Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Det går ad skogen.

NYTT TEMA
frode57
frode57Innlegg: 1474
31.07.17 11:32

Det ser ut som begrepet at det går rett til skogen , blir et faktum når Norske Skog ikke klarer å betjene gjelda.

 

fargerik
fargerikInnlegg: 49967
01.08.17 15:00
frode57: Det ser ut som begrepet at det går rett til skogen , blir et faktum når Norske Skog ikke klarer å betjene gjelda.

Vi får kjøpe papiraviser og lese om det, slik at de får solgt mer avispapir ;-)

frode57
frode57Innlegg: 1474
02.08.17 07:38

Det er vel heller ei gjeldssaneringsordning som må til. lol

frode57
frode57Innlegg: 1474
02.08.17 10:48

Det bør nok komme en statlig overtagelse av Norske Skog og da blir nok aksjonærene verdier nullet ut. Da må Norske Skog tas av børs . Styrt konkurs med andre ord. Men frisk kapital fra staten.

Flytogets historie kan være en mal.

Her er det store verdier på spill. Hadde nok vært best med en Ap regjering. Kan være lenge å vente til oktober.

Someone
SomeoneInnlegg: 24614
03.08.17 12:35
frode57: Det bør nok komme en statlig overtagelse av Norske Skog og da blir nok aksjonærene verdier nullet ut. Da må Norske Skog tas av børs . Styrt konkurs med andre ord. Men frisk kapital fra staten

Aksjonærene blir tilnærmet nullet ut uansett, da det er kreditorene som overtar.

Fabrikkene deres tjener jo penger og går brukbart, så er neppe umulig finne noen som vil drive dette videre, uten at Staten må ta over. Problemet til Norske Skog er gjelden, men den "forsvinner" jo en konkurs, og kreditorene overtar selskapet

 

frode57
frode57Innlegg: 1474
03.08.17 14:26

Det som er utfordringene er at kontrollen over Norske skog kan komme på utenlandske hender.

Tror vi får avvente dette til Ap overtar roret.

RogerMaar
RogerMaarInnlegg: 3290
07.08.17 11:37
frode57: Det som er utfordringene er at kontrollen over Norske skog kan komme på utenlandske hender. Tror vi får avvente dette til Ap overtar roret.

Spøker du? Hovedaksjonærene til Norske Skog er lokalisert i USA og Cayman Islands. Med AP's (formue)skattepolitikk vil vi se langt mer av denne typen utflagging hvis de mot formodning skulle komme til makten. For ikke å snakke om en regjering med SP, SV og Rødt på slep (Grøss).

Statlig overtagelse ser jeg på som et ikke-tema, selv med AP ved roret. Produksjon av papir er noe av det siste staten trenger å beskjeftige seg med i 2017.

(Innlegget ble redigert 07.08.17 11:37)

frode57
frode57Innlegg: 1474
07.08.17 14:39

Det er nok mer styrt avvikling enn å kjøpe gjeld som er aktuelt i dette tilfellet. Men skal vi berge de norske anleggene så må staten legge penger på bordet når "konkursboet" skal gjøres opp.

På mange måter er dette beviset på frihandelens bakside.

Men en Ap regjering er langt å foretrekke for en frp /høyre regjering som kan skape en dypere krisen enn nødvendig med å ri sine kjepphester om at alt skal få gå ad Dundas samme åkken som.

RogerMaar
RogerMaarInnlegg: 3290
08.08.17 10:23
frode57: Men en Ap regjering er langt å foretrekke for en frp /høyre regjering som kan skape en dypere krisen enn nødvendig med å ri sine kjepphester om at alt skal få gå ad Dundas samme åkken som.

Det er en del av markedsøkonomiens genialitet at bedrifter som ikke er i stand til å være lønnsomme går under til fordel for nye foretak med bedre løsninger. Dette tvinger fram kontinuerlig innovasjon.

Når det er sagt så er det klart at papirproduksjon krever enorme anlegg som det er svært få av, og dermed blir konkurransesituasjonen spesiell. Regjeringen viktigste vurdering vil være om papirproduksjon er noe vi skal drive med i Norge, selv om vi ikke klarer å gjøre det lønnsomt.

frode57
frode57Innlegg: 1474
08.08.17 14:32

Vi skal selvsagt drive med papirproduksjon. Og annet trevareproduksjon. Vi er en stor skogsnasjon. Og vi skal huske på at staten skal ta av for den enorme konsekvensene det vil medføre om Norske Skog går konkurs. Dette har vært lokomotivet i norsk skog -produksjon. Det nesten ikke til å tro at denne bærebjelken i Trøndersk industri skulle gå konkurs.

Det er riktig at konkurs kan være gunstig men det kan også være begynnelsen på en skikkelig nedtur for landet som helhet. Langt verre enn folk flest kan forestille seg.

Det er omstilling som er nøkkelordet her. Men vi må nå skjønne at vi ikke kan ha frihandel for enhver pris med omverden. Vi må få solgt noe annet enn bare olje og gass. Vi må fortsatt for verdistigning på vannkrafta vi produserer. Vi bør og kan ikke bare la den gå på billigsalg ut av landet. Da kan mange bli nødt til å flytte ut av landet og til varmere strøk for her vil det ikke finnes arbeide for vanlige folk.

De som tror på bygdene må se seg om å se hvor mange møbelfabrikker , teglsteinsfabrikker, spinnerier osv der er der ute i distrikts Norge og ikke minst  i byene.

Det gikk greit når vi kunne sette folk inn i høyere verdiskapning som olje og gassindustrien. Oljeservicenæringen,laksenæringen osv.

Nå er det andre tider men staten må her inn og ta grep.

(Innlegget ble redigert 08.08.17 14:35)

frode57
frode57Innlegg: 1474
14.08.17 11:14

RogerMaar;

Når vi har latt kronen bli for sterk og vi taper arbeidsplassene. Vi driver i disse dager , bare med å "klippe hodene" av hverandre. Boligbygging er det som driver økonomien mest . Det er ikke verdiskapning men å ta ut verdier i død kapital som boliger er. Stort sett koster det mer enn det gir inntekter for de fleste av oss. Noen spekulanter er det men noe sunt boligmarked har ikke Norge.

Norge består i så måte av noen store idioter av politikere som ikke ivaretar folk sine interesser. Og da mener jeg Idioter med stor I.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg