Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Allergier, inntoleleranse og alle andre

NYTT TEMA
rogerns
rogernsInnlegg: 855
31.12.18 11:23

hva som har skjedd de siste 5-6 årene, og er stadig økende er for meg nærmest et mysterium, og varselampene bør ringe hos helsemyndighetene, eller bør de det ? Folk er inntolerante og allergiske mot stort sett alt.

Et følge på 30, så er det ikke uvanlig at halvparten har en eller annen form for allergi, eller inntoleranse. En 4 retters festmiddag fortoner seg vel som et mareritt for en stakkars kokk som må lage en masse varianter for folk som trenger spesialkost.

vi har selvsagt de med påvist allergi bla gluten, skalldyr, sitrus, nøtter og de skal men selvsagt ta på fult alvor.

men så har vi disse selvoppnemte , besserwizzere gjestene fra helvete som rett og slett ikke spiser skalldyr, rødt kjøtt, ikke storfe kjøtt, ikke melkeprodukter (men fløteis går helt fint..........???) ikke hvit ris, ikke stekte poteter osv. Lista er lang, og man skulle tro at disse var trassige småbarn som sier æsj til mat de ikke har smakt, men dette er voksne mennesker som har googlet seg fram til en konklusjon, og de nøler ikke med å opplyse om   Sine helseplager, de legger ut om sin sensetive tarm med glød i øynene, nærmest stolte av sin plagsomme diett.

og da nærmer vi oss kjernen i problemet, og det er det å rope ulv,ulv hele tiden og når det først kommer en reell alergiker så er det plutselig ingen som lengre gidder å høre. Kanskje det går så langt at man krever dokumentasjon av kommende gjester som påberoper seg et behov for spesialmat.

 

Justice 96
Justice 96Innlegg: 34667
31.12.18 11:32

Mangelsykdommer kommer til å eksplodere pga alle vegetarianere som sverger på å ødelegge ungene sine ved å ikke inkludere kjøtt i kosten deres. Problemet du skisserer kommer til å bli overveldende stort.

Jodmangel feks, er allerede et stort og økende problem, og verre skal det bli. Menneskekroppen trenger kjøtt. 

(Innlegget ble redigert 31.12.18 11:34)

rogerns
rogernsInnlegg: 855
31.12.18 12:06

Og til alle dere som tror/innbiller en eller annen form for allergi/inntolleranse har jeg klippet ut fra norsk medisinleksikon

"Matallergi er allergisk reaksjon på matvarer. Det kan være svært vanskelig å skille matvareallergi fra matvareintoleranse. Det er beregnet at 1–3 prosent av befolkningen har én eller annen form for matvareallergi."

1-3 %................

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester