Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FRIVILLIG KREDITTSPERRE

NYTT TEMA
ghost_xperience

Innlegg: 1172
ghost_xperience
16.12.19 21:06

søk via datatilsynet og få opp de kredittopplysningsfirmaene som sjekker privatpersoners kredittverdighet. man går inn på deres hjemmeside , logger inn med bankid / mobilbankid, og legger inn sperren selv..fordelen er at ingen kan begå kriminalitet mot deg ved bruk av id-falsk til avbetaling , abb og kreditt... det er også en fordel å ha hvis du skulle komme i en situasjon der du har fått en inkassosak som du ikke har fått kjennskap til..fordi inkassoselskapene sjekker først om du er kredittverdig , og er du det så lar de lett den saken ligge å bygge seg stor og fet før de kommer med kravet...og trussel med namsmann..har du lagt inn sperre , så våger de ikke vente og evt risikere å vente på dårlige penger altså penger som ikke finnes frem i tid..og kaster saken ut til skyldner med engang .. dette er fordelen.. men hvor enkelt er det å oppheve sperren ? det skal være samme prosedyre , men jaggu skal du være dreven for å finne det ut og tlf er ikke noe disse byråene svarer på , automatisk tlf-svar henviser til nettside og loginn.... sørg oxo for å unngå betalingsplaner hvis noe annet er mulig...da porsjonerer selskapene ut kravene og du kan stå oppført med inkassosak i f.eks bisnode sammenhengende i årevis , fordi når du er ferdig med en sak så tar det et par mnd så kommer neste...osv...i praksis nærmest som en gjeldsordningsaffære somdu fort kan miste kontroll over..ett tilfelle var at en hadde betalt samme krav flere ganger og hadde betalt over 20 000 kr for mye...

gjeldsregisteret er også noe en kan sjekke seg opp mot som privatperson...men den gir bare opplysninger om usikret gjeld..ikke totalgjeld..

ghost_xperience

Innlegg: 1172
ghost_xperience
16.12.19 21:19

forskjell på gode og dårlige penger er sannsynligheten for at kravet blir betalt..altså en uten inntekt eller som fra føre er full av gjeld kommer i kategorien dårlige penger... en uten inntekt og full av inkassosaker kommer seff i den gruppen..slik at når kredittopplysnngsfirmaene ikke får tilgang til disse informasjonene pga frivillig sperre så sender de kravet umiddelbart for å sondere terrenget...har du inntekt , liten og ingen gjeld, vist betalingsvilje før , men roter med flytting og post osv så kan de fort bli sittende å la kravet vokse..


heldigvis har den sittende regjering strammet inn mulighetene for disse selskapene til å drive den type spekulering...ved å sette tak på salær i småkrav..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg