Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Din gjerrigste opplevelse ...

NYTT TEMA
Spartana
SpartanaInnlegg: 5776
05.05.06 00:03
Skal du ta betalt for slike ting av venner så ville jeg heller ha tatt taxi.
Selvfølgelig har du retten på din side, men f'**n til hvor gjerrige folk kan være.
-----------------
I Norge så inviterer man folk på vorspill uten å by en gang på litt potetgull.
Og gjestene er ikke noe bedre når de ikke tilbyr en øl for at verten må rydde i flere timer før og etter festen.

Nordmenn = gjerrig og egostiske
Bjabb
BjabbInnlegg: 1890
11.05.06 12:18

up up and away...

Tresabil
TresabilInnlegg: 905
11.05.06 20:31
heheh. det er kanskje ikkje direkte gnient, men morsomt er det hvertfall :P

i fjor skulle vi på hyttetur med klassen, og i forkant skrev vi handleliste. vi skulle ha god mat, taco.. pizza, masse digg, og brus som blandevann gikk jo selvfølgelig på fellesen.. men så hadde vi denne ene karen i klassen.. han gikk på diett.. spiste kun tunfisk, kylling og epler.. hadde med seg vekt på skolen så han fikk i seg riktig mengde... så han skulle selvfølgelig gå på denne dietten på hytteturen og, og han burde jo ikkje betale til felleskassen synes han.. og det var jo selvfølgelig helt riktig. men det som skjedde HVER dag det var at først lagde han seg stekt kylling osv på kjøkkenet, griste noe forferdelig, gadd aldri å rydde opp. og etter han hadde spist sine gram middag, så gikk han og forsynte seg av vår mat og godis.. og han var desidert den som spiste mest!!!! i tillegg forsynte han seg av brus og drikke (da han ikkje hadde det med seg fordi han drakk jo tross alt ikkje sånt pga dietten) jaja.. eg vet ikkje ka eg ble mest sjokka over. at han ikkje tenkte over at dette var tross alt mat vi hadde kjøpt inn, eller det faktum at han spiste dietten sin PLUSS flere porsjoner med vanlig mat etterpå!! ka er vitsen med diett da?!?! det hele toppet seg med at han beskyldte meg for å være gnien fordi eg ikkje delte sprit med han :P vi var tross alt på en hytte langt ute i skauen, og kom oss jo ikkje på butikk eller polet, men det hadde jo ikkje han tenkt på =P
TeveZ
TeveZInnlegg: 21677
13.05.06 03:37
En gang hadde eg tatt flyet opp til lande, med en gang sommerferien begynte (skole elev) , og min bror og foreldre skulle komme i fellesferien. Nabo gården holdt på i siloen, så eg fikk være med fra første stund, i 2 uker jobbet eg fra morgen til kveld! Og fikk 50 kr underveis, som eg trodde var starten på et stort pengebeløp. Når de 2 ukene var ferdig, fikk eg latterlige 100 kr. Så 150 kr for 2 ukers blodslit.

Eg var jo bare 14 år på den tiden, men hadde jobbet like mye som døtrene til bonden ( jevn aldrene) og ble rimelig sjokkert over hva de fikk i utbetaling. 6000 kr vær fikk de. Siden den gang, har jeg bare ledd av hendvendelser fra nabo gården.
SteinKaare
SteinKaareInnlegg: 405
18.05.06 18:47
fy faen tevez det er surt, heldigvis kjenner jeg ingen som er så veldig gnien, bortsett fra tanta mi. Kjører aldri noen plass selv så hun sitter på til alle sammen uten å betale og gang noen i slekta har bursdag kommer hun med hjemmestrikka sokker eller noe sånt. Mulig det er jeg som er gnien nå, men det er annen diskusjon
RexRudi
RexRudiInnlegg: 9
19.05.06 22:29
Jeg og min kjære skulle flytte fra Stavanger etter endt studietid, så vi fant ut at vi skulle ha grillkveld siste kvelden. Siden madammen og jeg hadde handlet mat for nesten 1500 kr, syntes folk at det var greit at de spytta inn 50 kr hver for mat og drikke (vi var tross alt studenter, men slett ikke gjerrig). En venninne av oss var ikke så veldig glad i grillmat, men pølser, det likte hun. Så hun fant ut at hun kunne ta med seg en pakke pølser istedet for 50 kr. Vi prøvde å si at det var pølser nok, men hun skulle likevel ta med seg en pakke. Jaja, greit for oss.

Festen varte og rakk, og alle ble gode og mette, inkludert vår venninne som forsynte seg grådig av "grillmaten hun ikke likte". Javel, hun om det, tenkte vi. Det var tross alt bare snakk om 50 kr. Sjokket fikk vi først da hun dagen etter kom tilbake og hentet den pakken med pølser hun hadde med seg, for den var nemlig ikke blitt åpnet. Hun hadde jo betalt for den, sa hun, så var det ikke bare rett og rimelig at hun skulle ta den med seg hjem?

Sjokkert, satt det 5 fyllesyke studenter og bevitnet at hun tok pølsepakken, og gikk hjem.-Don't speak unless you can improve upon the silence.-
kitzeruts
kitzerutsInnlegg: 2205
20.05.06 09:22
Har bedre erfaring med jobbing på gård jeg. Var en gang med bestefaren min med å lage en steintrapp på bondegården hans. Han var nesten ferdig med den når jeg ble med for å hjelpe ham, men han trengte litt hjelp med å bære noen tunge steiner helt til toppen av trappen. Arbeidet tok kanskje halvannen time. Da jeg skulle gå fikk jeg en rykende fersk tusenlapp som takk for jobben. Jeg var kanskje 13-14 år, og ble helt paff av denne overbetalingen! :D
nikarahs
nikarahsInnlegg: 95
20.05.06 13:11
Må si jeg ler somme ganger like mye av de som skriver historiene som de påståtte gjerrige vennene. Å drive å huske / irritere seg over historier der du måtte betale pizzaregninga til vennene, eller måtte spandere pils på en kompis er jo helt latterlig. Eventuelt har dere misforstått hva en venn er.

Selv har jeg et meget avslappet forhold til penger, og slik er vennene mine også. Dermed blir det hele svært smertefritt, vi spanderer på hverandre hele tiden. Jeg har i alle fall null kontroll på som hva som har blitt skyldet oppover årene.
germanea
germaneaInnlegg: 998
22.05.06 21:31
Har samme forhold til dette som nikarahs... Men en gang var det ei som tok kaken til meg og!

Hadde fått henne med hjem fra byen, og oppdaget at jeg hadde ikke noen kondomer hjemme hos meg.. Nei ikke noe problem, hun hadde selv. Tror dere ikke jeg måtte betale for kondomen?!? Jeg fikk sjokk og klarte ikke å konsentrere meg så alt var bortkastet!
Nevi
NeviInnlegg: 6939
23.05.06 17:02
germanea skrev:
Hadde fått henne med hjem fra byen, og oppdaget at jeg hadde ikke noen kondomer hjemme hos meg.. Nei ikke noe problem, hun hadde selv. Tror dere ikke jeg måtte betale for kondomen?!? Jeg fikk sjokk og klarte ikke å konsentrere meg

------------------------

Er det virkelig mulig?!? Nå fikk jeg ihvertfall en god latter :-) Hehe.
niconi
niconiInnlegg: 15826
23.05.06 17:37
germanea skrev:
Hadde fått henne med hjem fra byen, og oppdaget at jeg hadde ikke noen kondomer hjemme hos meg.. Nei ikke noe problem, hun hadde selv. Tror dere ikke jeg måtte betale for kondomen?!? Jeg fikk sjokk og klarte ikke å konsentrere meg så alt var bortkastet!

-----
fra Salhusvinskvetten: Gniar'n:

"Eg hugsa ho Hilde, det forbannade svinet,
Som bare var ut etter pengane mine.
Du har vel kondom, har du kjøpt? sa ho Hilde.
Kjøpt? Ska liksom eg betala heila gildet?"

:-)
germanea
germaneaInnlegg: 998
23.05.06 21:22
Hehe nei tullet bare jeg :-) I mangel av gjerrige opplevelser måtte jeg dikte opp noe :(
TheHulud
TheHuludInnlegg: 38
29.05.06 18:19
Herlige og rystende historier her, hehe.
Her er en selvopplevd:
Ei dame jeg gikk på skole med, tok vare på mellomleggspapiret i
matpakken hennes, vasket det og brukte det på nytt.
Hun var alenemor, men likevel... hvor mye koster det for noe sånt da?
15 kr for 300 ark ellernoe sånt ?
Hun kjøpte seg heller aldri nye klær og så ut som hun hadde
funnet klærne sine i en uff-container på 80tallet.
Men en relativt fin bil hadde hun.. forstå det den som kan..
fysj
fysjInnlegg: 17781
11.06.06 14:13
jeg og en jeg kjenner var hos en kompis av han, og satt på kjøkkenet og spiste noen boller han satte frem. når vi gikk så glemte jeg igjen mobilen, og gikk inn igjen for å hente den.

akkurat da la han faktisk en bolle jeg hadde tatt to-tre biter av tilbake i posen=D
Nagamori
NagamoriInnlegg: 4
12.06.06 22:30
Det var fødselsdagen min, og jeg var ikke særlig overrasket av å få gratulasjoner via SMS fra diverse familiemedlemmer. Men meldinga fra pappa endte med "NB! Du får Nokia [modellnummer] for 1 krone på [webside]"

Han hadde sendt gratis SMS fra internett for å spare den usle summen det koster å sende en SMS. På fødselsdagen min. -_-
RadikalAteist
RadikalAteistInnlegg: 270
12.06.06 23:03
En kamerat av meg nektet faktisk å låne bort ligtheren til en annen for å fyre opp røyken sin fordi han hadde så litt gass igjen...
McBMW
McBMWInnlegg: 1514
22.06.06 12:58
Vi har en kar på jobben som er det gjerrigste som kan tenkes. Har hundrevis av historier om han, en hel del er faktisk beskrevet her om andre. (stjeling av tips..... etc). Velger å ta denne:

Vi var en gjeng fra jobben ute og reiste. En ettermiddag ble det bestemt at vi skulle grille på det hotellet vi var på. Det ble gitt beskjed om at grillmat måtte en skaffe selv, salat, vin, bestikk, tallerkner skulle handles inn til alle og regningen fordeles på de som var tilstede.

Alle møtte opp, ca 20 stykker, også denne krabaten. Han kom med EN øl i handa (vi andre hadde handlet inn 6-packer) og begynte å rote i grillmaten til oss andre. Vi ga da beskjed om at det var vårt, han fikk gå og handle inn til seg selv. Men nei, kjøpe noe til 30-40 kr hadde han ikke råd til. Han påstod først at det var handlet inn felles alt, og ble sur og gikk da han oppdaget at han faktisk måtte betale noen småpenger for maten.

Vi hadde det meget trivelig uten han resten av kvelden.

Kan også nevne at den samme karen tar med seg dasspapir fra jobben for å spare penger. Og det dasspapiret vi har på jobben er av billigste sort, du blir sår i ræva etter første tørk!
Billbabba
BillbabbaInnlegg: 10955
24.06.06 10:41
Kjøpte med noe bil utstyr til en på jobben, han hadde ringt å avtalt pris på forhand.

Når jeg hadde lagt ut, så ville han ikke betale moms, siden han mente jeg burde kunne diskutert til betaling uten kvitering.
Smula_7
Smula_7Innlegg: 2024
28.06.06 03:00
Kan nevne at jeg la ut for medisiner til bruttern i dag. Han sendte med 150 kr og medisinene kostet 470kr. Tenkte å ikke nevne noe, men han spurte om det holdt. Han fikk kvitteringen.

Da fikk jeg 400 kr til (to 200 lapper) Da jeg ville ut i bilen igjen for å hente en 100-lapp til ham ville han ikke ha igjen penger.Han syntes jeg skulle ha for bensinen og tiden (3 mil og 2 timer).

Sånn skal det være! En får være litt raus,bare det ikke er dumsnilt, og ikke være snill for at folk skal være rause. :)
KingsRoad
KingsRoadInnlegg: 5529
28.06.06 15:29
Nagamori skrev:
"Han hadde sendt gratis SMS fra internett for å spare den usle summen det koster å sende en SMS. På fødselsdagen min. -_-"

Det hender seg titt og ofte at jeg formidler tanker gjennom webbasert gratis-SMS, heller enn å sende vha min egen mobil. Grunnen til dette er ikke et anstrengt fokus på marginale besparelser, men bekvemmelighetshensyn - da det å sende SMS via Inpoc kan være langt kjappere og mer leservennlig (Samsungen min nekter plent å hoste opp store bokstaver etter punktum).

Jeg bare nevner det :-)
Smula_7
Smula_7Innlegg: 2024
29.06.06 00:22
Enig i at tanken teller mer enn de 40 ørene en sms koster. det behøver ikke bety at noen er gjerrige, men det er vel sikkert noe mer som ligger bak når noen blir lei seg, eller fornærmet får en tru?

KingsRoad
KingsRoadInnlegg: 5529
29.06.06 08:27
Smula_7 skrev:
"Enig i at tanken teller mer enn de 40 ørene en sms koster. det behøver ikke bety at noen er gjerrige, men det er vel sikkert noe mer som ligger bak når noen blir lei seg, eller fornærmet får en tru?"

Helt sikkert. Der foreligger helt sikkert noe mer metadata rundt hendelsen enn det jeg klarte å snappe opp gjennom innlegget. Men web-SMS - det kan være snasent!
misantropicana
misantropicanaInnlegg: 1
02.07.06 11:07
Må vel bidra med en gjerrig-historie jeg også.

17. mai for en del år siden skulle jeg og en venninne treffe to andre venninner for å gå ut og spise. Da vi gikk for å møte dem, sto de og spiste utenfor en kiosk som reklamerte med at de solgte pølser til 10 kroner. Vi stusset litt på at de spiste pølse før vi skulle spise middag, men sa ingenting.

Etter hvert klarte vi å finne en restaurant hvor det ikke var smekkfullt, og da kommer det fra Gjerrig I og II: "Vi er mette, så..." Hvorpå de går inn først og spør kelneren om det er spiseplikt. Kelneren sier (med et forbauset uttrykk i ansiktet) at så lenge to av oss skal spise, er det greit, men at gnierne må gå dersom det kommer mange folk. Flaue setter vi oss ned og bestiller mat, mens gjerrigknarkene tar hver sitt glass vann. Under måltiden sniker de av maten vår og spiser opp brødet, men vi sier ingenting av rene høflighetshensyn.

Etter middagen vil vi ha is og jordbær til dessert. Det finne Gjerrig I og II ut at de også vil ha, men de bestiller bare is uten jordbær, fordi varianten med jordbær koster 5 kroner ekstra (!) Når reginingen til slutt kommer, viser det seg at kelneren har slått inn 4 is med jordbær, ikke 2 med og 2 uten, og da blir det huskestue. Vi er allerede flaue nok over de gjerriges oppførsel, og sier at det kanskje ikke er så mye å bry seg om - men til slutt ender vi opp med å måtte betale de ekstra 10 kronene, fordi frøknene Gnien nekter å gi seg...
Zeplin
ZeplinInnlegg: 5286
02.07.06 11:26
Gud bedre... Bra det var "venner" og ikke familie. Sistnevnte kan man som kjent ikke velge selv....
akropolis_2
akropolis_2Innlegg: 536
04.07.06 05:07
Reiste på ferie sammen med min venninne hvor vi forut for turen var enige om å dele på bensinen.Min sønn på 8 var med og siden det bare er jeg som har sertifikat stilte jeg klar med bil. Da bensinregningen skulle deles ved hjemkomst presterte min venninne å spørre om vi kunne dele beløpet på 3 siden min sønn var med. Jeg ble så perpleks at jeg bare stammet fram et jaa.. Forøvrig har jeg ikke sett noe til pengene enda hun lurte på om hun kunne vente med å betale..Jaja hava om jeg hade gjort det samme med henne montro..?
ajost
ajostInnlegg: 4113
04.07.06 15:33
Noen gjerrige opplevelser.

Jobbet for et år siden på et ganske trendy utested i Oslo som bartender, her opplever vi ganske mye rart:

Var på en torsdag midt i sommerferien (da er vi ikke så strenge på hvem som kommer inn eller ikke fordi det ikke er en dritt folk uansett). Plutselig kom det inn en slik en, hvit-middelklassefyr-som-tror-han-er-gangster. Masse kjeder og annet bling. La merke til han spesielt fordi han var ganske forskjellig fra det vanlige klientellet. Han satt seg ned alene i en sofa ved et annet par, og "digget musikken". Når paret skulle gå å danse, la de igjen 2 øl med litt bunnslim inni. Gutten tar flaskene, heller det over i en av dem og drikker det. Han satt litt lengre, men som sagt det var en ganske treg kveld så (pluss at gutten ankom klokken 10!!) så det ble ikke noen fler anledninger å drikke bumslim.

Da kommer han opp til baren og spør hvor mye en øl koster. 59 kroner sier jeg, og han sier at det er dyrt. Så spør han hvor mye en cola koster. 35kr koster det. Igjen syntes han det var dyrt, men han var tørst og hadde tydeligvis ikke lyst på vann. Etter et minutts tenking ber han om en brus . Jeg åpner brusen og begynner å helle. Da jeg er ca halveis roper han "Stopp"! Jeg ser opp og lurer på hva som skjer, "Jeg skal bare ha halve brusen!" sier han og gir meg 15kr (kanskje han ikke var så god i matte heller). Jeg begynnte bare å le og gav ham hele for 15.

I ettertid fikk jeg også vite at han hadde sneket seg inn på utestedet for å slippe 100kr i cover. Herregud, har du ikke penger, ikke dra på byen.
ElskerRuss
ElskerRussInnlegg: 6
08.07.06 10:43
Jeg kjører maxitaxi av og til og der dukker det opp noen tilfeller.
Ikke hva det gjelder tips, for får jeg det jeg skal ha er jeg fornøyd, men noe som er helt vanlig er at personen foran har ansvaret for at sjåføren får det han skal. Så lang så bra, men vit at de ALLER fleste tar kontanene selv om beløpet er inkludert tips til sjåføren. Deretter betaler de det eksakte beløpet med visa. Ofte så er beløpet såpass stort at han/hun ikke trenger å betale sin andel av turen. Grattis!
Dette er helt vanlig.

Den jeg har glist mest av er en type som elegant la hånden over en (1) krone noen hadde mistet i setet bak meg. Han pratet litt svada før han løftet hånden fra setet hvor kronen på et magisk vis ble borte før han gikk ut av drosjen.
Gav meg en god glis i det minste!

Zorg
ZorgInnlegg: 232
08.07.06 11:41
Hva er galt i å ta med seg en krone man finner på bakken, eller i dette tilfellet, i ett sete??
johnrambo22
johnrambo22Innlegg: 1010
08.07.06 12:04
jeg gir aldri tips til taxisjåfører
Leithe
LeitheInnlegg: 1615
10.07.06 00:19
for 1 år siden skulle jeg og 3 kompiser på hyttetur på sørlandet.

vi handlet felles, og jeg betalte det hele.

Da jeg skulle få igjen penger kom vi fram til at alle skulle betale 298,- til meg..

Jeg tar gjerne imot tips, sa jeg for å være morsom.

fikk 300 kroner av alle 3 men han ene skulle absolutt ha 2 kroner tilbake. hehe lo godt, og gav han en femmer:D------

Noe av det vanskeligste som finnes, er å overbevise en kvinne om at selv røverkjøp koster penger.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg