Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Mugg

NYTT TEMA
xnn3882
xnn3882Innlegg: 184
15.04.12 17:25

Har hatt en boks ovnsbakt leverpostei stående åpnet et par uker og så i dag at det er kommet litt mugg. Det er bare litt oppå toppen helt på siden. Har luktet på den og spist av den (tok på andre siden), og den smaker enda bra. Er det trygt å spise av den? Tenkte å bare fjerne litt akkurat der det er mugg og kanskje litt rundt så jeg kan spise resten. Synd å kaste gode pålegget. 

gourmande
gourmandeInnlegg: 12610
15.04.12 17:28
xnn3882: Synd å kaste gode pålegget.

Leste et intervju i sommer om en professor som hadde spesiale "mugg". Hun ble spurt om hun ville skåret bort mugg fra et brød, og så spist det. Hennes svar var et kontant "nei". 

fisto
fistoInnlegg: 28816
15.04.12 17:38
xnn3882: Synd å kaste gode pålegget.

Mugg på myke matprodukter kan ha spredd seg uten at man nødvendigvis ser dem. Som gourmande sier, vær føre var og kast leverposteien.

 Her er noen råd om mugg på mat

gourmande
gourmandeInnlegg: 12610
15.04.12 17:44

Iflg samme professor skal man også kaste den eventuelle plastposen brødet har ligget i. Det illustrerer hvilken respekt man bør ha for fenomenet mugg.

Klipp fra Matforsk sin hjemmeside:

"Muggsopp eller mugg, er mikroorganismer som tilhører soppfamilien. Enkelte muggsopp kan vokse på mat og være til nytte som for eksempel i produksjon av blåmuggost, Brie og Camembert. I produksjon av en del andre matvarer, som for eksempel på andre typer ost, spekemat, brød og leverpostei, kan muggveksten være uønsket."

(Innlegget ble redigert 15.04.12 17:53)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52631
15.04.12 23:51
xnn3882: Har hatt en boks ovnsbakt leverpostei stående åpnet et par uker

Det syns jeg var lang tid for leverpostei. Husk at datoen som står trykket på gjelder for uåpnet vare.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg