Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

investere i hva?

NYTT TEMA
JohnZ

Innlegg: 6
JohnZ
07.10.10 00:16

Hei. Er en rørlegger på 20 år som har en del penger på bok no. Så tenker på å investere i noe, samme hva det er så lenge det bare kan bli en pengemaskin en dag. Har altid hatt en drøm om å bli økonomisk uavhengi. 

håper på seriøse svar!

drillern

Innlegg: 6429
drillern
07.10.10 01:38
JohnZ: Hei. Er en rørlegger på 20 år som har en del penger på bok no. Så tenker på å investere i noe, samme hva det er så lenge det bare kan bli en pengemaskin en dag. Har altid hatt en drøm om å bli økonomisk uavhengi. 

Kjøp opp lager med rørdeler,innafor bransjen der stiger prisen til uante høyder,det er som med polet,kjøp opp før statsoppgjøret legges ut.

franzsigel

Innlegg: 15190
franzsigel
07.10.10 11:53
JohnZ: Hei. Er en rørlegger på 20 år som har en del penger på bok no. Så tenker på å investere i noe, samme hva det er så lenge det bare kan bli en pengemaskin en dag. Har altid hatt en drøm om å bli økonomisk uavhengi. 

Du kommer sikkert til å få en del useriøse svar. Men hvis du vil ha noe seriøst så tror jeg du må være litt mer spesifikk og svare på følgende spørsmål:

1: Hvor mye er "en del penger på bok"? 50.000? 500.000?? 5.000.000???

2: Hvor lang tidshorisont har du? Må du ha "pengemaskinen" om 1 år, 10 år eller 25 år?

3: Hvor mye risiko er du villig til å ta? Er du "Las Vegas"-typen eller mer "nesten så sikker som Banken"?

Ellers er det viktig å huske at avkastning og risiko alltid henger nøye sammen. Å oppnå mer enn 10% avkastning hvert år er fryktelig vanskelig og veldig risikabelt.

Så dersom du vil bli økonomisk uavhengig må du enten ta ekstremt store sjanser og ha veldig mye flaks, eventuelt ha veldig stor startkapital.

JohnZ

Innlegg: 6
JohnZ
07.10.10 12:43
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 17:50)

franzsigel

Innlegg: 15190
franzsigel
07.10.10 13:14
JohnZ: Har rundt 100 000 på bok no. Tenkte på noe innen offshore olje, men her trenger vell eg en god del mer penger for og tjene mye.

Sjansen for å bli rik eller økonomisk uavhengig pga en investering på 100.000 er nok minimal ja.

Du er nødt til å doble pengene dine 3-4 ganger bare for å komme opp i en million. Så dersom målet er å bli rik, kan du nesten like godt ta med deg pengene på casino og satse de på ruletten. Da er du iallefall klar over hva risikoen er.

Forøvrig er antagelig det å bli rik neppe verdt risikoen og innsatsen. Sats heller på å "ha god råd".

Og hvis du er fagutdannet som rørlegger, så kan du kanskje satse på å bruke noen år på å bli skikkelig dyktig i faget og deretter starte for deg selv?

Vet ikke helt hva du mener når du snakker om suksess i Kina/Thailand.

Tenker du på å kjøpe aksjer i selskaper i disse landene? Eller starte opp noe / jobbe der selv?

Dersom det er sistnevnte du tenker på så hold deg langt unna Kina. Kineserene er mest sansynlig både smartere og dyktigere enn deg, så alt du kan gjøre kan de antagelig gjøre bedre og billigere. 

Men det er etterhvert såpass mange nordmenn som bosetter seg i Thailand at det muligens hadde vært marked for en norsk håndverker?

 

(Innlegget ble redigert 07.10.10 13:20)

wwwMeihackOrg

Innlegg: 3086
wwwMeihackOrg
07.10.10 13:26

invester i lærdom/kunnskap først - f.ex lær deg språk og les deg opp på økonomi.   gjerne forbedre engelsken, og lær deg tysk, spansk, russisk eller Kinesisk ?

bruk ellers tiden godt til å følge med i hverdagen om det skulle være noen muligheter til å kjøpe noe du kan selge videre dyrere, eller leie ut.

vurder å sette pengene i aksjefond (indexfond) mens du venter på å se noen andre bedre muligheter.

 

JohnZ

Innlegg: 6
JohnZ
07.10.10 15:53

takker for gode svar:). Ser på røkke og john fredriksen som greide å bli milliadærer uten stor egenkapital og ikke minst uten utdannelse. Så det skal være en liten mulighet!

Det jeg tenkte på nede i thailand eller kina. Var om det kansje var muligheter hos norske firmaer som holder på der nede?. de hadde vert tipp topp, Etter ferdig utdannelse innen noe greier sefølgelig.

 er dritt lei av rørlegger yrket no, nettopp ferdig med fagbrev. Skal no jobbe ett år til, prøver bare og finne gode muligheter til senere tider.:)

wwwMeihackOrg

Innlegg: 3086
wwwMeihackOrg
07.10.10 19:10

få erfaring

les økonomi

ta mesterbrevet

start firma

bygg det opp - ansett flinke folk

få flinke folk til å overta ledelsen i firmaet

sats på noe annet - mens pengene fremdeles renner inn fra firmaet ditt :)

Hi-Po

Innlegg: 3456
Hi-Po
19.10.10 17:54

Kjøp deg inn i Seawell.

Seawell er et John Fredriksen-selskap og handles på unoterte listen, men kommer på hovedlisten i november. Seawell driver med boretjenester, og er anslått å kunne bli større enn Seadrill på få år. Fredriksen-selskaper er kjent for å være ekstremt aksjonærvennlige når det gjelder utbytte, så ved å gå tungt inn i begynnelsen og reinvestere utbyttene i nye aksjer fremover så burde man ha gode sjanser til solid inntjening etterhvert.

Seawell trades nå til rundt 26 kroner aksjen, store volumer går nå etterhvert som børsnotering nærmer seg så denne kan fort vekk sprette opp videre.

Og som med alt annet som kan gi høye gevinster så er det også her risiko involvert - så hvis man ikke kan akseptere det må man heller finne noe annet. Men dette er helt klart et spennende tidspunkt å vurdere Seawell på.

Flystasjon

Innlegg: 2752
Flystasjon
19.10.10 23:34

Jeg synes også det kan være en god ide og etterhvert satse på  egen rørleggerbedrift. Hvis målet er å bli rik så er det bare å glemme og jobbe for andre. Du er bare 20 år så du har god tid, så ta mesterbrevet og deretter relevante studier ved siden av som f.eks bedriftsøkonomi ol.

Ønsker du å investere i aksjer og du ikke har tid og lyst til å sette deg så mye inn i markedet så er det bedre å investere i fond. Styr unna alle forslag om å investere i den og den aksjen. 

Invester heller i eiendom. Det er skattemessig sett gunstigere i dette landet.  

(Innlegget ble redigert 19.10.10 23:36)

Jobs

Innlegg: 12081
Jobs
20.10.10 22:04
JohnZ:  er dritt lei av rørlegger yrket no, nettopp ferdig med fagbrev. Skal no jobbe ett år til, prøver bare og finne gode muligheter til senere tider.:)

Nå er det snart bare Bear fond som gjelder,Kina som drar verdensøkonomien sitter på en kjempe boligbobble som vil sprekke innen et halvt år.Samtidig som de krangler om valutan som ender i handelskrig og proteksjonisme som kommer til og lage en finansielt krakk vi ikke har sett siden 30 tallet.

Men det er et selskap som heter Photocur det er det eneste selskapet jeg ville satt pengene på nå,sammen med Bear.

Finckenhagen

Innlegg: 4564
Finckenhagen
21.10.10 03:02
JohnZ: Hei. Er en rørlegger på 20 år som har en del penger på bok no. Så tenker på å investere i noe, samme hva det er så lenge det bare kan bli en pengemaskin en dag. Har altid hatt en drøm om å bli økonomisk uavhengi.  håper på seriøse svar!

Invester i skog. Ikke så mye avkastning å hente men hva skal man med andre ting så lenge man eier sin egen skog.

Evt kjøp en LNF-tomt du tror du kan få regulert over til vanlig tomt i løpet av noen år i et attraktivt område.

(Innlegget ble redigert 21.10.10 03:03)

XxjaxX

Innlegg: 482
XxjaxX
23.10.10 22:43

Ta opp lån og invester i leilighet/hus i Spania og lei det ut.

Bruk rundt 1 mill. og få igjen rundt 200.000 i årlige leieintekter.

Boligmarkedet i Spania har nesten halvert seg i verdi i flere områder. Leieprisene har etter det jeg har sett ikke minket noe særlig.

Sarpsborg08

Innlegg: 11
Sarpsborg08
02.05.14 19:14

Hvordan har det gått med din drøm?

armando12

Innlegg: 1
armando12
30.08.16 01:31

haha, tydeligvis dårlig. startet faktisk å invistere i 1 bolig oktober 2010, nå sitter jeg på 3. målet var aldri å bli rik, var veldig interessert i leiligheter. nå er det en uten gjeld og 2 med. man klarer hva som helst så lenge man vil.

lillegubben

Innlegg: 3176
lillegubben
23.09.16 00:04
armando12: var veldig interessert i leiligheter. nå er det en uten gjeld og 2 med

Dette er da veldig bra. Her i fra går det fort.

Aviantra

Innlegg: 14
Aviantra
30.09.16 13:03

Invester i bolig i sentrale strøk (unntak av Stavanger) og i globale indeksfond for å bli med på veksten. Yes! :)

Grunderen

Innlegg: 3
Grunderen
08.10.16 12:42

Støtter meg til de som har skrevet at du etter hvert burde investere pengene i en egen bedrift. Hvis du har et mål om å bli økonomisk uavhengig burde du finne en måte hvor du ikke jobber for å gjøre andre rike. Med andre ord starte ditt eget firma. Da kan du ansette folk, og etterhvert ekspandere og tjene mye penger. Det er lettere enn du tror.

Du burde aller først investere pengene i deg selv. Uten kunnskap kommer du ingen vei. Dvs. kjøpe bøker, gå på seminarer eller kurs på nettet. Disse kan handle om entreprenørskap, økonomi, helse, finans, osv.

Anbefaler forresten bloggen TheGoodLife som har mange gratis tips for hvordan man blir økonomisk uavhengig.

 

(Innlegget ble redigert 08.10.16 12:43)

Klikk for å gå tilbake til toppen