Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Din gjerrigste opplevelse ...

NYTT TEMA
Zeplin
ZeplinInnlegg: 5286
23.09.04 17:33
Når noen ringer deg fra hjemmetelefonen, dere prater i et par minutter, og de ber deg ringe dem opp igjen så de kan ta den trådløse telefonen eller mobil (siden det er mer praktisk.... jada). Hyggelig å få telefon fra kjente, men det er ikke akkurat samme hyggen når de skal ha deg til å betale.
Hoddle10
Hoddle10Innlegg: 9473
23.09.04 19:40
"Har dei evig-sure kassakjerringane på Rema 1000 på Stord... 50 øre for plastpose er eit av dei viktigaste momenta for vidare liv på denne planeten..."

jævlig provoserende å betale for poser, helt enig.
derfor tar jeg med meg bæreposer hjemmefra.
kennis82
kennis82Innlegg: 11032
23.09.04 20:35
Jeg jobber selv i butikk og ser ufattelig mye rare reaksjoner fra folk når det gjelder posene. Da gjør jeg det på den måten at de sure kundene er pent nødt å betale for posene mens faste og greie kunder slipper. Og det funker da fint. Sure kunder er litt artig, de skulle sett seg selv på film.
snappaen
snappaenInnlegg: 150
23.09.04 21:03
aaaa2 skrev:
En ex-kompis kom å hentet 1 öl hjemme hos meg som han ikke rakk å drikke opp på vorspillet dagen för. En smule gjerrig...En ex-kompis av meg kom og henta restene av blandevannet sitt en gang....
alars
alarsInnlegg: 2316
23.09.04 23:37
Hoddle10 skrev:
"ævlig provoserende å betale for poser, helt enig.
derfor tar jeg med meg bæreposer hjemmefra."

Å betala dei 50 øra eller evnt krona, gjer meg ikkje noko. Det er haldningane deira og måten dei krevjer det på som eg reagerer på. Er jo noko som heiter kundebehandling...
Mcbain
McbainInnlegg: 344
24.09.04 02:22
Bra tråd.

Har noen historier, alle om samme fyr. Vi var var ute å reiste sammen i Sør-Amerika, i de billigste av landene der. Har lyst til å nevne noen av tingene han presterte å gjøre.
1. Blånekte å bo på det beste herberget vi fant, vel å merke i en liten jungellandsby. Prisforskjellen var 5 kr, og vi skulle være der i 2-3 netter. Begge stedene var simple, men det ene var rent, mens det andre var skittent og krydde av kakkerlakker og andre kjipe insekter, for ikke å snakke om at det til tider ikke hadde vann.
2. Nekte å legge ut en tier når vi var ute å spiste, slik at jeg måtte tusle rundt i et kvarter for å veksle penger, mens han satt alene i restauranten etter regninga hadde kommet. Når jeg kom tilbake presterte han å si at jeg skyldte han 5 kr fra kvelden før, når faktum var at han egentlig skyldte meg penger.Dette fikk han selvsagt høre.
3. Vi skulle inn i jungelen, og jeg hadde glemt malariatabletter. Han hadde heller ikke, men fortalte at han hadde en slags motgift. Når jeg spurte om jeg kunne bomme motgift hvis jeg skulle bli syk,og han ikke ble det, var svaret nei, fordi den var dyr. Tilfeldigvis traff jeg en fremmed fyr som akkurat hadde vært der vi skulle, og han ga meg malariatablettene han hadde til overs, ettersom han ikke hadde bruk for dem. Vel tilbake fra jungelen kastet jeg malariatablettene i søpla. Gjett hvem som kastet seg over søppelbøtta å spurte om han kunne få dem? Jepp, fyren som ikke hadde bruk for dem i det hele tatt. Han trodde vel han kunne få no penger for dem.
4. Tilbake i Norge. Var ute på byen med noen venner, og rundt 2.30 ringte han meg og lurte på om vi kunne treffes. Jeg var sammen med et par kompiser, og når han kom lurte han på om vi kunne dele drosje hjem. Greit nok det. Når jeg så prøvde å stoppe nærmeste drosje, fikk jeg klar beskjed om at han skulle finne en pirattaxi. Greit nok det. Problemet var bare at fyren brukte 15 minutter på å gå mellom pirattaxiene for å prute. Når vi endelig nærmet oss slutten på turen skulle han først av, jeg sist. Hva ga han meg? 18 kr i smått. Dropp det, sa jeg, jeg kan spandere. Men nei, han insisterte på at jeg skullel ta dem,så skulle han gi meg resten i morgen. Greit sa jeg, utelukkende for å se om han faktisk ville gjøre det. Gjorde han det? Nei...

Bare for å sette det i perspektiv, han har mye mer spenn enn meg. Som så mange andre har nevnt, de gjerrigste er sjelden de som har minst penger. Tapere, hele gjengen. Fyren jeg har fortalt om er selvsagt ikke vennen min lenger, jeg synes ikke man bør godta sånne folk. Heller ingen venner en tapervenner.

"The geek shall inherit the earth"

Mcbain
kennis82
kennis82Innlegg: 11032
24.09.04 15:18
Noen har et sykelig forhold til penger...
Hoddle10
Hoddle10Innlegg: 9473
24.09.04 17:31
"Å betala dei 50 øra eller evnt krona, gjer meg ikkje noko. Det er haldningane deira og måten dei krevjer det på som eg reagerer på. Er jo noko som heiter kundebehandling..."

Har aldri opplevd sure oppstøt i forbindelse med "posekjøp".
Men kundebehandling interesserer nok de aller færreste butikk-ansatte ettersom de bare er deltidsansatt til de er ferdig med studier eller lignende.

Mitt problem med poseprisen er at man blir krevd for det når man handler for flere 100 kroner. Det minste de kan tilby er noe man kan bære varene hjem i.
Derfor tar jeg med min egen pose :)

Har selvsagt ingen problemer med at de krever penger dersom man skal ha denne
posen i forbindelse med kjøp av en røykpakke eller tyggis-pakke.
alars
alarsInnlegg: 2316
24.09.04 19:10
Hoddle10 skrev:
"Men kundebehandling interesserer nok de aller færreste butikk-ansatte ettersom de bare er deltidsansatt til de er ferdig med studier eller lignende."

Bør takast med at desse kjerringane eg snakkar om, har jobba på same Rema-butikk i bortimot 15 år. Yngre kassadamer\menn er alltid hyggjelege og greie... Er faktisk heilt motsatt av dei som du seier.
kennis82
kennis82Innlegg: 11032
25.09.04 01:51
De fleste unge er da alminnelig hyggelige mennesker bak kassa, verre med de sure gamle nebbete kvinnfolkene som ikke har annet å gjøre enn å være sur.
Hoddle10
Hoddle10Innlegg: 9473
25.09.04 01:58
"De fleste unge er da alminnelig hyggelige mennesker bak kassa, verre med de
sure gamle nebbete kvinnfolkene som ikke har annet å gjøre enn å være sur."

joda, du har selvsagt helt rett. det var ikke sånn ment.
poenget mitt er at man ikke kan forvente at folk bak kassen ska ha særlig interesse for kundebehandlig ettersom overskuddet er lite interesseant.
det er lønen som er interessant.
og selv om jeg brukte ungdommer som skal videre til noe mer intteressant som eksempel, gjelder selvsagt det samme for butikkmedarbeidere som er fastlåst, men helst skulle sett seg selv et annet sted.
coldman
coldmanInnlegg: 3499
27.09.04 00:46
Jeg kjenner en familie med svært god råd... De bruker å kjøpe ting og tang, for så å bruke det til det er ødelagt, eller til gjennstanden ikke er populær eller nødvendig lenger. Deretter leveres det tilbake til butikken med krav om å få pengene igjen. Grunnet de har så lang erfaring i dette klarer de utrolig nok ofte og forhandle seg fram til pengene tilbake. Og hvis en vare skulle bli defekt av naturlige årsaker, så beholder de denne defekte gjennstanden, i en uke, et år, whatever, helt til dagen før garantien går ut. Dette blir selvfølgelig gjort i håp om at produsenten må erstatte varen med et nyere og bedre produkt, da det andre ofte er gått ut av produksjon i mellomtiden. På toppen av alt dette, så må jeg og andre høre at de skryter av disse "bragdene".
johnnyGG
johnnyGGInnlegg: 31975
27.09.04 17:10

Er glad jeg "sparer" meg for den slags. Tenk på all den tid folk bruker på å spare/være gjerrige...

De tjener ikke noe på det :-)

Werther
WertherInnlegg: 1508
28.09.04 12:45
I fjor kjøpte jeg julegaver til tre personer for 3000kr, og tilbake fikk jeg gaver av en verdi på tilsammen 700kr. Mulig jeg høres gjerrig ut, men jeg skal IKKE slå såpass mye på stortromma neste år.
johnnyGG
johnnyGGInnlegg: 31975
28.09.04 12:56
Werther skrev:
I fjor kjøpte jeg julegaver til tre personer for 3000kr, og tilbake fikk jeg gaver av en verdi på tilsammen 700kr. Mulig jeg høres gjerrig ut, men jeg skal IKKE slå såpass mye på stortromma neste år.
------------

Sånn har jeg tenkt hvert år de siste 10 år (når det gjelder visse personer), men klarer ikke å la være å kjøpe skikkelig likevel...boot
bootInnlegg: 2045
28.09.04 13:51

Det å kjøpe _ting_ til folk i julegave eller presang er etter min mening idioti i våre dager hvor folk har mer enn de klarer å holde orden på (gjelder i høyeste grad meg selv også). Jeg blir bare irritert når jeg får ting jeg med første øyekast ser at jeg har 0.005% bruk for. Er naturligvis for feig/dum til å si dette i klartekst og det samme gjentar seg da år etter år. Prøver på forhånd å si at jeg ikke ønsker meg _noen_ ting (bortsett fra sletting av gjeld kanskje...).

Tipper veldig mange har det på samme måten. Har mer enn de trenger og ønsker i alle fall ikke noe de ikke har bruk for, uansett hvor godt ment det er.
Gavepress ødelegger dessverre mye.

Med unger er det klart litt annerledes, men de fleste har vel en del for mye av disse også.

Uansett bedre å ikke få noen ting enn å få skrammel du kommer til å flytte på ørten ganger nærmeste fem-ti år.

Verden/livet er problematisk til tider...

:-)
Zeplin
ZeplinInnlegg: 5286
28.09.04 18:55
Helt enig med boot.
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
04.11.04 01:46
Og noe organisert gnieri kom jeg bort i fra offentlig hold da jeg skulle avlegge eksamen hos Universitetet i Bergen.

Man fik kslike "klips" til å holde arkene sammen, men bare til det man leverte inn må vite!

Til til egen del (gjonnomslaget) fikk man ingen ting, og måtte gå med alle arkene flagrende omkring seg!

Begrunnelse: Innsparing på 20 øre pr. avlagt eksamen!
Jammen skal man koste på seg en utdannet befolkning her til lands, og gnukke og gni på skillingene underveis!
FvB02
FvB02Innlegg: 983
05.11.04 15:31
windfish skrev:

Da jeg kom tilbake til kassen fikk jeg en lekse om plastikkposer, at det er en vare som må betales, og at de taper tredve tusen i året på folk som ikke betaler posene.

>>>>Posesvinnet er faktisk langt mer betydelig enn folk tror. Jobber deltid i en dagligvarebutikk der de en periode tapte ca 15000 kr hver uke bare på at vi kasserere ikke var så nøye på å ta betalt for posene.
Valde
ValdeInnlegg: 17525
05.11.04 17:02
Samtidig føles det litt gjerrig når man akkurat har betalt over 2000 kroner for matvarene og skjønner at man trenger 8 i stedet for de 7 posene man betalte for og så blir avkrevd penger for den siste posen. Tror faktisk butikken taper mer på at man heller velger å ta lørdagshandelen et sted med mer velvillig personale.

Det er jo ikke pengene for posen som er poenget, men at man må dykke langt ned i vesken og finne fram penger for å få betalt for den.
Gryvel
GryvelInnlegg: 752
05.11.04 18:01
En ekssamboer kunne være ganske gjerrig til tider....'

Han fant på at hver gang en av oss hadde handlet matvarer, måtte vi ta vare på kvitteringen. På slutten av måneden skulle hver av oss summere opp hva vi hadde brukt i mat, denne summen skulle så deles i 2, hvor hver halvpart skulle være det som hver av oss skulle betale. Så skulle hans og mines regnes mothverandre (på øre vel og merke), slik at den som hadde betalt minst måtte betale til den andre.....

Eks: Jeg hadde brukt 123 kr på mat, han hadde brukt 212. Halvparten av 123 er 61,50 og halvparten av 212 er 106. Det vil si at jeg måtte betale han 106 minus 61,50!!!!

HVER måned....rart forholdet tok slutt fort?!??!
Gryvel
GryvelInnlegg: 752
05.11.04 18:05
Skulle bytte julegaver med en tidligere venninde. I venneflokken var det slik at vi ble enige om en ca pris. Jeg spurte venninden min hvor mye vi skulle bruke, og fikk til svar at "hun kjøpte for så mye som hun syns personen var verdt". Julaften kom og jeg pakket opp en BITTELITEN kalender (som jeg hadde sett på Notabene noen dager før til 5 kroner)....... Den svei faktisk litt....Tjoho...jeg er verdt 5 kr!!!! Det ble ikke noe bytte av presanger neste året!!!
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
06.11.04 06:37
FvB02 skrev:

"......Posesvinnet er faktisk langt mer betydelig enn folk tror. Jobber deltid i en dagligvarebutikk der de en periode tapte ca 15000 kr hver uke bare på at vi kasserere ikke var så nøye på å ta betalt for posene...."

-------------

Altså 2500 poserkroner "tapt" pr. dag, hvis det er 50 øre posen blir det jo 5000 poser uttav det!

Så hvis de har åpent 9-21 blir det litt over 400 poser "tapt" i timen, det må jo være en ENORM butikk det her da ... som taper så mange poser?
FvB02
FvB02Innlegg: 983
06.11.04 10:55
IACOCCA skrev:


Altså 2500 poserkroner "tapt" pr. dag, hvis det er 50 øre posen blir det jo 5000 poser uttav det!

Så hvis de har åpent 9-21 blir det litt over 400 poser "tapt" i timen, det må jo være en ENORM butikk det her da ... som taper så mange poser?

>>>>Stor butikk ja, men det tas 90 øre per pose. Riktig svar på poser tapt i gjennomsnitt per time er 278. Og det er faktisk reelt. Du har jo også de kundene som klarer å smugle ut en haug av poser fordi de tar fra en ubemanna kasse.
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
06.11.04 17:51
FvB02 skrev:

"..........Du har jo også de kundene som klarer å smugle ut en haug av poser fordi de tar fra en ubemanna kasse...."

------------------

"Smugle ut poser" !!!! HA HA HA, der er tydeligvis mye som skjer i en butikk som jeg ikke er klar over!
Høres jo ut som om det er snakk om å smugle ut gull fra Russland eller noe!

Det blir ihvertfall bra for posebransjen da.
Og hvis posene er bak disken, så må "smuglerne" kaste seg inn i kassørens "private" sone mens denne er på bakrommet?

Moro moro!
badeandy
badeandyInnlegg: 353
06.11.04 23:50
Jeg ga en Genser i julepresang, og fikk en pakke twist tilbake......... Den er lei.....
FvB02
FvB02Innlegg: 983
07.11.04 23:48
IACOCCA skrev:

"Smugle ut poser" !!!! HA HA HA, der er tydeligvis mye som skjer i en butikk som jeg ikke er klar over!
Høres jo ut som om det er snakk om å smugle ut gull fra Russland eller noe!

Det blir ihvertfall bra for posebransjen da.
Og hvis posene er bak disken, så må "smuglerne" kaste seg inn i kassørens "private" sone mens denne er på bakrommet?

Moro moro!

>>>>Ja, du blir rimelig overraska når du jobber i butikk. Mye rart som skjer.

Problemet med butikken er vel det at posene ligger rett under båndet slik at kundene kan ta poser selv. Derfor det høye svinnet.
Hoppalong2
Hoppalong2Innlegg: 270
08.11.04 00:02
En kompis av meg venter alltid til sist med å betale hvis vi har felles regning når vi er ute og spiser. De fleste slenger i litt ekstra, så når det blir hans tur er han jo heldig, for da blir det kanskje bare en femtilapp på han. Utrolig irriterende.
FvB02
FvB02Innlegg: 983
09.11.04 19:26
Hoppalong2 skrev:
En kompis av meg venter alltid til sist med å betale hvis vi har felles regning når vi er ute og spiser. De fleste slenger i litt ekstra, så når det blir hans tur er han jo heldig, for da blir det kanskje bare en femtilapp på han. Utrolig irriterende.

>>>>Men jeg fatter ikke.. Hvorfor er det ingen som konfronterer vedkommende ?? Hallo, det er snakk om vanlig folkeskikk. Man snylter ikke på sine venner på den måten. (Seff er det mye snylting ute og går, men det er snakk om langt mer ubetydelige ting)
pånett
pånettInnlegg: 717
09.11.04 19:29
En kompis av meg venter alltid til sist med å betale hvis vi har felles regning når vi er ute og spiser. De fleste slenger i litt ekstra, så når det blir hans tur er han jo heldig, for da blir det kanskje bare en femtilapp på han. Utrolig irriterende.
_______

Hadde ikke godtatt det hvis noen av mine venner brukte de andres drikspenger til å betale sin mat med. Hadde sagt klart i fra.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg