Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

feil timelønn i forhold til månedslønn

NYTT TEMA
APR
APRInnlegg: 3
02.03.10 08:45

For å gjøre en lang historie kort.

I våres arbeidskontrakter er det oppgitt 37,5time/uke, timeslønn og en fast månedslønn.

Problemet som vi har oppdaget i ettertid etter at vi har fått skikkelig økonomiavdeling og endelig skikkelige lønnslipper (etter mas i årevis), er at forholdet mellom timelønn og månedslønn i den opprinnelige kontrakter er basert på 150timer/mnd.

Når da vår nye økonomiavdelig nå regner ut timelønn så bruker de 162,5time/mnd, basert på den samme månedslønnen, noe som gjør at timessatsen sank med 15kr/time.

Før årsskiftet ble timessats fra kontrakt blitt brukt ved overtidsberegning. Etter årsskiftet har overtid fått en lavere sats beregnet fra fast månedslønn og 162,5time/mnd.

Hvilke rettigheter har vi i en slik sak?

- Kan vi kreve etterbetalt for feil månedslønn?

- Kan vi risikere å bli skyldig penger på grunn av at vi har fått for høy timessats ved overtid?

- Kan vi kreve overtidsbetalt for 12,5time/mnd som vi har jobbet og ikke fått betalt for?

 

Takker for alle svar og gode tips.

 

 

RattusNorvegicus
RattusNorvegicusInnlegg: 12421
02.03.10 11:37

2 feil her:

1): Dere har ikke betalt lunsj

2): Hva slags dustekontrakt er dette som oppgir to lønner, en per time og en per måned?

APR
APRInnlegg: 3
02.03.10 15:20

1) stemmer, ubetalt lunch, defor 37,5time betalt per uke.

 

2) fast månedslønn, uavhengig av antall dager i måned. Og så er timeslønn beregnet ut i fra denne med tanke på overtid

Keto-dama
Keto-damaInnlegg: 8401
02.03.10 17:32
APR:   2) fast månedslønn, uavhengig av antall dager i måned. Og så er timeslønn beregnet ut i fra denne med tanke på overtid

Ut fra det du skriver her høres det mer ut som om kontrakten går på "fast antall timer pr måned" og ikke månedslønn for sådan.

Står det en timeslønn i kontrakten må også regnskap/lønn rette seg etter denne.

Er det direkte feil i kontrakten er det kun en ting som hjelper og det er å ta dette opp med ledelsen for å få korrigert dette.

Et annet alternativ er å ta kontakt med fagforeningen man tilhører for å høre om de kan hjelpe.

APR
APRInnlegg: 3
02.03.10 21:31

Arbeidsgiver mener at fortsatt at kontakt er korrekt, og tidligere beregnet timessats som man har beregnet selv er feil (timelønn i kontrakt + årlige prosentpåslag).

Er et lite firma hvor et regnskapskontor har stått for utbetalinger av lønninger tidligere, og derfor vært svært mangelfult når det gjelder lønnslipper og info på hva som faktisk er timelønn. Ved overtid og servicereiser har vi som er ansatt skrevet reiseregninger selv og beregnet bruttolønn for overtiden selv. Og har aldri vært noe klaging fra arbeidsgivers side når det gjelder dette.

Ser at det kan være vanskelig å få arbeidsgiver til å innse problemet, så ønsker en uttalelse fra en nøytral part. Hvem kan være lurt å ta kontakt med i slike saker? Advokat? Nito? andre organisasjoner? Andre økonomi forum?

Takk

(Innlegget ble redigert 02.03.10 21:35)

spredo-the-original
spredo-the-originalInnlegg: 1496
03.03.10 01:08
APR: - Kan vi kreve etterbetalt for feil månedslønn? - Kan vi risikere å bli skyldig penger på grunn av at vi har fått for høy timessats ved overtid? - Kan vi kreve overtidsbetalt for 12,5time/mnd som vi har jobbet og ikke fått betalt for?

Månedslønnen er det den er avtalt i kontrakten, og ikke avhengig av timelønn (Du regner normalt ned fra månedslønn for å finne timelønn og ikke omvendt). Om kontrakten sier du har 25.000 fast i måneden så er det dette som gjelder.

At arbeidsgiver har gjort en "feil" og betalt for høy timesats (25.000/150 istedenfor 25.000/162,5), og spesielt når dette har pågått over veldig lang tid, tilsier at arbeidsgiver ikke kan kreve noe tilbakebetalt. Det er ingenting som tilsier at dere skulle visst og informert om at tallene dere opererte med var feil. Det KAN være mulig de har puttet noe i kontrakten om trekk i fremtidig lønn om det har skjedd en feilutbetaling, og da har de en MULIGHET, men var jeg dem ville jeg droppet det.

Om arbeidsgiver har betalt ut overtid etter arbeidede 150 timer pr måned så er det dere som har tjent på det. Men jeg regner med at dere har beregnet overtid på samme måte som alle andre; tid pr dag arbeidet ut over 7,5 timer rapporteres som overtid. Og da er det igjen dere som har tjent på det, da timesatsen har vært litt høyere enn arbeidsgiver kanskje har ønsket.

 

 

Pelle_Parafin
Pelle_ParafinInnlegg: 2967
05.03.10 18:29

Første bud når det gjelder jobb. Er det noe som helst kluss med lønna. Bytt jobb, fort som svint.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg