Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
lsklars
lsklarsInnlegg: 90381
05.09.19 17:20

Feit nachos med betydelige mengder kjøttdeig og ost. Battery å drikke.

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 19246
05.09.19 17:20

Bearnaise og biffkjøtt. Poteter og tomater. Til drikke blir det vann, blir tørst i denne varmen.

SirOwen
SirOwenInnlegg: 51838
06.09.19 00:26
KingKongHalvor: Husk bare at klimaet er ganske hardt, grunnen til at det er en veldig beskjeden vinproduksjon her, så vår eller høst er kanskje bedre enn månedene juni-august.

Hva mente du med denne?

Har selv vært på Rhodos to ganger, og er enig i at atmosfæren i gamlebyen er helt spesiell. Husker ikke tidspunkt på året, tror det var tidlig høst.

SirOwen
SirOwenInnlegg: 51838
06.09.19 00:26

Forøvrig ble det indrefilét og fløtegratinerte poteter her nede i PR i kveld.

lsklars
lsklarsInnlegg: 90381
06.09.19 00:27
SirOwen: Forøvrig ble det indrefilét og fløtegratinerte poteter her nede i PR i kveld.

Hvilken restaurant? 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30088
06.09.19 00:31

En kylling grillet. Blitt en torsdagsgreie dette.

lsklars
lsklarsInnlegg: 90381
06.09.19 00:39
BigGeorge: En kylling grillet. Blitt en torsdagsgreie dette.

Griller du selv eller kjøpt? 

SirOwen
SirOwenInnlegg: 51838
06.09.19 00:43
lsklars: Hvilken restaurant?

Ble litt harry i dag, for på tips fra en kompis prøvde jeg Lillebrors Grill House.

En skuffende opplevelse. Bestilte biffen medium stekt, fikk den gjennomstekt. Noen av potetene var fortsatt rå. Dyrt synes jeg, 20€ for 150 gram kjøtt.

Har du testet stedet?

lsklars
lsklarsInnlegg: 90381
06.09.19 00:47
SirOwen: Har du testet stedet?

Jepp, var der i vinter. Selv kjørte jeg en biffsnadder. Hadde enkelt greid det samme selv. Helt ok, men ikke verdt pengene. 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30088
06.09.19 00:57
lsklars: kjøpt

SPAR  de er gode på kylling kyllinglår og kyllingvinger.


Ikke alle butikker er det. Ferdiggrillet.

lsklars
lsklarsInnlegg: 90381
06.09.19 00:58
BigGeorge: SPAR  de er gode på kylling kyllinglår og kyllingvinger.

Flott!

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53885
06.09.19 06:42

SirOwen


Bsre det jeg ble fortalt her nede da jeg spurte hvorfor det er såpass liten vinproduksjon her nede, at det er for varmt og tørt. Nord på fastlandet er klimaet mye snillere enn på øyene, der produseres det mye vin. 

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 19246
06.09.19 11:15

Planlegger varm taco og kald cola i kveld.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53885
06.09.19 11:34

I kveld blir det hjemmelaget pizza. Deilig med ferie og å spise på restaurant, men litt ekstra godt å komme hjem til vanlig mat igjen også. 

SirOwen
SirOwenInnlegg: 51838
06.09.19 22:10

Ble dansk mat i kveld, nydelige frikadeller i god saus.

bennyen
bennyenInnlegg: 12527
06.09.19 23:15

Ble taco, er jo fredag :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
07.09.19 17:56

Indre- og ytrefilet av kje. Det er eksklusive saker. Dyret ble slaktet på mandag. Få dyr som er store nok til partering på dette nivået, visstnok :-) Enkelt tilbehør - beter og løk bakt sammen med hvitløk og timian, samt bakte poteter - sjy av stekingen montert med litt kyllingkraft, kanskje. Lar kjøttet komme til sin rett her. En flaske Contino Rioja Reserva, sikkert litt for kraftig, men orket ikke polet i dag, og det er jo uansett en god vin. Første gode rødvinsmåltid i heimen på veldig mange uker.

(Innlegget ble redigert 07.09.19 17:56)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53885
07.09.19 18:14

Blir enkelt men godt i dag. Økologisk svinenakke skal i løpet av 4-5 timer bli til pulled pork. 


I morgen blir det god gammeldags søndagsmiddag - fersk kjøtt og suppe. 

Elvebakken
ElvebakkenInnlegg: 691
07.09.19 18:31

I går spiste jeg hitrakrabbe, baguette , majones og dill. Drakk en hvit vouvray kjøpt i Danmark for en billig penge. Det var enkelt og ikke noe stress men jævlig godt. 


I dag blir det smørstekt isgalt med nypoteter, litt mer smør i panna og litt feldsalat på toppen. Tenkte å ha noen skiver reddiker ved siden av hvis det ikke dreper de andre smakene. 30% på sjømat på mega i helgen. 


 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
07.09.19 20:55
KingKongHalvor: Blir enkelt men godt i dag. Økologisk svinenakke skal i løpet av 4-5 timer bli til pulled pork.

Hva slags tilbehør her? Er nok godt, selv om jeg ikke er noe veldig stor fan av opprevet kjøtt... :-) Det må dog vel føles godt å være tilbake på eget kjøkken. Flott å være på ferie og spise hvert måltid ute, men veldig fint å komme hjem også..

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
07.09.19 20:58

Krabbe i går her... Kjøpt må Matsreif, Meny-teltet. Det var et krabbeskjell som var renset for hånd. Stusser litt på de greiene der, for de som er "vanlige" kommer med masse "gørr", de som er håndrenset kommer bare med hvitt kjøtt og en klo. Det hvite kjøttet er best, men jeg savner litt av det brune i denne håndrensede. I den som ikke er håndrenset er det for mye av det, så tar ikke med alt der. Elles synes jeg disse krabbegreiene er merkelige - krabbeklør koste flere hundre kroner kiloen i Oslo, og det er jo mye bein. Blir fryktelig dyrt om man skal kjøpe dette,  mens et skall er jo helt OK på pris.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53885
07.09.19 20:59

Det blir veldig enkelt - coleslaw, BBQ-saus (som lukter veldig godt) og hamburgerbrød. Lar junior få bestemme litt når jeg har vært borte en uke. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
07.09.19 21:02

Kje - sannelig, det var jo to ytrefileter - men til min overraskelse også to indrefileter i pakken! Kje indrefilet - hvor ofte spiser man det? :-) Glad  for at jeg kjøpte pakken, vel 300 gram til 130 kroner - ingen upris! For det er ikke ofte i livet at man kommer over et slikt produkt i Norge.

Det smakte framifrå. Spesielt fettet på kje er veldig godt. Ble, må jeg innrømme, perfekt stekt, kjernetemperatur om lag 54 garder. Rosa-rødt. Dog - ytrefileten var noget seig. Kunne nok trengt litt mørning, eller over natten på kjøkkenbenken. Høstlig måltid med kantareller og beter. Veldig god vin. Blir litt rester til morgen kveld også.

(Innlegget ble redigert 07.09.19 21:02)

Elvebakken
ElvebakkenInnlegg: 691
07.09.19 22:51

Hva drakk du til kjeet? Kjøpte en Bordeaux fra 2000 i går på Grunerløkka for 200. Dudon. Tror de hadde noen flasker igjen. Utsolgt fra produsent. Har ikke smakt den men fikk mye skryt av Merete Bø i Dn. Den skal jeg lufte å ta til en bedre biff senere i høst. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
07.09.19 23:21
Elvebakken: Hva drakk du til kjeet? Kjøpte en Bordeaux fra 2000 i går på Grunerløkka for 200. Dudon. Tror de hadde noen flasker igjen. Utsolgt fra produsent. Har ikke smakt den men fikk mye

Contino Reserva Rioja, 2014. Under 200 på taxfree, 100-lappen mer på polet. Så innenfor budsjett på taxfree - har en del flasker liggende. Den er overraskende frisk til Rioja å være. Veldig bra. Nyter den. Ja, Dodon sin standard utgave har jeg nærmest hatt som "husvin", veldig anvendelig, men ser at Bø anbefalte den hakket over, sikker veldig bra også. Liker Bordeaux, særlig når den er under 200 kr, som er om lag mitt budsjett en standard lørdag.

Elvebakken
ElvebakkenInnlegg: 691
07.09.19 23:47

Vanskelig å ikke like en silkemyk Rioja som ikke er overeiket.


Har drukket Dudon som er på basis noen ganger, bra kjøp til prisen. Tenker jeg kjøper en av hver og sammenligner, eller at jeg kjøper en Cabernet fra en annen verdensdel. Alltid lærerikt å parre to viner med samme drue men fra forskjellige steder opp mot hverandre. 


 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
08.09.19 18:25

Litt rester av kje til seint i kveld, om jeg får "plass" - hvis ikke får det ligge til mandag. For ble litt mange whisky i sofa i går, så endret litt planer og tar resten av den ferdige bacalaoen fra Dybvik jeg prøvesmakte fredag. Den var et hakk hvassere enn Primar sin, med lysere og lettere tomatsmak, ikke så intens, dessuten med et overraskende sting av chili. Veldig godkjent hverdagsmat. Og så lager jeg en liten smuldrepai av stikkelsbær til fotballkampen. Blir nok litt rester til i morgen. Det passer jo bra, for det er valgnatt.

fargerik
fargerikInnlegg: 65079
08.09.19 18:54
DrSchwei: Det passer jo bra, for det er valgnatt.

Nei, det er det vel dog neppe, siden valgdagen er først i morgen.


Forøvrig har jeg personlig brutt ut i en verdenupassende en kokende og stekende kone. Ikke noe ris og thaimat i dag, jeg kappa en frossenpizza i to og stekte halve pizzaen og spiste opp alt sammen helt alene. Nå er jeg passe halvmett og røyker en sneip i furtebua. Og skal stast inn i gemakkene og sette på nyhetene i TV og sovne i soffan. Garantert.

bennyen
bennyenInnlegg: 12527
09.09.19 22:42

Salmalaks med avocado, mango og koriander. Litt sake til :)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30088
10.09.19 02:07

Høstet en bøtte der jeg satte noen poteter.Mine aller første selvdyrkede poteter. Fikk opp 12 i forskjellig størrelse. Kokte fem og hadde kjøttkaker fra Coop og kjøttkakesaus fra Knorr. Ikke helt som forventet. Mulig jeg kjøper en annen saus i morgen til rest-middagen.

(Innlegget ble redigert 10.09.19 02:08)

Klikk for å gå tilbake til toppen