Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Børs gambling

NYTT TEMA
ole_kristoffer
ole_kristofferInnlegg: 5
24.03.20 18:37

24.03.20 18:35 Del

Nå når det ikke er noe spesielt tippe på, ser jeg coolbet har åpnet opp for aksjetipping.

 

Uten at jeg er helt blank på dette feltet er jeg heller ingen ekspert.


Men når man får 1.68 i odds på at den danske hovedindeksen slår den norske i morgen er vel det så godt som penger rett i banken? 

Altså om man setter 100 kr på det hos Coolbet får man 168kr igjen.

 

jebirken
jebirkenInnlegg: 1
24.03.20 19:58

Det er lite sport å spille for på tiden og da må man ty til andre ting, som børs. Donald Trump kom med oppsiktsvekkende nyheter i går igjen. Han mener koronaviruset ikke vil vare så lenge. Der er jeg helt sikker på at han tar feil. På den drøye timen jeg har brukt på dette har antall døde som er registrert i USA steget med 10 %. Under 2. verdenskrig døde noe over 400.000 amerikanere. Blir det under 1 million døde amerikanere under denne pandemien, bør de være svært fornøyde.  


 


Coolbet har odds på sluttkurser for en del aksjer på Oslo Børs neste fredag (3/4). Her er mine stort sett pessimistiske antagelser.


 


 Orkla                   86 kroner           Over 1,95 – Under 1,79


 


Mat må man ha, og Orkla har holdt seg bra oppe etter at børsraset startet 24. februar. Nå skal vi snart kose oss igjen - dog ikke på hyttene - og etterspørselen etter Orklas produkter vil sannsynligvis øke. Her går jeg for en sluttkurs på Over 86 kroner neste fredag (3/4).


 


 


MOWI                185                      Over 2,10– Under 1,68


MOWI er svære på oppdrett, blant de største i verden. Det er sikkert mange som tror at det er en enorm eksport til Kina, og at Kina nå begynner å normalisere seg. Det er veldig langt til normal eksport til Kina. Men, det er faktisk en ganske liten del av produksjonen som går til Kina. Før restriksjonene på eksport til Kina ble opphevet, eksporterte produsentene veldig mye til Vietnam. Fisken svømte altså fra Vietnam og inn i det kinesiske markedet. Den store delen går til Europa. Nå er det full krise i hele Europa, og verre skal det bli. Akkurat nå er det 12.000 døde i Europa av korona-viruset. Det vil trolig doble seg den neste uken og fremover blir det sannsynligvis mye verre. Prisen på fisken har gått ned, men for eksportørene er det fint at den norske kronen har sunket mer enn prisen. Det må være veldig sannsynlig at prisen synker ytterligere og markedet for oppdrettsfisk faller. Jeg går for Under 185 kroner til 1,68, selv om aksjen har gått ned fra over 220 kroner allerede.


 


Equinor              125                      Over 2,00 – Under 1,75


Jan Petter Sissener uttalte til E24 for halvannet år siden du ikke taper penger på å kjøpe Equinor-aksjer til 220 kroner. Nå er aksjen på på ca. halvparten av dette. Økning i oljeetterspørselen var begynt å synke før Saudi-Arabia og Russland fant ut at de skulle oversvømme markedet med olje. Så ble ble det brått langt større etterspørsel og den vil trolig vare veldig lenge. Med den oljepris på nåværende oljeprisen på 27 dollar per fat tjener Norge veldig lite penger på den. For Equinor ser det heller ikke lyst ut. Gassprisen har også vært lav denne vinteren. En del antar at oljeprisen kommer til å synke under godt under 20 dollar og om det stemmer vil Equinor dale videre. Jeg tror Saudi-Arabia og Russland vil styre på en stund til og setter på Under 125 kroner til 1,75.


 


 


Telenor              155                     Over 2,10 – Under 1,68


Telenor lå oppunder 170 kroner på tampen av av januar, og har ikke falt så mye. Behovet for Telenors tjenester øker i landet og vil øke i deres andre markeder også. Dette vil jeg tro kan være et godt spill på Over 155 kroner til 2,10. (Nå er jeg som Telenor-kunde veldig fornøyd med selskapet, så det tipset er kanskje noe farget av det.)


 


DNB                    115                      Over 1,87 – Under 1,87


DNB har gått fra rundt 160 kroner til +/- 100 kr. Fallet kan altså allerede ha skjedd. Men nordmenn har veldig mye gjeld, og det vil ikke bli enkelt for bankene å få tilbake disse i tiden som kommer. Norge har brukt enormt med penger på krisepakker allerede. Renten kan nesten ikke senkes mer, og jeg tror det beste alternativet er Under 115 kroner her, men denne ville jeg ikke satt penger på, dersom jeg hadde hatt noen..

PointShare
PointShareInnlegg: 310
29.04.20 13:10

Må da være mye bedre å investere pengene i aksjer direkte istedet for å gamble på kursbevegelser. Skal dere vedde på dem så kan dere kjøpe CFD's istedet. Det er også gambling på aksjeindekser.. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg