Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Din gjerrigste opplevelse ...

NYTT TEMA
solitude
solitudeInnlegg: 4621
29.01.07 15:41
greatone skrev:
> en person var innom meg på jobb fordi lefdal solgte en data mus 29 KR
> billigere på leftdal og han skulle ha de 29 kronene.
>
> da er du gjerrig.

Er det ikke dumt å betale for mye da?
akropolis_2
akropolis_2Innlegg: 536
31.01.07 10:49
hva så ..onkelen min plukket tomflasker for 19000 på et år. Det må vel kalles sparing..
Heffalompa
HeffalompaInnlegg: 3540
06.02.07 03:37
Jeg har en kompis som ALDRI kjøper f.eks.julemarsipan før etter jul når det selges til halv pris !
Han er også svææært sparsommelig når det gjelder de fleste ting, og han forteller stadig om hvor mye han har spart på å gjøre ditt eller datt.
Og selv om han har en del penger på konto, så går han stadig rundt å snakker om alt han ønsker å kjøpe, uten å gjøre det, enda det som oftest ikke er snakk om de dyreste tingene.
Da jeg en gang spurte ham om hvorfor han ikke kjøper det han ønsker seg når han har råd, så svarte han at det er billigst å ikke kjøpe ;-)
Han går aldri på kino, det er altfor dyrt å betale 60 kr. for det !

Jeg kan ikke annet enn å le.

bjfredr
bjfredrInnlegg: 16
06.02.07 05:41
Gjerrig ? ja. Men det du skriver er oppskriften for en vanlig lønnsmottaker som vil ha penger på konto. Jeg kjenner en som går i butikken og samler frukt som betjeningen har kastet i søpla. Han har det så kalt i leiligheten sin at han har dråpe hengende under nesen selv inne. Han er millionær. Han har et par slektninger som bor ca 100 mil unna . De kommer til å arve tullingen.
En annen gammel mann som levde like sparsommelig hadde nesten en million oppspart i et melkespann som ble funnet etter hans død. Jeg skjønner ikke at noen gidder å spare penger til slektninger som ikke viser noen interesse før en er dau.
solitude
solitudeInnlegg: 4621
06.02.07 09:31
Heffalompa skrev:
>Jeg har en kompis som ALDRI kjøper f.eks.julemarsipan før etter jul når
>det selges til halv pris !

Jeg mener ærlig talt det bare er idioter som kjøper "julemarsipan" opp til Jul - skjønner ikke der er folk som betaler dobbelt pris for samme marsipanen når der står "Jul" på innpakningen.

>Han går aldri på kino, det er altfor dyrt å betale 60 kr. for det !

Koster vel 90 kr på colloseum og det syns ihvertfald jeg også er alt alt for dyrt, og så blir kinofølelsen iøvrigt minst like god hjemme hvis du investerer en 50-60K - de pengene er gitt mye bedre ut.
Heffalompa
HeffalompaInnlegg: 3540
06.02.07 23:28
Det var bare et par kjappe eksempler jeg tok i farten, men poenget er at han unner seg aldri noe, og er litt ekstrem når det gjelder å spare penger på alt mulig.
Men, han vedgår selv at det skal mye til før han kjøper noe hvis det ikke er heeelt nødvendig.
Men, han reiser aldri på ferie selv om det er mange steder han kunne tenke seg å dra. Han har en 20 år gammel bil som stadig "ramler sammen", og han har en tv som er 13 år gammel som han nesten må sparke igang. ;-)
Men, nå er han rimelig fornøyd med tv-situasjonen sin siden han nå har fått låne en tv som bare er 11 år gammel ;-)

Men, han tjener bra, har flere hundre tusen på konto, er 40 årig ungkar og uten unger, så jeg vet ikke hvorfor han er så opptatt av å spare.
Det virker ikke som at han vet det selv.
Vet ikke om det finnes et "spare-gen" hos enkelte ?
Ihvertfall, han kan smile av det selv også ;-)
StevieY
StevieYInnlegg: 27599
22.03.07 14:55
Langt nede på side 5??? Opp med deg!
mzzlfbs
mzzlfbsInnlegg: 14832
22.03.07 14:57
"Han går aldri på kino, det er altfor dyrt å betale 60 kr. for det !"

> Hvor i landet koster kino fortsatt 60 kroner? Det er vel ti år siden en vanlig film kostet dette.
mzzlfbs
mzzlfbsInnlegg: 14832
22.03.07 14:58
"Jeg mener ærlig talt det bare er idioter som kjøper "julemarsipan" opp til Jul - skjønner ikke der er folk som betaler dobbelt pris for samme marsipanen når der står "Jul" på innpakningen. "

> Hvis man ønsker å spise marispan i perioden oktober til utgangen av året eller februar til etter påske så er det jo dette man må betale. At varen blir nedsatt etter høysesongen er så sin sak, men om man har lyst på marispan i november hjelper det ikke all verden at den koster halvparten i januar.
potetlada
potetladaInnlegg: 3418
23.03.07 10:46
Oppdaget for circa et års tid siden at den gjerrigste personen jeg kjenner - meg selv! Var et lite sjokk for meg å finne det ut, en kompis som satte meg inn i situasjonen, hadde egentlig aldri selv tenkt over det. I tillegg til å være gjerrig så snylta jeg også på kompisene mine. Jeg satte selv stor pris på å bli informert om dette, og har skjerpa meg kraftig. Kanskje i for stor grad, da jeg har brukt 100vis av kroner på å kjøre rundt på kompiser, da jeg ofte jobber i helgene og holder meg edru alt for ofte.. Jeg krever selvfølgelig ikke vederlag for dette, noe jeg godt kunne gjort før. Mange vil mene at jeg burde kreve bensinpenger hvertfall, men dette gjevner seg ut, og jeg har bestemt meg for at så lenge ikke mine kompiser krever meg for bensinpenger, gjør ikke jeg det selv heller.
Poenget mitt er at ikke alle gjerrigknarker og snyltere er klar over det selv, og trenger av og ti å bli minnet på det. Hvis ikke sitter man plutselig der, og lurer på hvorfor man ikke blir invitert på noesomhelst lenger.
teezeh
teezehInnlegg: 127
23.03.07 12:35
Hehe... Elsker denne tråden:) Det er nok mange som er gjerrige uten å vite det selv. De tror de bare er fornuftige med hensyn til penger, og vet ikke at de blir oppfattet som gniere av andre...

Må først fortelle om vår nabo gjennom flere år. Hun/de har på ingen måte dårlig råd, men moren min og jeg holder på å dø av latter hver gang det er jul eller bursdag. Vi gir henne som regel akseptable gaver, til ca hundre kr noe som egentlig bør holde synes jeg. Hun passer på å informere oss om at hun har bursdag flere måneder i forveien, og minner oss på det hver gang vi snakker med henne. Men når hun skal gi oss gaver- WOW... Har fått alt fra halvspiste sjokolader, vissne blomster, åpnede fuktighetskremer osv. Det værste var når jeg fyllte atten år, og hun presterte å gi meg et lokk!!!! Til en kjele. Hmm.. Et lokk liksom. Når det var jul og mamma var innom for å levere gaver til henne og hennes mann, tok hun rett og slett duken som lå på bordet og spurte om mamma kunne pakke den inn. Eh... Mamma sa at det ikke var så viktig, og orket ikke å pakke inn sin egen gave. Unnskyld meg altså... Hun er ikke senil, har ikke dårlig råd, men tydeligvis total mangel på vanlig folkeskikk..
quentez
quentezInnlegg: 21196
23.03.07 14:17
Gjerrig er det vel ikke akkurat, men i hvertfall jævlig irriterende.

Drar på postkontoret og henter en pakke som er kommet fra utlandet. I tillegg må jeg betale tollavgifter og moms på rundt 300-400 kroner, så jeg var allerede litt irritert. Etter jeg har henta ut pakken som er litt over middels stor, spør jeg om å få en bærepose å ha den i, siden jeg skal gå et lite stykke hjem. Svaret jeg får tilbake fra dama bak skranken er: "Ja, men da må du betale 50 øre assa!"
teezeh
teezehInnlegg: 127
23.03.07 14:35
Må innrømme at det er irriterende å betale for poser, spesielt når du allerede har betalt for fire og finner ut at du trenger en til. Så spør du og får til svar "ja, det koster 50 øre". I sånne tilfeller kan den som sitter i kassen tenke litt synes jeg. Ellers har jeg ikke noe imot å betale, posen er en vare du kjøper akkurat som en tyggis. Hvorfor skal akkurat posene være gratis? Tror vi tenker sånn av en eneste grunn, de var gratis før. Jeg kommer aldri til å ta med meg poser til butikken for å slippe å kjøpe de, men det hadde vært helt naturlig om folk gjorde det egentlig. Du har kjøpt en ting som skal brukes for å bære varer i. Hvorfor kjøpe en ny hver dag når du allerede har 40 hjemme? Alikevel hadde det vært en hyggelig ekstraservice jeg synes de fleste butikker kunne unne seg. Det koster de minimalt, og de får flere fornøyde kunder (siden det er så mange som faktisk bryr seg)

Det som er litt morsomt er folk som faktisk "stjeler" poser:) Hvis de ser noen har lagt igjen en pose, putter de den oppi sine egne for å ta med hjem... Kjenner mange som er sånn:) Og hvis de skal bruke den til noe senere, er den helt spesiell fordi den er ny.. Kan for eksempel ikke brukes til søppel. Det er det de brukte posene er til for..

Hmm.. ble ganske mye om poser dette her:)
quentez
quentezInnlegg: 21196
23.03.07 18:02
Er også en kompis av meg som ikke liker å bruke for mye penger. Hver gang vi drar på pub og ser fotballkamp så kan han ikke kjøpe seg cola der. Siden den koster 40 kroner drar han heller på Rema 1000 i forveien og kjøper seg en 0.5 liters colaflaske som han "smugler" med seg inn. Deretter kjøper han et lite glass vann, drikker opp det, og heller oppi colaen mens ingen av de ansatte ser på.
brosmeraad
brosmeraadInnlegg: 11134
18.04.07 19:25
quentez skrev:
Er også en kompis av meg som ikke liker å bruke for mye penger. Hver gang vi drar på pub og ser fotballkamp så kan han ikke kjøpe seg cola der. Siden den koster 40 kroner drar han heller på Rema 1000 i forveien og kjøper seg en 0.5 liters colaflaske som han "smugler" med seg inn.

----------------

Det er billigere å la være å kjøpe noesomhelst når man går på pub for å se fotballkamp, under forutsetning av at der ikke er inngangspenger eller "spiseplikt" selvsagt.

Og hva posene angår: jeg bruker mange poser til søppel etc, så jeg må kjøpe en bunke med poser av og til i tillegg til de jeg har varer i ....
Dex_Dexter
Dex_DexterInnlegg: 1763
18.04.07 19:42
Vet om en som hentet tomflaskene etter fest

En annen krevde inn 50 øringer som folk skyldte ham

Heldigvis ikke venner av meg, kun folk jeg vet hvem er
brosmeraad
brosmeraadInnlegg: 11134
18.04.07 20:03
Dex_Dexter skrev:

En annen krevde inn 50 øringer som folk skyldte ham


----------------

Man legger jo opp til gjerrlighet ved å skylde 50 øre.
Bedre da å la "låneren" få dem eller ikke.
eddard
eddardInnlegg: 14530
19.04.07 04:06
johnrambo22 skrev:
jeg gir aldri tips til taxisjåfører
-------------------------
Det er jo et fritt valg, men leste du egentlig historien fra maxi-sjåføren ?

