Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Selvangivelse

NYTT TEMA
talzr00c
talzr00cInnlegg: 30
30.08.16 05:21
Hva skjer om man ikke leverer selvangivelse?
InnocentBystander
InnocentBystanderInnlegg: 8813
30.08.16 08:28
talzr00c: Hva skjer om man ikke leverer selvangivelse?

Du blir likna ut frå tallene skatteetaten har fått tilsendt. Skatteetaten får tilsendt data frå alle arbeidsgiverar og finansinstitusjonar og offentlige etatar.

Det er ingen krav om at du skal levera, og for ein heilt normal arbeidstakar er det strengt tatt ikkje nødvendig, ettersom skatteetaten har all informasjon.

DimitarBerbatov9
DimitarBerbatov9Innlegg: 13147
30.08.16 13:40

Du risikerer å betale mer skatt enn du egentlig behøver. Mange trenger ikke å endre noe, mens det for andre kan være penger å hente. Les her for noen enkle tips om hva du skal se etter i selvangivelsen. 

krikkert2
krikkert2Innlegg: 5159
31.08.16 09:04

Den som ikke leverer selvangivelse blir skjønnslignet. Det vil si at Skatteetaten ligner deg basert på opplysninger og erfaringer om inntekt og fradrag for personer i tilsvarende situasjoner som deg.

Alle skal levere selvangivelse, men for lønnstakere og pensjonister har man en leveringsmetode som kalles "stille aksept". Det betyr at du ved passivitet aksepterer det utkastet til selvangivelse Skatteetaten har sendt deg. I praksis betyr det at alle som har fått et utkast til selvangivelse ikke kan komme i situasjonen hvor selvangivelsen ikke er levert.

Konsekvensen av ikke å levere selvangivelse (og å levere selvangivelse med feil innhold) er tilleggsskatt ("straffeskatt").

Klikk for å gå tilbake til toppen