Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
31.12.18 11:02
Stenia: Hvorfor lage sin egen karamellpudding når man kan kjøpe nydelig pudding i frysen på butikken ?

Frysen? Jeg kjøpte tidligere ganske ofte disse fra Ek gård, de er nesten like gode som god hjemmelaget pudding. Men de er litt søte, og så blir jo det samme smaken hver gang. Men blir kanskje en slik pudding i aften, da. Om jeg ikke får ånden og lager noe helt anna.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
31.12.18 13:57

Da var det nyttårsaften. Ser at Facebook forteller meg at jeg for sju år siden hadde sjøkreps, reinsdyrfilet og pasjonsfrukt panna cotta. Dessuten Champagne, Brunello og Armagnac.

Dette var vel det året da jeg var på dobbel lønn i noen måneder, så justerer ned sjøkrepsen til lodderogn, reinsdyrfileten er den samme, og det er nøyaktig samme vin som for sju år siden, bare annen årgang, Champagnen er mye billigere, og jeg tar en ferdig Mokkapudding til dessert, og tar heller litt Stilton og portvin etter dette. Armagnac blir det nok også i år.

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
31.12.18 14:34

Her blir det reprise av julemiddagen. For nøyaktig èn uke siden sverget jeg på at dersom jeg ikke så en ribbe mer i løpet av min levetid så hadde det vært helt ok.

Nå kan ikke middagen komme fort nok på bordet. :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
31.12.18 15:35
glycinello: Her blir det reprise av julemiddagen. For nøyaktig èn uke siden sverget jeg på at dersom jeg ikke så en ribbe mer i løpet av min levetid så hadde det vært helt ok. Nå kan ikke middagen komme fort nok på bordet. :)

Hehe, er ganske vanlig med "reprise på julaften" på nyttårsaften hos mange. Er også vokst opp med dette - nyttårsaften ble dog ganske ofte i gamle dager tilbrakt hos besteforeldre. Og der var det alltid pinnekjøtt på nyttårsaften, som på julaften. Skjønte aldri helt konseptet med "dobbel julaften" - eller egentlig "julaften uten gaver". Dog, det vanket noen små presanger på nyttårsaften, mener jeg å huske - noe sjokoladegreier eller noe sånt som hang i juletreet.

Så synes alltid det var noe kjedelig med slik "reprisemat", så de seneste årene jeg bodde hjemme gikk vi over till kalkun på nyttårsaften, og så sparte pinnekjøttet til 1. nyttårsdag i stedet....

 

fargerik
fargerikInnlegg: 65190
31.12.18 15:42

Det er bare jeg og min kone her i kveld, og vi LIKER det!

Stille og rolig, og planen er å lage noe rundt en fiskegrateng med bacon og ost i kveldinga. Kanskje en øl eller to på meg, men MLE går nok for sukkerfri julebrus.

Det er en viss fare for at vi sover innen tolvslaget...men hva gjør vel det?

God nyttårsdont till alle og enhver. I morgen våkner jeg kjemisk fri for hangover :-)

(Innlegget ble redigert 31.12.18 15:44)

malacay3
malacay3Innlegg: 20236
31.12.18 16:11

Blir stille og rolig her i kveld også, hjemme med 2 katter som ikke er så glad i fyrverkeri og samboer. Blir ikke noe fancy, men noe jeg synes er veldig god. Ja vi snakker kyllinglever og gnocchi . Samt noen øl.

vil ønske alle et godt nyttår og håper vi kan holde vgds hyggeligste tråd i live også neste år.

malacay

Strandereng
StranderengInnlegg: 8445
31.12.18 16:17

Her blir det også stille og rolig.

Maten blir ovnsbakt ørretfilet (foretrekker alltid  ørret fremfor laks) med mandelpoteter og en diger bolle med min eminente agurksalat. 
Smeltet smør til potetene og creme fraiche og sitron.

Senere blir det pepperkaker, stilton og portvin.

Enkelt og greit. 
Godt nytt år til alle matskribentene.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
31.12.18 16:31

Et lite under har skjedd - karamellpuddingen smaker ikke lenger egg. Konsistensen er ikke veldig bra. Men den smaker faktisk OK.

Greit å ta det rolig på nyttårsaften, mulig det er bare meg, men har nesten inntrykk av at folk demper festene de siste årene. Kanskje fordi flere synes påtvungen feiring er mindre festlig enn mer tilfeldig feiring ellers i året.

Nuvel. Godt nyttår!

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 60681
31.12.18 16:33

Her står reinsdyrsteika i ovnen. Skal ha rosenkål surret i bacon til og viltsaus og poteter. Rødvin (allegro) i glassene.

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
31.12.18 20:29
DrSchwei: reprise på julaften" på nyttårsaften

Jepp. Ble reprise av "ribbesmellen" denne gangen også. Viktig med tradisjoner. :)

Heldigvis bare èn dag igjen med julemat. Blir kylling, ris og brokkoli i hele januar:)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25296
31.12.18 22:02

Det er den store utskeiekvelden.
For meg betyr det masse med sjokolade, i flere varianter.
Litt sykt kanskje, men slik er det.

Fra i morgen er det tilbake til normaldietten min :).

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 16943
31.12.18 22:20
fargerik: God nyttårsdont till alle og enhver. I morgen våkner jeg kjemisk fri for hangover :-)

Ingen hangover her heller , og idag har jeg laget noe jeg aldri har gjort før. Kjøpte ei pakke kvalkjøttdeig av fiskebil for ei stund sida og lagde kvalkarbonader :-) etter ega oppskrift idag med diverse tilbehør. Var liksom erterstuing og en peppersaus eller noe i den duren som var i tankene men tok en liten vri og det ble bra faktisk.

Godt nyttår til alle kjente og ukjente.

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
01.01.19 17:25

Siste dagen med julemat for denne gang. Heldigvis. Skulle egentlig bli invitert til kalkun i dag, men de hadde fått et snev av omgangssyke i hus så jeg holdt meg unna. "Heldigvis" prakket mamma på meg rester av gårsdagens reprise på julemiddagen. I dag ble det ribbe, pinnekjøtt og vigramør med kålrabistappe, surkål og poteter. Til dessert ble det en stor skål Ben & Jerry iskrem og fem skumnisser som ble skylt ned med siste rest av julebrusen. Med det sier jeg tusen takk til julen for denne gang.

RoyalGard
RoyalGardInnlegg: 8579
02.01.19 14:31

Biff Wellington.

 

Sånn den skal lages ja! :)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37126
02.01.19 14:44

Sitter og spiser slike likørflasker fra Anthon Berg på dagens hjemmekontor.

Nydelig.

(Innlegget ble redigert 02.01.19 14:44)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37126
02.01.19 14:48
Qizz: Grandiosa har jeg aldri hatt i ovnen og heller ikke smakt, så hvordan den smaker skal jeg ikke utale meg om. Men til nå har jeg ikke latt meg friste.

Jøss...

En Grandis har reddet meg mang en gang. En bakfull søndag med en kald cola, nystekt grandis og en eller annen gammel film på TV og vips så er man nesten et menneske igjen.

Grandiosa er ingen stor kulinarisk opplevelse, men den har et ufortjent dårlig rykte etter min mening.

sveibjar
sveibjarInnlegg: 3184
02.01.19 16:46

endelig tilbake til coop kneip og coop kokt skinke... 32-. pr dag :) ja og seff 2kg solsikkefrø til ekorna.. 40 kr..  så 72 kr.. januar-powah

sveibjar
sveibjarInnlegg: 3184
02.01.19 16:52

og til helga så blir det vår temperaturer :) bedre kan det ikke bli .p

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
02.01.19 21:14

Begynte i alle fall bra etter jula. Kylling, ris og grønnsaker til middag i dag.

bennyen
bennyenInnlegg: 12531
03.01.19 05:28

Godt nytt år alle :)

I dag ble det torskeloins med ertepuré og bacon og ovnsbakte cherrytomater.... Alltid like godt.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4498
03.01.19 17:46

Suppe, kokt på lettsaltet knoke. Grønnsaker som var i hus: purre, gulerøtter, poteter, hodekål og den rotgrønnsaken jeg ikke husker navnet på. Servert med flatbrød, hjemmebakte rundstykker og godt smør.

Vi blir nok mette i kveld også

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4498
04.01.19 19:39

Norge rundt på TV.....da må det være fredag. Og da må det være gjemmelaget pizza. 

Norge rundt og resten av gullrekka dropper jeg hjerne, men ikke pizzaen. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
04.01.19 21:50

Pizza må være! Ikke helt hjemmelaget, bunnen kostet 10 kroner, så greit når man ikke gidder mer. Rørosrømme i bunn, så ost, løk og en bedre type tynn salami fra Jacobs. Ganske godt. Eplemost til.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 60681
04.01.19 23:02

Kokte kjøtt i mørket i dag. Kjempegodt med poteter og gulrøtter til. Godt med gammeldags mat en gang i blant.

Stenia
SteniaInnlegg: 2874
05.01.19 01:09
DrSchwei: Pizza må være! Ikke helt hjemmelaget, bunnen kostet 10 kroner, så greit når man ikke gidder mer. Rørosrømme i bunn, så ost, løk og en bedre type tynn salami fra Jacobs. Ganske godt. Eplemost til.

Hva slags produsent var den bunnen ? Ja, du liker hvit pizza, da bør bunnen være like godt som fyllet.

For andre gang i løpet av noen måneder ble det laget Dr.Oetker La Margherita. Like nedtur i dag. Det hjalp ikke å legge på ekstra skinke og tomat. Bunnen er seig og sausen er noe rart, og ikke godt.

fargerik
fargerikInnlegg: 65190
05.01.19 09:55
DrSchwei: Pizza må være! Ikke helt hjemmelaget, bunnen kostet 10 kroner, så greit når man ikke gidder mer. Rørosrømme i bunn, så ost, løk og en bedre type tynn salami fra Jacobs. Ganske godt. Eplemost til.

Jeg har noen ganger brukt pose med ferdigblandet pizzamel, det er jo lettvint. Bare tilsette vann, blande sammen og bake ut. 5 minutter.

Deretter er det fritt valg hva man vil toppe med.

Syns det er en fæl pris på grandis og andre frossenpizzaer nå om dagen. Gidder ikke å betale en femtilapp for en grandis, asså.

(Innlegget ble redigert 05.01.19 09:57)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
05.01.19 11:51
Stenia: Hva slags produsent var den bunnen ? Ja, du liker hvit pizza, da bør bunnen være like godt som fyllet. For andre gang i løpet av noen måneder ble det laget Dr.Oetker La Margherita. Like nedtur i dag. Det hjalp ikke å legge på ekstra skinke og tomat. Bunnen er seig og sausen er noe rart, og ikke godt.

Det var Eldorado. Var ikke spesielt god, og jeg hadde på litt for mye rømme. Men av og til trenger man bare noe mat for å bli mett, og dette var også for å bruke opp både rømme og spekemat. Helt basic. Hadde naturligvis blitt mye bedre med skikkelig bunn, men orket ikke mer enn å ta ting ut av pakken i dag.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
05.01.19 11:53

I dag blir det ost. Det er ekstremt sjelden jeg har ost på lørdag kveld. Det pleier å være skikkelig kjøtt. Men det er januar. Og jeg har denne osten liggende:

https://www.youtube.com/watch?v=JicemCUoCkw

God baguette til - og litt gele av Solbær som jeg har fått av mor :-)

sveibjar
sveibjarInnlegg: 3184
05.01.19 12:09
DrSchwei: Det pleier å være skikkelig kjøtt. Men det er januar. Og jeg har denne osten liggende:

så du skal container-dive ikveld...? blir med jeg :)

bennyen
bennyenInnlegg: 12531
05.01.19 16:38

Lefse med ribbe og Hoisin saus

Klikk for å gå tilbake til toppen