Den er jo en variant av historien fra restaurant som figurerer flere andre steder i denne tråden. Mange deler en regning, noen vil tipse, men sistemann stjeler tipsen og slipper sådan gratis unna regningen fordi han betaler med kort og får penger fra de andre.
Dette kaller jeg gjerrighet på høyt plan. Verst er det om noen poengterer at de vil gi tips, mens tipstyven likevel kjører på. Har opplevd dette når jeg skulle dele regning, og ble steik forbannet.

Det er stor forskjell på å være gjerrig, og å være sparsommelig
Bankkortkode
BankkortkodeInnlegg: 1139
23.04.07 00:55
Fy f*** for en bra tråd!!! Sittet og lest og ledd siden kampen sluttet, og er trøtt og kommer til å forsove meg i morgen. Menmen...

Har ingen nye historier, de fleste er vel tatt allerede, men har noen lignende.

Hadde en gang en venn som hadde med seg en halv liter vodka på fest. Han ble skikkelig drita etter ca 4 dl og ble kjørt hjem. Vi andre drakk bare av det som stod på bordet, hvem som eide hva var litt usikkert, men alle delte seg imellom uten å diskutere. Etterhvert ble vi ganske fulle og sovnet en etter en på sofaer og senger rundt om i huset. Tidlig neste morgen, klokka var 9 eller 10 på morningen, kommer denne figuren som satt igjen 1 dl absolutt og skulle hente restene sine. Selvsagt var dette drukket opp. Han klikka i vinkel, gikk rundt og skulle oppklare saken, men siden ingen visste sikkert hvem som drakk hva ble det bare kaos. Han krevde at hver av oss skulle betale 10 kroner hver til han, totalt 50,- for spriten. Dette gadd vi ikke, fortalte at alle hadde delt med alle. Så krevde han at jeg skulle ta en av pappas flasker og helle litt vodka i hans flaske. Enden på visa ble at han "ryddet" for oss, han tok med seg tomgods for hele summen:)

Vi lo av han, og han var ikke førstevalget å ha med på fest senere, men han fikk dekket inn tapet sitt hvertfall da, og da var han sikkert fornøyd. Ble litt rar stemning etter dette, etter kort tid mistet vi kontakten. Pga en 50-lapp. Folk er gale...

God natt.
brosmeraad
brosmeraadInnlegg: 11134
24.04.07 20:37
potetlada skrev:
Oppdaget for circa et års tid siden at den gjerrigste personen jeg kjenner - meg selv! Var et lite sjokk for meg å finne det ut, en kompis som satte meg inn i situasjonen, hadde egentlig aldri selv tenkt over det.

----------------

Bra selvinnsikten kom!

Håper flere kan tenke over ting i så måte.
chico
chicoInnlegg: 6837
27.04.07 18:49
Den jeg kommer på i farta handler kanskje mer om sosial intelligens.

Kjøpte en genser som låg på et bord på utsiden av butikken (inne på kjøpesenter), betalte og gikk.
Så gikk alarmen og det er jo litt ukult når alle rundt deg stopper opp og glaner, men ikke verre enn at jeg bare smilte og gikk tilbake til kassa.

Der finner han gjøken ut at gensern var feilpriset og at han skulle ha 200,- til selv om skiltet på utsiden sa 499,-.
Han hadde da glemt å dra over strekkoden og derfor gikk også alarmen (sa han).

Jeg lurte på om han i tillegg til å utsette meg for en alarm (som jeg egentlig ikke tok meg så nær av) skulle ha 200 mer enn det som stop på skiltet.

- Ja, den koster 699,- så det må du betale.
- Okej, men det er jo din jobb å sette rett pris på varene dine, og i tillegg så utsetter du meg for den alarmen din, men hvis du fortsatt mener du skal ha 200 til, så kan du heller gi meg tilbake 499,- så får du gensern.

Og slik ble det :)
_________________________________
What We Do In Life Echoes In Eternity
Nasjonalisten1
Nasjonalisten1Innlegg: 80
28.04.07 20:25
Bankkortkode skrev:
Fy f*** for en bra tråd!!! Sittet og lest og ledd siden kampen sluttet, og er trøtt og kommer til å forsove meg i morgen. Menmen...

Har ingen nye historier, de fleste er vel tatt allerede, men har noen lignende.

Hadde en gang en venn som hadde med seg en halv liter vodka på fest. Han ble skikkelig drita etter ca 4 dl og ble kjørt hjem. Vi andre drakk bare av det som stod på bordet, hvem som eide hva var litt usikkert, men alle delte seg imellom uten å diskutere. Etterhvert ble vi ganske fulle og sovnet en etter en på sofaer og senger rundt om i huset. Tidlig neste morgen, klokka var 9 eller 10 på morningen, kommer denne figuren som satt igjen 1 dl absolutt og skulle hente restene sine. Selvsagt var dette drukket opp. Han klikka i vinkel, gikk rundt og skulle oppklare saken, men siden ingen visste sikkert hvem som drakk hva ble det bare kaos. Han krevde at hver av oss skulle betale 10 kroner hver til han, totalt 50,- for spriten. Dette gadd vi ikke, fortalte at alle hadde delt med alle. Så krevde han at jeg skulle ta en av pappas flasker og helle litt vodka i hans flaske. Enden på visa ble at han "ryddet" for oss, han tok med seg tomgods for hele summen:)

Vi lo av han, og han var ikke førstevalget å ha med på fest senere, men han fikk dekket inn tapet sitt hvertfall da, og da var han sikkert fornøyd. Ble litt rar stemning etter dette, etter kort tid mistet vi kontakten. Pga en 50-lapp. Folk er gale...

God natt."Haha,for en idiot,p

Estrelle
EstrelleInnlegg: 58
04.05.07 17:15
Jeg har en venninne som kan finne på å gå og handle dagligvarer i en butikk som ligger flere kilometer unna der hun bor, når det ligger flere dagligvareforretninger like i nærheten av huset hennes. Grunnen? Butikken som ligger lengre unna selger enkelte varer èn krone billigere enn de som ligger nærmere..
ZyberZone
ZyberZoneInnlegg: 1857
19.05.07 23:16
På tide å få den opp igjen!


zyberzone(a)gmail.com
Zeplin
ZeplinInnlegg: 5286
04.06.07 14:39
Opp opp!
mariasandnes
mariasandnesInnlegg: 391
07.06.07 12:27
moren min tar med egen plastpose på rema,jeg kan ikke annet enn le!
Vedkaris
VedkarisInnlegg: 9760
07.06.07 12:33
Kjenner en som kjører opp i ræven på folk når de spyler frontruten med spylervæske for å få noen dråper på sin egen frontrute. Han bruker sin egen minst mulig.
mzzlfbs
mzzlfbsInnlegg: 14832
07.06.07 12:39
"moren min tar med egen plastpose på rema,jeg kan ikke annet enn le!"

> Om det er for å spare 50 øre så er det kanskje verdt å le av. Om hun gjør det fordi hun er dritlei seks millioner poser på kjøkkenet, poser hun aldri blir kvitt, så er det ikke så latterlig. Det er jo strengt tatt ikke nødvendig å betale for å få med en vare man allerede har flust av fra før.
kanutten85
kanutten85Innlegg: 20614
07.06.07 12:41
mariasandnes skrev:
moren min tar med egen plastpose på rema,jeg kan ikke annet enn le!
--------------
Hørt om klimaendringer og hensyn til natur og miljø?
AK69
AK69Innlegg: 120
07.06.07 18:13
Hvordan bidrar plastposer til klimaendringer?
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg