Det er godt! Det er lenge siden jeg har laget. Minst en gang har det blitt mislykket.... Andre ganger bra. Nå har jeg tenkt å lage i dag, for jeg fikk så smaken på en utgave med litt Sichuan-pepper.
Men så er det dette med oppskrifter - og her får man den klassiske frustrasjonen over at alle oppskriftene har både større og mindre variasjoner. Jeg fant en YouTube-video med Ole Marin Alfsen som så fin ut - med 4 dl fløte og 1 dl melk. Men han oppga ikke antall plommer egg.
Han sa også 95 grader i en halvtime er passe, men slik som denne sier 100 grader i en time! https://www.nrk.no/mat/creme-brulee-1.7071521
Og mengden sukker og egg varierer også ganske kraftig....
... tror likevel jeg tar utgangspunkt i den over her, og justerer litt på mengden fløte/melk.. så får jeg bare følge med.
De fleste oppskrifter har vannbad, men rett i ovnen på 95-100 gader høres da enklere ut.
Tar gjerne imot råd og tips her.