Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Din gjerrigste opplevelse ...

NYTT TEMA
AVilla2
AVilla2Innlegg: 721
09.07.07 00:53
Hadde jo ikke vært noe poeng å gjort det noen ganger. Da hadde han sikekrt ikke spart en 100lapp iløpet av et år en gang. Når han gjør det hver gang sparer han jo faktisk en del
Link-86
Link-86Innlegg: 9235
09.07.07 01:23
Kan nevne at fyren hadde greit med kroner og manglet ikke noe akurat. Vet ikke om han gjordet det hver dag, men jeg jobbet der i helgene og da gjordet han det. Uansett syntes jeg det er litt uslig når maten er billig og det er ikke meningen at kantinen skal tjene kroner, men å gå rundt.
Shark777
Shark777Innlegg: 336
09.07.07 13:32
Jeg er vel også blant de dere kaller gjerrig, jeg tar med pose til butikken delvis fordi jeg er drittlei av å ha 70 poser hjemme og dels at jeg sparer den krona ;-)

malignantmelanom
malignantmelanomInnlegg: 1051
09.07.07 13:57
akselv skrev:
Åh jeg hater gjerrigknarker. Spesielt irriterende er det med folk som hele tida skal "låne" småpenger. Jeg vet jo selvsagt at de har masse penger selv, og de vet at man ikke spørr om å få tilbake småpenger som man har lånt bort. Det er bare så irriterende med sånne utspekulerte folk som bare går å tenker på penger, selv når de skal kjøpe en bolle på Rimi.. Det samme gjelder den fine unnskyldningen om at man ikke vil veksle en eller annen seddel når de skal kjøpe noe. Jeg velger heller den forferdelige tingen å brekke opp min femtilapp istedenfor å spørre noen om det.


> Sikker på at ikke DU er den gjerrige her? Når noen reagerer på at man spør etter en femmer e.l. kanman begynne å lure litt...
brosmeraad
brosmeraadInnlegg: 11134
09.07.07 21:25
munne skrev:
Forresten er jeg ganske gnien sjøl ;) Gir sjelden tips til drosjesjåfører eller servitører/bartendere

---------------

De virkelig gjerrige tar ikke drosje og går ikke på serveringssteder!!
(Evt. prøver de å snike seg unna regningen ved å la evt. følge ta denne.)
hthaug
hthaugInnlegg: 1725
10.07.07 12:03
Tja, Søstera mi og gubben er ganske så gniene.

-Vi skulle på fotballkamp og for denne kampen er det ikke så lett å oppdrive billetter, men billett skulle jeg ha til meg og kjerringa så jeg lurte på om ikke søstern skulle bli med ned til et forsalg samtidig slik at de også fikk fiksa det.
Jeg la ut for alle billettene, mens hun handlet ganske så mye supporterutstyr. Pengene for billettene har jeg aldri fått.

-De lånte også en tusenlapp her og etter mye om og men fikk jeg igjen 900,-

- Bilen deres var "ikke kjørbar" så de lurte på om de kunne låne bilen min i forbindelse med et flyttelass. Var ca 18 mil tur/retur denne turen. Dette gjorde de i 2 dager.
-Den 3 dagen var vist bilen i orden uten at den hadde vært på verksted ettersom de hadde tatt en grensehandel. Litt bensin hadde de fylt på da når jeg fikk den igjen.

-Vi ble invitert på Kalkunmiddag og hun lurte på om jeg kunne kjøpe med en kalkun....

- Vi inviterte på grillkveld og vi grillet all maten vår. Det som ble igjen tok de med seg, inlkudert våre lomper som vi da ikke hadde bruk for lengre.


brosmeraad
brosmeraadInnlegg: 11134
10.07.07 13:28
Morsomme familieopplevelser hyhaug!!!!
snupi_0
snupi_0Innlegg: 1
16.07.07 15:31
hehe, den historien er skikkelig arti. Og jeg tror gjerne den er sann. Snakket med ei dame som har jobbet i hjemmetjenesten i mange år. Hun fortalte om ei eldre dame som var over gjennomsnittet nøysom. Hun var inkontinent for urin, og brukte bleier. For å spare penger, pleide hun å henge bleiene til tørk over radiatoren og bruke dem minst en gang til. Du kan tenke deg lukta i det huset!!! Denne damen var rik, hadde millioner på bok...kanskje ikke uten grunn?
travnytt
travnyttInnlegg: 3
16.07.07 18:55
og tar selvfølgelig med en pose med reklame for en konkurrerende virksomhet :-)
catdani
catdaniInnlegg: 1
17.07.07 11:24
Når du ikke gir tips til drosjesjafører -> Skaff deg heller en sykkel!
Ikke tips til bartendere eller servitører -> Spis på Mc. Donalds, der forventer de ikke tips uansett!

citadelle
citadelleInnlegg: 61
17.07.07 13:31
dette er bare det verste jeg har hørt... mye rart forøvrig i denne tråden! Jeg skjønner ikke at det finnes slike mennesker jeg - at ikke de skjems!
Håper dere aldri mer inviterer disse folka igjen.. nei ærlig talt!

Jeg hadde også betalt uten å kny - ved slik å vise meg selv som raus, ville jeg fremheve deres egen smålighet. Men slike mennesker forstår vel ikke slike "hint" heller...en annen by i en annen tid i en annen verden
-er jeg en annen.
lille_schnuppa
lille_schnuppaInnlegg: 1
17.07.07 13:41
Dette kalles utgift til intekts ervervelse!
Hverken mer eller mindre...
akropolis_2
akropolis_2Innlegg: 536
17.07.07 13:46
Reiste på tur med ei venninne og mine to barn. Siden hun ikke har sertifikat falt det naturlig at jeg holdt bil. Ved hjemkomst skulle regninga gjøres opp hvorpå hun presterte å be om at bensinregninga ble delt på 4 siden hun hadde ikke så god råd for tiden. Hva kan man svare til slikt..? synes det var utrolig frekt siden barna var 5 og 7 og følgelig uten inntekt. Enden på visa ble at hun slapp med 1/4 av bensinregninga, d er vel unødvendig å si at flere turer med henne blir det ikke med det første
fl4wl3ss
fl4wl3ssInnlegg: 576
17.07.07 16:50
En venn av meg har dette året kanskje bommet 2x160=320/24=sirka 14 snus bokser til en verdi av 14x60=840 kroner. Greit nok er ikke mye, MEN den dagen han kjøpte en boks og jeg spurte om jeg kunne bomme et par poser av han, sa han arrogant, "hva har jeg noen gang fått av deg?".


solitude
solitudeInnlegg: 4621
17.07.07 19:54
akropolis_2 skrev:
>Reiste på tur med ei venninne og mine to barn. Siden hun ikke har sertifikat falt
>det naturlig at jeg holdt bil. Ved hjemkomst skulle regninga gjøres opp hvorpå hun
>presterte å be om at bensinregninga ble delt på 4 siden hun hadde ikke så god
>råd for tiden. Hva kan man svare til slikt..? synes det var utrolig frekt siden barna
>var 5 og 7 og følgelig uten inntekt. Enden på visa ble at hun slapp med 1/4 av
>bensinregninga, d er vel unødvendig å si at flere turer med henne blir det ikke
>med det første

Jeg må si jeg sliter med å se det rimelige i at hun skulle betale for dine barn.
solitude
solitudeInnlegg: 4621
17.07.07 19:59
catdani skrev:
>Når du ikke gir tips til drosjesjafører -> Skaff deg heller en sykkel!
>Ikke tips til bartendere eller servitører -> Spis på Mc. Donalds, der forventer de
>ikke tips uansett!

For noe forbanna tull. Tipse drosjesjåføren for å kjøre deg dit du skulle slik han allerede fik betalt for?? og bartenderen for å fylle opp glasset dit??? nei maken til idioti.

Dessuten er det direkte umoralsk å støtte opp om en så stor _svart_ økonomi som tips utgjør.
Rainmaker
RainmakerInnlegg: 53096
17.07.07 20:03
catdani skrev:
Når du ikke gir tips til drosjesjafører -> Skaff deg heller en sykkel!
Ikke tips til bartendere eller servitører -> Spis på Mc. Donalds, der forventer de ikke tips uansett!
------------------

Herrejemini... For en innstilling.

Både drosjesåfører, bartendere og servitører er allerede lønnet for sitt arbeid. De skal i grunn ikke ha noe ekstra for at de faktisk gjør jobben sin.

Eller kanskje jeg og skal begynne slik, kreve tips siden jeg faktisk gjør jobben min...
______________________________________________________
Filmblogg:http://www.vgb.no/19161/
Mine filmer:http://www.intervocative.com/DVDCollection.aspx/Rainmaker
fl4wl3ss
fl4wl3ssInnlegg: 576
18.07.07 00:15
Ser noen her skriver at Svensker er gjerrige, DERE er latterlige, Sverige har verdens 4 rikeste mann i verden, hvor ligger Norges rikeste? xD
rkjolas
rkjolasInnlegg: 12
18.07.07 15:44
Kul tråd!!

For noen år tilbake jobbet jeg som drosjesjåfør, og ble raskt kjent med en kunde som hadde for vane å være blakk når turen skulle betales.( bor på en liten plass hvor det er vanlig at folk kan krite, da de fleste kommer for å betale senere)
En gang skulle den aktuelle kunden ta taxi for å dra på butikken å handle, han hadde en taxi på venting utenfor butikken mens han handlet. Når turen skulle betales bedyret han til sjåføren at han ikke hadde mer penger. Sjåføren, som var blitt ganske så lei av denne, gikk i baggasjerommet å så oppi handleposene til mannen og så at han hadde handlet masse pils. Uten å si ett ord returnerte han til butikken med kunden, gikk inn å leverte inn ølet og fikk penger igjen, som han tok til betaling for turen :-)


"Ingenting varer evig i verden-
ikke engang problemene." < Charlie Chaplin>
G8_300
G8_300Innlegg: 306
18.07.07 15:56
fl4wl3ss skrev:
Ser noen her skriver at Svensker er gjerrige, DERE er latterlige, Sverige har verdens 4 rikeste mann i verden, hvor ligger Norges rikeste? xD
---------------------
Ser du ikke ironien i hva du skriver?!

T

G8
akropolis_2
akropolis_2Innlegg: 536
18.07.07 17:17
Jeg kunne vært kjip, svart med samme mynt og latt andre deler av bilholdet såsom oljeskift, renhold av bilen, slitasje ,deler av forsikring /økt kjørelengde inngå i i delekostnaden. Men selvfølgelig gjorde jeg ikke det, og vet du hvorfor ,så gjerrig er jeg ikke så jeg har vanskeligheter med å forstå annet enn at det ble en vannvittig rimelig tur for fruentimmeret. Det hører med til historien at det var hun som spesielt ba om at barna måtte bli med for hun elsker barn og har ingen selv..
gourmande
gourmandeInnlegg: 12603
18.07.07 18:20
IACOCCA skrev:
Hvem er den gjerrigste du har støtt på?

Jeg ferierer av og til hos noen venner. Sørger for å stå først i kassen når maten skal betales. Dekker stort sett alt av matinnkjøp/vininnkjøp, vil for all del ikke være en snyltegjest!

Så til saken: Etter hvert måltid blir alle de brukte papirserviettene samlet sammen og lagt på kjøkkenbenken. De blir tatt frem og lagt ved tallerkenene ved neste måltid!

PS: Passer alltid på å værer rask og kaste min etter måltidet, så jeg får ny.

Cmon77
Cmon77Innlegg: 32
18.07.07 22:10
Mye gull her ;)

-Angående bæreposedebatten:
Har jobbet som butikksjef i en av de store kjedene i flere år, og kan informere at en bærepose faktisk er relativt kostbar. for 4 år siden var innkjøpsprisen på 42 øre pr stk. Var faktisk dyrer å bestille blanke poser uten logo. I de fleste butikker av gjennomsnittlig norsk størrelse er det ca 500-1000 kunder/innslag i kassene pr dag. I snitt går det 1-2 poser pr kunde, altså 750-1500 poser pr dag. Velger for enkelhets skyld tallet 1000 poser pr dag. Dette gir kostnader på poser på kr 420,- pr dag.
En slik butikk har kansje omsetning på 100.000,- denne dagen.
Normal bruttoavanse gir kansje 5-6% avkasting for butikkeier etter at lønn er betalt. Av dette går gjerne 1% i svinn på dårlig frukt, datovarer samt tyveri.
Husleie og strøm skal også betales, og målet for min kjede på dette var på 2%+1,5%
La oss si det gjenstår 2% til eier. 2000,- kr altså, av en omsetning på 100.000,- den dagen. Er det da rart at han vil ha tilbake kostnadene for posene?
Når du handler for 100 kr tjener han 2 kr. 1000 kr gir 20 kr.....

Det skal sies at det er under helgehandel og høytider at pengene tjenes, for da økes omsetningen uten at kostnadene økes nevneverdig.

-Har også opplevd å blitt skjelt ut av kunder fordi vi ikke hadde flere tomme pappesker under julehandelen, slik at han måtte kjøpe de f....... dyre drittposene våre..

-Kunder som jakter datovarer er en kjent sak, og dagen før dato priset vi dem ned på 1/2 pris. Disse datojegerne er egentlig kjærkommen, for de hamstrer gjerne disse varene slik at vanlige kunder kjøper normale fullprisvarer.
Men det er noen av dem som er irriterende. Har flere gang tatt personer, alltid de samme, i å gjemme vare med 2-3 dager igjen bak gode varer, for at disse skulle gå uta av dato og selges til 1/2 pris. For å "straffe" disse hendte det at jeg ventet med å legge ut billigvarene til i 10-tida, slik at disse som står og klorer på døra kl 9 ikke får dem. HAr bare gjort dette i noen få tilfeller, men jeg koste meg da de leita kjøledisken rundt etter varene;)
-Det var også en dame som oppdaget at gårsdagens butikkbakte brød gikk til 1/2 pris. Hun skulle ha 70-årsdag, og kjøpte dermed opp alle 5-6 brødene som lå der på morgenen. På ettermiddagen, 1 time før stengetid kom hun i butikken og forlangte at en av de urutinerte ekstrahjelpene satte 10 brød på steking fordi hun skulle ha dem. Hun kjøpte dem ikke, men dukket opp morgenen etter for å kjøpe dem på halvpris..... Da var jeg på jobb, og sa klart ifra til henne hva jeg mente. Hun kom med en dårlig unnskyldning, og kjøpte tilslutt gårsdagsbrødene for full pris. Hun irriterer seg sikkert ennå over det;)
-Av og til så deler vi kinakål, kålrot og kål i 2 for kunder som ikke skal ha så mye, men pga mye stress en lørdag la vi bare kniven ut i grønnsaksdisken. Satt i kassa og en kunde kom med en 1/2 kinakål han hadde delt selv, men han hadde delt den på tvers. Han tok den grønne topp-delen, og lot bunn-delen med mest bare hvitt ligge igjen.
-En annen kunde kom tilbake med en Tine Matfløte som var 1 dag over daato, og ville bytte til en ny. Kassadama sa det var ok, og han fikk byttet. Hun ga den til meg for svinnregistrering. Meieridisken er mitt ansvar og jeg vet at det umulig kunne stått så gammel matfløte i disken. Varen leveres med 3 mnd holdbarhet, og har en omsetningstid i vår butikk på 1 uke.... Han hadde altså hatt den i kjøleskapet i 3 mnd.....

Kan sikkert fortelle 1000-vis av slike eksempler, men stopper nå...
Cmon77
Cmon77Innlegg: 32
18.07.07 22:14
Når det gjelder "sistebetalerne" på restaurant som stjeler tipset, så har jeg en løsning på dette.
Jeg venter alltid til sist, og sørger for at alle andre betaler sin del først. på denne måten kan de som vil tipse gjøre dette, og de som ikke vil kan kun betale sin del, med de må såklart gjøre dette. Jeg betaler alltid min del og passende tips, men iom at jeg betaler sist så tvinger jeg disse unnasluntrerne til å ihvertfall gjøre opp sin del.
I tillegg er jeg den som får smilet fra de søte svenske damene når de får godt med tips ;)
Maxim
MaximInnlegg: 6565
27.07.07 11:37
"Jeg må si jeg sliter med å se det rimelige i at hun skulle betale for dine barn."

-> Jeg sliter med å se hvordan barn på 5 og 7 år skal telle med i denne ligningen. De er da vitterligen utenfor slike voksenproblemer som dette.

Makan!
boot
bootInnlegg: 2045
30.07.07 06:00
Cmon77 skrev:
En slik butikk har kansje omsetning på 100.000,- denne dagen.
Normal bruttoavanse gir kansje 5-6% avkasting for butikkeier etter at lønn er betalt.
...
Når du handler for 100 kr tjener han 2 kr. 1000 kr gir 20 kr.....
...
Det skal sies at det er under helgehandel og høytider at pengene tjenes, for da økes omsetningen uten at kostnadene økes nevneverdig.
---


Dette har jeg vanskelig for å tro. Er dette for en franchise-butikk med mye svinnberegning fra 'hovedkontoret'?
At påsar koster 40 øre stykket betviler jeg også, med mindre hovekontoret tar grådig overbetalt for disse også.

Disse antatte 2% fortjeneste, er det snitt over året? I så fall er jo julehandel/helgehandel allerede med i regnestykket.
VivaLV
VivaLVInnlegg: 31034
30.07.07 13:56
Angående posedebatten så var jeg nylig i Danmark. I alle dagligvarebutikker så betalte jeg fra kr. 2,50-4,25 for en helt vanlig plastpose. Da trur jeg det hadde blitt ramaskrik i Norge hvis man skulle betalt så mye.

Vet ikke hva de høye prisene skyldes, dvs. om det er miljøgebyr eller om de gjør det bevisst for og få bruken ned.

Ellers er det jo mye gullkorn på tråden ja. Forøvrig mener jeg det er ett skille mellom og være sparsommelig og gjerrig og også igjen gjerrig på enkelte ting og gjerrig på alt.

Når det er sagt, la oss ta to helt like mennesker som tjener det helt samme og har samme faste utgifter. Trur fort at A kan ha 500.000 på sparekonto i løpet av 10 år, mens B har 0 kun fordi a har vært mer sparsommelig. B f.eks. kjøper endel på bensinstasjon, 2 aviser hver dag, spiser ute i lunchen hver dag, handler litt dyrere klær og andre produkter, litt dyrere bil, etc. etc. Blir fort både en hundrelapp og kanskje også 2 hver dag ut av slikt.
Men det er en lengre diskusjon som jeg tidligere har hatt oppe.

Ellers så irriterer jeg meg grønn over de som bretter ut den ufattelig triste matpakka i lunchen hver dag for og spare de 30-40 kr. som de kunne brukt på en fersk lunch/varmmat isteden. For meg så er det gjerrighet.
knarr
knarrInnlegg: 19
30.07.07 14:17
-- snip --
knarr
knarrInnlegg: 19
30.07.07 14:18
Det gjerrigste jeg ser er når folk bestiller en øl i baren som normalt koster noen og 60 kroner og betaler med en hundrelapp, så tar kunden vekslepengene selv. Det kaller jeg gjerrighet og for direkte pinlig!!!
RatPack
RatPackInnlegg: 9377
30.07.07 14:57
knarr skrev:
Det gjerrigste jeg ser er når folk bestiller en øl i baren som normalt koster noen og 60 kroner og betaler med en hundrelapp, så tar kunden vekslepengene selv. Det kaller jeg gjerrighet og for direkte pinlig!!!

Antar du jobber i bar?

HansM
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg