Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Din gjerrigste opplevelse ...

NYTT TEMA
minnimuus
minnimuusInnlegg: 383
03.07.04 20:54
Hadde engang en venninne som var i leiligheten min en del, siden hun fortsatt bodde hos foreldrene. Vi fant ofte på ting i helgene, og jeg var generøs siden jeg hadde bedre råd enn henne. Og jeg syns det var bedre å dele litt for at begge skulle ha det gøy, enn at hun måtte være hjemme. Og hun sa selvfølgelig at hun skulle spandere på meg når hun hadde litt bedre råd, noe hun gjorde i starten.

En helg hadde vi vært og kjøpt drikke til en fest og hun hadde bidratt med det hun hadde (sa hun), det var greit nok. Hun drakk for mer enn hun hadde bidratt med, røyket av røyken jeg hadde kjøpt, spiste middag og frokost dagen etterpå, som jeg hadde kjøpt. Jeg tenkte ikke videre over det, før hun tok frem lommeboken, tok ut en tusenlapp, og sa hun måtte ned i butikken og kjøpe røyk fordi hun var tom. Og kom opp med en 10-pakning til meg, som takk for en kul helg!!

Har ikke vært så godtroende etter det!
Travis
TravisInnlegg: 119
04.07.04 00:47
Jeg og en venninne var på hennez og mauritz,på salg. Hun fant seg en skjorte som var satt ned fra 300 til 99kr. Men hun syntes allikevell at det var for dyrt. Så hun rev av en tråd på ermet,og gikk og viste det til kassadamen og spurte om hun ikke fikk rabatt. Kassadama sa at hun måtte gå å hente en ny skjorte,men de skjortene i hennes størrelse hadde hun selvsagt gjemt på forhånd. Så hun fikk 20 kr rabatt. Det er gjerrig det.
Må nevnes at denne venninnen min gjør dette så ofte som mulig. River ut knapper og trekker i tråder,bare for usle 10-20 kr i rabatt. Og når hun kommer hjem syr hun klærne i stand igjen.
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
04.07.04 08:00
munne skrev:
Forresten er jeg ganske gnien sjøl ;) Gir sjelden tips til drosjesjåfører eller servitører/bartendere såfremt de ikke har ytt noe ekstra. Det er håpløst å tipse i Norge, da prisnivået er skyhøyt fra før.

---------


Jeg prøver å ikke være noen utpreget gnier, men prinsipielt er jeg enig i at tips er noe forbanna tull.. (selv om jeg av og til kjører taxi selv...)
Det burde være rettferdige priser som gir gode vilkår for både kunder og ansatte.. .

I USA har jo dette med tips blitt så vanlig at det er noe man gir av vane ofte, heller enn å bruke det som en "takk for fin service". ..
Dessverre har noen arbeidsgivere/bransjer også "utnyttet" dette og gjort det slik at servitører osv. er avhengig av tips for å i det hele tatt få en brukbar lønn ..
(Men på den annen side har man hørt om folk som arbeider på restaurant/bar som har fått tusenvis av kroner i tips på et skift....)

(((Og FORRESTEN så er du jo ikke så veldig gjerrig dersom du tar taxi og går på restaurant og betaler pålydende!! Husk at du kunne ha gått eller syklet, og blitt våt, kald og syk for å spare penger! Eller du kunne ha utnyttet bekjente ved å få dem til å kjøre deg gratis! Du kunne avslått alle forslag om restaurantbesøk ved å si at du har mat hjemme og så gå!)))
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
04.07.04 08:06
Det verserer en historie fra da det var nærbutikk på mitt hjemsted, om at butikkeieren var gjerrig eller skal man si simpel ..

Saken var den at det ryktes at en pensjonist som handlet hadde betalt for sine varer (selvsagt til høye priser..) og det tok tid å pakke pga. at det var snakk om en gammel person ..

På en eller annen måte hadde det gått slik til at butikkeieren hadde BYTTET OM osten pensjonisten hadde kjøpt med en som var utgått på dato, slik at den gamle betalte full pris for utgått ost!

Snakk om simpel og gjerrig butikkeier som ikke ville sitte igjen med utgåtte varer og heller prakker dem på uvitende gamle!
Zeplin
ZeplinInnlegg: 5286
10.07.04 00:44
Dette er helt vanlig. Butikker som har utkjøringstjenester til gamle mennesker sender alltid ut varene med dårligst holdbarhet dit.
johnnyGG
johnnyGGInnlegg: 31975
10.07.04 21:35

Mange artige historier her :-)

De fleste gjerrigknarkene skjønner etterhvert at det ikke nødvendigvis lønner seg å være gjerrig.

jokkalin
jokkalinInnlegg: 769
12.07.04 21:52
Jeg har en kamerat som er så gjerrig at han blir drit forbanna hver gang dama hans har bursdag og når det er jul for da hinter hun om gave, noe hun ikke får.
stuttjukk1
stuttjukk1Innlegg: 5
13.07.04 11:57
Jeg har en kompis, "C", som er sinnsykt gnien, helt over grensen til det pinlige til tider:

Han driver eget firma, som i år omsetter for ca 20 mill, og har millioner av kroner på bok. Nå flytter firmaet inn i nye lokaler, og får redusert husleie med flere tusen kr pr mnd fordi han setter det i stand selv. DVS han har arrangerer "dugnad" i hele sommer og maser på venner og bekjente for at de skal pusse opp gratis. Resultatet blir jo masse penger i hans egen lomme... Det finnes neppe andre firmaer som omsetter for 20 mill. og som pusser opp på "dugnad" !!?

Flere historier om "C" :

Da vi var på en konsert i sommer skulle jeg kjøpe en regnfrakk til 25 kr. Han manglet 3 kroner i småpenger til det samme, om jeg kunne legge ut 3 kr?? Sånn at han slapp å ta hull på 200-lappen sin? Som han tok hull på 2 minutter etterpå for å kjøpe øl ...

Da vi var på utdrikkingslag kjørte vi ca 20 mil i hans firmabil. Selvfølgelig spleiset alle 5 i bilen (unntatt han) på full tank og bompenger. Og selvfølgelig tok han vare på alle kvitteringene slik at firmaet hans kan trekke det fra som utgifter.... MAO tjente han ca 1/2 tank + kvitteringer for 500 kr ...

Han ringte meg en gang for å få hjelp til å bare 4 bildekk opp 2 etasjer. Ikke har han vondt noe sted. Jeg bodde rett nok bare 5-6 minutter unna, men da jeg hintet frampå at han kunne klare å bære dekkene selv, og at han nok ville være ferdig med dette i løpet av 5 minutter, ble han pottesur og skulle i hvert fall aldri hjelpe meg med noe.

Er det bare meg eller virker han syklig gjerrig?
Ribba
RibbaInnlegg: 34899
13.07.04 12:18
Nå vil jeg nå bare påpeke forskjellen på det å være gjerrig og på det å være snyltete.


Min gjerrigste opplevelse gjaldt tomflasker. Jeg hadde samlet opp maaaaaaaaange tomflasker, men fant aldri tid (latskap og glemsel samt dårlig tid). Men uansett, det var på mellom 400 og 500 kroner i tomgodts. Så jeg spurte nå en jeg kjenner om han kunne levere dem for meg.... han skulle få halvparten da (jeg er litt gjerrig selv.... mulig det skyldes at jeg har aner langt tilbake i tid fra Skotland). Det var nå greit og han skulle gjøre det, men da han kom med kassalappen for å vise "regnskapet" så var det ikke halvparten jeg fikk, fordi han hadde slengt med noen egne tomflasker, jeg trur det var for 28 kroner. Dette beløpet hadde han trekt vekk og så halvert det andre beløpet. Jeg fikk meg en god latter den dagen.

Men en liten tanke her.... er ikke vi som kritiserer andre ofte også gjerrige? Tross alt... det er jo ofte småpenger vi biter oss merke i når andre er "gjerrige".
Werther
WertherInnlegg: 1508
13.07.04 12:56
Jeg kjenner en kar som er ekstremt gjerrig, og bruker aldri penger på noe.
For tiden jobber han i Oslo hver dag, og hver eneste dag så stopper han og skrur av skiltene før bomringen. Etter å ha passert stopper han og skrur de på igjen...
Jeg har litt forståelse, men det blir mye inn og ut for drøye 400kr pr. mnd...
Han spiser aldri ute, og handler kun det mest nødvendige...

Når han har sittet på med meg på langturer ( 20mil + ) tilbyr han aldri og spleise med en hundrings i bensin. Det er ikke det at jeg faktisk trenger pengene hans, men det hander litt om å samarbeide/vise at du "bryr" deg.
Han kjører en gammel bil med diesel, fordi han sparer 10kr mer pr dag enn det jeg gjør som kjører bensin. Han er nå på jakt etter en 1975 modell med diesel, fordi på veteranbiler ( 30 år eller mer ) slipper han å betale årsavgift, og får billigere forsikring. Han kan jo se hvor mye han sparte den dagen han krasjer i en stolpe, og blir lam fra livet og ned bare fordi bilen er så gammel og rusten...
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
13.07.04 19:41
Fantastisk gode historier og gjerrige gnier-opplevelser så langt!

"Keep 'em coming"!!
Larrek
LarrekInnlegg: 4772
17.07.04 13:46
Har en kamerat som er ekstremt gnien. Han har konsekvent feriert i Øst-Europa de siste tjue år for å spare penger.
I 1989 freiste jeg med ham I Polen. På den tida var det meste der tilnærmet gratis for oss fra vest. Det kostet 5-10 kroner å overnatte, og på resturant spiste vi biff med drikke for kr. 2,50.

En dag dro jeg (under store protester) med ham inn på en lusksusresturant på et internasjonalt hotell. Selvsagt måtte vi betale for de finere lokalene, den økte servicen og den bedre maten. Regningen pr.person ble derfor kroner 10,-

Fyren var drit forbannet på meg resten av turen:-)
Adina
AdinaInnlegg: 503
20.07.04 22:03
En venninne vant gavekort på reise for 2 til England. Inviterte meg med "i bursdagspresang"(hyggelig det).
Etter det skrøyt hu så innmari av hvor generøs hun var, og hvor takknemlig jeg burde være for å ha en sånn snill venninne.
Så fant hun ut at hun kunne bruke gavekortet på sin egen reise og få resten utbetalt til lommepenger på turen.
Da begynte hun å hinte til meg om sin dårlige råd, og at hun gjerne skulle hatt mere lommepenger. Dette nevnte hun sikkert 10 ganger pr dag i en lang periode. Det endte med at jeg betalte reisen min selv, pluss at hun til slutt lånte 1500 kr av meg som jeg enda ikke har fått igjen.

En annen venn av meg kjøpte en julepresang til meg, men ville ha tilbake innpakningspapiret for det kunne han bruke på nytt....

Vurderer seriøst å skaffe meg nye venner.
nnnn
nnnnInnlegg: 223
21.07.04 00:28
Ei eldre tante av meg var veldig sparsommelig på flere områder. Hun ga rett som det var vekk noen kroner til meg og andre i familien, men ellers spinket og sparte hun der hun kunne. Det jeg husker aller best er hvordan hun brukte søppelposer. Man bruker gjerne en plastpose fra en eller annen butikk som søppelpose, som man så går ut og kaster i søppelkassa. Men disse posene kostet jo rundt 50 øre eller noe sånt, så hun gikk ut og tømte søpla i søppelkassa, tok med posen inn igjen og brukte på nytt. Smiler litt for meg selv når jeg tenker på det.
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
21.07.04 01:32
Jeg var på Ikea i dag, og de hadde slik en ordning at man kunne kjøpe en kopp med brus og få fritt påfyll.
Selvfølgelig oppstod der straks "lure" ideer for å utnytte dette:
Man kunne ha hele familien stående utenfor og gå i skytteltrafikk med den ene koppen og fylle på. Eller komme dit med svære dunker og fylle på .. .
Dette er jo slik en "grådlighet" som vi ser blant nordmenn som kommer til gratis alkoholvarer (jf. julebord osv...)

Jeg har hørt at i andre land har de ordninger med fri drikke til maten, og folk drikker stort sett ett glass og er fornøyd med det...
(Selv havnet jeg innpå med nesten en liter Solo, den var faktisk meget bra for å være fra dispenser!)
AltF4
AltF4Innlegg: 1435
21.07.04 09:59
Skulle på kino med en kompis for en stund siden. Først satt vi hjemme hos ham et par timer, hvorpå han stekte en Grandis som vi delte for å ha litt i magen før vi gikk. Så kom vi til kinoen, og han spurte om ikke jeg kunne kjøpe begge billettene fordi han hadde så lite penger for tiden og det var ei uke igjen til neste lønning. Klart det, sa jeg og ville gjerne spandere. Nei, sa han, du får penga tilbake senere, eller jeg kan spandere neste gang vi går på kino. Javel sa jeg, det er opp til deg, men jeg kan da spandere såpass? Så tenkte han seg om og sa, ja igrunnen er det jo greit, du spiste jo tross alt middag hos meg.

Nå ville jeg jo spandere uansett, så det er ikke poenget, men det var ganske morsomt at en halv Grandis utgjorde "middagen" som veide opp for en kinobillett til 75 kr... :o)
Rawlins
RawlinsInnlegg: 21
06.08.04 15:02
En kar jeg vet om ankommer alltid fest med sin egen spritflaske men åpner den aldri. Drikker fra de andre og sier han skal åpne sin når de andre blir tomme. Når tiden er inne for det blir han trøtt og full, tar med seg sin egen flaske og går hjem.
Han hadde også en samboer m/ to mindreårige barn en gang i tiden hvor han hadde sin egen påleggshylle i kjøleskapet som de ikke under noen omstendigheter måtte røre. Og i og med at hun flyttet inn i hans hus med sine to barn måtte husleien deles i 4. Han betalte 1/4 del mens hun måtte betale 3/4 deler.


Sex, drugs and rock n' roll. Take away the drugs and it's more time for.....
bellerophon
bellerophonInnlegg: 1870
09.08.04 01:59
Far til en kompis av meg satt i 20 minutter å suttret over at det var sneket seg inn en (bitteliten) luftboble i smørpakken hans. "han hadde jo tross alt betalt full pris for denne"

samme kompis lånte alltid sjampo og dusjsåpe av meg etter trening eller konkurranser. 9 av 10 tilfeller.... hvis jeg av en eller annen grunn måtte gå tidligere eller ikke rakk å dusje, nei da dusjet ikke han heller... vel, noen få ganger bløtet han kroppen bare med litt vann.


Hvorfor er det slik at dem som gjerrigst har som oftest mer å rutte med enn resten av oss?
jonas
jonasInnlegg: 29249
09.08.04 02:19
"IACOCCA skrev:
På en eller annen måte hadde det gått slik til at butikkeieren hadde BYTTET OM osten pensjonisten hadde kjøpt med en som var utgått på dato, slik at den gamle betalte full pris for utgått ost!"

Dette skulle min far ha hørt, han hadde blitt overlykkelig. Han bruker å lete i butikkene etter ost som snart går ut på dato. Men det er fordi den smaker best et par dager etter best før-datoen. Ost skal jo modnes.
jonas
jonasInnlegg: 29249
09.08.04 02:21
"jokkalin skrev:
Jeg har en kamerat som er så gjerrig at han blir drit forbanna hver gang dama hans har bursdag og når det er jul for da hinter hun om gave, noe hun ikke får."

Hvorfor får slike fjols dame når jeg som er snill og hyggelig er singel på ørtende året?

Men jeg har ei tante som er glad i å fryse ned ting og tang. I sommer ryddet vi i en fryseboks hun hadde fylt opp, fant bl.a flere ørsmå begre med sausrester og en pakke lomper som gikk ut på dato i 1998. Det snodige var at fryseren var tømt i 2000 så lompepakken måtte ha kommet til senere. Altså fra en annen av hennes frysebokser.
Valde
ValdeInnlegg: 17525
09.08.04 14:02
Har akkurat vært i Danmark der vannet koster penger pr liter. Det koster ikke mye, kanskje noen øre, men nok til at et av mine mer gjerrige familiemedlemmer tar en spann med når hun dusjer. Vannet som renner ut mens dusjen blir varmt nok heller hun i spannen som hun siden bruker til å vanne blomster med.

Det er greit at man skal spare på vannet i Danmark, men det får jo være måte på.

Hun får også helt panikk når vi kommer på besøk fordi vi har "norske" vaner med lysbryterne. Vi er kanskje ikke helt flinke til å slå av lyset hver gang vi går fra rom til rom så hun fotfølger oss rundt for å sikre at det ikke brenner noe lys på kjøkkenet når vi er i stuen. Egentlig tåpelig for lyspærene på kjøkkenet har ikke noe godt av å bli slått av og på hele tiden - tror faktisk at det hun sparer i strøm må hun betale i nye lyspærer....
guttungen
guttungenInnlegg: 277
09.08.04 14:15
Så vidt jeg vet betaler man (enkelte?) steder i Danmark også per liter for vannet man slipper ut. Altså kan man spare 2 ganger på å vanne blomstene frem for å
la det gå direkte i avløpet......... Nokså uforståelig for en fra Bergen :-)
bellerophon
bellerophonInnlegg: 1870
10.08.04 23:17
guttungen skrev:
Så vidt jeg vet betaler man (enkelte?) steder i Danmark også per liter for vannet man slipper ut. Altså kan man spare 2 ganger på å vanne blomstene frem for å
la det gå direkte i avløpet......... Nokså uforståelig for en fra Bergen :-)


hehe
diggtype
diggtypeInnlegg: 126
11.08.04 01:58
En fyr jeg gikk på skole med pleide å få låne bilen til foreldrene til og fra. En kompis av meg bodde ett par hus bortenfor ham, men måtte likevel betale penger for turen hver dag hehe. Selv om foreldrene betalte bensinen! De gangene han ikke hadde penger måtte han sette seg i gjeld, og om han hadde 'bilgjeld' han ikke hadde betalt på en stund så måtte han gå :-p

Enkelte folk er bare ynkelige, jeg vil heller ha dårlig råd enn å være sånn...
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
11.08.04 04:06
En ting mange gjør når de bor i kollektiv eller andre steder er jo å "tyvlåne" (dvs. stjele) vaskepulver fra andre som har latt sine pakker stå på vaskerommet.

Dette er jo en form for tyveri som man ikke merker noe av, men som i prinsippet er simpelt og irriterende.

Det er nesten som man hører "gniss gniss gniss" på fottrinnene til disse "gratisvaskerne", og gnisselyden kommer fra skillingene som gnis.. .

(Jeg vasker selv "hvitt".)
missy21
missy21Innlegg: 99
17.08.04 06:10
Nja, veit ikkje om dinna får palleplass men alikevel:

Eg var 14 år og budde hos onkelen min ein sommar der eg slappa av og hjalp til på garden i dette tilfellet å male eit hus på sånn ca 12 mx5mx8m. Han sa før eg begynte at eg skulle få rikelig lønn for strevet så eg malte med hjartens lyst og draumte om 2-3000. etter 5 dagar med 12 timar kvar dag, var eg ferdig med huset.

Onkelen min inspiserte og sa ja ditta var bra arbeid. Tek så opp lommeboka og tar ut 75 kr!!! og får kommentaren:

"ja, dette er eigentleg meir enn nok for deg med tanke på at vi før deg"

Det skal leggast til at onkelen min er møring, og vi veit alle kva dei er kjent for ;)

Etter den dag, har ikkje onkel fått noko hjelp med ting som tek over nokre timar.
Wizzard
WizzardInnlegg: 19995
17.08.04 06:13
Grei skurring å avtale på forhånd ett beløp slik at ikke slike misforståelser oppstår:)

T.K
boot
bootInnlegg: 2045
17.08.04 09:48
missy21 skrev:
Onkelen min inspiserte og sa ja ditta var bra arbeid. Tek så opp lommeboka og tar ut 75 kr!!! og får kommentaren:
---

Ja, det var jo en raus onkel. Er det lenge siden?
Det koster jo riktignok noen kroner å 'fø' på noen i dagesvis, men det får være grenser til snyltebetaling.
missy21
missy21Innlegg: 99
17.08.04 13:51
heh, var der sånn ca 3 veker og kjøpte mesteparten av maten min sjølv.

det er vel snart 9 år sidan, men eg ler kvar gang eg tenker på det i ettertid =D
Espmell
EspmellInnlegg: 2067
17.08.04 16:45
Vi får trøste oss med at alle disse menneskene det gjelder lever noen ynkelige liv!

Er vel ikke akkurat raus selv men gir da iallefall tips.....har som regel at når jeg kjører drosje runder jeg alltid oppover til nærmeste seddel, Koster turen 75 betaler jeg hundre, koster den 20, betaler jeg femti osv.....og jeg er student!
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg