Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvem representerer "staten" på generalforsamlinge

NYTT TEMA
egoster

Innlegg: 2382
egoster
14.11.06 10:33
der staten er askjonær. Er staten kun den sittende regjering, stortinget eller hele folket? Altså hvem stemmer for staten? Har alle talerett på generealforsamlingen siden man er en del av staten? Dag Terje Andersen sa at det er alle TV seerne på tabolid som er eiere. Siden de er staten?
Kan jeg gå på generalforsamlinen på Telenor å stemme for obsjoner?


P M Østen
preben_oesten@hotmail.com
"Rallymester vgd 2004"
"VGD F1 Sommer cup vinner 2005"
"VGD F1 Cup vinner 2005"
"I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god
than you do. When you understand why you dismiss all the other possible
gods, you will understand why I dismiss yours." -Stephen Roberts
radier3002

Innlegg: 7656
radier3002
14.11.06 14:53
Tror du får ta deg et kurs i representativt demokrati......

http://no.wikipedia.org/wiki/Representativt_demokrati
egoster

Innlegg: 2382
egoster
14.11.06 21:05
Ja da, klart det hadde tatt tid om 4 millioner skulle opp å sagt sin mening, ikke alle spørsmål var like seriøste. Men er det kun ønskene til den sittende regjeringen som blir ivaretatt når "staten" er på generalforsamling, så staten tilsvarer litt under halvparten av interessene. Eller er det i alle stortingsrepresentanter som kommer frem til vedtak. Blir det stemt likt for alle aksjene staten eier? Det er vel det som er hovedspørsmålet. I så fall har vel denne episoden vist at staten ikke bør eie mer enn 50% i et selskap. Med så varierende eierinterresser avhengig av hvem som blir valgt som regjering er svært uheldig for selskapet.
Someone

Innlegg: 27390
Someone
14.11.06 21:08
Det er en representant for staten, normalt en person fra det "eiende" departement som går på general forsamlinger og stemmer etter regjeringens innstrukser
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg