Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Leiebil i USA

NYTT TEMA
chelsea8
chelsea8Innlegg: 28635
06.12.11 01:02

Jeg vet temaet har vært oppe på VGD veldig mange ganger tidligere, men jeg velger likevel å lage en ny tråd. Har lest en god del i eldre tråder og det ser ut til å være enighet om at det er lurest å leie bil i Norge på forhånd i forhold til pris og forsikringer. Har hatt leiebil i USA tidligere, men da bodde jeg der og leide hos en lokal forhandler. Denne gangen tenkte jeg å leie gjennom et firma med avdeling i Norge.

Har slått meg til ro med at jeg som 24-åring må betale en dagsavgift på $25 ekstra per dag, til tross for at det bare er noen måneder til jeg fyller 25 år. Det er sure penger!

Hvilket selskap anbefaler dere?
Holidayautos.no
avis.no
hertz.no

Noen flere jeg burde sjekke ut? Skal tilbringe tiden i Arizona og California.

svenna99
svenna99Innlegg: 10436
06.12.11 01:59
chelsea8: Jeg vet temaet har vært oppe på VGD veldig mange ganger tidligere, men jeg velger likevel å lage en ny tråd.

Nice...

Larsabal
LarsabalInnlegg: 10950
06.12.11 09:26
chelsea8: Hvilket selskap anbefaler dere?
Holidayautos.no

jeg har utelukkende gode erfaringer med holidayautos.no, både i Europa og USA. I USA får du stort sett bil fra Alamo, som er et stort selskap med mange avdelinger og et greit utvalg av biler. Prisene er som regel billigere enn hvis man sjekker direkte på hertz, avis, dollar eller de andre, og prisene hos holidayautos er, som du skriver, inkludert forsikringer og andre overraskelser.

Vær imidlertid klar over at du kun bestiller/betaler for en bilklasse, ikke en bestemt bil. Du får det de har inne når du melder deg på det aktuelle kontoret. Dette gjelder forøvrig også de andre, så fremt du ikke  booker en bestemt bil hos f.eks Hertz's Prestige Collection el.l., noe jeg ikke antar er aktuelt for deg siden du er opptatt av kostnader. Jeg har ved noen anldninger fått mulighet til å inspisere de ulike alternativene på parkeringsplassen før endelig valg av bil blir gjort, noe jeg ser på som veldig ok. 

aErik
aErikInnlegg: 218
06.12.11 09:51

Hei.

Leide bil en drøye 3 uker i California i mars. Etter å leitet relativt mye på diverse forhandlere (nevnt tidligere i tråden), endte vi opp med å leie hos utleieren på hotellet. Det ble alt i alt billigst da vi fikk prutet endel, blant annet den under 25 års forsikringen (fylte 25 under leieforholdet, mulig det var derfor de så litt rundt den regelen).

Så anbefaler deg å sjekke ut lokal forhandler, om du ikke vil ordne det på forhånd.

 

gammel_dame
gammel_dameInnlegg: 863
06.12.11 11:06

Jeg brukte holidayautos.no for billeie i sommer. De hadde den rimeligste prisen. I California var forsikringer og ekstra sjåfører inkludert i utleieprisen. Sjekket ikke prisene lokalt når jeg var der borte. Erfarne USA-farere anbefalte å kjøpe leiebil fra Norge.

Avery
AveryInnlegg: 2860
06.12.11 11:35

Jeg bruker AutoEurope som jeg synes er billigere enn HolidayAutos. Bare pass på at du tar en bil med full tank med bensin og inntil 3 ekstra sjåfører dersom dere er flere som skal kjøre bil.

Leide bil i USA nå og det kommer mye ekstra:

Bensin (du må kjøpe en tank med bensin til overpris og levere bilen på tom tank). I tillegg til bensinprisen kommer også tax.

Roadside safety (vet ikke om dette er inkludert hos andre selskaper, men koster gjerne en $7 ekstra per dag + tax).

Ekstra sjåfør er ofte rundt $10 per dag + tax.

One way fee (flere selskaper tar et beløp hvis du ikke leverer bilen på samme sted + tax). I California virker det ikke som det er en slik avgift.

For mitt vedkommende ble leiebilen nesten dobbelt så dyr etter ovennevnte avgifter kom i tillegg.

 

Larsabal
LarsabalInnlegg: 10950
06.12.11 12:07
Avery: For mitt vedkommende ble leiebilen nesten dobbelt så dyr etter ovennevnte avgifter kom i tillegg.

leide du denne bilen rett fra utleier i USA eller på forhånd via AutoEurope som du nevner først?

sentry4
sentry4Innlegg: 4223
06.12.11 12:57
Avery: Bensin (du må kjøpe en tank med bensin til overpris og levere bilen på tom tank). I tillegg til bensinprisen kommer også tax. Roadside safety (vet ikke om dette er inkludert hos andre selskaper, men koster gjerne en $7 ekstra per dag + tax). Ekstra sjåfør er ofte rundt $10 per dag + tax. One way fee (flere selskaper tar et beløp hvis du ikke leverer bilen på samme sted + tax). I California virker det ikke som det er en slik avgift.

Jeg leier jevnlig bil i USA og har til dags dato aldri måttet betale til utleier for en tank med bensin. Bilen har full tank når den hentes og når den leveres tilbake. Enkelt og greit.

Roadside assistance er frivillig, og hvis man er NAF-medlem i Norge antar jeg man kan benytte seg av AAA (søsterorganisasjonen).

Jeg har aldri måttet betale ekstra for ekstra sjåfør heller, men det er godt mulig dette stemmer i enkelte tilfeller.

