Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Martin Armstrong, dokumentar fra nrk.

NYTT TEMA
Wizzard
WizzardInnlegg: 20090
25.08.15 17:04

Her kan dere se en dokumentar om mannen:

https://tv.nrk.no/program/KOID22006615/oekonomens-dystre-spaadom

 

Etter å ha sett denne dokumentaren ble jeg satt ganske så mye ut. Dersom det er sant alt som kommer frem i den. Problemet er at det er to sider her, og nå får man høre hans versjon. Men, når man trekker frem det han har gjort før ved å utvikle disse modellene er det jo banalt å tenke at han skulle svindle til seg penger på denne måten,såkalt ponsi svindel... Hvorfor i alle dager ta en slik risk? Hvorfor begynne å svindle, når mannen var geni nok til å skaffe dem på en lovlig måte? Der er det som skurrer for meg.

Hva tror dere? Joda, vi vet at tingene er annerledes i landet som later som om det er basert på demokrati. Vi vet hvilke falske opplysninger myndighetene ga ut f.eks for å gå til den andre krigen i Irak i 2003. Etter det har jeg tvilt på alt som kommer fra den siden. Derfor stiller denne saken seg annerledes og gjør at jeg faktisk tror mannen.

claudiodeugenio
claudiodeugenioInnlegg: 2
26.08.15 01:28

Silvio Gesell så denne utviklingen allerede for hundre år siden, men i motsetning til Martin Armstrong kom han også med en løsning på problemet, jf. http://no.wikipedia.org/wiki/Freiwirtschaft. "Vollgeld" (http://www.vollgeld-initiative.ch/) i Sveits, "Positive Money" (http://positivemoney.org/) i Storbritannia er bare noen av initiativene som er inspirerte av denne modellen.

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 22223
28.08.15 10:03
Wizzard: Hvorfor i alle dager ta en slik risk? Hvorfor begynne å svindle, når mannen var geni nok til å skaffe dem på en lovlig måte? Der er det som skurrer for meg.

Spørsmålet er også hvor Martin Armstrong ikke var verdens suverent rikeste mann hvis han virkelig hadde en modell som traff så godt som det påstås.

Moritzwikumolsen
MoritzwikumolsenInnlegg: 1
29.09.15 21:28

Er det så innlysende for deg at penger er hans motivasjon, så kan du umulig ha forstått budskapet han formidler. 

Klikk for å gå tilbake til toppen