Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Smakstilsetninger/forsterkninger

NYTT TEMA
TomPadang
TomPadangInnlegg: 14968
08.12.17 13:32

Jeg bruker mer og mer "justeringstilsetninger" i retter, sauser m.m.  Soyasaus har jeg brukt lenge.  Den er fin i alt fra sjysauser til rene brunsauser.  Senere årene har jeg mer og mer brukt litt søtt i typisk salte sauser og litt salt i søtere ting.  De to balanserer smakene og runder dem. 

Siste par årene har jeg bruktmørk sirup i stedet for annen søtning.  Det gir også mer smaksdybde med sin karamellaktige smak.  Honning er også et utmerket "justeringsmiddel".

Gurkemeie og Ingefær er jo noe mange bruker, også jeg.  

Denne tråden starter jeg for å få tips og se hva andre bruker til disse formålene.  

Langemannen
LangemannenInnlegg: 1
11.12.17 14:16

Dashi. Oppdaga det på ein japansk resturant i Berlin ein gong. 

https://www.dn.no/smak/2016/01/14/2121/Mat/japansk-kraftpakke

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44222
11.12.17 19:30

Bruker denne fra tid til annen...

http://bondensmarked.no/produsent/soppgleder-681

Ellers hever sitron de aller fleste smaker, i alt fra potetmos til frikassesauser.

TomPadang
TomPadangInnlegg: 14968
11.12.17 19:46
DrSchwei: Ellers hever sitron de aller fleste smaker, i alt fra potetmos til frikassesauser.

Joda.  Eller gjerne lime, alt etter rett.  Pepperblanding med sitronskall i, er også fint.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg