Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Din gjerrigste opplevelse ...

NYTT TEMA
kentove
kentoveInnlegg: 19876
29.03.05 04:54
immelmann skrev:

Jeg vet om en som skulle bygge (eller holder på ennå da) hus. Han bygget det ikke slik normale folk gjør, at man begynner og et eller to år senere er ferdig.
Han begynte på begynnelsen av 90-tallet og er ennå ikke ferdig. Har cirka 2 mill. cash i banken, og bygger hus av rentene på formuen.
I fjor skiltet han av bilen fordi det var så dyrt å beholde den (eldgammel corolla).

>>>økonomisk mener nå jeg, når huset er ferdig får han fortsatt rentene, og kan leve greit på(og ikke i disse dager da med så lav rente, men med andre sparingsformer)renten og en liten stilling ved siden av :p
kentove
kentoveInnlegg: 19876
29.03.05 05:54
og forøvrig får butikkene ikke lov å prise inn bæreposene i andre varer.. så de som ikke tar betalt for dem "gir" dem vekk, ved hjelp av å øke inntjeningen, som igjen fører til pittelitt høyere priser.. men hvorfor ikke alle butikker gjør det skjønner jeg jaggu ikke...
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
29.03.05 06:25
LFC2death skrev:
Den her fortjener å være lenger oppe.. GENIAL tråd..

--------------

Ja som om jeg skulle ha sagt det selv....
Er man oppmerksom kommer man nok ut for gjerrighet før eller senere, enten andres eller ens egen!

Jeg skulle gjerne ha spurt en pskolog om hva gjerrighet kan komme av, for det er jo ofte misforstått sparing, der TROEN på at man sparer penger er det viktigste, koste hva det koste vil!!!

(Og gjerrighet har lite å gjøre med å leve økonomisk fornuftig og ordentlig......)

kentove
kentoveInnlegg: 19876
29.03.05 07:27
på en måte er jo alle de som dumper gjerrige venner også gjerrige, da de da vil spare penger :p
laks
laksInnlegg: 532
29.03.05 10:40
I min vennegjeng er det mye låning av penger og slikt. Ikke at det er noe galt. Jeg må dog innrømme at det er ganske irriterende å få tilbake en uriktig pengesum. Låner jeg bort 20 kroner, da skal jeg ha tilbake 20 kroner. Ikke 19,-, ikke 19,50,- men 20 kroner!
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
29.03.05 19:54
kentove skrev:
på en måte er jo alle de som dumper gjerrige venner også gjerrige, da de da vil spare penger :p

--------------

Ja fy faen. Men ett sted går jo grensen mellom å ikke være gjerrig og å la seg utnytte!!!!!!!!!!

(Gjerrig ved å ikke ville koste gjerrigknarkene ja ....)

ktyvandt
ktyvandtInnlegg: 672
29.03.05 20:49
Mcbain skrev:
Bra tråd.

Har noen historier, alle om samme fyr. Vi var var ute å reiste sammen i Sør-Amerika, i de billigste av landene der. Har lyst til å nevne noen av tingene han presterte å gjøre.
1. Blånekte å bo på det beste herberget vi fant, vel å merke i en liten jungellandsby. Prisforskjellen var 5 kr, og vi skulle være der i 2-3 netter. Begge stedene var simple, men det ene var rent, mens det andre var skittent og krydde av kakkerlakker og andre kjipe insekter, for ikke å snakke om at det til tider ikke hadde vann.
2. Nekte å legge ut en tier når vi var ute å spiste, slik at jeg måtte tusle rundt i et kvarter for å veksle penger, mens han satt alene i restauranten etter regninga hadde kommet. Når jeg kom tilbake presterte han å si at jeg skyldte han 5 kr fra kvelden før, når faktum var at han egentlig skyldte meg penger.Dette fikk han selvsagt høre.
3. Vi skulle inn i jungelen, og jeg hadde glemt malariatabletter. Han hadde heller ikke, men fortalte at han hadde en slags motgift. Når jeg spurte om jeg kunne bomme motgift hvis jeg skulle bli syk,og han ikke ble det, var svaret nei, fordi den var dyr. Tilfeldigvis traff jeg en fremmed fyr som akkurat hadde vært der vi skulle, og han ga meg malariatablettene han hadde til overs, ettersom han ikke hadde bruk for dem. Vel tilbake fra jungelen kastet jeg malariatablettene i søpla. Gjett hvem som kastet seg over søppelbøtta å spurte om han kunne få dem? Jepp, fyren som ikke hadde bruk for dem i det hele tatt. Han trodde vel han kunne få no penger for dem.
4. Tilbake i Norge. Var ute på byen med noen venner, og rundt 2.30 ringte han meg og lurte på om vi kunne treffes. Jeg var sammen med et par kompiser, og når han kom lurte han på om vi kunne dele drosje hjem. Greit nok det. Når jeg så prøvde å stoppe nærmeste drosje, fikk jeg klar beskjed om at han skulle finne en pirattaxi. Greit nok det. Problemet var bare at fyren brukte 15 minutter på å gå mellom pirattaxiene for å prute. Når vi endelig nærmet oss slutten på turen skulle han først av, jeg sist. Hva ga han meg? 18 kr i smått. Dropp det, sa jeg, jeg kan spandere. Men nei, han insisterte på at jeg skullel ta dem,så skulle han gi meg resten i morgen. Greit sa jeg, utelukkende for å se om han faktisk ville gjøre det. Gjorde han det? Nei...

Bare for å sette det i perspektiv, han har mye mer spenn enn meg. Som så mange andre har nevnt, de gjerrigste er sjelden de som har minst penger. Tapere, hele gjengen. Fyren jeg har fortalt om er selvsagt ikke vennen min lenger, jeg synes ikke man bør godta sånne folk. Heller ingen venner en tapervenner.

"The geek shall inherit the earth"

McbainEr det mulig? Det er jo helt vannvittig at noen kan være sånn. Man vet jo svarte meg ikke om man skal le eller grine av sånne folk.
sentry2
sentry2Innlegg: 3043
29.03.05 21:32
For noen år siden hadde vi besøk i julen. Julaften, 1. juledag og 2. juledag. Gjestene kom fra Sørlandet, og jeg spurte om de kunne tenke seg å kjøpe med seg juletorsken slik at vi fikk skikkelig fersk fisk til jul.

Julemiddagen var - ganske riktig: torsk. Med vin til. Mye vin - og god vin! Og dessert med en skvett Sauternes for dem som ønsket denslags. Og sherry og portvin om kvelden til småkakene før vi gikk løs på kaffe og armagnac og likør. Neste dag var det STOR julefrokost med alt hva hjertet begjærer, og litt senere middag med skinkestek og øl og dram, og igjen godsaker til kaffen og julebaksten om kvelden.

Så: etter frokost 2. juledag var det tid for avreise for gjestene. Og da kom kvitteringen på kr. 180,- for torsk på bordet....

Jeg betalte selvsagt uten å kny. Tross alt var det vi som var vertskap!

IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
30.03.05 10:00
ktyvandt skrev:

"........Er det mulig? Det er jo helt vannvittig at noen kan være sånn. Man vet jo svarte meg ikke om man skal le eller grine av sånne folk."

-------------------

Hva med å le så man griner da? Det er jo nesten det jeg gjør!
Leve der det KRYR av kakerlakker og mangler vann for å spare 5 kr!!
HA HA HA HA .
Hva tjener denne fyren i året?
Og å gå frundt i et kvarter i Afrika for å veksle penger, det er jo komedie i seg selv!

Jeg tror nok noen og enhver skilling ble gnidd i dette tilfellet ja !

strawfoot
strawfootInnlegg: 3573
30.03.05 12:10
Jeg var på fjellet i påsken med en kameratgjeng. Flere hadde lagt ut penger til mat og taxi, så etter hvert summerte vi opp utgiftene og sørget for at alle betalte det samme beløpet. Beløpet utgjorde 400 kroner eller noe slikt, forutsatt at man ikke hadde lagt ut noe penger.

Kvelden før hadde kameraten min, la oss kalle han C, spydd på madrass, dynetrekk og laken etter en fuktig kveld på byen. Han hadde vært meget beruset, og da han ankom leiligheten etter endt bytur blandet han seg flere drinker før han gikk og la seg. Nokså tåpelig oppførsel, med andre ord. Firmaet som leide ut leilighetene forlangte uansett at han betalte renseriregningen da de oppdaget hva som hadde skjedd.

C hadde ikke lagt ut noen penger, så det var meningen at han skulle betale omtrent 400 kr. Han mente imidlertid at det var rett og rimelig at de andre turdeltagerne sponset han med 50 kr hver, ettersom han hadde vært så "uheldig og sånn". Dette anså han som en selvfølge.

Dette førte til at C kun måtte betale 50 kr av den egentlige summen på 400. Det er mulig jeg er en kjiping, men jeg synes det er kjedelig å måtte betale for at folk oppfører seg uansvarlig og dumt. Det blir ikke noe bedre av at jeg vet at vedkommende har store oppsparte midler i tillegg til at han kommer fra et nokså velstående hjem. Det hadde vært helt greit dersom det var snakk om et kollektivt ansvar, men C hadde bare seg selv å takke. Han fikk penger av meg, men det var ikke med lett hjerte.

Det er sikkert delte meninger om denne historien. Noen vil antakeligvis hevde at det er jeg som er gjerrig, og det var nok også frykten for å bli oppfattet som gnien og lite generøs som førte til at han fikk penger av meg uten at jeg gjorde noen stor sak ut av det. Jeg mener uansett kombinasjonen av idiotisk oppførsel og god økonomi er god nok grunn til han kan betale regningene sine selv.
Alemao
AlemaoInnlegg: 6307
30.03.05 12:58
strawfoot:

selvsagt er det han som er en kjip tosk. når man oppfører seg tåpelig får man selv ta følgene, og betale kostnadene. tenkt scenario, dere er på byen sammen. hvis han hadde blitt arrestert for uanstendig oppførsel i fylla, og blitt kasta på glattcelle. da får man vanligvis en pen bot med seg hjem, som takk for godt samarbeid. hadde du spleisa med han på den regninga også? :) det går jo ut på akkurat det samme.

kan ikke noen flere komme med noen gode historier her. det er artig å lese om alle de gjerrige stakkarene rundt om.
__________
-the death of one man is a tragedy, the death of millions is statistics-
KariMa
KariMaInnlegg: 73
30.03.05 13:33
I julen sto jeg bak en godt voksen dame i kø på Ica. Hun skulle kjøpe en kasse mandariner. Selv om kassen hennes var full, så tok hun å tømte over så mye hun kunne fra kassen under.. Dvs at den som skulle kjøpe den kassen fikk egentlig alt for lite. Herreguuuuud, hvordan gidder folk?
ktyvandt
ktyvandtInnlegg: 672
30.03.05 21:27
Gryvel skrev:
Skulle bytte julegaver med en tidligere venninde. I venneflokken var det slik at vi ble enige om en ca pris. Jeg spurte venninden min hvor mye vi skulle bruke, og fikk til svar at "hun kjøpte for så mye som hun syns personen var verdt". Julaften kom og jeg pakket opp en BITTELITEN kalender (som jeg hadde sett på Notabene noen dager før til 5 kroner)....... Den svei faktisk litt....Tjoho...jeg er verdt 5 kr!!!! Det ble ikke noe bytte av presanger neste året!!!


Hehe, litt kjipt den :)
ktyvandt
ktyvandtInnlegg: 672
30.03.05 21:46
baltoro skrev:
Skulle tømme kjeller og boder for skrot, og lånte tilhenger av et familiemedlem. Naboen ville "være med", og satte igang med å finne frem skrotet sitt.. som tilslutt fylte 4/5 av bil og tilhenger!

Så kjører vi avgårde, det er en mils vei, og jeg betaler for bensin. Vel fremme på sorteringsanlegget skulle det betales for levering av avfallet, og naboen tilbød seg å betale - men ville bare betale for bilen, ikke tilhengeren, siden det var endel avfall som kunne kastes gratis.

Pris for bil og tilhenger: 50 kr.
Pris for bare bil: 30 kr.

Jeg gadd ikke krangle med mannen i luka om 20 kroner, så jeg betalte bare alt og sa til naboen at de kunne få tilbake de 20 kronene av meg...

På veien hjem måtte jeg til overmål kjøre en omvei, fordi naboen skulle gjøre noen ærend!! Dermed måtte jeg sitte og vente...
------------------------
Ved et annet tilfelle banket naboen på døra rett etter at jeg kom hjem, og spurte om de kunne låne bilen min til en handletur, siden det var så kaldt ute og fordi de ikke hadde noen isskrape. Min bil var jo varm og fri for is, må vite... Naboen har "bare" 3 biler, så jeg sa "Nei, men dere kan få en isskrape av meg."

Da skulle naboen plutselig ikke ut likevel....Så utrolig sykt. Det er helt utrolig
indurain
indurainInnlegg: 4566
31.03.05 15:41
Dette er den beste tråden på hele VGD!!!


Hysterisk.
Bobsock
BobsockInnlegg: 521
01.04.05 11:06
Jeg var på fjellet i påsken med en kameratgjeng. Strawfoot var også en av disse kameratene.

Jeg merket meg at strawfoot tidligere i denne debatten hang ut kameraten vår, C, som riktig nok var full og hadde et uhell som endte med at han måtte erstatte madrass, pute og dyne.

Men det er noen faktorer som er utelatt i Strawfoots historie. Sannheten er at C hadde drukket mye og hatt en morsom kveld. Da han kom hjem gjorde han den store feilen og blande seg en drink bestående av Sjokomelk og Malibu (en god blanding, smakte på den selv). Dette var kanskje en blemme fra C sin side siden han lider av laktoseintoleranse, men selv de perfekte gjør feil. Denne uheldige drinkmiksen resulterte i at C kastet opp i sengen, noe som ble en dyr "fornøyelse". Storsinnet som C er dro han til nærmeste sted som selger sengetøy og kjøpte madrass, dyne og pute. Da oppgjørets time kom spurte C om mulighetene for å dele hele beløpet i to slik at han betalte halve beløpet mens de andre deltakerne på turen betalte 50 kroner hver. Alle deltakerne var enige i at dette var en grei løsning på den uheldige hendelsen.

Min mening er at dette ikke var spesielt gjerrig, men vi lever i en verden full av nyanser, så det eksisterer jo selvfølgelig forskjellige meninger om hvor real denne løsningen var.

Det skal også legges til at C holdt seg edru den siste, og morsomste, kvelden i høyfjellet for å kjøre sine venner hjem dagen etterpå.
Bobsock
BobsockInnlegg: 521
01.04.05 11:27
Må nesten legge til en liten historie om noen familiemedlemmer som har mer penger enn de fleste, men de er allikevel opptatt av å tyne ut mest mulig av alt, kanskje derfor de har alle pengene sine.

Vi var på et familiearrangement av noe slag, tror det var en slags dugnad hos broren min og sønnen til familen jeg snakker om. De hadde nettopp kjøpt seg et hus med to leiligheter som de deler. Hagen og huset generelt så ikke spesielt bra ut. Vi drev å fikset i hagen og sånne ting da moren i den andre familien fikk beskjed om at det var "trippel-trumf" i den lokale matvarebutikken, på deres hjemsted som ligger 15 mil unna. 10 min. senere måtte hele familien dra fra hele dugnaden for å inkassere tre ganger så mye trumfpoeng som man vanligvis får.

Da sto vi igjen og måtte gjøre alt selv...

HERREGUD!
indurain
indurainInnlegg: 4566
01.04.05 13:08
Jeg har en svoger som er skikkelig gnien på pengene.
Han bor i Oslo, og fordi det ble så dyrt så kuttet han strømmen i blokkleiligheta si.
Hvem bor uten strøm midt i Oslo i våre dager? Frivillig?

Når han er hjemme til sine gamle foreldre, så spiser han godt, betaler ikke noe og haiker med lastebiler og trailere tilbake. Det tar jo sinnsykt lang tid, men han sparer jo sikkert noen hundrelapper i reiseutgifter de to gangene i året han er hjemme.

Han HAR masse penger, men bruker ikke noe av dem. Og ja, han er såklart ungkar.
strawfoot
strawfootInnlegg: 3573
01.04.05 13:57
"Men det er noen faktorer som er utelatt i Strawfoots historie. Sannheten er at C hadde drukket mye og hatt en morsom kveld. Da han kom hjem gjorde han den store feilen og blande seg en drink bestående av Sjokomelk og Malibu (en god blanding, smakte på den selv). Dette var kanskje en blemme fra C sin side siden han lider av laktoseintoleranse, men selv de perfekte gjør feil."

En blemme? Dersom man lider av laktoseintoleranse, må man ta sine forholdsregler. Da jeg konfronterte C med hans lidelse, vinket han meg bare vekk. Dette hadde han kontroll på, mente han. Han visste om konsekvensene, men valgte likevel å blande seg en slik drink. Dette er etter min mening ikke en formildende omstendighet; snarere det motsatte.

"Det skal også legges til at C holdt seg edru den siste, og morsomste, kvelden i høyfjellet for å kjøre sine venner hjem dagen etterpå."

Det glemte jeg å nevne. Jeg antar du la merke til at C delte bensinpengene på tre og ikke på fire? Han var med andre ord den eneste som ikke betalte bensinpenger. Da jeg konfronterte han med dette, sa han følgende: "Man må jo få noe igjen for å være sjåfør". Storsinnet kar, du. En annen kamerat, la oss kalle han T, tilbød seg jo dessuten å kjøre for å avlaste C, men det var han ikke interessert i. C tillater selvsagt ikke at andre tukler med hans dyrkjøpte bil, som faren ga han i bursdagspresang.
Bobsock
BobsockInnlegg: 521
01.04.05 14:07
Strawfoot skrev:
"En blemme? Dersom man lider av laktoseintoleranse, må man ta sine forholdsregler. Da jeg konfronterte C med hans lidelse, vinket han meg bare vekk...)

Sannheten slik jeg husker er at du Strawfoot, skadefro som du er, beskjedent satt deg ned ved en av dine kompiser og sa følgende: "Sjekk den fyren, han er laktoseintolerant, men drikker melk. Blir fett å se hva som skjer". Og ikke prøvde å advare C som du antyder.

Denne ondskapen, som jeg velger å kalle det, burde ført til at du alene skulle betalt for skadene som fulgte av C sitt sykdomsutbrudd.

Hadde det vært noe tak i C synes jeg det eneste rette hadde vært om han spydde i din seng.
strawfoot
strawfootInnlegg: 3573
01.04.05 14:47
Jeg advarte han ikke, men konfronterte han med det. "Er ikke du laktoseintolerant?" spurte jeg, men det virket ikke som om han var så interessert i hva jeg hadde å si. Utover det gjorde jeg ikke noe særlig, men det er tross alt ikke mitt ansvar å forhindre at han gjør noe dumt. Det gjør meg heller ikke erstatningspliktig, slik du later til å tro.

Hvorfor gjorde forresten ikke du noe, Bobsock? Jeg mener å huske at du var rimelig passiv i den situasjonen selv. C burde spydd i din seng også.
ævdunn
ævdunnInnlegg: 5263
01.04.05 18:37
Når skal "C" komme med sin versjon av hva som skjedde den kvelden?
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
01.04.05 19:54
Bobsock; Dine slektninger må jo ha brukt mye på å reise de 15 mil for å få poengene?
Om de ikke haiket da...
Hørtes ut som en plan for å la dere i stikken med arbeidet!


Jeg hørte en liten gjerrighistorie fra en taxisjåfør:

Det var en gammel dame som klaget over Å så vondt i ryggen, og måtte støttes inn og ha hjelp til å bære og alt var sååå forferdelig ...
Men så var der noe som lignet en 20-kroners mynt på gulvet i bilen da denne "kjerringen" hadde kommet seg ut, da hadde a hoppet til som den rene akrobaten som å "sikre seg pengene"........
(Det var ikke en mynt men noe som lignet ..... )

Høres ut som Bobsock og C har noen detaljer å komme med på hver sin side i saken ja????

EGGE89
EGGE89Innlegg: 596
01.04.05 23:14
Jeg vet om en som lette tomflasker hele tiden, og til slutt kjøpte han seg en sykkel!

Det er fatima:P
Bobsock
BobsockInnlegg: 521
04.04.05 07:55
IACOCCA skrev:
"Bobsock; Dine slektninger må jo ha brukt mye på å reise de 15 mil for å få poengene?
Om de ikke haiket da...
Hørtes ut som en plan for å la dere i stikken med arbeidet!"

De handlet sikkert for flere måneder fremover og på den måten tjente de sikkert vanvittig mye Trumf... hehe! Ja, vi ble stående igjen med arbeidet, men det har jo gitt oss noe å le av i etterkant da.

Til Strawfoot: Du anklager meg for å ha vært i overkant passiv ovenfor C, men det skal jo sies at jeg ikke visste at C var laktoseintolerant. Du derimot du sa jo noe sånt som at det blir spennende å se hva som skjer når han drikker melk. Du satt å frydet deg over guttens sykdomssituasjon, ondskapsfult!

Men uansett, det jeg vil frem til er at dette ikke var en spesielt gjerrig situasjon. C hadde et uhell, tok følgene av dette, men ba sine venner om en hjelpende hånd. Det er viktig å huske at C betalte halvparten mens de andre kameratene betalte skarve 50 kr. hver. Vennskap og solidaritet kaller jeg det!
strawfoot
strawfootInnlegg: 3573
04.04.05 08:26
"Til Strawfoot: Du anklager meg for å ha vært i overkant passiv ovenfor C, men det skal jo sies at jeg ikke visste at C var laktoseintolerant. Du derimot du sa jo noe sånt som at det blir spennende å se hva som skjer når han drikker melk. Du satt å frydet deg over guttens sykdomssituasjon, ondskapsfult!"

Du burde jo skjønt tegningen da jeg fortalte deg og de andre at han var laktoseintolerant. Det var fremdeles ikke for sent (han hadde ikke drukket noe ennå), men du valgte likevel å ikke gjøre noe. Det er for så vidt ingenting å skamme seg over, Bobsock. Folk har alltid vært fascinert av det makabre, tragiske og uvanlige. Det er en grunn til at folk sitter klistret foran skjermen hver gang det skjer en tragisk ulykke. Du ønsket å se hva som ville skje.

"Men uansett, det jeg vil frem til er at dette ikke var en spesielt gjerrig situasjon. C hadde et uhell, tok følgene av dette, men ba sine venner om en hjelpende hånd. Det er viktig å huske at C betalte halvparten mens de andre kameratene betalte skarve 50 kr. hver. Vennskap og solidaritet kaller jeg det!"

Det er lite relevant nøyaktig hvor mye C betalte selv. Poenget er at andre måtte måtte betale for hans stupiditet.
Hedon
HedonInnlegg: 38103
04.04.05 08:30
Hehe, dette er en morsom tråd :)
Bobsock
BobsockInnlegg: 521
04.04.05 11:38
Okay, jeg gidder ikke lenger legge frem noen argumenter i denne diskusjonen. Ikke fordi jeg ser diskusjonen som tapt, men jeg føler at jeg har fått alle fakta på bordet. Jeg ser det nå slik at det er opp til de andre debattantene å bedømme om C var gjerrig.

Så værsågod, kom med deres meninger.
IACOCCA
IACOCCAInnlegg: 9229
22.04.05 15:15
OK, her er noe som minner om streng gjerrighet fra Ryanair ..... jeg håper de sparer på oppvarmingen også!!

http://www.dagbladet.no/dinside/2005/04/22/429541.html
Zidane
ZidaneInnlegg: 5643
28.04.05 16:34
jobba i en sjappe en gang, og der så jeg mange gjerrige raringer...det verste var isåfall dette:

2 tvillingsøstre, den ene skyldte hun andre 25 kroner, hey man, det er SØSTRA DI...OG TVILLING ATTPÅ...makan til gjerrighet...

en far og datter, betalte hver for seg..."far nå må du betale!" (sjokolade til 13 kroner, far er i 70 åra, dattera er i 40 åra...fy søren, dame du kan da spandere på din far...

på undomsskolen, en jente til den andre"du skylder meg 2,50, har du dem?"

fysøren...folk er gjerrige...hadde ALDRI bedt faren min om å betale for seg, eller søstra/broren min, og 2,50 hadde jeg gitt faen gi...har flere ganger spandert for flere 1000 på kompiser og søsken/foreldre.tenker søren ikke på de penga i ettertid ass...

men men, noen er gjerrige deluxe...
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg