Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva er det verste måltidet du har spist?

NYTT TEMA
Qizz
QizzInnlegg: 132
08.03.18 01:29

Jeg har vært heldig og fått mye god mat, men jeg har også fått ting servert som jeg har lurt på om de virkelig mener at jeg skal spise.

For noen år siden ble jeg invitert med hjem til en dame fra et europeisk land, sprudlende og positiv dame! Hun serverte hjemmelaget sjokolade til kaffen. Det var null sjokoladesmak og konsistensen var litt geleaktig. Smaken var ubeskrivelig vond-og jeg er ikke kresen!

Damen var fornøyd med eget produkt og forsynte både meg og den andre som var der rundhåndet, ja så rundhåndet at jeg satt med mye gelesjokolade på min tallerken. I et øyeblikk hvor den andre var på toalettet, og damen var på kjøkkenet etter mer kaffe heiv jeg sjokoladen bak sofan. Har møtt damen flere ganger og hun er like blid og glad, så gadd vite om hun har vært bak sofaen i løpet av disse mange år :D.

 

(Innlegget ble redigert 08.03.18 01:30)

fargerik
fargerikInnlegg: 53097
08.03.18 09:48

Lunkne, rå nyrer fra en nyslaktet sau på en liten taverna i Hellas.

Verten fulgte gresk skikk og sto og så på at vi spiste, det var ganske guffent. Hver gang han kikket bort, vippet vi nyrebiter under bordet til kattene der, mens vi lot som om vi tygde.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 45255
08.03.18 10:42

Fra barndommen: Besøk på en gård i Verdal. Fikk servert karbonader til kvelds. Disse var altfor, altfor salte - smakte bare salt. Det verste var at drikken som var servert var melk rett fra kua - som smakte fjøs. Grusomt. Man fikk altså ikke slukket tørsten etter den grusomme saltsmaken på skikkelig vis en gang.

Tror ikke det var Gardsdattera som serverte dette. :-D

(Innlegget ble redigert 08.03.18 10:42)

Qizz
QizzInnlegg: 132
08.03.18 11:42
DrSchwei: Tror ikke det var Gardsdattera som serverte dette. :-D

Ha ha, det tror jeg på!

Å spise salt er grusomt!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 45255
08.03.18 11:53

Tror ikke jeg var mer enn 6-7 år. Fikk mine fordommer mot bønder ganske så bekreftet. Husker ikke så mye annet fra besøket enn akkurat dette. Synes det var forferdelig å drikke slik melk som kom rett fra kua. I dag er det vel ikke lovlig en gang?

Fra ungdommen: Ikke forferdelig mat - men jeg har alltid vært glad i rømmegrøt. Gledet meg til en familiesammenkomst der dette skulle serveres. Men så er det slik at enkelte steder på Sunnmøre bruker man semulegryn i rømmegrøten. Det gir en forferdelig bismak og en kornete konsistens. Dette er grøt som er knapt spiselig. Skuffet, men klarte å få ned det meste.

Qizz
QizzInnlegg: 132
08.03.18 12:07
DrSchwei: Men så er det slik at enkelte steder på Sunnmøre bruker man semulegryn i rømmegrøten. Det gir en forferdelig bismak og en kornete konsistens. Dette er grøt som er knapt spiselig. Skuffet, men klarte å få ned det meste.

Forventninger! Kjenner godt til den og er enig om at semulje ikke hører hjemme i rømmegrøt! Men det var kanskje en måte å høyne måltidet på i ei karrig tid? At de brukte det beste de hadde for å lage fest? Eller at det var en måte å drøye grøten?

 

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 45255
08.03.18 12:55
Qizz: Forventninger! Kjenner godt til den og er enig om at semulje ikke hører hjemme i rømmegrøt! Men det var kanskje en måte å høyne måltidet på i ei karrig tid? At de brukte det beste de hadde for å lage fest? Eller at det var en måte å drøye grøten?

Jeg vet ikke - mulig noen likte smaken, jeg kan ikke tenke meg at det var noe billigere enn hvetemel. Det pussige her er at det varierte innad i familiene også. Min mormor brukte aldri semulegryn, men slektningene på dette stedet hadde det som tradisjon. Har inntrykk av at det er litt på retur, antar at smaken har endret seg.

annmag
annmagInnlegg: 7867
08.03.18 13:07

Æsj....jeg ble servert mye fæl mat under et opphold hos en engelsk familie under innkvartering i forbindelse med et ridekurs i England for mange år siden.

Var der i mange uker, og husker fremdeles hvor glad jeg ble da de en dag, med sorg i blikket, fortalte at de ikke hadde fått tid til å lage middag...derfor hadde de vært ute og kjøpt ferdiglaget fish and chips....hurra!!!!

Nyrepai og noen leverretter ble lagt i blomsterpottene så snart "mat"mor var utenfor synsvidde.

*****

Edit: En kveld skulle mor og far ut å svinge seg...jeg skulle være barnevakt.  Da de gikk fikk jeg beskjed om at jeg bare kunne ta det jeg ville i kjøleskapet.  Jada...jeg ble jo glad, men kom fort ned på jorda da jeg åpnet kjøleskapsdøra og så at det enste som var der var en bolle med snittet kinakål.

 

(Innlegget ble redigert 08.03.18 13:09)

Stenia
SteniaInnlegg: 2508
09.03.18 00:49

Hermetisk rogn. Som ikke var et måltid, men noe som mine søsken likte veldig godt. Stekt i panne til middag tror jeg.

(Innlegget ble redigert 09.03.18 00:51)

sentry4
sentry4Innlegg: 4491
09.03.18 17:07

Jeg er særlending og veldig glad i komper.  Og jeg er flink til å lage komper selv. Derfor var skuffelsen ekstra stor da jeg en gang fikk servert vasne komper med harskt elgkjøtt/elgfett i. 

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57578
09.03.18 17:12
DrSchwei: Tror ikke det var Gardsdattera som serverte dette. :-D

Nei, det var det ikke.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57578
09.03.18 17:15
DrSchwei: Synes det var forferdelig å drikke slik melk som kom rett fra kua. I dag er det vel ikke lovlig en gang?

Melk rett fra kua som fortsatt var "kuvarm" var den beste drikke jeg fikk da jeg var lita. Gjerne melket rett i koppen.

Sunt og godt.

fargerik
fargerikInnlegg: 53097
09.03.18 17:51
GARDSDATTRA: Melk rett fra kua som fortsatt var "kuvarm" var den beste drikke jeg fikk da jeg var lita. Gjerne melket rett i koppen.

Hmmmm.....jeg er med et stykke på vei i bonderomantikken, og ja, jeg har en ex-bondefamilie som jeg hadde gleden av å omgås i nesten to tiår før skilsmissen, og ja, romtemperert melk rett fra kua og hjemmekjernet smør var standard til frokost...men takke meg til homogenisert og pasteurisert lettmelk, kald, fra knøleskapet :-)

Melk rett fra juret går greit, men er ikke best for alle.

(Innlegget ble redigert 09.03.18 17:56)

Andropov
AndropovInnlegg: 33267
09.03.18 17:53

Her må svaret bli Sprengt gorilla-trynet. Dette fikk jeg servert på en forretnings-reise til Afrika som forøvrig var svært innbringende.

Andropov
AndropovInnlegg: 33267
09.03.18 17:58
GARDSDATTRA: Melk rett fra kua

Dette er svært usunt og farlig for mennesker. Slik melk er full av giftige bakterier og må høypasteuriseres for å være egnet som menneskelig føde.

Hvale90
Hvale90Innlegg: 24053
09.03.18 18:02

Var noe jeg bestilte i Madrid. Menyen var på spansk, så bare gamblet egentlig. Fikk en slags kjøttsuppe der jeg tror de bare brukte det som hadde var til overs etter at kjøttet var delt opp. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg fikk, men for å være hyggelig slurpet jeg opp selve suppen.

Pompel62
Pompel62Innlegg: 1901
09.03.18 18:15

Har en topp fem-liste over legendariske måltider jeg har spist. To av dem er legendarisk dårlige, og begge skyldes at det er så stort sprang mellom pris og kvalitet.

1. Pølse og potetstappe på NSB. Et beger med potetstappe varmes i mikrobølgeovnen før man klasker en grillpølse på toppen. Kostet 55 kroner den gang for ca 10 år siden. Kanskje enda dyrere nå.

2. Pommes frites på Bowling1 i Drammen. 30 kroner for en liten tallerken med pommes frites stekt i eldgammel frityrolje. Ca 1 kr pr bit. Burde fått betalt for å spise det.

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51746
09.03.18 18:28
GARDSDATTRA: Melk rett fra kua som fortsatt var "kuvarm" var den beste drikke jeg fikk da jeg var lita. Gjerne melket rett i koppen.

Det var fordi du aldri hadde smakt cola. ;-)

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57578
09.03.18 19:21
KingKongHalvor: Det var fordi du aldri hadde smakt cola. ;-)

Jeg smakte cola en gang da jeg var seks år, og det var det verste jeg hadde smakt inntil da.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51746
09.03.18 20:01
GARDSDATTRA: Jeg smakte cola en gang da jeg var seks år, og det var det verste jeg hadde smakt inntil da.

Ja, sikkert.


InternalExile
InternalExileInnlegg: 18188
10.03.18 02:05
GARDSDATTRA: Melk rett fra kua som fortsatt var "kuvarm" var den beste drikke jeg fikk da jeg var lita. Gjerne melket rett i koppen.

Grøss og gru. Helt pyton.

Har prøvd å Google, men finner ikke noe, men mener vi fikk første melken etter en ku hadde kalvet og de kalte det noe som nysyradråp på dialekten her. Vestlandet på 70-tallet, muligens jeg husker litt feil her ;-)

Columbus_3
Columbus_3Innlegg: 9717
10.03.18 10:16

Kommer aldri til å glemme vassgrauten jeg som ungdom fikk servert på en gård hvor jeg var og plukket poteter.
Gardskjerringa var en skikkelig gnier og serverte dette til potetplukkerne.
Familien selv spiste etter oss, og fikk også annen mat. Husker ikke hva de spiste, men det var ikke vassgraut.

SRSBS
SRSBSInnlegg: 86
10.03.18 10:23
InternalExile: første melken etter en ku hadde kalvet

Tror det heter råmelk.

Det verste jeg har spist er et pizzastykke fra ei bod ved palatinerhøyden. Det var så seigt at en kunne brukt det til å lappe sykkeldekk.

Strandereng
StranderengInnlegg: 7507
10.03.18 12:25
InternalExile: Har prøvd å Google, men finner ikke noe, men mener vi fikk første melken etter en ku hadde kalvet og de kalte det noe som nysyradråp på dialekten her. Vestlandet på 70-tallet, muligens jeg husker litt feil her ;-)

Du tenker kanskje på sildråpen som var de første nysilte varme dråpene i melkespannet?
Også kalt nysildråpe eller nysilmjølk? 
Vanlig at dette ble tilbudt barna på gården under melkingen før melkemaskinen ble tatt i bruk.

Dette må ikke forveksles med råmelk.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57578
10.03.18 18:39
InternalExile: Har prøvd å Google, men finner ikke noe, men mener vi fikk første melken etter en ku hadde kalvet og de kalte det noe som nysyradråp på dialekten her. Vestlandet på 70-tallet, muligens jeg husker litt feil her ;-)

Den første melka etter kalving kalles råmelk, og den er så proteinrik at den stivner av seg selv når den varmes opp.

Av råmelk kan man lage vaffelrøre eller pannekaker helt uten egg.

For det meste ble det laget kjelost, også kalt kalvedans.

Husker fra barndommen at det var stor stas når kyrne kalvet, både over det nye livet som kom, men også over utsiktene til kjelost til dessert. Etter noen dager med kjelost ble vi lei.

malacay3
malacay3Innlegg: 18358
10.03.18 19:45

Bacalao "restaurant" i Svolvær. Grå indrefilet. Det var ren ondskap.

Malacay

knickknack
knickknackInnlegg: 22
10.03.18 20:16

Min svigermors nåværende ektefelle/parspykopat. En mann som aldri tar feil eller gjør feil, ingen er morsommere enn, og som har et vinnende vesen ingen kan mislike.Unntatt eksen hans, ungene hans og stort sett alle andre han kommer i nærheten av. En mann som sannsynligvis er uføretrygdet for å spare eventuelle kolleger for hans mulige nærvær.

Middag i hans regi er en studie i en forventning om nesegrus tilbedelse av Hans Høyhets fullkommenhet. Ingen er flinkere enn ham til noe, og særlig maten han lager er fullkommen. Uansett hvor mikroskopisk hans bidrag er, så er hans bidrag avgjørende og episenteret for husfruens ( min svigermors) krav om beundring. Vi må alltid huske å takke ordentlig og nok ganger.

Dette er premissene rundt måltidene.

Legg til at alt moderne et noe dritt, og måten hans foreldre og øvrige avdøde familie gjorde ting på er det eneste saliggjørende.

 

Derfor spiser vi ihjelkrydra gryterett. Ihjelsalta poteter, med gummigulrøtter og nyfisket fjellørett/røye som bare smaker salt. Og kjøttkaker med en ukjennkjennelig ettersmak.

Men vi må huske å takke. For vi har vært heldige som har fått ham til å lage mat til oss... skrelle potetene ihvertfall...

 

(Innlegget ble redigert 10.03.18 20:17)

InternalExile
InternalExileInnlegg: 18188
10.03.18 21:35
Strandereng: Du tenker kanskje på sildråpen som var de første nysilte varme dråpene i melkespannet?
Også kalt nysildråpe eller nysilmjølk? 
Vanlig at dette ble tilbudt barna på gården under melkingen før melkemaskinen ble tatt i bruk. Dette må ikke forveksles med råmelk.

Tror du har helt rett. Dette er vel 40 år siden, og godt var det ikke.

Strandereng
StranderengInnlegg: 7507
10.03.18 22:15
InternalExile: godt var det ikke.

Nei :-)) 
Derfor takket jeg alltid høflig nei takk etter den første smaksprøven.

aegi2
aegi2Innlegg: 29145
10.03.18 22:25
GARDSDATTRA: Husker fra barndommen at det var stor stas når kyrne kalvet, både over det nye livet som kom, men også over utsiktene til kjelost til dessert. Etter noen dager med kjelost ble vi lei.

samme barndommen vi to høres det ut som :-)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg