Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Menyen i jula

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46100
19.12.18 14:47

Da kan jeg notere meg for følgende - så langt :-)

Fredag
Kveld: Diverse fåremør, grisemør etc.

Lørdag
Kveld: Hummer
Drikke: God fransk hvitvin.

Søndag
Middag: Risengrynsgrt
Kveld: Kveldsmat med brød, julepålegg -  småvarmt som hjemmelaget leverpostei. Ost.
Drikke: Te, juleøl, vin, portvin?

Julaften
Middag/kveld: Pinnekjøtt.
Dessert: Hermetiske plommer, fra hagen.
Drikke: Valgfritt - øl, akevitt, tørr sherry, eplejuice, ripssaft?

1. juledag
Middag: Svineribbe med hjemmelaget rødkål etc
Dessert: Multekrem, kumkaker
Drikke: Rødvin. Søt vin til multekrem.

2. juledag
Middag: Kokt kveite
Drikke: Alkoholfritt/eplejuice?

Romjul?
Torsdag og fredag - hverdager - fisk?

Lørdag i romjul: Usikker - muligens burger dagen derpå.

Drikke: I så fall Cola Zero.

Søndag i romjul: Kalkun?
Drikke: Passende rødvin

Nyttårsaften: Reindsyrfilet
Dessert - usikkert.
Drikke: Meget fin rødvin

1. nyttårsdag: Rester av kalkun/Waldorfsalat?
Drikke: Alkoholfritt/eplejuice?

(Innlegget ble redigert 19.12.18 14:50)

fargerik
fargerikInnlegg: 55804
19.12.18 15:23

2. nyttårsdag:

Program for trening og bortslanking av tilleggene starter ;-)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46100
19.12.18 15:26
fargerik: 2. nyttårsdag: Program for trening og bortslanking av tilleggene starter ;-)

Det er korrekt. Og så skal jeg være på jobb kl 05:50.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30171
19.12.18 15:37

Søndag
Middag: Risengrynsgrøt
Kveld: Spekemat
Drikke: julebrus og juleøl

Julaften
Middag/kveld: Pinnekjøtt og Svineribbe
Dessert: Riskrem m/hjemmelaget kirsebærsaus
Drikke: Juleøl og akevitt 

1. juledag
Middag: Oksesteik
Dessert: Krokanis
Drikke: Julebrus (skal kjøre etterpå).

2. juledag
Middag: Klippfisk med alskens tilbehør
Drikke: Juleøl, hvitvin

Romjul?
Torsdag og fredag - hverdager - Hjemmelaget pizza / Potetball m/pinnekjøtt

Lørdag i romjul: Stekt potetball

 

Drikke: Brus/øl

Søndag i romjul: Pulled pork
Drikke: Sikkert øl og brus der også :)

Nyttårsaften: Kalkunbryst
Dessert - Karamellpudding.
Drikke: Prosecco, juleøl, akevitt

 

Jeg er som vanlig menyansvarlig i jula. I år var det lett. Blåkopi av fjoråret. Menyen 23.-26. har vært uforandret i en mannsalder.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46100
19.12.18 15:47

Ja, leser at grøten er dagen før og ikke på selve julaften. Den ble flyttet for noen år siden hos oss. Ingen grunn til å presse i seg grøt ved 1-2 tiden på julaften, slik man gjorde før.

To ribber på julaften, ja. Det var mer vanlig før, men nå er dette splittet. Utrolig greit å ha det enkelt på julaften mht rydding etterpå.

I romjula har det forresten vært vanlig med klippfisk, gjerne i kombo med lutefisk, da ikke alle liker det siste. Blandaball er også en mye brukt rett i romjula. Potetball er vel også mange som bruker, men her kommer jo det inn at det er en del mektigere enn blandaball, så ser jo at det kan bli litt mye.

Ellers er jo karamellpudding en fin dessert som ofte kan vanke f.eks. 2. juledag. Risgrøt også, men gjerne ikke etter kveite, da.

sentry4
sentry4Innlegg: 4624
20.12.18 14:38

Eneste som er spikret i år er julaften.  Da blir det fylt kylling, ris og dampede grønnsaker. Riskrem til dessert.  Resten av julen - og nyttårsaften - blir det meste etter innfallsmetoden.

Men vi kommer nok ikke til å sulte.

fargerik
fargerikInnlegg: 55804
20.12.18 15:13

Det er bare selve julaften som er storspising også her, men det er den tradisjonelle ribba med alt som hører med.

Utover det, er det ikke planlagt noe. Men det er en del ingredienser i kjøleskap og frys, i skuffer og skap. Vi sulter nok ikke.

Har vært på polet og hentet en akevitt i dag, den forrige holdt tre juler men ble tom i fjor.

Ribba står til tining i kjøleskapet på andre dagen, den bør vel være grei innen mandag?

I år skal jeg prøve sous vide mandelpoteter...skeptisk, men skal gi det en sjanse.

Vi er igrunnen i mål med alt. Pynt, mat, drikke, og julegaver til de som fortjener det er også pakket inn.

Ikkeno stress her med andre ord.

Min beste julegave er at min hårløse kone nå er i ferd med å få hår igjen. Køl svart pigg på hele knotten. Det er stas.

(Innlegget ble redigert 20.12.18 15:16)

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
20.12.18 15:27

Tja, det blir vel en burger på gata på julaften tenker jeg. Blir koselig det..

Min første jul i Malaysia. Her er det nesten bare muslimer (nær 70%), så det blir dårlige greier matveien. Og ellers også. Finner vel noen som har noe som ligner julemat kanskje, men det finnes ingen skandinaviske restauranter i dette området, så et solid kompromiss må til.

Stusselig, jeg savner selvsagt tradisjonell norsk jul. Misunner dere!

Ribbe og surkål, kalkun.. Får vann i munnen bare ved tanken.

sentry4
sentry4Innlegg: 4624
20.12.18 17:18
DennisB: men det finnes ingen skandinaviske restauranter i dette området, så et solid kompromiss må til.

Kan du ikke stikke ned til Singapore og Sjømannskirken

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
20.12.18 20:45

Det høres ut som en god idè, sentry :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Andre tjenester