Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
TURBRA
TURBRAInnlegg: 39787
27.09.19 00:22
SirOwen: Ble thaimat i aften, en rett med biffkjøtt, red curry, kokosmelk, diverse grønnsaker og nudler. Valgte styrke 2 (av 3), som ble akkurat passe sterkt krydret.

Thaimat er godt.   Kommet en Street Food-bil med thairetter ikke så langt her i fra. Gleder meg til å smake. :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
27.09.19 07:46

Salma på tilbud - jeg har laget gravlaks. Gikk for Feinschmecker sin oppskrift denne gang - omtrent dobbelt så mye sukker som salt. Jeg liker gravlaks som er mild og søt, ikke sånn tilnærmet speket. Skal innom GOD for å handle godt brød, og så ha jeg kjøpt mandelpoteter så jeg skal lage stuede poteter til også. Og selvsagt sennepsaus.

broren_til_noen
broren_til_noenInnlegg: 31621
27.09.19 07:57
DrSchwei: Skal innom GOD for å handle godt brød

Ja, det er vel det naturligste stedet å gå til Ham for det daglige brød?

Her blir det elgkjøttkaker idag (og imorra). Ikke noe fancyschmancy tilbehør annet enn gode poteter og kålstuing, men det holder i bøtter og spann.
Kan nesten ikke vente med å sette i gang å steike dem, og etterpå stå og smake til en knasgod brun saus.

Sist jeg lagde dette ble jeg irritert over at jeg blei mett så fort, men så kom jeg på at det kommer en dag i mårå også, og da gikk det over.


 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
27.09.19 08:55

Det er klart, beste stedet i gata:

https://www.pictosee.com/gamleoslodelikatesse/

.... spesielt etter at Vårt daglige brød ble erstattet av et sånt veganersted for ungpiker fra Oslo Vest.

(Innlegget ble redigert 27.09.19 08:56)

broren_til_noen
broren_til_noenInnlegg: 31621
27.09.19 08:58
DrSchwei: Det er klart, beste stedet i gata:

Men det må sies at det har gått kraftig nedover med den allmektige når han har endt opp som baker......


(Innlegget ble redigert 27.09.19 09:00)

fargerik
fargerikInnlegg: 65079
27.09.19 09:20
broren_til_noen: Men det må sies at det har gått kraftig nedover med den allmektige når han har endt opp som baker......

PØH! Han har jo mislykkes totalt i å passe på resten av skaperverket. Verden er jo helt på tryne. Han skapte dog Chet Baker, da. Og deretter Baker Hansen i sitt bilde.

Elgkaker hadde vært noe! Montro om de kan ha noe slikt hos MENY? I forrige århundre var jeg inngiftet i en bondeslekt med skog og jakt-terreng og elgkvote. Da hadde jeg tilgang. Men det er leeenge siden. Så det blir nok koteletter fra gris i kveld.

(Innlegget ble redigert 27.09.19 09:22)

broren_til_noen
broren_til_noenInnlegg: 31621
27.09.19 09:22
fargerik: Han skapte dog Chet Baker, da. Og deretter Baker Hansen i sitt bilde.

Men det er kanskje ikke så dumt av ham å jobbe i en delikatessebutikk.

Tenk hvilke svindyre gourmetmåltider han kan trylle fram med tre fisk og noen brød?


 

fargerik
fargerikInnlegg: 65079
27.09.19 09:23
broren_til_noen: Men det er kanskje ikke så dumt av ham å jobbe i en delikatessebutikk. Tenk hvilke svindyre gourmetmåltider han kan trylle fram med tre fisk og noen brød?

Sant...sant....godt brød er jo en god start! Hadde det ikke vært så lang vei, skulle jeg ruslet over med bursdagskake i dag, forresten ;-)

(Innlegget ble redigert 27.09.19 09:34)

broren_til_noen
broren_til_noenInnlegg: 31621
27.09.19 10:02
fargerik: Hadde det ikke vært så lang vei, skulle jeg ruslet over med bursdagskake i dag, forresten ;-)

Man takker for omtanken. Her skal det nok likevel bli et par kaker å velge i.

Og helt uten hjelp fra oven!!!


 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
27.09.19 20:05

Da tror jeg nøkkelen til god gravlaks er funnet: Om lag dobbelt så mye sukker som salt i blandingen. Mett nå. Pga manglende alkohol i glasset skal jeg nå finne fram min nyinnkjøpte flaske Balblair 15 og ta en smak. Den koster 950 kroner flaska på polet, men jeg fikk en hel liter en god del rimeligere enn det på taxfree i Edinburgh. :-)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
28.09.19 11:23

Det blir lammekoteletter i aften. De ligger allerede på kjøkkenbenken, for litt mørning. Tilbehøret blir traktkantarell, norsk harry curvert og poteter. Enten gratinerer jeg litt poteter, og så steker kantarellen, eller så lager jeg stuing av stoppe og tar Anna-poteter i stedet. Uansett - en god spanjol skal følge maten.

fargerik
fargerikInnlegg: 65079
28.09.19 12:44

Spennende dufter fyller huset nå. MLE har fylt bordet med thaimat av ymse slag, og snart kommer gjester hit for å spise det opp.


Som vanlig gidder jeg ikke å ramse opp hva alt dette er, for en thaibuffet er det veldig mange forskjellige ting på.


Jeg lagde forøvrig en stor batch med aldeles fortreffelig rotmos i går. Montro om den er kompatibel med thaimat? ;-)

Tormund
TormundInnlegg: 26909
28.09.19 18:51

Tror jeg går for noen skiver med stabbur-makrell i kveld også, eller kebab på byen.


Må tenke på saken.


Melk blir det uansett ved siden av.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37110
28.09.19 18:54

Ungene forlangte hjemmelaget pizza. Og jeg er ikke vanskelig å be. 


Det er noe eget med lørdagskvelder og pizza man mekker sjøl. 


Men de ferdige bunnene er en vederstyggelighet. Kun i ytterste nødsfall de kan anvendes. Jeg har derimot begynt å helle litt av den ferdige Peppes-sausen ned i min egen tomatsaus. Den miksen blir god. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
28.09.19 19:49
fargerik: Jeg lagde forøvrig en stor batch med aldeles fortreffelig rotmos i går. Montro om den er kompatibel med thaimat? ;-)

Antakelig bedre med salt lammekjøtt, som jeg i et svakt øyeblikk kjøpte på tilbud her om dagen. En stor pakke. Spørsmålet er om jeg skal spise den med bare rotmos eller om jeg bør ha potetball til. Tenkte neste søndag. Får se.

Thaibuffet høres fortreffelig ut!

(Innlegget ble redigert 28.09.19 19:49)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
28.09.19 19:51
PapaSmurf: Ungene forlangte hjemmelaget pizza. Og jeg er ikke vanskelig å be. Det er noe eget med lørdagskvelder og pizza man mekker sjøl.

Ja, det er jo veldig koselig. Kunne tenke meg å gjenskape dette hjemme hos opphavet - for disse lørdagkveldene med pizza var jo en stor del av oppveksten på 70- og 80-tallet. Fra jeg var 14-15 var et som regel jeg som laget. Brigg eller lettøl til far, brus til oss andre.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
28.09.19 19:54

Orket ikke drasse med meg sist gang jeg var på OSL, men angrer litt. Denne er så innmari god og innenfor budsjettet, synes jeg, når det er taxfree.

https://www.aperitif.no/pollisten/produkt/contino-reserva-2015/80715

(Innlegget ble redigert 28.09.19 19:54)

sentry4
sentry4Innlegg: 5150
29.09.19 06:41

I kveld blir det japansk. Og sake. Noe nå man jo ta seg til når man er på tur. 

fargerik
fargerikInnlegg: 65079
29.09.19 07:44
sentry4: I kveld blir det japansk. Og sake. Noe nå man jo ta seg til når man er på tur.

Det må da være en kjærkommen avveksling fra kinamaten! De har en annen stil. Den beste krokodille jeg har spist fikk jeg på en japansk restaurant i Thonglor, BKK. Prøvd det?

(Innlegget ble redigert 29.09.19 07:45)

skytsengelen
skytsengelenInnlegg: 2401
29.09.19 07:49
fargerik: Spennende dufter fyller huset nå.

ja , det blir tarmgass av stekte insekter...p

fargerik
fargerikInnlegg: 65079
29.09.19 08:17
skytsengelen: ja , det blir tarmgass av stekte insekter...p

Insekter er populær mat. Sunn og proteinrik mat, men etter å ha smakt meg gjennom det meste av det som er vanlig i asia har jeg kommet fram til at jeg ikke foretrekker det. Ikke noe galt med smaken, det er mer min egen vranglås mentalt som gjør at jeg ikke klarer å nyte det.

Så jeg holder meg til andre ting.

Vi har det aldri her hjemme i Norge, men kona lar seg friste innimellom når vi er i det andre landet. Hun tar fullstendig av når hun får tak i maur-egg fra de gule maurene som lever oppe i trærne. Høyt henger de, og sinna er de ;-)

(Innlegget ble redigert 29.09.19 08:21)

skytsengelen
skytsengelenInnlegg: 2401
29.09.19 08:41
fargerik: det er mer min egen vranglås mentalt som gjør at jeg ikke klarer å nyte det.

i likhet med noen milliarder andre mennesker :)

fargerik
fargerikInnlegg: 65079
29.09.19 09:12
skytsengelen: i likhet med noen milliarder andre mennesker :)

Vi liker jo ikke at ting ser ut som de er når vi skal spise det. Men det er faktisk insekter i noe vi spiser, og jeg regner med at det kommer til å bli mer vanlig etterhvert på grunn av at det er lett og lønnsomt å drive oppdrett og at insekter er næringsrik mat.

Hundre tusen millioner milliarder fisk og fugl og dyr kan ikke ta feil når de har insekter som hovedføde.

(Innlegget ble redigert 29.09.19 09:13)

skytsengelen
skytsengelenInnlegg: 2401
29.09.19 09:19
fargerik: og jeg regner med at det kommer til å bli mer vanlig etterhvert på grunn av at det er lett og lønnsomt å drive oppdrett og at insekter er næringsrik mat.

ikke på mitt kjøkken...jeg liker ikke mat som kryper rundt  :)

fargerik
fargerikInnlegg: 65079
29.09.19 09:35
skytsengelen: ikke på mitt kjøkken...jeg liker ikke mat som kryper rundt :)

hehehehe....du får ta en titt i skapene og i godteriskåla, og gjerne lese innholdsfortegnelsen på sjokoladen. Alt som inneholder E-120 inneholder lus. En spesiell skjoldlus. Det er den beste naturlige rødfargen og sunnere enn kjemisk fremstilte alternativer. Noen, f. eks. seigmenn-produsenten har gått over til rød farge fra kjemikalier, men mange er allergiske mot dette.

(Innlegget ble redigert 29.09.19 09:39)

Rexwiller
RexwillerInnlegg: 10853
29.09.19 15:51

Lus smaker godt.

Tormund
TormundInnlegg: 26909
29.09.19 18:01

Ble Shepherds pie til middag i dag. Kanskje det blir noen skiver med stabbur-makrell til kvelds.

fargerik
fargerikInnlegg: 65079
29.09.19 18:41

hmmm...stabburmakrell er en god idè til brødskiva i morgen tidlig.

 

Jeg har for min del løftet eggkokeren ut av skapet, nå står den på benken. Deri skal haes 4 egg, og de skal bli akkurat passe til å passe til en Toro Tomatsuppe. Jeg ergrer meg grønn over at jeg har glemt persille. Men MLE har fritert noen snasne små brød, som er fortreffelig tilbehør til supper. Brød er det vel knapt, de er mer på størrelse med krutonger.

Dagens moral....eggkoker er en smart dings. Bare for å ha gjentatt det.

(Innlegget ble redigert 29.09.19 18:44)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49703
30.09.19 18:12

Tipper hun skulle hjem og koke egg dama jeg gikk bak på vei hjem i går - hun hadde i alle fall kjøpt et sånt helt brett med egg. Kanskje skulle hun spise tomatsuppe resten av uka? Ikke vet jeg, forhåpentligvis skulle hun bake.

Det blir noen koteletter her i dag. Rema annonserte for XXL-koteletter, som jeg kjøpte, bare delvis bevisst på at de var røkte. Åkkesom. De godgjør seg i ovnen, og så skal jeg ha tradisjonelt tilbehør med poteter, masse fin gulrot og surkål. Blir middag minst en dag til.

 

 

(Innlegget ble redigert 30.09.19 18:12)

Elvebakken
ElvebakkenInnlegg: 691
30.09.19 18:19

Salg på kantarell på meny. Pasta med kantarell og hvitløk og en del pepper, fløtebasert. 

Klikk for å gå tilbake til toppen