Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
megapixsel
megapixselInnlegg: 18144
24.04.13 09:23
bønna1: No worries. Jeg anser det ikke som outing om man nevner det opprinnelige nicket, all den tid det faktisk har skjedd, spurte da jeg ikke kom på det selv.
fargerik
fargerikInnlegg: 50688
24.04.13 10:31
JudasT: Jeg kan ikke bevise at banaliseringa av VGD er grunnen, men jeg mener å ha observert at svært mange kunnskapsrike, saklige og ærlige debattanter har forsvunnet fra VGD de siste årene.

Det stemmer, det. Etter hvert som den ene etter den andre av de reflekterte og kunnskapsrike debattantene sluttet, ble det ganske lavt nivå. For all del, det har gått i bølger. Politikkfora har egentlig vært villbassfora så lenge jeg har vært med her, men bølgen har uansett i løpet av de siste par årene igjen vært at de beste ikke gidder mer.

Derfor lar også jeg være å diskutere politikk Både norsk og internasjonal. Ikke på grunn av at jeg ser på meg selv som noe orakel eller unikum med bare kloke innlegg, men på grunn av at et mindretall av troll klarer å dominere med sin spam.

 

bønna1
bønna1Innlegg: 39940
24.04.13 10:40
megapixsel: http://vgd.no/sport/fotball-premier-league/tema/1741104/tittel/kun-for-aa-provosere/side/1

Ser man det ja. Enda godt Stella overlevde.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
24.04.13 11:22
Kul_Djevel: Pleier jo å kommentere en artikkel fra tid til annen, men hvorfor er det slik at ved de såkalte "tunge" sakene, så lar ikke VG sine lesere kommentere ? Kommentarfeltet er som regel kun åpen ved agurknyhetene og rampelysnyhetene. Derfor er det meget sjelden jeg kommenterer artikler. Har du en forklaring på hvorfor det er slik?

Hva er det du ikke har fått svar på?

Om du tenker på kommentarfeltet på vg.no, så er det kommentarfelt på nesten alt. Noen unntak er saker der vi av erfaring vet at mesteparten av kommentarene kommer til å være ting vi må ta bort; sjikane, trakassering, bannskap og til tider lovbrudd.

Så din påstand "Kommentarfeltet er som regel kun åpen ved agurknyhetene og rampelysnyhetene" er rett og slett helt feil.

Øyvind

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78239
24.04.13 11:37
VG Nett: Om du tenker på kommentarfeltet på vg.no, så er det kommentarfelt på nesten alt. Noen unntak er saker der vi av erfaring vet at mesteparten av kommentarene kommer til å være ting vi må ta bort; sjikane, trakassering, bannskap og til tider lovbrudd.
Så din påstand "Kommentarfeltet er som regel kun åpen ved agurknyhetene og rampelysnyhetene" er rett og slett helt feil.
Øyvind

Agurk og rampelys var satt litt på spissen, men ja jeg mener under artikler på VG. Det er en rekke saker jeg kunne tenke meg å kommentere der, men de sakene er kommentarfeltet vekke.

Selvsagt uheldig at det forekommer sjikane og den slags, men det må da vel finnes en enklere måte å luke vekk disse på enn å lukke fullstendig for kommentarer?

Jeg synes det fremstår litt merkelig, for slik jeg opplever det, så er det som regel de mest interessante sakene som er lukket for kommentarer, mens de mer hverdagslige og kjedelige som er åpen for dette. Bare et inntrykk jeg har og så er det vel i tillegg subjektivt hva man opplever som de mest interessante sakene. Jeg synes for eksempel at Idol ikke er så spennende eller at en eller annen b-kjendis har fått seg ny kjæreste.

Når det gjelder det jeg mente jeg ikke hadde fått svar på, så var det følgende blant annet:

I noen diskusjoner kan tempraturen bli høy og sleivspark vil da forekomme uten at det trenger å ligge noe ondskapsfullt bak det fra noen av partene. Hvor stor ser du for deg at takhøyden vil være på dette fremover? Selvsagt så skal de ikke være så mye at hele debatten blir ødelagt, men noen tanker rundt dette har du kanskje gjort deg? Litt av sjarmen med debattforum er jo at temperaturen kan bli høy noen ganger. Det vitner om engasjement.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
24.04.13 11:42
Kul_Djevel: Selvsagt uheldig at det forekommer sjikane og den slags, men det må da vel finnes en enklere måte å luke vekk disse på enn å lukke fullstendig for kommentarer?

Ja, det finnes muligheter. Vi kan bruke veldig mye mer ressurser enn i dag på moderering. Det kan vi dessverre ikke. Vi får mellom 10 og 20 000 kommentarer og innlegg på VGD, vg.no og Facebook om dagen. Og bruker sannsynligvis mer ressurser enn noe annet mediehus på moderering allerede. 

Eller vi kan bygge et bedre kommentarsystem enn Facebook sitt. Pr i dag er det vårt beste valg, men det har mange minus. 

Ingen av disse to kommer til å skje i nærmeste framtid, så da vil vi kjøre den linjen vi gjør i dag enn så lenge.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
24.04.13 11:44
Kul_Djevel: I noen diskusjoner kan tempraturen bli høy og sleivspark vil da forekomme uten at det trenger å ligge noe ondskapsfullt bak det fra noen av partene. Hvor stor ser du for deg at takhøyden vil være på dette fremover? Selvsagt så skal de ikke være så mye at hele debatten blir ødelagt, men noen tanker rundt dette har du kanskje gjort deg? Litt av sjarmen med debattforum er jo at temperaturen kan bli høy noen ganger. Det vitner om engasjement.

Takhøyden må være lavere enn i dag. Men hva det betyr må vi finne ut av, også sammen med dere. De siste ukers aktivitet fra vår side er en start på denne jobben. Det er FOR mye sjikanering, og debatten er ikke spesielt mye debatt, men heller kaste ting på hverandre. Ikke alle steder - men mange steder. Det må vi få fikset, ellers har ikke et nettsted som VGD livets rett.

Øyvind

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78239
24.04.13 11:44
VG Nett: Eller vi kan bygge et bedre kommentarsystem enn Facebook sitt. Pr i dag er det vårt beste valg, men det har mange minus.

Facebook sitt er det beste. Dere må ikke finne på å velge andre sin variant der dere skal forhåndsgodkjenne alle kommentarer. Det har en tendens til å ødelegge tempoet i debatten.

Men dere kan i det minste prøve en og annen gangen på de interessante sakene for å se om folk har skjerpet seg:)

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78239
24.04.13 11:46
VG Nett: Takhøyden må være lavere enn i dag. Men hva det betyr må vi finne ut av, også sammen med dere. De siste ukers aktivitet fra vår side er en start på denne jobben. Det er FOR mye sjikanering, og debatten er ikke spesielt mye debatt, men heller kaste ting på hverandre. Ikke alle steder - men mange steder. Det må vi få fikset, ellers har ikke et nettsted som VGD livets rett.

Ja, det kan bli vel mye personfokusering og jeg har bestemt meg etter å ha lest ondoro sitt innlegg, at jeg også heretter ikke skal "ta igjen" når det sklir ut i en slik retning. Fristelsen er der selvsagt, men det handler om å skjerpe seg :)

Ha en god dag videre.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
24.04.13 11:47
Kul_Djevel: Bare et inntrykk jeg har og så er det vel i tillegg subjektivt hva man opplever som de mest interessante sakene. Jeg synes for eksempel at Idol ikke er så spennende eller at en eller annen b-kjendis har fått seg ny kjæreste.

Av de 20 sakene der folk kommenterer mest på vg.no akkurat nå, er det 17 som er i kategorien nyheter og sport. Tre er underholdning, hvorav en Justin Bieber, en Kim Kardashian og en Magnus Carlsen.

Så bildet om at det er "uviktige" ting som kommenteres rimer ikke.

Det er samferdselsaker som er mest kommentert, sport og miljø akkurat nå.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
24.04.13 11:49
Kul_Djevel: Facebook sitt er det beste. Dere må ikke finne på å velge andre sin variant der dere skal forhåndsgodkjenne alle kommentarer. Det har en tendens til å ødelegge tempoet i debatten. Men dere kan i det minste prøve en og annen gangen på de interessante sakene for å se om folk har skjerpet seg:)

Vi kommer ikke til å ha forhåndsgodkjenning. Det har vi bare på veldig spesielle ting, som f eks Barnehageavsløringen, og konkurranser hvor folk sender inn bilder (to eksempler).

Vi åpner kommentarfeltet på kontroversielle saker i blant. Vi har f eks hatt kommentarfelt på saker om Bhatti - hvor vi følger ekstra med og rydder bort ren rasisme og drapstrusler.

Øyvind

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
24.04.13 12:01
Kul_Djevel: Ja, det kan bli vel mye personfokusering og jeg har bestemt meg etter å ha lest ondoro sitt innlegg, at jeg også heretter ikke skal "ta igjen" når det sklir ut i en slik retning. Fristelsen er der selvsagt, men det handler om å skjerpe seg :)

Men det forutsetter at MOD rydder bort de vi ikke skal "ta igjen" overfor. (Nå snakker jeg selvsagt om disse som er her for å ta andre. eller "disse ondoro" som det kom fram her om dagen).

Det har til nå ikke skjedd på VGD og det har vært farlig å ta igjen overfor dem..  Når en og samme "debattant" som jeg har 46 innlegg lagret fra kaller med alt fra sinnssyk.. som det mildeste, til ting jeg ikke trenger repetere fortsatt danser rundt meg her på forumet, kan selv den mest fromme bli fristet til å ta igjenn ja. 

Men nå snakker jo jeg fortid, og det er ikke lov her så.. jeg blir vel slettet :)

Uansett, vi har hørt nå at: "slik vil vi ikke ha det".

Det er en brist i logikken hos MOD når det er snakk om at det er for mye å gjøre. Kast ut de som har annen agenda enn å diskutere sak her, arbeidsmengden faller med 60% tvert. Kanskje 80.

Skal vi skjerpe oss må vi se det nytter, vi må bli "premiert".

Jeg tar pause fra denne tråden. Men den skal observeres.

 

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78239
24.04.13 12:09
ondoro: kaller med alt fra sinnssyk..

He he, den har jeg også fått servert + en del annet som ikke egner seg på trykk :) Jeg har vel nesten daglig blitt psykoanalysert av forumets hobbypsykologer. Det har ikke plaget meg, da jeg ikke greier å ta meg så nær av det. Så har vel aldri trykket på klageknappen heller pga slike ting.

Men ja, debattene er mye morsommere å delta på når man kan unngå slike personkarakteristikker som dette. Det er tross alt når det er heftig engasjement rundt det som faktisk er tema, som gjør debatten morsom og interessant.

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
24.04.13 12:17
Kul_Djevel: He he, den har jeg også fått servert + en del annet som ikke egner seg på trykk :) Jeg har vel nesten daglig blitt psykoanalysert av forumets hobbypsykologer. Det har ikke plaget meg, da jeg ikke greier å ta meg så nær av det. Så har vel aldri trykket på klageknappen heller pga slike ting.

Ikke meg heller, overhodet ikke. Egentlig koser jeg meg av og til når det kommer. .. morsomt da. Men det ødelegger debatten... Joda jeg huske en del av epikrisene du har fått også.  Men vi legger det bak oss og ser.. dette var siste replikk til så lenge her. Ihvertfall i dag :)

Skaumannen
SkaumannenInnlegg: 6278
24.04.13 13:22
Canucks: At når man gang på gang må ut å påpeke fakta,og at man blir frustrert.

Kan sikkert være vrang selv av og til, men det er enkelte her inne(og jeg nevner ikke navn, for vi skal vel ungå å diskutere "person")som kjører et ekstremt lite nyansert løp..det er dems foretillinger av verden og IKKE annet som er fakta!

Champions07
Champions07Innlegg: 10813
24.04.13 13:49
VG Nett: Men det gjør ikke en debatt bedre at man kaller ting idiotisk. Bør nok brukes med omhu.

Dette er det eneste jeg har problemer med i åpningsinnlegget ditt, Mod. Idiotisk er da et beskrivende adjektiv som kan brukes på lik linje med alt annet. Om noe virkelig er helt på trynet, må det være lov å bruke et ord som virkelig beskriver dette på en god måte.

Om f.eks. man tenker at Boston-bomberne gjorde en idiotisk handling, skal man da da moderere seg (pun intended) til å si at de gjorde en handling som ikke var så veldig smart?

Ja til bruk av ordet idiotisk.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
24.04.13 13:54
Champions07: Om f.eks. man tenker at Boston-bomberne gjorde en idiotisk handling, skal man da da moderere seg (pun intended) til å si at de gjorde en handling som ikke var så veldig smart?

Her brukte du det jo med omhu. Debatten ble ikke dårligere. Tror vi er ganske enige der.

Øyvind

Champions07
Champions07Innlegg: 10813
24.04.13 14:04
VG Nett: Her brukte du det jo med omhu. Debatten ble ikke dårligere. Tror vi er ganske enige der. Øyvind

Da er det bare å håpe på godt vær og mye omhu fra VGDs debatanter.

sentry4
sentry4Innlegg: 4270
24.04.13 14:12
VG Nett: Tre er underholdning, hvorav en Justin Bieber, en Kim Kardashian og en Magnus Carlsen. Så bildet om at det er "uviktige" ting som kommenteres rimer ikke.

I rest my case ;-)

 

Canucks
CanucksInnlegg: 73794
24.04.13 16:20
Skaumannen: Kan sikkert være vrang selv av og til, men det er enkelte her inne(og jeg nevner ikke navn, for vi skal vel ungå å diskutere "person")som kjører et ekstremt lite nyansert løp..det er dems foretillinger av verden og IKKE annet som er fakta!

Tror aldri vi har vært i noen diskusjoner :-) kan i alle fall ikke huske noen, var mer en generell kommentar.

la1goa
la1goaInnlegg: 11409
24.04.13 16:33

Finnes det mulighet for å lage et filter der jeg selv kan føre opp uønskede debattanter som jeg opplever at kun er utelukkende ute etter å avspore debatter? På den måten kan det i seg selv være til stor hjelp å fjerne stråmenn og lage en langt mer ryddig debatt når disse personene vet at de blir ignorert.

vemo72
vemo72Innlegg: 2750
24.04.13 16:47
VG Nett: enkelte av forumene her på VGD har folk lagt seg til en måte og diskutere å som ikke er forenlig med reglene for VGD. "Det er ikke tillatt å trakassere meddebattanter. Diskuter sak, ikke person!"

Bra innspill!:)

Heter det ikke "...har lagt til seg en måte å diskutere på..."?

vemo72
vemo72Innlegg: 2750
24.04.13 16:56
WestChysten: Et kjerringtips: I stedet for å svinge øksen, slette innlegg og sperre brukerkontoer ved første regelbrudd/klage, gjør trådens deltakere oppmerksom på at Mod følger med. Jeg er sikker på at et "nå må dere holde dere til tema" eller "ton ned personfokuset, jomfruer" vil ha positiv effekt. Moderator står selvsagt fritt til å bruke mine fraser om Moderator vil, eller Moderator kan finne på sine egne. Her er flere: "Nå må vi ikke vike fra tema"
"Vil bare minne om at trådens tema er...." Etc. Du skjønner tegninga.

Bra forslag!:) Noen ganger trenger man bare en påminnelse, rettledning, eller ganske enkelt å trekke pusten og tenke seg om to ganger.

 

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
24.04.13 17:09

Her er alle anonyme, så hva er problemet, - et eksempel på hvordan politiske personer i all offentlighet under debattprogrammer har uttalt, sitat: "enten later du som du er dum, eller så har du fjærnet en hver tvil" - dette er ikke sjikane, eller trakasering, det er humor, og en måte å vise at noen påstander langt fra er sannsynlige.

Dersom noen kommer med nedsettende og upassende uttalelser under debatten her på denne anonyme nett-tjenesten, er det vel egentlig bare å la være å kommentere det, - det blir som når det plutselig dukker opp pornografiske filmer etter kl. 24, bare å slå av, eller skift kanal... Enkelt.

XD

tordenarcana
tordenarcanaInnlegg: 1128
24.04.13 17:51
Jaddadu: Dersom noen kommer med nedsettende og upassende uttalelser under debatten her på denne anonyme nett-tjenesten, er det vel egentlig bare å la være å kommentere det, - det blir som når det plutselig dukker opp pornografiske filmer etter kl. 24, bare å slå av, eller skift kanal... Enkelt.

eller gjøre opptak.av pornoen.

og gamlekara er akkurat det.......

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
24.04.13 18:38
tordenarcana: pornoen.

Ja, uten å antyde noe, jeg så du nettopp var inne på politikk internasjonal og prata litt om sex mellom munker.. Så du temaet i den tråden? Et alvorlig tema også. 

Joda, det går an å tenke seg litt om før en trykker send. Avsporing er et kjempeproblem ihvertfall på politikk internasjonal. Så lenge MOD er fraværende får vi veilede hverandre.

tordenarcana
tordenarcanaInnlegg: 1128
24.04.13 19:07
ondoro: Joda, det går an å tenke seg litt om før en trykker send. Avsporing er et kjempeproblem ihvertfall på politikk internasjonal. Så lenge MOD er fraværende får vi veilede hverandre.

jeg beskrev noen av kinesernes overgrep mot tibetanere på int politikk.hva er avsporing i det?

forøvrig forferder situasjonen med muslimer i burma meg-men tror det er mer etnisk enn religiøst

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
24.04.13 19:21
tordenarcana: jeg beskrev noen av kinesernes overgrep mot tibetanere på int politikk.hva er avsporing i det?

Det blir ukens gåte for deg, svar utbedes senest førstkommende fredag  26. den klokka 15.00 . :)

Skaumannen
SkaumannenInnlegg: 6278
24.04.13 19:43
Canucks: Tror aldri vi har vært i noen diskusjoner :-) kan i alle fall ikke huske noen, var mer en generell kommentar

Det var det jeg mente også!

Kan ikke huske at vi har diskutert noe her jeg heller.

deF0RD
deF0RDInnlegg: 15800
24.04.13 19:53
BlackEagle: deF0RD og undertegnede kan finne på både å drapstrue hverandre

Drapstrue? Det er da helt legalt å henvise til ordinær jakttid på gudbrandsdøl, turister og kråke? Hærrlighet! Bor dere i by'n eller?

(Innlegget ble redigert 24.04.13 19:55)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg