Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Din gjerrigste opplevelse ...

NYTT TEMA
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
21.06.04 17:46
Hvem er den gjerrigste du har støtt på?
Har du evt. vært gjerring selv slik at folk har bemerket seg det?

For min del er der haugevis av slike episoder, for eksempel ble det husbråk over en datakabel-klips/kontakt til fem -5- kroner her på gangen hvor jeg bor!
elcid
elcidInnlegg: 4702
21.06.04 18:25
En ex-kompis, han ringte å spurte om jeg ble med til byen for å spille biljard, han kjørte og jeg gikk ned til busstoppet for å hoppe på, når vi kommer til byen presterer han å hinte om at han skal ha betaling for turen....

Han ringte altså meg for å få meg ned til byen.
Jeg går ned til busstoppet.
Han skulle kjøre til byen uansett.

Men han presterer å kreve penger... DOH sier jeg bare...

- El Cid sahib
Pertepin
PertepinInnlegg: 190
21.06.04 21:38
Jeg lånte fem kroner av en i klassen på videregående engang, hun skrev det ned og et par måneder krevde hun å få de tilbake med engang, ellers måtte jeg begynne å betale renter.
Hermione
HermioneInnlegg: 232
22.06.04 15:34
Ei ex-venninne av meg og min søster satt ofte på med meg hjem fra korøvelser o.l., og det var aldri snakk om at hun skulle betale for det selv om det var en liten omvei for meg. Kjørte henne helt til døra hvis det var dårlig vær. Så fikk hun lappen selv. Men nå ble det annerledes. Min søster måtte betale for å få sitte på, selv om det ikke var noen omvei i det hele tatt (måtte gå av på et busstopp ca. 500 m fra huset fordi det passet best å stoppe der...).
mavam
mavamInnlegg: 456
22.06.04 15:35
Kjøpte en softis en gang. Kafe verten var litt treig på avtrekkerren, slik at softisen ble noe større en vanlig. KOmmentaren hans var da at: Oops den ble nok litt stor, så jeg må ha en femmer ekstra... Synes det var gjerrig
aaaa2
aaaa2Innlegg: 8579
23.06.04 23:12
En ex-kompis kom å hentet 1 öl hjemme hos meg som han ikke rakk å drikke opp på vorspillet dagen för. En smule gjerrig...
Cuapio
CuapioInnlegg: 101
24.06.04 12:04
Jeg var i Nederland en gang. Ville kjøpe meg en brus fra en maskin men manglet akkurat 10 cents, så spurte jeg en helt tilfeldig fyr på gata om han hadde 10 cents da. Joda det hadde han han gav meg 10 cents..men så presterte han å ta resten av småpengene som jeg skulle bruke ! Jeg ble helt slått ut.
GlBBHS
GlBBHSInnlegg: 941
24.06.04 13:20
Spørte en fyr om han kunne veksle en 20 kroning,men han hadde ikke akkurat veksel,det var dårlig gjort av uteliggeren det!

Så da fikk jeg ikke kaffe,det var råttent gjort spør du meg!!!!


RuthdruIz
RuthdruIzInnlegg: 374
24.06.04 17:01
Ja det var ikke snillt :-)RuthdruIz
♫Festbrems i KMMK♫
♫60,9 innlegg i snitt pr døgn, kan man ha noe liv utenom VGD da?♫
Valde
ValdeInnlegg: 17525
25.06.04 08:17
En i gjengen går alltid på do når det er hans tur til å spandere en omgang. Og han sørger for å være sist i rekka slik at vi ikke kommer til ham fordi vi ikke skal drikke så mange pils. Det morsomste er at han alltid erter oss andre for at vi bruker så mye penger på byen ("jeg kan gå på byen uten å bruke penger, jeg"). Jeg tror faktisk ikke han skjønner sammenhengen. Men vi andre ler oss i hjel (vi orker ikke å bli sure).
gabrielx
gabrielxInnlegg: 5769
25.06.04 08:27
Et hårreisende eksempel er ei venninne av meg som 'aldri' hadde penger selv og bestandig måtte sponses av oss i venneflokken når hun var med ut på by'n o.l.

Så viser det seg at hun hadde lagt opp en pen egenkapital over flere år når hun skulle kjøpe leilighet fordi hun 'var flink til å spare' i hennes egne øyne. - Eller som vennekretsen hennes sier: Flink til å snylte på andre så hun slipper å bruke egne penger på 'unødvendige ting' som mat og moro...
immelmann
immelmannInnlegg: 2448
25.06.04 14:59

Jeg vet om en som skulle bygge (eller holder på ennå da) hus. Han bygget det ikke slik normale folk gjør, at man begynner og et eller to år senere er ferdig.
Han begynte på begynnelsen av 90-tallet og er ennå ikke ferdig. Har cirka 2 mill. cash i banken, og bygger hus av rentene på formuen.
I fjor skiltet han av bilen fordi det var så dyrt å beholde den (eldgammel corolla).

sweete
sweeteInnlegg: 1090
25.06.04 23:08
En gang for flere år siden når jeg skulle ringe fra en telefonkiosk, og hadde puttet på 10 kr, så virket den ikke. Damen som stod bak meg prøvde å "hjelpe" meg, da telefonen virket igjen hadde hun tatt 10ern min, og latet som den var borte(men jeg så at hun tok den) Det verste var at hun bare stilte seg foran meg(selvom jeg stod før henne i køen) og putet på tieren jeg hadde først puttet på,og begynte å ringe. Ble litt sjokkert over at noen ville stjele en tier, så jeg klarte liksom ikke å si noe.
deep1dish
deep1dishInnlegg: 1768
26.06.04 14:23
Jeg holdt på å få fnatt i militæret. Hadde et brett med Cola-bokser stående på kasernen, og jeg og en annen fyr skulle bare kjapt innom rommet for å hente noe. Han får en cola-boks da jeg tar meg en selv, og vi går tilbake til velferden. Der møter vi en av de andre gutta, som sier: Åh, har dere Cola, dere? Hvorpå gjerrigknarken, som ikke hadde åpnet sin cola ennå, presterer å selge colaen sin for 5 kroner.

Det er da du ser hvilken kjip personalitet folk egentlig har.
munne
munneInnlegg: 363
26.06.04 17:18
Jeg har en historie som slår alle. Om den er sann vites ikke. En arbeidsskollega fortalte om ei gammel dame som var venn av familien. Hun hadde en rar vane med og alltid løpe inn på do hver gang noen kom på besøk. Dette stusset mange på. Ved ett tilfelle klarte en å snike seg forbi henne, og komme seg inn på toalettet. Og der var det hun ville skjule.. dopapir som hang til tørk!!
USAboy
USAboyInnlegg: 648
27.06.04 01:29
Valde skrev:
En i gjengen går alltid på do når det er hans tur til å spandere en omgang. Og han sørger for å være sist i rekka slik at vi ikke kommer til ham fordi vi ikke skal drikke så mange pils. Det morsomste er at han alltid erter oss andre for at vi bruker så mye penger på byen ("jeg kan gå på byen uten å bruke penger, jeg"). Jeg tror faktisk ikke han skjønner sammenhengen. Men vi andre ler oss i hjel (vi orker ikke å bli sure).


He,he, har en lignende kompis. Han har gjerne med seg en six-pack når han kommer på besøk til noen. Blir det satt frem øl på bordet, drikker han av dette og tar med seg sine når han går.
Den samme fyren tar med seg tomgodset hvis han må drikke sitt eget øl når han er på besøk.
Som du skriver, man kan ikke annet enn å le av det !
immelmann
immelmannInnlegg: 2448
28.06.04 22:42

Lurer på om slike folk selv tenker over hvor kjipe de er.
Spesielt kjipt er det hvis man er i utlandet og får masse tekstmeldinger fra en "venn" i Norge. Og når denne "vennen" selv reiser til utlandet, og man får melding på mobilen fra vedkommende: "ikke send melding, det er dyrt å motta".
immelmann
immelmannInnlegg: 2448
28.06.04 22:42

Lurer på om slike folk selv tenker over hvor kjipe de er.
Spesielt kjipt er det hvis man er i utlandet og får masse tekstmeldinger fra en "venn" i Norge. Og når denne "vennen" selv reiser til utlandet, og man får melding på mobilen fra vedkommende: "ikke send melding, det er dyrt å motta".
Someone
SomeoneInnlegg: 26064
29.06.04 15:42
Riktig nok ikke min opplevelse, men han som kjørte på toglinjen i Namsos for å slippe å betale bompenger må nok defineres som gjerrig

http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article246878.ece
Larry
LarryInnlegg: 8029
29.06.04 16:47
En onkel av min far lånte noen titusner rentefritt av ham for å utbedre veien inn til huset sitt. Da han døde fant vi ut at han hadde over 2 millioner på høyrentekonto.
immelmann
immelmannInnlegg: 2448
29.06.04 19:53
Larry skrev:
En onkel av min far lånte noen titusner rentefritt av ham for å utbedre veien inn til huset sitt. Da han døde fant vi ut at han hadde over 2 millioner på høyrentekonto

Vel, i ditt tilfelle var det jo bare en fordel at han var gjerrig da.
Det viser en av fordelene med gjerrige gamle folk.
Larry
LarryInnlegg: 8029
29.06.04 20:18
immelmann skrev:
"Vel, i ditt tilfelle var det jo bare en fordel at han var gjerrig da.
Det viser en av fordelene med gjerrige gamle folk."

Vel, det var nok ikke så mye av arven som tilfalt min side av familien. Min grandtante (min gjerrige grandonkels kone) visste heller ikke om pengene før han døde (de spiste faktisk gammelt nedfryst harskt kjøtt for å spare penger). Da hun fikk tilgang på pengene ga hun vekk en milllion til indremisjonen. Resten av pengene skulle fordeles på svært mange.

Det beste som kom av denne gjerrigheten, var nok at min grandtante fikk en god følelse av å donere bort halvparten av formuen. Selv om jeg er totalt uenig i hennes valg av veldedig formål, så var det bra for henne.
Piku
PikuInnlegg: 84
29.06.04 22:25
Det var en klasse på skolen som var på klassetur til byen, og da blir det jo ofte brukt litt penger. Men han ene presterte å komme hjem med mer penger enn da han dro; det eneste han brukte penger på var en spilleautomat som han selvfølgelig vant på!
clavin
clavinInnlegg: 32421
29.06.04 22:38


Enkelte vil nok hevde at dette er et prinsippspørsmål.
clavin
clavinInnlegg: 32421
29.06.04 22:43


Jeg tviler i og for seg ikke på at dette er noe som personer faktisk har gjort, men da vil jeg nok si at vedkommende faktisk har en psykisk lidelse mer enn at det er utslag av gjerrighet.
Sylfer
SylferInnlegg: 918
30.06.04 15:45
Sykt. Når jeg har fest, pleier jeg alltid å handle inn litt ekstra, og dele med folk. Det kjipeste er at når man selv er blakk og bare har råd til en sixpack, får du svar av de samme folka om at:" jeg har bare 18 øl igjen og jeg må rekke å bli drittings før vi skal til byen om en time..".(har slutta å drive med veldedighet for de).
Eller utrolig at noen som alltid bommer røyk av meg (jeg røyker det opp uansett, så det er jo bare hyggelig) ikke kan bomme vekk en jævla sigarett når du spør en eneste gang: "jeg har bare 18 igjen, og de må jeg ha til i morgen".
Eller sitter og varmer ølen sin under bordet på en fest i steden for å sette de i kjøleskapet(tenk om noen kom i skade for å ta en).
Kjenner også en jente som hater whisky, men det er det hun tar med seg når hun skal på jentefester, for å slippe å dele..
Ganske mye sykt i verden.
Noen jeg kjente skulle kjøpe fryseboks, de kunne fått rabatt hvis de kjøpte 3stk, de gjorde like godt det. De 2 andre står i kjelleren og er ikke i bruk, men greit å ha hvis den ene gikk i stykker...
Har mange eksempler på gjerrige teite folk, kunne holdt på hele dagen...
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
03.07.04 02:07
elcid skrev:
"når vi kommer til byen presterer han å hinte om at han skal ha betaling for turen...."

Jeg tillot meg også å HINTE STERKT om betaling for en tur en gang....
men da var omstendighetene noe ulike; det var snakk om en tur på over 30 kilometer, i trafikk, pluss venting, samt kjøring av utenforstående.
Det hører også med til historien at jeg kjørte taxi, altså var jeg på jobb, og den ikke-betalende passasjer hadde bestilt turen ...
(Forøvrig startet jeg en egen tråd om akkurat dette for en tid tilbake!)
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
03.07.04 02:14
Virkelig flotte gnierhistorier folkens, så mange gode svar!

Selv vet jeg om et case i min fjerne slekt der det var en som levde på utgått mat osv. men hadde millioner på bok, men her var det også en nok fjern slektning slik at man selv ikke fikk nor særlig utav den "arven" ...
(Jeg håper jeg kan dø med tom konto og god samvittighet...)

Men la meg også nevne noen gavmild-historier:
Jeg var hs noen folk A/ i Osslo i fjor sommer, og da fikk man øl av søsteren i huseet der man var først, og så ble man kjørt i privatbil (uten å bli avkrevd betaling såklart) til et haveselskap i Bærum der det vanket mye god mat "på huset".

Dessuten er der noen bekjente hvis foreldre som regel kommer med mat og penger når man er på besøk osv, det er jo fint.
munne
munneInnlegg: 363
03.07.04 20:32
clavin skrev:


Jeg tviler i og for seg ikke på at dette er noe som personer faktisk har gjort, men da vil jeg nok si at vedkommende faktisk har en psykisk lidelse mer enn at det er utslag av gjerrighet.

Tja... det er jo en balanse i alt. Hvis noen vil bruke dasspapiret flere ganger for å spare penger, kan man ikke si at de er syke. Bare ekstremt gjerrige.
munne
munneInnlegg: 363
03.07.04 20:34
Forresten er jeg ganske gnien sjøl ;) Gir sjelden tips til drosjesjåfører eller servitører/bartendere såfremt de ikke har ytt noe ekstra. Det er håpløst å tipse i Norge, da prisnivået er skyhøyt fra før.
Klikk for å gå tilbake til toppen