Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Formiddag på kjøkkenet

NYTT TEMA
baldviking
baldvikingInnlegg: 22331
08.05.12 15:34

Brød:

2 liter hvetemel
2 liter hvete grov, rug grov og havregryn
1,8 liter melk og vann
1 ss sukker
1 ss salt
2 ss olivenolje
1 pk tørrgjær

før og etterheves, stekes 1 time 5 minutter på 210 grader i bunnen av ovnen.

Sitronkake (fast type):

6 dl sukker og 300 gram Melange, røres hvitt
6 egg, sitron, 7 dl hvetemel, 2 ts bakepulver

stekes 45 min på 175 grader langpanne i midten eller litt under av ovnen

Sitronkrem (fyll):

2 egg, 1 dl sukker, røres kraftig og vedvarende i kjel til det stivner, avkjøl, tilsett
50 gram smør, avkjøl enda mer, rør inn
1 dl kremfløte som er pisket stiv

Melisglasur (melis, vann) og strøssel

Bønnekarbiser:

200 gram brune bønner i bløt over natten,
kokes en time sammen med 100 gram bacon,
moses sammen med en kokt potet og en grovhakket løk,
røres sammen med 2 egg, 1 ss potetmel, 1 ss melk, 2-3 ts salt, 1/2 ts pepper,
stekes på panne

Italiensk skinkesaus:

1 løk,1 boks sopp og 1 hvitløk hakkes, blankes i olivenolje, tilsettes
buljongterning og vann, kokes lett, tilsettes
lys, brun saus (Melange, hvetemel, vann), salt, hvit pepper, oregano og 2 ss tomatpure
og så litt skinke, svinekam fra fryseren går bra, men den bør ikke koke, da går smaken opp avtrekket

grønne oliven med stein, hele sylteagurk, salat og ris smakte godt til.

 

(Innlegget ble redigert 08.05.12 15:36)

gourmande
gourmandeInnlegg: 12610
08.05.12 16:05
baldviking: Brød: 2 liter hvetemel
2 liter hvete grov, rug grov og havregryn
1,8 liter melk og vann
1 ss sukker
1 ss salt
2 ss olivenolje
1 pk tørrgjær

En effektiv dag:-)

Neste gang burde du prøve å la delen med havregryn bestå av like deler gresskarkjener, solsikkekjerner og havregryn. Det blir utrolig godt og mettende. Jeg har brukt skummet kulturmelk i stedet for melk og vann, brødet blir om mulig ennu saftigere.

baldviking
baldvikingInnlegg: 22331
09.05.12 00:18

Bønnekarbisene ble gode om enn ikke veldig smaksrike. Sitronkaken kunne gjerne hatt dobbelt opp med fyll.

Perbu
PerbuInnlegg: 4099
09.05.12 21:37

Hvis man ønsker grovere brød, kan man da bytte ut en liter av hvetemelet med grovere sorter uten å forandre steketemperaturen eller mengden av væske og gjær?

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47665
09.05.12 22:48
baldviking: Sitronkaken kunne gjerne hatt dobbelt opp med fyll.

Ja, det gjelder stort sett overalt, alltid :-D

baldviking
baldvikingInnlegg: 22331
09.05.12 23:39
Perbu: Hvis man ønsker grovere brød, kan man da bytte ut en liter av hvetemelet med grovere sorter uten å forandre steketemperaturen eller mengden av væske og gjær?

Det er bare hvete og til en viss grad rug som inneholder stoffer som gjæren kan virke på. Bygg, havre, frø, nøtter, gulrot og annet hever ikke. Så om du øker mengden av andre kornslag/annet enn korn eller øker mengden sammalt hvete grov eller sammalt rug grov, vil du få tyngre brød. 55 prosent finmalt, hvitt hvetemel og 45 grovt eller annet gir gjerne de best hevede brødene. Men det er ikke helt inn i disse lavkarbotider.

gourmande
gourmandeInnlegg: 12610
10.05.12 00:53
Perbu: Hvis man ønsker grovere brød, kan man da bytte ut en liter av hvetemelet med grovere sorter uten å forandre steketemperaturen eller mengden av væske og gjæ

En god regel er at forholdet mellom grove ingredienser - (her regnes alt fra store havregryn til solsikkekjerner, kruskakli, grovmalt rug, grovmalt  hvete, linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner etc) - og rent hvetemel må være 1:1. For hevingens skyld. Solsikkeolje/evt rapsolje og flytende honning smører deigen...

Steketemperaturen er den samme. 200 gr i ca  65-70 min på nederste rille i ovnen. Bruk frisk gjær og skummet kulturmelk.

(Innlegget ble redigert 10.05.12 00:58)

Perbu
PerbuInnlegg: 4099
10.05.12 08:32

Ok, takk for gode svar.

Someone
SomeoneInnlegg: 25317
10.05.12 09:18
baldviking: Det er bare hvete og til en viss grad rug som inneholder stoffer som gjæren kan virke på.

Det er riktig, men det problemet løses delvis ved å bruke bakepulver. ;) 

 

Ofte baker vi denne varienter som faktisk er veldig godt

stk egg
ts bakepulver
bk crème fraîche
ss solsikkeolje
60 g kruskakli
40 g linfrø
50 g sesamfrø

gourmande
gourmandeInnlegg: 12610
10.05.12 13:54

Minner meg om da jeg for eksperimentets skyld skulle bake lavkarbobrød... Herrejemini, det ble bare en tykk grøt som ikke lot seg bake, ei leiv som ikke hang sammen.

http://www.klikk.no/mat/article642480.ece

Undres på hva som gikk galt...

Klikk for å gå tilbake til toppen