Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NOK i utlandet Aaarghh..

NYTT TEMA
enigma99
enigma99Innlegg: 704
14.04.18 18:56

Hva feiler det nordmenn, hvorfor insisterer så uhyggelig mange på å gi bort penger i utlandet ?

Vi bor så nærme svenskegrensen at vi ofte er på en liten Harrytur, og som man vet så opererer fortsatt en god del utenlandske butikker med den meget innbringende bivirksomheten "valutasnusk"... Hver gang en ekspeditør spør meg om jeg skal betale i svenske eller norske kroner så svarer jeg "det spørsmålet burde du ikke ha lov til å stille meg" og betaler selvsagt i svenske kroner, siden vi er i... SVERIGE..

Det uhyre interessante, rent bortsett fra det faktum at forretninger og banker får lov til å bedrive denne kjeltringvirksomheten i 2018, er at når jeg hører de foran / bak meg i kassekøen, så svarer ca 70-80% av de norske apekattene at de vil betale i NOK (!!!) I 2018 ! -Etter at det har vært skrevet så mye om det i dagspressen !? 

Valutapåslaget ved å betale i NOK er som regel på ca 3-7% erfaringsmessig. Sjekker det av og til ved å notere meg det foreslåtte beløpet i NOK, deretter betale i SEK, og så sjekke hva som ble trukket fra kontoen i NOK. Dagligvarebransjen opererer ofte med varemarginer på kun 5% eller mindre. Dvs at de DOBLER sin fortjeneste på enhver idiot som betaler i NOK. Og det er som nevnt mange.

Er Ola Nordmann seriøst så uintelligente eller er det Harryhandlerne som ligger litt i underkant på landsgjennomsnittet på IQ.. ?

Sverige er brukt som et eksempel, men samme svindel foregår i hele verden, putt inn kortet i en minibank i nærmest ethvert land og du vil få opp et tilsvarende svindelforsøk i form av et tilbud i NOK.. Eller i en betalingsterminal.

Kom nettopp tilbake fra en Sverige tur og måtte lette litt på trykket ;-) 

Hva med deg - du betaler vel i lokal valuta i utlandet ?....

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 4956
15.04.18 09:06
enigma99: Hva med deg - du betaler vel i lokal valuta i utlandet ?....

Selvfølgelig.

Det samme gjelder jo ved uttak av kontanter i minibanker i utlandet (Europa).

Der får man først et alternativ om man vil ta ut det valgte beløpet med en garantert vekslingskurs på x antall norske kroner.
Alternativ nr. 2 er da om man heller vil bruke dagens flytende kus som ikke kan garanteres.

Uten unntak vil det lønne seg å velge flytende kurs.
Forskjellen utgjør som regel ca 50 øre pr. euro, og det blir det fort penger av.

(Innlegget ble redigert 15.04.18 09:07)

RogerMaar
RogerMaarInnlegg: 3290
16.04.18 10:26
enigma99: Hva med deg - du betaler vel i lokal valuta i utlandet ?....

Såklart, men skremmende mange som ikke forstår at de blir loppet for penger ved å velge å betale i en kurs som butikken finner det for godt å bestemme.

ehall
ehallInnlegg: 19458
16.04.18 22:12

Selvfølgelig betaler jeg i lokal valuta. Ser oftere i utlandet at det kommer valg om valuta i kortterminalene, det må være et relativt hemmelig samarbeid mellom kortselskapene og butikkene som et ekstra gebyr. 

Justice 96
Justice 96Innlegg: 28531
17.04.18 01:04

Alltid lokal valuta. Uten unntak.. Lærte akkurat ungdommen i huset om dette fenomenet, at de alltid må velge lokal valuta. Samme med PayPal eller amazon, hvor de som oftest setter betalingen til NOK. Der endrer jeg alltid til valutaen i det landet jeg shopper fra, og lar kortutsteder ta seg av kursen. 

CryniX
CryniXInnlegg: 10787
18.04.18 05:27
Justice 96: Alltid lokal valuta. Uten unntak.. Lærte akkurat ungdommen i huset om dette fenomenet, at de alltid må velge lokal valuta. Samme med PayPal eller amazon, hvor de som oftest setter betalingen til NOK. Der endrer jeg alltid til valutaen i det landet jeg shopper fra, og lar kortutsteder ta seg av kursen.

Trodde dere bare hadde Western Union i scouseland.

st.sixtus
st.sixtusInnlegg: 189
18.04.18 09:39

Har lagt merke til at man gjerne må trykke på en grønn knapp for NOK og en rød knapp for utenlandsk valuta. Eventuelt må man trykke cancel eller tilsvarende for å betale i utenlandsk valuta. Dette lurer nok en del småstressa folk til å velge NOK. Litt på samme måte som røde advarsler lurer forlk til å kjøpe dyre forsikringer hos flyselskaper eller leiebil.

Everenga
EverengaInnlegg: 4034
18.04.18 11:29
enigma99: Sverige er brukt som et eksempel, men samme svindel foregår i hele verden, putt inn kortet i en minibank i nærmest ethvert land og du vil få opp et tilsvarende svindelforsøk i form av et tilbud i NOK.. Eller i en betalingsterminal

Svindel er det jo ikke så lenge de ikke feilaktig hevder at det er billigere å handle i NOK. Ikke ulovlig å tjene penger på at folk er sløve.

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 27120
18.04.18 12:01
enigma99: du betaler vel i lokal valuta i utlandet ?....

Sjølvsagt!

Rome77
Rome77Innlegg: 9072
19.04.18 18:02

Alltid in natura.

hillebillys
hillebillysInnlegg: 9395
21.04.18 12:28
enigma99: Hva med deg - du betaler vel i lokal valuta i utlandet ?...

Stedene jeg reiser tar dem kun i mot lokal valuta.

Jeg passer dessuten også på å ta ut maks i banken.
For det er jo lokalt gebyr pr uttak. (min bank har ingen annen gebyr en visa sitt påslag)

Men ser endel turister her som tar ut mange små beløp. Riktig nok veldig få norske her. Men det lokale gebyret for utenlandske kort er likt for alle.

Så denne idiotien gjelder ikke bare nordmenn i utlandet, men stor del europeere og til og med endel amerikanere.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg