Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvilken restaurant var du på sist?

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 51104
21.06.20 17:33
MrPets: Ungarsk vin har de også, s

Okseblod var vel populært i sin tid, ja! Har hørt mye bra om det spisestedet, så tenker å gå dit en gang. Men akkurat nå var det fisk og uteservering vi var ute etter. For øvrig tenker jeg jo at de burde hatt et opplegg der man kunne bare velge fisk fra fiskedisken og så å det tilberedt. Men skjønner jo at det er mer arbeidskrevende enn å helle opp ferdig suppe etc.

SirOwen*AMB*
SirOwen*AMB*Innlegg: 53985
21.06.20 18:09
KingKongHalvor: Eggerøre på hoteller er ofte en variant av noe pulver, laget i store former i vannbad, og så kuttet opp. Mer som en kokt omelett, kuttet i biter, med viskelærkonsistens.

Skjønner, like greit at jeg ikke spiser de greiene da.

Er vel på en måte juks, akkurat som strimlet "Revet" ikke egentlig er ost..

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 51104
08.07.20 10:50

Baltazar! Denne klassikeren sentralt i Oslo. Spiste for første gang inne - veldig hyggelig sted på en regnfull sommerdag. Nok enda bedre om høsten-vinteren. Vitello Tonnato til forrett, deretter hvit pizza med skinke. Nesten ekstremt stor porsjon av førstnevnte. Veldig god og tunfiskmajones servert separat i skål. Salat også. Og kapers. Dette var nesten en rett i seg selv. Nesten så man kunne delt. Pizza var sprø og fin, herlige smaker og mye skinke. Litt nølende og klønete servitør, som ikke kunne noe om vin. Bare en håndfull viner med ufullstendig beskrivelse kommer med den faste menyen. Så litt rart at man ikke deler ut vinkartet med en gang. Her var det mange svært rimelig priset viner - vi drakk italiensk, og den ene flaska var vel under 2-gangeren. Så her kan man drikke god vin rimelig. Gir terningkast FEM her. Menyen kunne kanskje vært litt mer sommerfrisk. Servicen var hyggelig, men ikke helt på skinner. Absolutt et sted å komme tilbake til når det blir hustrigere! Eller ta en pizza i sola!

Someone
SomeoneInnlegg: 26749
10.07.20 09:48

RÅ Smak i Asker, som egentlig er butikk og lunsjsted på dagtid og restaurant på kvelden. Første gang vi prøvde den, og skal definitvt tilbake

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 51104
19.07.20 10:38

Le Benjamin. Andre besøk her. Mener det ble terningkast 6 sist gang. Så forventingene var store. Vindusbord til 3 stod klart 1930. Noen hadde sjekket menyen på forhånd, så valgene var relativt klare.

Servitør var visstnok under opplæring. Synes det er litt rart å spør om det skal være Cremant eller Chahmpagne når jeg allerede sagt Cremant. Men Champagnen var god den! Vinmenyen fikk vi ikke utdelt, den måtte vi sjekke på nett pga smittefare. Kan jo forstå det, men her burde ha laget en tilsvarende forenklet vinmeny for "folk  flest".

Det ble grillet sjøkreps for alle (med 275 kroner ca 100 kroner mer enn for andre forrettene). Deretter delt på gjølalvbrissel og entrecot. Sjøkrepsen kom med masse smør tilsmakt med litt ramsløk, grillet sitron - dette var ekstremt ekstremt godt! Entrecoten falt i smak. Poteter stekt i andefett like så. Brisselen husker jeg som ekstremt god sist, denne gangen var den litt mer på den ordinære siden - det hele var litt mer "grapsete" med litt mye saus og kanksje ikke så friske/sprøk brisseler. Veldig bra - men ikke som ved forrige besøk, mener jeg bestemt.

Ble nok å drikke til. Champagne, en Chardonnay og rød burgund. Den hvite kom ikke på bordet før maten ble servert. Den røde var veldig kald.

Ellers ba jeg om at vi gjerne kunne vente litt med hovedretten. For kom på fra sist gang at det var veldig rask service - vi hadde jo tenkt å ta en helaften der, og da er det dumt om forretten kom 20 min etter forretten. Dette tok servitøren på strak arm så vi fikk god tid til å drikke opp hvitvinen.

Kjørte full pakke med ost også - fire sorter, der den mykeste, en rødkittost selvsagt var best... Dessert ble for min del creme brulee med smak av mokka. Denne ble dessvere servert lunken, nesten varm, jeg synes denne desserten er mye bedre kald. Blir litt for søt når den er varm. Krokanisen til medspiser var nok t bedre valg, da jeg fikk smaken av den.

Totalt sett meget bra, spesielt sjøkrepsen, god stemning og etter hvert bra service også. Pga surr med vinen, ikke så god brissel som sist og ikke fantastisk dessert, er jeg fristet til å trekke ned litt. Med Champagne, rikelig med vin, litt ekstra vin og altså fire retter, samt rikelig med avec, calva, kaffe og tips så ble dette en total regning på 1.800 per person før tips.

 

Ender på terningkast 5.

(Innlegget ble redigert 19.07.20 10:40)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
23.07.20 23:48

Dinner


Chefs menu, masse mat for penga (drøyt 500kr), da var det dumplings, vårruller, crispy duck, lammekoteletter, kveite, scampi, kongekrabbe og hummer. Og en helt grei dessert med en altfor kald brownie, men en nydelig bringebærsorbet. Veldig bra vinkart, noe for enhver lommebok, helst for de tykke, bra utvalg der. 


 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
23.07.20 23:51

Dobbel

 

 

(Innlegget ble redigert 23.07.20 23:51)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 51104
01.08.20 12:30

Ah, fikk lyst på en tur til Dinner. Mange år siden sist.

Var innom to restauranter for rimelig mat på torsdag. Først Lille Saigon for en enkel rett med scampi og blomkål. Godt - helt greit. Mulig jeg henger litt etter, men det har skjedd en del med prisene på disse "billige" stedene. 220 kroner for dette. Mener at det for få år siden kostet maks 160 for en slik rett. Det var ikke mer enn 6-7 reker, og ellers bare billige råvarer. Så synes ikke det er veldig billig mer, slik det alltid var før.

Tilfeldig møte førte til at jeg holdt en bekjent med selskap og da tok jeg en dagens pizza (Margaritha) i nabolaget - rett over gata, så og si:

http://ilprofessore.no/

Litt skeptisk til stedet, for menyen virker veldig avansert for nabolaget å være. Men pizzaen kostet 99 kroner (!) og var helt topp!

Terningkast 4 og 5 på disse to.

 

 

(Innlegget ble redigert 01.08.20 12:30)

Teddys
TeddysInnlegg: 157
03.08.20 16:25

I forrige uke ble det Sumo på Storo.Hyggelig og pent lokale.God service og blide ansatte.Spiste vårrull til forret,meget bra.Shigeki  stek til hovedrett,indrefilet i skiver,saus,litt grønt samt ris.Mørt og fint kjøtt.


Spennende meny med mye å velge mellom og masse gode cocktails. 


Prisnivå er vel sånn middels pluss./dyrt. Gir stedet en sterk femmer.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
03.08.20 20:55

Skal tilbringe helgen i Bjørvika, og vil gjerne spise lokalt. Har bord på Vaaghals lørdag, og hadde tenkt å spise på Kitchen & Table by Marcus Samuelsson på hotellet, men den åpner ikke før i september. Så, er det noen som har et godt tips? Ikke Maaemo, og ikke Burger King, og ikke noe på Frogner el Grunerløkka. Vil spise i nærheten, men er helt blank på bydelen og spisesteder.

 

På forhånd takk.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 20:55)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13396
03.08.20 20:59

Passe retard hvis du ikke besøker way down south eller night pig

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
03.08.20 21:03

OK, greit å få det bekreftet i så fall. Men veldig dårlig innsalg. ;-)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13396
03.08.20 21:20
KingKongHalvor: Men veldig dårlig innsalg. ;-)

Usikker på hva slags innsalg du forventer, men det skal godt gjøres å forlate WDS og kjenne at man er misfornøyd med maten.


https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g190479-d8684718-Reviews-Way_Down_South-Oslo_Eastern_Norway.html

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
03.08.20 21:42

Slikkepott


Jeg forventer ikke et innsalg som sier at jeg er tilbakestående om jeg ikke går på en restaurant på Løkka, når jeg spesifikt sier at jeg ikke er interessert i restauranttips på Løkka.

Ellers mange takk for linken.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14970
03.08.20 21:49

Brasserie Rivoli skal være bra i Bjørvika, selv har jeg kun spist lunsj der og det var veldig godt. Var på Stock her forleden og syntes det også var en bra opplevelse til tross for at de ikke hadde piggvar og en noe entusiastisk servitør. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
03.08.20 22:02

Takker, det var et godt tips. Både klippfisk og tørrfisk på menyen, det liker jeg godt. Tommel når jeg har noen å gi.

SirOwen*AMB*
SirOwen*AMB*Innlegg: 53985
03.08.20 22:17
Slikkepott: way down south

Takk for tips, digger å prøve nye steder med comfort food.

Smoked Chicken with Peach BBQ Glaze gir meg vann i munnen. I tillegg kunne godt tenkt meg å kjøpe Mango Habanero sausen, selv om 200 kr er noe stivt.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13396
03.08.20 23:41
SirOwen*AMB*: I tillegg kunne godt tenkt meg å kjøpe Mango Habanero sausen, selv om 200 kr er noe stivt.

Den er definitivt verdt det etter min mening.


For de som ikke har vært der før så vil jeg anbefale at man er to sammen og går for family pickins med brisket, så får man litt av alt, mac n cheese er et must som tilbehør.


https://www.instagram.com/waydownsouthoslo/


Anbefaler å følge med når det nærmer seg helg for å se om de kjører brunch med fried chicken, tror den eneste plassen jeg har spist fritert kylling som er i nærheten av samme kvalitet (perfekt sprø på utsiden men samtidig saftig) er i Japan.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13396
03.08.20 23:59
KingKongHalvor: Jeg forventer ikke et innsalg som sier at jeg er tilbakestående om jeg ikke går på en restaurant på Løkka, når jeg spesifikt sier at jeg ikke er interessert i restauranttips på Løkka. Ellers mange takk for linken.

Jeg forventet ikke to fingre i toern sist gang jeg besøkte fastlegen heller, men noen ganger får man seg jo en positiv overraskelse.


Personlig så kan jeg ikke helt forstå denne desperasjonen etter å holde seg til Bjørvika, men det er kanskje bare jeg som er gått lei av konseptene etter å ha herjet for mye rundt i Oslo og København. Izakaya, Ching-Ching som er nyåpnet i de gamle lokalene til Kolonihagen, Hyde (arvtageren til Pjoltergeist, som jo var fantastisk), WDS, Night Pig, det er jo en lang lang liste, ostebutikken

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
04.08.20 07:33

Slikkepott


Det ligger ingen desperasjon bak. Det er kun et ønske om å bli bedre kjent med en del av byen min. Det har skjedd mye spennende der de siste årene, det har jeg lyst til å finne ut mer av. 
På samme måte som jeg kan bestemme meg for å gå tur i Lillomarka eller på Krokskogen, da jeg som oftest går i Nordmarka, og har lyst til å oppleve noe nytt. Ikke særlig desperat, bare ute etter å utvide horisonten litt. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 51104
04.08.20 09:11

Rivoli er vel åpenbart der. I alle fall når Vaaghals skal besøkes en annen dag, for de har jo også en avlegger.  Ellers er vinbaren på hjørnet der også anbefalt, ser jeg.

 

Men hvis Bjørvika blir for kjedelig, ta turen opp til Ekeberg, for der kan man nemlig få retten "Smørstekt vill hysing"!!!!

https://www.godt.no/anmeldelser/restaurant/i/4q5E8V/restaurantanmeldelse-av-ekebergrestauranten-opp-og-nedturer-pa-oslos

Riktignok bare ifølge bildeteksten under fiskeretten (som ser framifrå ut), for i selve teksten står det at de spiste lange. Dog forstår jeg at bildene er tatt etterpå, antakelig da av en fotograf som noterte seg "hysing" :-)

(Innlegget ble redigert 04.08.20 09:11)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
05.08.20 07:33

Takk for gode tips Doktor. 
Rivoli hadde jeg allerede sjekket, det var fullt, som så mye annet. Og så overlot jeg valget helt til den andre i følget, er alltid jeg som velger restauranter. Sendte henne denne anmeldelsen nå, så får vi se hvor vi ender. Fortsatt hun som bestemmer, men litt mild påvirkning i form av informasjon er vel lov?

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
05.08.20 08:10

Påvirkning hjelper, Salome skal testes på fredag. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 51104
05.08.20 18:27
KingKongHalvor: Påvirkning hjelper, Salome skal testes på fredag.

Det er godt at påvirkning hjelper, selv om andre har det siste ordet :-) Spennende konsept. Håper på liten rapport en gang.

SirOwen*AMB*
SirOwen*AMB*Innlegg: 53985
05.08.20 20:12

Gutter, husk at Salome har begrenset meny til 14. august. Just sayin..

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
05.08.20 20:47

Jepp, begrenset meny, men såpass spennende at det er verdt et besøk. Artig å være blant de første som besøker en ny restaurant.

Det blir da middag på Salome på fredag, på lørdag lunsj på VIN og middag på Vaaghals. Alt innenfor gangavstand av Clarion i Bjørvika, så dette blir lokalt og kortreist, kommer fra samme by også, så ingen klimakvoter er kjøpt denne gangen. Om det er bærekraftig, for meg, se det gjenstår å se. Men jeg gleder meg veldig, og kommer tilbake med rapport fra alle tre steder.

malacay3
malacay3Innlegg: 20711
06.08.20 22:42

Blir det Mirabel på deg ?


Malacay

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54762
06.08.20 22:52

Malacay


Haha, må nesten innom der ja, etter alt det fine dere har skrevet om stedet her inne. ;-)

malacay3
malacay3Innlegg: 20711
06.08.20 23:12

De var tross alt nummer 1 på Tripadvisor en periode :)


Malacay

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg