Det er ikke første gang noen har gitt ut en bok om torsk. Dette ble jo en internasjonal bestselger:
http://www.haugenbok.no/resverk.cfm?st=free&q=Torsk&p=1&r=2&cid=120067
Ellers minner argumentasjonen litt om 1. gym, der vi elevene liksom skulle velge et felles fordypingstema i historie om primærnæringer.
Veldig mange mente at man i Brattvåg burde fordype seg i fisk, men læreren var fra Ørsta, så han hadde opplegget klart på landbruk, så han valgte det for oss. Og mente det var mer grunnleggende.
Synes han har et godt poeng. Kysten var jo de første stedene folk bosatte seg, og fisken var jo en viktig del av dette. Kan ikke skryte på meg noen fiskere i slekta, men noen generasjoner tilbake var jo alle fiskerbonder. Og jeg har hengende et gammelt bilde av båten som min farfar var deleier i.
Og TORSK er også godt på fatet. Det skal jeg ha i dag, sammen med ovnsbakte rødbeter.