Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Valuta innførsel

NYTT TEMA
Mehmetsonmez
MehmetsonmezInnlegg: 2
26.03.12 23:10

Hei,

Jeg lurer på hva er den mest lønnsømme måten å bringe en større sum Euro/dollar (over 100 000 Kr.) til Norge! Overføre dem gjennom en bank, bringe de som Euro og veksle dem her, eller kjøpe norske kroner i det aktulle landet og sende dem gjennom en bankkonto? Flere alternativer? Takk for hjelpen

niconi
niconiInnlegg: 15834
27.03.12 23:11

På akkurat samme måte som du overfører større eller mindre summer fra Trondheim til Ålesund. Du overfører beløpet fra en bankkonto tilen annen.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62117
27.03.12 23:17
Mehmetsonmez: Overføre dem gjennom en bank, bringe de som Euro og veksle dem her, eller kjøpe norske kroner i det aktulle landet og sende dem gjennom en bankkonto

Som niconi sier, overfør dem via bank.

Å fysisk bringe summer større enn 25000 NOk over grensen er en dårlig idé. Først så må du deklare de i tollen samt gjøre rede for hvor de kommer fra etc. (masse papirarbied) og etterpå når du veksler de så må du igjennom samme prosessen.

Jeg ser ikke helt vitsen med det siste alternativet hvis du ikke er veldig glad i å betale gebyr.

 

stupdgame
stupdgameInnlegg: 479
28.03.12 14:22

I norske banker får du generelt langt bedre kurs når du mottar en overføring enn ved å veksle inn kontanter. Du får også god kurs med sjekk (samme som ved overføring). Skandiabanken utmerker seg med betydelig dårligere kurs enn normen, og bør unngås. Pass på at den utenlandske banken overfører i euro/dollar og ikke veksler om til NOK.

Western Union og Moneygram er også dyre løsninger kursmessig.

(Innlegget ble redigert 28.03.12 14:23)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35453
28.03.12 15:46

Første innlegget og så spør man om noe sånt, litt mistenktsomt.

Når det er sagt. Har selv vært i Las Vegas og hadde en større sum penger jeg slet litt med. Ikke like lett å overføre fra casinoet til Norge. Sjekk greit nok. Men har også hatt problemer med amerikanske sjekker i Norge.

Det er jo forøvrig ett område de satser endel på. De har vel egen pengehund på Gardermoen (som jeg antar blir flyttet litt rundt), så det er en viss sannsynlighet for å bli tatt.

Hva som skjer når man blir tatt er litt mer uklart. I media kan man jo få inntrykk av at alt blir beslaglagd, men i mange saker jeg ser så har de fått pengene tilbake etter en bot. Men da må man selvsagt ha en god dokumentasjon på hvor man har fått pengene, og det er jo relativt vanskelig å få. Da har jeg altså tatt utgagspunkt i at du ikke deklarer pengene.

Alternativet (hvis du har sånn nogelunde dokumentasjon) er jo å deklarere alt sammen.

Mehmetsonmez
MehmetsonmezInnlegg: 2
03.04.12 21:34

Hei,

Jeg har alt på det tørre. Pengene er spart i en bankkonto, og skal komme hit etter flytting av en statborger fra samme land som pengene kommer fra! Ikke vanskelig å skaffe dokumentasjon.

er det best å ringe og spørre ulike banker om vekslekurs?

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35453
03.04.12 21:36
Mehmetsonmez: Hei, Jeg har alt på det tørre. Pengene er spart i en bankkonto, og skal komme hit etter flytting av en statborger fra samme land som pengene kommer fra! Ikke vanskelig å skaffe dokumentasjon. er det best å ringe og spørre ulike banker om vekslekurs?

Du har vel allerede en konto i Norge? Kursen bør ikke variere så mye at det er bryderi med å skaffe ny konto og at du altså kan bruke eksisterende.

Hvis du ikke har eksisterende konto så vil jo kursen kunne forandre seg fra når du får en kurs til du åpner konto.

Så gangen er jo at du først åpner konto og så overfører pengene.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg