Skriver under på denne. Vanskelig å lage pasta tynt nok uten pastamaskin, men for all del, det er bare å prøve å kjevle om man ikke skulle ha en slik maskin. Det som gjør kjevling vanskelig når det kommer til pasta er at deigen er MEGET elastisk. Det gjør at den trekker seg sammen omtrent like fort som du klarer å kjevle den ut. Sakte men sikkert vil du få den tynnere, men som sagt, det er vanskelig og tar mye tid. Og for å ha sagt det med en gang, tjukk pasta er overhodet ikke godt.
Når det er sagt kan jeg ikke annet enn å berømme forslaget om å lage pastaen selv. Hiv ingrediensene i en kjøkkenmaskin/foodprocessor med eltekrok, og kna "smulene" sammen når de har fått kjørt seg. Så lar man glutenet gjøre jobben i et kjøleskap en times tid. Fersk, hjemmelaget pasta smaker så fantastisk mye bedre enn all annen kjøpepasta jeg har kommet over. Lite jobb og billig er det også.
Prøv fyll i retning parmesan, skinke, soltørkede tomater, mozzarella osv. Tenk "hva er Italia kjent for" og rør alt dette sammen til en blanding.
Lykke til!