Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

lyoness / lyconet

NYTT TEMA
leif1
leif1Innlegg: 9
19.02.17 21:54

hei, noen som har erfaring med dette selskapet ? da jeg er litt bekymret i forhold til en nær venn. det hele begynte med at hun i fjor høst ble tilbudt av en venn og få et medlemskort som hun kunne få div rabatter og såkalte shoppingspoints på, men noen uker etter hun hadde mottatt kortet, begynte hun og gå på møter med andre som også hadde dette kortet, etter en stund fikk jeg vite at hun hadde begynt med en spareavtale hos lyoness lyconet, hun skulle spare / sette inn på deres konto kr 1200.- og etter 2-3 år skulle hun da få tilbake 10 ganger det hun sparte. det ble flere møter ettervert ,og det siste var at hun fortalte at hun hadde kjøpt en såkalt "sky" ( kr 12000.- pr stk ) noe som skal være en slags andel dette selskapet selger,her lover selskapet at hun også får tilbakebetalt 10 ganger innsatsen i løpet av 2 til 3 år. hun har ikke så mye penger til overs, men bruker nå mye penger på dette, noen som har erfaringer om dette ? denne sparingen og salg av skyer er vist noe som selskapet nylig har begynt med i norge, er selv svært skeptisk, og redd for at hun skal bli lurt. håper på og kunne få noe info her. 

BornOnThe4thOfJuly
BornOnThe4thOfJulyInnlegg: 43350
19.02.17 22:17
leif1: hei, noen som har erfaring med dette selskapet ? da jeg er litt bekymret i forhold til en nær venn. det hele begynte med at hun i fjor høst ble tilbudt av en venn og få et medlemskort som hun kunne få div rabatter og såkalte shoppingspoints på, men noen uker etter hun hadde mottatt kortet, begynte hun og gå på møter med andre som også hadde dette kortet, etter en stund fikk jeg vite at hun hadde begynt med en spareavtale hos lyoness lyconet, hun skulle spare / sette inn på deres konto kr 1200.- og etter 2-3 år skulle hun da få tilbake 10 ganger det hun sparte. det ble flere møter ettervert ,og det siste var at hun fortalte at hun hadde kjøpt en såkalt "sky" ( kr 12000.- pr stk ) noe som skal være en slags andel dette selskapet selger,her lover selskapet at hun også får tilbakebetalt 10 ganger innsatsen i løpet av 2 til 3 år. hun har ikke så mye penger til overs, men bruker nå mye penger på dette, noen som har erfaringer om dette ? denne sparingen og salg av skyer er vist noe som selskapet nylig har begynt med i norge, er selv svært skeptisk, og redd for at hun skal bli lurt. håper på og kunne få noe info her.

Det er vel nok dårlige nyheter her til å holde seg unna.

Hvorvidt de holder seg på feil side av loven eller så vidt på riktig side av loven så er det ikke spesielt tillitvekkende konsept du forteller om.

Er det mulig å selge denne "skyen"? Er det ikke det så har man i realiteten kjøpt luft med en garanti om at denne luften skal være verdt 10 ganger så mye om 2-3 år. Kan man da selge denne luften om 2-3 år og hvorfor først da i tilfelle?

Det at de stadig har møter med "investorene" og stadig lover nye ting er også rimelig velkjent taktikk fra svindlere. Kunne de ikke bare levere det de lovte tidligere istedenfor å love stadig nye ting?

Forsøk å få henne til å selge "skyen" tilbake til den hun kjøpte den fra. Den burde jo tross alt være mer verdt nå enn da hun kjøpte den så det må jo for selgeren være en "gullkantet" avtale dersom han kan kjøpe den for kr 12000. nekter vedkommende likevel å kjøpe "skyen" tilbake for samme pris så viser det i så fall at vedkommende ikke har tro på verdien på "skyen". og da er det vel heller ingen grunn til at andre burde ha tro på den.

leif1
leif1Innlegg: 9
20.02.17 17:33

hei, tviler nok på hun for solgt denne skyen tilbake, dette med kjøpekortet hun begynte med er jo forsåvidt ingen risiko, men er jo svært lite butikker hun kan bruke det på. virker mer som det er en en inngangsbillett til for og lokke videre med møter for og bli fristet til denne sparingen og tilbud om kjøp av skyer som er en form for eienandeler i andre land som jeg har forstått. har selfølgelig forsøkt og google dette med skyer og sparing, men det er lite eller ingenting og finne om dette på norske nettsteder, da dette skal vere et nytttilbud for medlemmer i norge,  har selfølgelig forsøkt og fraråde henne om og være med på dette, noe som er vannskelig. hun er rett og slett helt opp i skyene når hun kommer fra disse møtene, men dette har vist foregått noen år i andre land.

Knut66
Knut66Innlegg: 1
21.02.17 09:48

HEI! Jeg er selv medlem av dette og har hvert det i godt over 1 år nå, me jevnlige møter i den nermeste kretsen med mye fornuftige og jordnære mennesker. Skissen du legger fram i dette inlegget er forsåvidt riktig men programmet fungerer ikke like simpelt som du legger fram. Dette er ett fordelsprogram som baserer seg på omsetning rund om i 47 land i hele verden, som går på vanlige husholdningsutgifter. 

Hele konseptet er basert på en meget komplisert matematisk utregning som forteller hva du vil få igjen ut i fra hva du gjør, og jeg har ennå ikke til dags dato opplevd et eneste avvik med tanke på at riktige summer skal komme inn på konto til riktig tid. 

Store selskaper som blandt annet det Østeriske idrettsforbundet, en del store fotballklubber som Manchester United og Real Madrid er også med i dette konseptet, og det er en stor trygghetsfølelse med tanke på de økonomiske konsekvensene dette ville hatt dersom det er humbug. Selskapet er godkjent ac det norske lotteritilsynet, er frikjent for "pyramidespill" og er godkjent i alle instanser i Norge f.o.m sent 2013. 

 

Jeg forstår skepsisen og det er helt riktig av deg og reagere på dette viset. Dersom det du har skrevet i inlegget er det eneste du har hørt om dette skjønner jeg skepsisen veldig godt, men jeg kan beroe deg med at dette er tryggere en som sitert lengre opp. :-)

malacay3
malacay3Innlegg: 19343
21.02.17 11:22

Manchester United er ikke med i dette samarbeidet, det er en butikk som selger supporterutstyr som eventuellt er det.

Malacay 

petterG
petterGInnlegg: 9565
21.02.17 15:11

Foreslår at alle som vurderer dette surret tar seg tid til å lese omtalen på wikipedia først, og gjerne noen av referanseartiklene i tillegg.

BornOnThe4thOfJuly
BornOnThe4thOfJulyInnlegg: 43350
21.02.17 18:42
leif1: hei, tviler nok på hun for solgt denne skyen tilbake, dette med kjøpekortet hun begynte med er jo forsåvidt ingen risiko, men er jo svært lite butikker hun kan bruke det på. virker mer som det er en en inngangsbillett til for og lokke videre med møter for og bli fristet til denne sparingen og tilbud om kjøp av skyer som er en form for eienandeler i andre land som jeg har forstått. har selfølgelig forsøkt og google dette med skyer og sparing, men det er lite eller ingenting og finne om dette på norske nettsteder, da dette skal vere et nytttilbud for medlemmer i norge,  har selfølgelig forsøkt og fraråde henne om og være med på dette, noe som er vannskelig. hun er rett og slett helt opp i skyene når hun kommer fra disse møtene, men dette har vist foregått noen år i andre land.

Får hun ikke solgt denne skyen tilbake, en sky som burde være mer verdt enn når hun kjøpte den ut fra løftene den gangen, så er det bevis nok for at dette er bare å holde seg unna.

Informasjonen er nok forbeholdt de som de klarer å lure og den er jo visst nok basert på "en meget komplisert matematisk beregning". Til det er det bare å si at dersom man ikke forstår den meget kompliserte matematiske beregningen er det åpenbart et produkt man skal holde seg unna. Forstår man ikke hva man kjøper så skal man selvsagt ikke kjøpe det.

Hvorfor man i det hele tatt skal være nødt til å gå på møter bare fordi man har investert i en "sky" burde også gi grunnlag nok for å holde seg unna. Men hun kan ytterligere avsløre dem ved å be om å få ta med seg en journalist til disse møtene. Nekter de det så burde snart alarmklokkene nå fram.

BornOnThe4thOfJuly
BornOnThe4thOfJulyInnlegg: 43350
21.02.17 18:44
Knut66: Hele konseptet er basert på en meget komplisert matematisk utregning

Jeg er sivilingeniør. Kunne jeg få den visst nok kompliserte matematiske utregningen?

Hvorfor synes du det er en god ide å gå inn i en investering du ikke forstår utregningen av?

malacay3
malacay3Innlegg: 19343
21.02.17 18:45

Så kommer den klassiske når vi diskuterer nettverksalg og mirakelprodukter. 

En person med 1 innlegg som egentlig er enig i skepsisen, men akkurat dette er greit.

Jeez.

Malacay

leif1
leif1Innlegg: 9
21.02.17 23:50

t

(Innlegget ble redigert 22.02.17 00:00)

leif1
leif1Innlegg: 9
21.02.17 23:52

til Knut66, til og begynne med fikk hun høre at elkjøp også var med på dette kjøpekortet / fordelskortet, noe som ikke stemte da hun tenkte og handle der, da jeg googlet litt om dette, så fant jeg en artikkel om dette, hvor elkjøp benektet noe som helst samarbeid med dette selskapet. og når det gjelder matematikk, er jeg ikke serlig god på dette, men dersom hun innvesterer 100 000.- kr på sparing og kjøp av skyer   ville hun få tilbake 10 gangen om 2-3 år, altså tot 1 mill. dersom hundre medlemmer gjør det samme så blir det vel 100 mill og betale tilbake for  lyoness / lyconet ,og som jeg har oppfattet så er det veldig mange som nå innvesterer mye penger i dette i norge nå, i alle fall blir det opplyst på disse møtene hun går på, jeg er redd dette er hjernevasking, og at mange kan tape mye penger på dette, men dersom det stemmer, noe jeg som alltid er litt skeptisk ikke tror, så må jo dette være en stor gullgruve, som tydeligvis ikke er mye opplyst offentlig og i media, i såfall hvorfor ikke ?  

(Innlegget ble redigert 21.02.17 23:59)

2WDrove
2WDroveInnlegg: 1
25.02.17 19:47

Dessverre er ideen skapt for å lage en illusjon om at alle kan tjene penger. De som tjener penger, tjener det på at andre taper. Men de fleste er på tapssiden. Når du blir tilbudt rabattkortet uten forpliktelser, men tjener småpenger på å handle er dette bare en inngangsbillett for å selge den inn på investorsiden. De som sier ja til kortet er allerede positiv til Merkevaren og er derfor lettere å lure inn i systemet. 

 

Om du ser på medlemmene som ofte er med, er dette personer som ikke kan så mye om økonomi, de er lett å manipulere og misbruke, enkelte av de er faktisk overbevist om at dette fungerer og verver derfor andre bekjente til å hoppe på, mennesker som mest sannsynlig taper pengene sine. Når det ikke er flere å verve, sitter de siste igjen med rent tap. 

Om du ser på ett hvilket som helst pengesystem, vil det være lett å få en forstålese for hvordan pengene blir tjent. Om det er ett system som er for komplisert til å forklare det, skal du virkelig være god i finans.

 

De fleste som verver deg inn, sier det er komplisert hvordan pengene går rundt, men de veit egentlig ikke hvordan det fungerer selv, ellers så veit de at de tjener penger på andres tap.

 uansett hvilket mønster man bruker for å tjene profitt kan det enkelt illustreres med penn og papir på ett vanlig A4 på under 3 minutter. Dette gjelder aksjer, Telecom, dagligvare og banktjenester. Det gjelder alt. 

Om det er en person på dette forumet som jobber i finans, som kan gå god for det er det en sannsynligehet for at det er penger å tjene uten å sikre andre ett tap, så er jeg solgt til ideen, problemet er at når den kommentaren kommer er det ikke fra en person som faktisk har master i økonomi og jobber i finans, da er personen i såfall en svindler. Problemet er bare de alle sier det samme. Finnes det ett sikkert system for å tjene store penger på kort tid, ville ikke da de smarterste eller beste innen økonomi satset på det? 

 

Synd å si det, men det er misbruk av de som drømmer stort eller ikke sitter med midler de egentlig kan bruke. Det værste er vel at de tar penger fra de som egentlig ikke har råd til å ta tapet fra egen lomme. 

RogerMaar
RogerMaarInnlegg: 3434
27.02.17 13:32
leif1: hei, noen som har erfaring med dette selskapet ? da jeg er litt bekymret i forhold til en nær venn. det hele begynte med at hun i fjor høst ble tilbudt av en venn og få et medlemskort som hun kunne få div rabatter og såkalte shoppingspoints på, men noen uker etter hun hadde mottatt kortet, begynte hun og gå på møter med andre som også hadde dette kortet, etter en stund fikk jeg vite at hun hadde begynt med en spareavtale hos lyoness lyconet, hun skulle spare / sette inn på deres konto kr 1200.- og etter 2-3 år skulle hun da få tilbake 10 ganger det hun sparte. det ble flere møter ettervert ,og det siste var at hun fortalte at hun hadde kjøpt en såkalt "sky" ( kr 12000.- pr stk ) noe som skal være en slags andel dette selskapet selger,her lover selskapet at hun også får tilbakebetalt 10 ganger innsatsen i løpet av 2 til 3 år. hun har ikke så mye penger til overs, men bruker nå mye penger på dette, noen som har erfaringer om dette ? denne sparingen og salg av skyer er vist noe som selskapet nylig har begynt med i norge, er selv svært skeptisk, og redd for at hun skal bli lurt. håper på og kunne få noe info her.

Selskaper som inviterer "menigmann" inn for å få del i 1000% avkastning på 2-3 år er selvfølgelig svindel og bedrag. Å anta noe annet er selvbedrag.

Nå ser det dessverre ut som hun er kommet såpass langt inn i denne svindelen at hun har begynt å "kaste gode penger etter dårlige". Da kan det være en utfordring å få henne til å innse at hun må komme seg ut.

Den absurd høye avkastningen er forbeholdt Terje Duesund og de som sitter på toppen. De som blir invitert inn, men som IKKE tilhører "the inner circle" må finne seg i å finansiere avkastningen.

Edit: Ser at Duesund er ute, men det er en klassisk strategi for pyramidetoppene at de starter nye prosjekter og hopper av når medlemstallet begynner å stagnere. Det er et sikkert tegn på at pyramiden snart rakner.

Ellers er vel alle klassiske pyramidetegn på plass her. Nesten all omsetning i selskapet er forbundet med verving og medlemskap. ENKEL matematikk tilsier da at hvis 1 person skal få utbetalt 100 ganger innskutt beløp må dette kommer fra 100 andre personers tilsvarende innskutte beløp.

(Innlegget ble redigert 27.02.17 13:39)

leif1
leif1Innlegg: 9
27.02.17 14:52
RogerMaar: Nå ser det dessverre ut som hun er kommet såpass langt inn i denne svindelen at hun har begynt å "kaste gode penger etter dårlige". Da kan det være en utfordring å få henne til å innse at hun må komme seg ut.

ja, det er forferdelig leit og være vitne til at hun nå har tatt opp forbrukslån ( kredittkortgjeld ) til og finansiere dette med, er tydeligvis ikke mulig for meg og stoppe henne, hun vil bare høre fra den positive siden på møtene, og det jeg sier står på nettet tviler hun forsatt på, svært trist, håper at andre holder seg langt unna dette som for meg ser ut til og være en svindel, man blir tydeligvis godt manipulert på disse møtene de har :(

niklas_loseth
niklas_losethInnlegg: 2
09.03.17 15:35

hei!du kan ta et kjapt bilde søk på google på lyoness rapid wien.. elr moto gp, slavia praha.. 

(Innlegget ble redigert 09.03.17 15:38)

knallert
knallertInnlegg: 1
10.03.17 15:45

Du er ikke så smart du?

Kanskje du bør sjekke kilder osv før du uttaler deg om ting du overhodet ikke har greie på?

niklas_loseth
niklas_losethInnlegg: 2
11.03.17 19:47

mæ du skreiv te ?

RogerMaar
RogerMaarInnlegg: 3434
11.03.17 21:34
niklas_loseth: hei!du kan ta et kjapt bilde søk på google på lyoness rapid wien.. elr moto gp, slavia praha..

Hva i alle dager har Rapid Wien med saken å gjøre? Saken er at noen har blitt lurt til å tro at de får 1000% avkastning på et par år ved å kaste penger inn i dette pyramidespillet.

Mie
MieInnlegg: 1
29.03.17 17:52

Gå inn på youtube og søk på Lyoness og Rapid Wien og se på pressekonferanse om deres samarbeid med Lyoness så vil du se hva Rapid wien har med saken og gjøre.

homble
hombleInnlegg: 3
09.04.17 11:55

Hvorfor uttaler folk seg som ikke veit hva de snakker om?

 

De som ikke har tro får holde seg unna så får vi andre som har giddet og satt oss inn i dette leve godt med det til seinere tid :)

homble
hombleInnlegg: 3
09.04.17 17:42

Og grunnen til at folk går på disse møtene er for og lære.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 12575
09.04.17 23:38
homble: Og grunnen til at folk går på disse møtene er for og lære.

Som trådstarten viser har denne personen fått seg en lærepenge, men det virker dessverre ikke som om vedkommende har lært så mye. For alle andre som måtte lure:

Hold deg unna pyramidespill. Om du blir forespeilet fantastisk avkastning på pengene du spytter inn, skygg unna. Disse menneskene har ikke ditt beste i tankene.

Sånn, da har du lært det du trenger å vite om disse oppleggene. Helt gratis, helt uten å måtte gå på noe salgsmøte, og i løpet av få sekunder. Bare hyggelig.

mincis23
mincis23Innlegg: 1
18.04.17 17:26

10-gangen heter det! ) ingen snakker om 1000% avkastning  :) 

Og som sagt før - Norske Lotteritilsynet har godkjent Lyoness som IKKE pyramide selskap. Og det er mange andre store aktører inn i systemet, som er ikke verdt å begynne nevne, da dette blir uansett bortforklart av alle de som er smartere enn andre ;) 

Og annen ting - alle disse pengene forsvinner ikke. man KJØPER ingenting. Man forskuter for sin egen handel som man skal ha uansett. dagligvare, klær, strøm, forsikring, restauranter, frisører, bil, håndverk.... osv...osv... og alt kommer tilbake før eller senere, alt avhengig av sin egen innsats.

Og hvem har sagt at WIKIPEDIA har alltid rett???  

(Innlegget ble redigert 18.04.17 17:27)

_roffe_
_roffe_Innlegg: 7025
18.04.17 17:30

1000% = 10-ganger'n..

Greit å kjenne til noe matematikk/økonomi når man pumper tusenvis av kroner inn i et pyramidespill..

 

"Selskaper"/blåruss som garanterer 1000% avkastning på 2-3 år er så useriøst som det kan få blitt..

(Innlegget ble redigert 18.04.17 17:32)

RogerMaar
RogerMaarInnlegg: 3434
21.04.17 11:01
mincis23: 10-gangen heter det! ) ingen snakker om 1000% avkastning  :)

Men de kan snakke om 10-gangen? Morsom logikk. :-)

Uansett lovlighet, selskaper som trekker inn folk fra gata og påstår at du får tilbake 1.000.000 i 2019 om du investerer 100.000 i 2017 er så useriøse som de kan få blitt. Kan ikke advare nok mot slikt fanteri.

Nystul
NystulInnlegg: 2
22.04.17 18:47

Det er vel en grunn for dette brevet fra Lotteritilsynet til Lyoness:

https://lottstift.no/wp-content/uploads/2016/12/Lyoness-Lyconet-anmodning-om-redegjorelse.pdf

(Innlegget ble redigert 22.04.17 18:49)

KapteinMark
KapteinMarkInnlegg: 3791
23.04.17 06:21
leif1: få et medlemskort som hun kunne få div rabatter og såkalte shoppingspoints på

Problemet er at rabattene/shoppingpointsene er bare sekundært; det hele handler om å investere, og aller viktigst at det må verves nye medlemmer som også er villig til å investere.

Skal økonomien og lovnadene "gå rundt" er det behov for utrolig mange potensielle medlemmer i verden for å si det mildt.

Hva skal egentlig pengene i "skya" brukes til? Vel, skal tidligere medlemmer få sin avkastning må man jo hente penger fra en plass.....

Gammelt opplegg i ny innpakning.

Ville holdt meg laaangt unna.

LycoMan
LycoManInnlegg: 3
27.04.17 13:36

Hei, 

Jeg jobber selv med dette her, og det er INGEN som kan invistere i Lyoness, dette er helt feil! Skyandelene som er til salgs er kun kjøp av en rabattkupong til 12.000kr som gir deg bedre medlemsfordeler ved handel hos våre partnerforetak! Dette er noe som kalles en "Limited Edition Discount Voucher" (skyandel). Disse pengene får du tilbake etterhvert som du handler med lyonesskortet! Pengene selskapet tar inn brukes til å markedsføre de store fotballagene og de store bedriftene vi nå har fått med på laget! Og som takk for sponsingen får du i tillegg til bedre medlemsfordeler, også lov å tjene litt på tranaksjonene som foregår på kortene som er delt ut innenfor området skyen dekker. 

Et godt eksempel på tilsvarende "forskuttert handel" er når man har kjøpt seg opp til SAS gullmedlem, dette koster 45.000 kr og gir deg gratis fasttrack, ekstra kolli og SAS-lounge. Dette kan man gjøre om man VET man skal fly mye! Tilsvarende kan du forskuttere hos Lyoness siden du alikevel VET du skal handle! Spørsmålet er, har du nå invistert i SAS? Nei, er selvfølgelig svaret.. 

Selskapet lover ikke 10 gangen tilbake, de estimerer det!

Regnestykket som ble spurt om tidligere er ikke så innviklet, men man må sette seg inn i kompansasjonsplanen vår for å forstå den!

Wikipedia er forresten bare tull, det er ingen som må kjøpe seg inn for 2000€! Det koster 430kr å bli markedsfører!

Jeg elsker hvertfall å jobbe med dette, det er en fantastisk gjeng å jobbe sammen med, gode mentorer og gir godt betalt, DERSOM man er villig til å jobbe for det! Dette er ikke en "bli millionær over natta" business! 

LycoMan
LycoManInnlegg: 3
27.04.17 16:42

Tviler på at Carrefour, Europas største dagligvarekjede hadde signert med puramideselskapet Lyoness :) Vi har blitt hovedsponsor for MotoGp, og har også signert sponsoravtaler med noen av de største fotballklubbene i verden :) Haters gonna hate, jeg taper ingenting på at dere ikke forstår konseptet!

Det er en veldig god mulighet for mange, og gode muligheter dukker opp nå og da, men her har man mulighet til å være med å bygge opp verdens største fordelsprogram fra bunnen av i et av verdens rikeste land, og det er ikke hver dag :)

KapteinMark
KapteinMarkInnlegg: 3791
27.04.17 16:51
LycoMan: kjøp av en rabattkupong til 12.000kr

Kjøp av rabattkupong til 12 laken!?

Det er grenseløst naivt hvis folk tror de skal handle seg rike på rabatter.

Det springer en pensjonist rundt her jeg bor og prøver å verve alle som er villige til å snakke med ham.

Oppfordringen hans går ut på at alle bør kjøpe seg inn, for da kan de førtidspensjonere seg og heller la pengene jobbe for dem.

Vedkommende har også blinket seg ut et ut et eiendomsobjekt i Spania han har tenkt å kjøpe, for gevinsten han ennå ikke har fått...

Hvis noen skal få 10-gangen i fortjeneste er man avhengig av at pengene kommer fra en plass.

Minner om spillet "SvartePer" i en ekstrem-utgave.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg