Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
19.03.19 21:45
malacay3: nesten anstendig pris i det

Å, hvor?


Her fiskesuppe. Fra Rema. Med frossen sei opp. Seien var selvsagt vendt mot Mekka, etter inspirasjon fra muslimene, som pleier å vende sei mot Mekka.

malacay3
malacay3Innlegg: 20236
19.03.19 22:13

Fikk for 280 kr kg, i den grad det kan kalles anstendig pris for en art som er uønsket i Norsk fauna. Via bekjente . 


Malacay

bennyen
bennyenInnlegg: 12531
19.03.19 23:22

Resten av svinefileten vi skulle ha på søndag, hadde akkurat smurt den godt inn med Dijonsennep og mye salvie og rullet den inn i spekeskinke da noen sendte en melding med en middagsinvitasjon på kort varsel..


Jeg er ikke den som sier nei takk til elggryte med nydelig rødvin til...


Så da ble det svinefilet i går, den hadde ikke vondt av et døgn i kjølekapet.. Ble servert med potet og sellerimos og små grønne bønner og peppersaus...

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
23.03.19 09:58

I dag blir det andebryst. Kjøpte en del til 50 kroner stykket (300 gram) på Color Fantasy. Frosne, men det får gå bra. Tenkte å ha røstipoteter og så forsøke meg med en solbærsaus, basert på mors hjemmelagde solbærsaft, som har en konsentrert solbærsmak med lite sukker. Noe grønt til. Kanskje spinat. En god Barbera til dette.

malacay3
malacay3Innlegg: 20236
23.03.19 20:12

Andebryst er utrolig godt. Her er det pasta med kyllinglever, vårløk, sopp og tomat. Og Øl til. 


Malacay

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
23.03.19 22:21
malacay3: Andebryst er utrolig godt. Her er det pasta med kyllinglever, vårløk, sopp og tomat. Og Øl til.

Ja, det ble godt! Ja, vurderte pasta med kyllinglever her en dag, men ble noe annet. Nå skal det være tre uker med hard lavkarbo fram mot påske for min del... Så blir etter påske neste gang. Men først skal jeg skeie ut med en båtis!

bennyen
bennyenInnlegg: 12531
23.03.19 22:39

I kveld ble det pasta carbonara og jordbær til dessert..Har malt tak og vegger på kjøkkenet, så er litt uopplagt til matlaging ...

PaulBearers_urne
PaulBearers_urneInnlegg: 4439
24.03.19 01:26

Åt den Grandisen med tre typer ost på , den er god i motsetning til originalen

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
25.03.19 20:24

Ørret med kokosmelk og sweet chilisaus, nudler og wokede grønnsaker.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
29.03.19 08:23

Gleder meg til mathelga. Hentet noen flasker vin som var bestilt på polet. Prøver den rimeligste Schwedhelm-rieslingen til tartar av laks i dag. Og så har jeg en meget kraftig og gammel Cahors, Le Sid, fra 2004 som jeg må ha noe okse til. Skal en tur på Mathallen for å se hva de har. Grønn peppersaus blir det i hvertfall. MMMM

fargerik
fargerikInnlegg: 65190
29.03.19 10:14

Vurderer å lage kjøttkaker og brun saus i dag! Vann fra springen er bra drikke til.

(Innlegget ble redigert 29.03.19 10:14)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
30.03.19 09:48
fargerik: Vurderer å lage kjøttkaker og brun saus i dag! Vann fra springen er bra drikke til

Ble det kjøttkaker? Ja, vann fra springen er det beste til en god del retter hvis man ikke har vin til, synes jeg.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
30.03.19 09:51

Blir Hanger Steak (Nyretapp/Slakterbiff)... Kjært barn, mange navn, i dag. Dette har jeg bare smakt en gang på Trattoria Populare, og lenge har jeg tenkt å prøve det selv. Ser blant annet Hellstrøm på Instagram bruker det en del..

Dette er et lite stykke kjøtt (opp til 1,5 kg) som ligger inne i dyret, under/ved nyrene. Det er ikke veldig mørt, men ekstremt smaksrikt. Navnet kommer av at det var det stykket slakteren beholdt selv - sikkert både fordi det var godt, men selvsagt også at det ikke var så lett omsettelig.

Tenker klassisk tilbehør - harry cuvert, litt poteter i ovnen - men fremfor alt skal kjøttet skinne. En saus med grønn pepper tror jeg egner seg til.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 09:51)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5609
30.03.19 12:38
DrSchwei: Blir Hanger Steak

Spiste dette sist jeg var i Roma, fantastisk godt. Blir altfor lite brukt i Norge.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
30.03.19 14:30
supergunners10: Spiste dette sist jeg var i Roma, fantastisk godt. Blir altfor lite brukt i Norge.

Ja, og ironisk nok, når man søker det opp i google, så er et av de første treffene Rema 1000 - i Danmark. :-D

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
01.04.19 17:25

Nyretapp ble meget bra! Godt kjøtt, mye smak. Og så fikk jeg til en god saus med grønn pepper.

Koteletter i dag og i går. Er jo fryktelig billig blitt. Dette var jo i barndommens dager søndagsmiddag - og da begrenset til en kotelett til hver. I høyden 1,5 om de var små. Noen hadde bedre råd og "stekte opp litt mye, så man kunne ha til kvelds". Aldri hos oss.

(Innlegget ble redigert 01.04.19 17:25)

Qizz
QizzInnlegg: 176
01.04.19 17:52
DrSchwei: Dette er et lite stykke kjøtt (opp til 1,5 kg) som ligger inne i dyret, under/ved nyrene. Det er ikke veldig mørt, men ekstremt smaksrikt. Navnet kommer av at det var det stykket slakteren beholdt selv - sikkert både fordi det var godt, men selvsagt også at det ikke var så lett omsettelig.

Takk for tilleggsinfo :). Lærte noe nytt.

 

Min kjære handler inn og lager mat med lyst og glede - og det er jeg takknemlig for, men siden jeg hater å kaste mat får jeg strammere forhold å lage mat etter. Jeg må ta ansvaret for både impulshandling og rester etter at min kjære har utfoldet seg. Forleden dag ble det kjøpt inn 6 paprikafrukter, uten noen som helst plan for hva det skulle brukes til. Men de var på tilbud...

 

Har i dag laget cups av revet poteter, egg, cheddar, litt olje og salt. Fylt muffinsformer 2/3 deler opp til kanten av potetmassen med fingrene og presset massen opp langs kantene med potetmasse også i bunnen. Stekte cupsene i ca 50 minutter til kanten ble sprø.

 

Fylte dem med med små kokte buketter av brokkoli, oste- og skinketerninger og inn i oven i 5 minutter.

 

Til dette lagde jeg en gjærdeig som jeg bruker til rundstykker. Smeltet smør som jeg hadde hvitløksalt i. Gjærdeigen delte jeg i mindre stykker og dyppet i smør og hvitløksalt. Spredde de små gjærdeigstykkene i ei smurt kropanne. Hurtighevet de i lunken ovn i 15 minutter.

 

Hadde en pakke skivet norwegiaost, den minste varianten og delte hver av de ca 8-10 skiver i tre. Disse delene presset jeg i mellom deigbitene ved hjelp av en smørkniv. Drislet resten av smøret over deigen, hadde revet fersk parmasanost og italiensk krydderblanding over. Stekte dette i ca 20 minutter. Hadde aiolimajones til.

  

Hva er dette spurte min bedre halvdel? Mat svarte jeg :). Sånn kan maten bli når man nærmest blir manisk opptatt av å ikke kaste mat :D- men godt smakte det og vi ble mette.

 

 

(Innlegget ble redigert 01.04.19 17:57)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
02.04.19 18:14

Fiskekaker fra Meny - ganske gode. På grovt brød fra Meny (10 kr for et helt brød), la på Creme Fraiche blandet med fersk pepperrot  og salat. God middag. Vann til.

bennyen
bennyenInnlegg: 12531
03.04.19 00:05

Er det noen som har prøvd de ferdigstekte fiskebollene vi blir bombardert med hver gang vi skrur på tv,n?

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
03.04.19 00:16
bennyen: Er det noen som har prøvd de ferdigstekte fiskebollene vi blir bombardert med hver gang vi skrur på tv,n?

Stekte fiskeboller, som allerede er kokt? Nei, nå er det mye rart, dere!

Fiskekaker skal stekes. Fiskeboller skal has i saus, gjerne hvit saus. I barndommen likte jeg ikke hvit saus, så min far "barberte" dem, ved å stikke bollene på en gaffel og så skrapte han bort sausen med kniven. Da kunne jeg spise dem.

Dette til orientering.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 00:16)

Stenia
SteniaInnlegg: 2874
03.04.19 02:02
DrSchwei: På grovt brød fra Meny (10 kr for et helt brød),

De brøa er ikke gode. Mye smuler når man skal lage matpakke dagen etter.

Og fiskekaker kjøpt i butikk er for dyrt. Hvis jeg vil ha fiskekaker går jeg til en fiskehandlers disk, og der kan det være godt, selv om det er dyrere.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 02:03)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
03.04.19 10:10
Stenia: e brøa er ikke gode. Mye smuler når man skal lage matpakke dagen etter. Og fiskekaker kjøpt i butikk er for dyrt. Hvis jeg vil ha fiskekaker går jeg til en fiskehandlers disk, og der kan det være godt, selv om det er dyrere.

Ok! Notert.

fargerik
fargerikInnlegg: 65190
03.04.19 10:55
malacay3: Andebryst er utrolig godt.

MK !

glycinello
glycinelloInnlegg: 5896
04.04.19 21:49

Gratinerte pannekaker i dag. Sjampinjong, purre, litt rødløk, paprika og skinke ble surret sammen med olje i en stekepanne. Lagde en litt tykk hvitsaus (toro med mindre væske) og blandet alt sammen. Fylte pannekakene og strødde over litt av sausen og revet ost. Inn i ovnen, 200 grader i ca 12-15 minutter. Helt innafor på en torsdag:)

bennyen
bennyenInnlegg: 12531
04.04.19 23:05

Litt spekeskinke, noen oliven, litt baguette og noen hjemmelagde tapaskjøttboller ...

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49752
05.04.19 15:10

I kveld blir det ferske vårruller, eller sommerruller, som noen kaller det. Har kjøpt inn scampi, rispapir og det som skal fylles inni. Lenge siden sist. Gleder meg! Formen får vise om det blir Farris Bris eller hvitvin til. Pleier å ha en kartong hvit på lager på denne årstiden, ti. det formål å ha 1-3-4 glass til fredagens sjømat, som det ofte er her i huset, men den boks er ikke på plass. Synes ofte en hel flaske hvit alene på en fredag er litt i meste laget ...

fargerik
fargerikInnlegg: 65190
05.04.19 18:40

Jeg vet ikke helt hvordan hun får det til, men dagens thaimat var basert på bønner importert fra asia, og nennsomt vendt sammen med kjøttdeig av svin. Jeg vet ikke hva det heter, men ett eller annet heter det. Ikke mye chili, bare en anelse curry. Ikke salt eller pepper.

Servert med aubergin, mange grønne blader, ruccola, spinat, babyleaf, crispysalat, og valgfritt tilbehør...ris eller asterix potet.

Det var jaggu godt! Jeg liker det når maten ikke er så sterk.

oups...om drikke? Jeg drikker ikke til maten, men syns det passer med en øl etter maten.

(Innlegget ble redigert 05.04.19 18:44)

Elvebakken
ElvebakkenInnlegg: 692
05.04.19 18:44

Sjøørret på brødskive med smør. Ja og colazero. 

sveibjar
sveibjarInnlegg: 3184
05.04.19 18:45

firstprice nudler , med varmt vann fra springen...rett i koppen..


det er vel det Hellstrøm serverer oxo...på restauranten sin.

Tormund
TormundInnlegg: 26909
05.04.19 18:50

I kveld står bakt kveite på menyen, med gulrotpuré og byggrynsris ved siden.


Aiai, det blir yummi for my tummi.

Klikk for å gå tilbake til toppen