Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

''Antall boligvisninger tilbake på normalen''

NYTT TEMA
Pseudonymet
PseudonymetInnlegg: 47
30.03.20 11:52

... kan man lese i VG.

Kan nesten se ut til at de ønsker å friskmelde boligmarkedet på bakgrunn av denne litt uformelle undersøkelsen, før mars-dommen faller.

Camilla Knudsen glemte på finurlig vis å nevne at corona-tiltak gjør at alle må booke visning på forhånd, slik at antall personer inne på visning samtidig holdes nede (usikker på hvor mange de tillater inne samtidig). Alt annet likt vil dette grepet naturligvis føre til en oppgang i antall visninger.

Renta er sjokklav, samtidig som at 11 % av arbeidsstyrken har søkt om dagpenger siden 9. mars. Hvis vi inkluderer de som allerede ikke jobber (herunder arbeidsavklaring, ufør etc.) så er det ikke mange igjen til å holde hjulene i gang.

Om et par dager får vi fasiten; Noen som ønsker å spå prisutviklingen / omsetningshastigheten på kort og mellomlang sikt?

jadajad
jadajadInnlegg: 2877
03.04.20 11:19

Historien går alltid i sykluser og alle markeder går alltid til helvete til slutt. Meglerne er som alltid evige optimister som vil skvise saften ut av appelsinen til siste dråpe. Det er som aksjemarkeder, de som vet når man skal selge og kjøpe kommer vinnende ut.


Selvfølgelig får vi et vanvittig krakk til slutt, ikke pga av norge men pga verden vi lever i og er avhengig av. Denne gangen er det et virus som sørger for det.


Denne gangen har vi utgangspunkt som en over forgjeldet befolkning som har levd på en rosa sky og trodd at eiendom er en shure thing. Litt kjiipt at så mange foreldre har satset alt på å hjelpe unge inn på markedet som egentlig er for sårbare til å eie i et slikt marked når begge generasjoner vil lide økonomisk, men sånn er det.


Om 10 år er alt glemt og de er igang med å bygge rosa skyer igjen, lærer aldri:D

Sarella
SarellaInnlegg: 16919
03.04.20 11:26
Pseudonymet: Om et par dager får vi fasiten; Noen som ønsker å spå prisutviklingen / omsetningshastigheten på kort og mellomlang sikt?

Boligprisene falt 1,4 prosent i mars, (1,5 i Oslo).


mellomlang sikt: Spår 50 % fall.

Palimpsest
PalimpsestInnlegg: 5815
03.04.20 13:03
Sarella: mellomlang sikt: Spår 50 % fall.

Det var da voldsomt. Vi får nok et fall, men tviler på at det blir så stort som 50%

jadajad
jadajadInnlegg: 2877
03.04.20 14:07

event 201 med john hopkins instituttet spådde alt som har hendt i oktober 2019. De har hatt rett på alt hittil. De spådde også 65 millioner døde av viruset, når vi vet at de fleste er gamle og syke som sitter på hus og leilogheter vil jo markedene i europa bli oversvømt av dette i tillegg.

 

Det kan bli den perfekte stormen når man tar med oljemarked, arbeidsmarked, valutaras osv..

http://m.nautil.us/blog/the-good-and-bad-news-of-a-coronavirus-pandemic-model

Men la oss ikke håpe dette skjer.

(Innlegget ble redigert 03.04.20 14:10)

Pseudonymet
PseudonymetInnlegg: 47
10.04.20 11:21
Palimpsest: Det var da voldsomt. Vi får nok et fall, men tviler på at det blir så stort som 50%

NHO anslår 12 % prisfall, hvorav 8 % i år, 4 % neste år.

Kan også nevnes at hele 1 av 4 solgte med tap i mars (naturligvis basert på kontrakter som i all hovedsak er inngått lenge før corona). Overraskende høy andel, som bare vil øke.


 

(Innlegget ble redigert 10.04.20 11:21)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg