Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Når er nylagt asfalt "tørr"?

NYTT TEMA
ddt

Innlegg: 7427
ddt
07.07.07 12:41
Er fortsatt rimelig fersk og lurer på når er ny asfalt glatt. Etter ett par feilvurderinger har jeg nesten fått "ny asfalt"-skrekk.

Når den er innsauset av olje så vet jeg at den er glatt. Men når begynner den å bli såpass tørr at man kan følge normal hastighet igjen? (DVS at det er trygt å ligge i fartsgrensen i svingete vei)

Når ny asfalt får regn på seg, og regnet legger seg som på all annen asfalt, er den da trygg?

Og hvor varmt må det være før ny asfalt begynner å svette?

Hvor lang tid tar det før asfalten er tørr nok til å kjøre vanlig på?

Håper noen kan svare på disse spørsmålene.
BeatPoet

Innlegg: 25878
BeatPoet
07.07.07 12:44
Veit ikke når nylagt asfalt er helt tørr, men veit at selv tørr asfalt kan bli "våt" igjen på varme dager.. Dette skjer kun hvis asfalten ikke har blitt "grå" enda, men enda er svart..For på spesielt varme dager kan olja som er igjen i tørka ny asfalt smelte igjen og danne en hinne over asfalten..

(Det er derfor veivesenet mange ganger strør med sand på sommer'n)


__________________________________
"I'll ride upon a field mouse, I was dancin' in the slaughterhouse."
~~Tom Waits
Polly90

Innlegg: 1599
Polly90
08.07.07 03:05
En annen ting er at når det har vært tørt vær lenge blir det støv og smuss på asfalten (uansett hvor gammel den er). Når det begynner å regne igjen da er asfalten glatt som såpe. Men når det har regnet litt er støvet skylt vekk, og da kan du kjøre trygt igjen :)
God mc-sommer!
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg