Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Dampkoking av kjøtt

NYTT TEMA
Perbu
PerbuInnlegg: 4275
15.10.19 11:02

Går det bra å dampkoke ferskt kjøtt, i dette tilfellet lammekjøtt? Når jeg koker det i vann på trinn 3 (av 6) på en plate på komfyren, blir det ikke ordentlig kokt, men blir rødt inne vei beinet. Koker jeg det på trinn 4, blir det for hardt kokt, og tørt. Jeg koker det selvsagt opp først, på sterk varme. Fungerer dampkoking?

(Innlegget ble redigert 15.10.19 11:04)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53612
15.10.19 11:54

Er det ikke bare å koke det mer? 

Stenia
SteniaInnlegg: 2874
18.10.19 00:36
Perbu: Fungerer dampkoking?

Man bør sjekke at lokket sitter tett nok på kjelen. Det er pinnekjøtt som skal ligge på rist. Dampen skal koke kjøttet. Hvis man han har en dårlig gryte/lokk, så kan man bruke folie å pakke rundt lokket. Men det beste er å bruke en stor og god gryte med et tungt lokk som passer.

(Innlegget ble redigert 18.10.19 00:38)

Perbu
PerbuInnlegg: 4275
18.10.19 12:44
Stenia: Det er pinnekjøtt som skal ligge på rist. Dampen skal koke kjøtte

Det vet jeg, men går det greit med andre typer kjøtt også?

Stenia
SteniaInnlegg: 2874
23.10.19 19:49
Perbu: Det vet jeg, men går det greit med andre typer kjøtt også?

Det går sikkert bra det. Bare å prøve. Ellers er wienerpølser noe jeg ofte lar dampkoke på rist. Men har opplevd at de sprekker i dampen også.

Klikk for å gå tilbake til toppen