment har vært oppskrytt, men denne gangen var det valuta for pengene, selv til nær 500 kr/kg... Krepsen sprellet lenge etter at jeg hadde delt den. 4-5 minutter baking i ovnen var perfekt. Med reker, kamskjell og kraft kokt på rester av sjøkreps, reker og litt anna, så ble det meget smakfullt. Akkurat slik jeg ville ha retten. Råvarekost er vel ca 400 kroner på en slik rett- ja, det er sinnsykt, men det er bare en gang i året man fyller år. :-)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
29.07.18 16:57

Da ble det en høyst middelmådig lørdag. Men så er det søndag og jeg tenker å grille entrecote og prøve med bearnaisen fra Ek, som jeg hørte så mye bra om at jeg må prøve den. Kokt broccoli og råstekte poteter til, tenker jeg, samt litt tomatsalat, i all enkelhet.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
29.07.18 17:27

Lerstangkylling på tilbud hos Meny, den er straks klar. Ikke noe avansert i dag, bare en salat med couscous og litt tzatziki til. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
29.07.18 18:34

Og resten av en fruktsalat fra i går, med pakistansk mango, ananas, lime, mynte og litt chili. Veldig bra tilbehør.

Strandereng
StranderengInnlegg: 8445
29.07.18 21:45
KingKongHalvor: Hurtigsylting av rødløk kan du prøve med lime, det blir overraskende godt uten varme og påfølgende avkjøling. Ørlite salt, litt sukker og limesaft. Allerede etter 10 min får du effekt.

Prøvde dette i dag. Hadde en bunt med forholdsvis små rødløk kjøpt på den lokale gårdsbutikken her. 
Den sto i ca tre kvarter og syltet seg mens resten av maten ble laget. Det var "sykt" godt, kan jeg hilse og si :-)
Tror det alltid vil bli laget sånn heretter.

Heldigvis har det blitt en vane å alltid ha lime i skapet. Piffer opp det meste.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 14175
29.07.18 23:19
DrSchwei: Råvarekost er vel ca 400 kroner på en slik rett- ja, det er sinnsykt, men det er bare en gang i året man fyller år. :-)

...men det hadde blitt enda dyrere om du hadde valgt å spise ute på et finere sted, noe mange gjør.

Da kommer man sjeldent under 1000 kr snuten., og en er neimen ikke garantert å bli skikkelig mett heller.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
30.07.18 21:27

Ja, jeg tenker litt sånn. Spesielt etter den veldig mediokre opplevelse på samme sted jeg kjøpte fisken.... En gryte med ymse til 300 kroner - stort sett noen oppflisa fiskebiter, reker og en malplassert krabbe der. 

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
30.07.18 21:29

Munchies med kolleger i dag - tenkte på den originale med blåmuggost, men ble mer frista av "månedens" med mye ost. Den hadde dessverre også en del ketsjup i seg, som tok litt luven av smaken. Foretrekker uten ketsjup, eller bare litt, så heller ketsjup til fries. Et glass øl til - det hele smakte totalt sett bra, etter en uvanlig lang arbeidsdag fra 0545 til 1700.

bennyen
bennyenInnlegg: 12531
31.07.18 22:25

Fikk så lyst på kjøttkaker med kålstuing i dag. Og  det er jeg som er kokka så sånn ble det.

Utrolig lenge siden sist, men greit med litt avveksling fra grillmat og sjømat.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
31.07.18 22:38

Mer ekstrajobbing i dag igjen. Ikke veldig stor matlyst i varmen, men hadde råvarer til Pasta Carbonara. Så da ble det med det. Og ja - jeg hadde en skvett fløte oppi.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
31.07.18 22:52
DrSchwei: Og ja - jeg hadde en skvett fløte oppi.

Hehe, tøysegutt! :-D

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
01.08.18 19:14
DrSchwei: Hvaaa?! Har blandaballen formert seg sørover? Ikke så rart. Det er jo veldig godt. Kjøper det når det er til salgs på matmarkeder.

Måtte nesten dra frem denne. Har vært hos nevnte mormor og blitt overforet med blandaball i dag. TIlbehøret var stekt flesk, poteter, kålrotstappe og gulrøtter. Nydelig. Fikk med meg rester hjem, så da er kveldsmaten også reddet. Om jeg orker å spise noe mer i dag da vel å merke...

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
01.08.18 21:20
glycinello: Måtte nesten dra frem denne. Har vært hos nevnte mormor og blitt overforet med blandaball i dag. TIlbehøret var stekt flesk, poteter, kålrotstappe og gulrøtter. Nydelig. Fikk med meg rester hjem, så da er kveldsmaten også reddet. Om jeg orker å spise noe mer i dag da vel å merke...

Ja, da er du heldig - fort gjort å spise litt for mye. Noe av det beste som finnes. Ser fram til Matstreif her i Oslo i starten av september. Da skal jeg skaffe meg noen baller. Type blandet.

Ble pizza her i dag. Frossen. Overtid tredje dag på rad. Så blir bare jobbing og spising, samt et par timer i sofa.

Silver
SilverInnlegg: 15
02.08.18 17:32

Langtidsstekt svineknoke med rotmos.Kjempegodt 

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
02.08.18 18:29

Siden jeg er på blandaball-diett tydeligvis ble det rester i dag. Skar blandaballen i skiver og stekte sammen med poteter, bacon og gulrøtter. Var godt dèt og selv om det ikke kunnen måle seg med gårsdagen.

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
03.08.18 18:37

Det ble en aldri så liten hyllest til vår alles kjære matmor i dag. Gikk inn på NRK.no og fant frem noen oppskrifter fra Ingrid Espelid Hovig. Mye spennende å velge mellom, men valget falt på to oppskrifter som står i stil med mine kokkeferdigheter; havrescones og jordbærkrem.

Spiste sconsene med smør, brunost og blåbærsyltetøy.

Kanskje ikke en standard middag, men smakte godt uansett. Rip Ingrid og takk for maten!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
03.08.18 20:06

Mye gull med Ingrid på NRK.no. Der ligger jo veldig mye av de siste 50 års mathistorie. Fra tider da man måtte spare på alt. Til tider der fett ble sett på som ren gift, og så mer spennende kulinariske reiser i ulike kjøkken, og f.eks. introduksjon til sushi.

Reker her i dag. Kjøpt fra PELIKAN på Rådhusbrygga. Ganske gode, men ikke fantastisk spenstige. Gikk forbi Baker Hansen som reklamerte for Middelhavsbrød, men de var utsolgt for dette. Så ble det stedet en klassisk loff der det står HANSEN på siden. Veldig god loff! Jeg har i grunnen ikke de siste 20 år handlet brød i bakerforretninger, men det skal jeg begynne med. Det koster jo bare et par kroner mer enn hos Meny, og kvaliteten er nok mye høyere  forhold til prisen.

malacay3
malacay3Innlegg: 20236
03.08.18 20:32

Her blir det rett og slett dampede blåskjell, dampet i hvitvin, hvitløk og vårløk. Hvitvinsbaguetter og en Ringnes ved siden av.

Reker er høyaktuellt i morgen.

Malacay

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
03.08.18 21:22

Reker i går, frosne fra Spar. Var verdt 69 kr/kg.

Jobbet lenge i dag, ble bare oppvarmet pizza fra fryseren, så kveldens beholdning er en Friuli Isonzo Pinot Grigio, koster 160 på Polet. 

Skål!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
03.08.18 21:29
malacay3: Hvitvinsbaguetter

Såpass, ja - det kan man jo unne seg på en fredag! :-)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
03.08.18 21:39
DrSchwei: åpass, ja - det kan man jo unne seg på en fredag! :-)

Haha, la jeg ikke merke til. :-)

malacay3
malacay3Innlegg: 20236
03.08.18 22:07
DrSchwei: Såpass, ja - det kan man jo unne seg på en fredag! :-)

Ikke jeg heller, men det er sikkert veldig godt dersom de eksisterer :)

Malacay

 

Hansaguden
HansagudenInnlegg: 6156
04.08.18 09:24

Kveldens middag blir kokt laks med Sandefjordsmør, agurksalat og kokte poteter. Dertil en nedkjølt Prosecco.

Enkelt, men veldig godt.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
04.08.18 10:26

I kveld blir det bacalao. Er i grunnen svært sjelden jeg lager det bare til meg selv, men fikk så innmari lyst på bacalao igjen - lysten har meldt seg flere ganger i sommer.

En av ingrediensene er en chili fra egen balkong. Det er jo ekstra stas. Ellers er fisken fra Dypvik denne gang. Og ingrediensene ellers er jo de kjente, olje, tomat, masse løk, hvitløk... Pleier å lage en variant som har litt mindre tomat, litt mer løk og olje enn den som vanligvis blir servert. Det skal jo ikke smake tomatsuppe av retten.

 

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
05.08.18 19:31

Ble en solid "spise-seg-ut-av-kjøleskapet-pizza" i dag. Hadde litt kjøttdeig, bacon, pepperoni og salsiccia som begynte å bli modent for søppelbøtta eller gryta. Lagde en enkel tomatsaus med hvitløk, løk, paprika og sjampinjong og toppet med nevnte kjøtt på en tykk bunn. Toppet med en miks av mozzarella og cheddar.

Kanskje litt for mange konkurrenter inne i det smaksbildet, men det skal mye til for at pizza ikke blir bra.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
06.08.18 13:18

I dag tenkte jeg å lage plukkfisk. Av fisk, ikke av en person - som i alle fall har blitt brukt mer enn en gang i norske tekster av amerikanske B-filmer. "Jeg skal lage plukkfisk av deg!". Det var ikke særlig troverdig, for jeg tror ikke den som sa dette vet hva plukkfisk er.

Min variant, den som jeg er vokst opp med, kokt fisk og kokte poteter som blandes i en hvit saus. Tror ikke løk ble brukt i gamle dager i heimen, men ser oppskrifter med dette, og løk er jo veldig godt.

Greit å forsøke å tømme fryseboksen for litt ting og tang før ferien. Jeg vet det finnes torsk et eller annet sted. Det gjelder bare å fiske den ut!

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
06.08.18 19:54
DrSchwei: Det gjelder bare å fiske den ut!

Fikk du napp? Her ble det fortsettelse av å spise opp ting i fryser og kjøleskap. Stekt ris med grønnsaker, kjøttdeig og egg. Ble bra.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
06.08.18 21:25
glycinello: Fikk du napp? Her ble det fortsettelse av å spise opp ting i fryser og kjøleskap. Stekt ris med grønnsaker, kjøttdeig og egg. Ble bra.

Ja, fant et bra stykke med skinn. Ble en grei rett, men plukkfisk er ikke så godt som jeg husker det. En gammel familiehistorie er at den yngste i mors søskenflokk var veldig glad i plukkfisk. Da dette var middag, spiste han så mye at han ikke turte annet enn å gå ned i hagen og holde rundt pæretreet så han ikke sprakk!

Fint å bruke opp ting i fryseren. Jeg har fortsatt en del igjen.

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
06.08.18 21:45
DrSchwei: Fint å bruke opp ting i fryseren. Jeg har fortsatt en del igjen.

Har vært veldig dårlig på å bruke opp ting i kjøleskap og fryser tidligere noe som har ført til en del matsvinn. Så bestemte meg for å bli litt bevisst og heller bruke opp før jeg kjøper nytt. Blir noen interessante middager av og til :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
07.08.18 19:17

Det var kjøttbullar i kantina i dag, men jeg hadde litt redusert dag, og jeg orket ikke å stå i den enorme køen. Derfor kjøpte jeg Brimis viltboller fra Fjordland på Rema i stedet. God rotmos til, men bollene var ikke all verden. Dog, grei mat. Nå skal jeg tømme fryseren for noen kamskjell, som blir den siste kveldsmaten i huset før ferien.

Klikk for å gå tilbake til toppen