One way fee - varierer fra selskap til selskap og av hvor man henter/leverer.  Jeg har plukket opp bil i Vermont og levert den tilbak i Texas uten å måtte betale et øre i one way fee, så det går definitivt an å slippe  Dette er selvsagt en av tingene man bør sjekke når man sammnligner priser..

Avery
AveryInnlegg: 2860
06.12.11 12:59
Larsabal: leide du denne bilen rett fra utleier i USA eller på forhånd via AutoEurope som du nevner først?

Via AE på forhånd. 

Avery
AveryInnlegg: 2860
06.12.11 13:02
sentry4: Jeg leier jevnlig bil i USA og har til dags dato aldri måttet betale til utleier for en tank med bensin. Bilen har full tank når den hentes og når den leveres tilbake. Enkelt og greit. Roadside assistance er frivillig, og hvis man er NAF-medlem i Norge antar jeg man kan benytte seg av AAA (søsterorganisasjonen).

Ang det første så er dette noe nytt nå. Har leid to biler på kort tid gjennom to forskjellige selskaper (Budget og Alamo) og begge hadde dette. Det er mulig man kan velge å levere bilen med full tank, men fikk i alle fall ikke spørsmål om dette. 

Ang Roadside Assistance så er det godt mulig at man får dette andre plasser, som gjennom NAF. Jeg har ikke bil her hjemme og er således ikke NAF-medlem. Vet ikke helt om RA er nødvendig, men en punktering kan skje den beste av oss så greit å være på den sikre siden.

gammel_dame
gammel_dameInnlegg: 863
06.12.11 13:23
Avery: Leide bil i USA nå og det kommer mye ekstra:

Hvilket utleieselskap var dette?

 

Larsabal
LarsabalInnlegg: 10950
06.12.11 13:43
Avery: Via AE på forhånd.

Da er det jo merkelig at du bruker de i stedet for holidayautos, som har dette (minus one way fee, i enkelte tilfeller) inkludert eller som options allerede ved bestilling. :)

gammel_dame
gammel_dameInnlegg: 863
06.12.11 14:28
Larsabal: Da er det jo merkelig at du bruker de i stedet for holidayautos, som har dette (minus one way fee, i enkelte tilfeller) inkludert eller som options allerede ved bestilling. :)

Ja, det var derfor jeg spurte om hvilket utleieselskap det var. Lurte på om jeg hadde misforstått.

Avery
AveryInnlegg: 2860
06.12.11 17:09
Larsabal: Da er det jo merkelig at du bruker de i stedet for holidayautos, som har dette (minus one way fee, i enkelte tilfeller) inkludert eller som options allerede ved bestilling. :)

Har ikke opplevd dette før nå. Trodde det først var noe med Dollar, som jeg hadde bilen hos først, så om det var standard. Men ser det kan være noe med AutoEurope. 

Jeg valgte dog å ikke ta en tank med bensin, og 3 ekstra sjåfører, på den første leiebilen hos Dollar. 

 

Er Roadside Safety inkludert hos HolidayAutos?

Avery
AveryInnlegg: 2860
06.12.11 17:21

Tok for moro skyld en test på holidayautos og AutoEurope nå fra en by til en annen i 13 dager (likt som det jeg hadde på min første tur nå sist). Leiebil er en Ford Escape eller lignende.

Holidayautos: 5417 kroner

Inkl 3 sjåfører og en bensintank: + 591 kr

AutoEurope: 3131 kroner

Inkl 3 sjåfører og en bensintank: + 596 kr

 

Ekstra:

Enveisgebyr HA: $150

Enveisgebyr AE: $100

 

Med andre ord, for min leiebil de første 13 dagene ville det kostet 2286 kr mer hos holidayautos enn hos AutoEurope. I tillegg til prisen måtte jeg betale $150+tax hos HA og $100+tax hos AE. 

 

Så da kommer det an på roadside safety-en om den er inkludert hos HA eller ikke. $7 x 13 dager er $91 + tax så en 600+ kroner. 

 

Så vidt jeg kan se så lønner det seg fortsatt å leie bil gjennom AutoEurope enn HolidayAutos. 

 

Jeg har imidlertid lært at den pakken som koster 596 kroner (591  hos HA) lønner seg dersom man skal ha en ekstra sjåfør.

 

 

Edit: Ser jeg skrev at jeg leide den første bilen min hos Budget lengre opp i tråden her, det er feil. Det var hos Dollar. 

(Innlegget ble redigert 06.12.11 17:25)

ErnestMangnall
ErnestMangnallInnlegg: 5240
06.12.11 18:59

Noen som vet om det er mye å spare på å bestille leiebil nå, eller vente til juli neste år når vi drar til Florida?

Sjekket i jan og juli 2012, men det var ca 2000 dyrere i juli, sikkert grunnet feriesesongen.

Spike11
Spike11Innlegg: 12441
06.12.11 19:03
ErnestMangnall: Noen som vet om det er mye å spare på å bestille leiebil nå, eller vente til juli neste år når vi drar til Florida?

Aner ikke, men jeg leide billig der og da i San Fransisco. Alamo, mener jeg å erindre, men hotellet fikset alt for så lite spenn at det var mer enn verdt det: bil levert utenfor, parkeres i hotellgarasjen da vi var tilbake...

Kan jo tenkes at det er litt verre i juli, men mitt inntrykk er at billeie er såpass billig i USA at en kan gjøre det som føles minst strevsomt...

jjessen
jjessenInnlegg: 166
06.12.11 19:29

Hei,

i likhet med Larsabal kan jeg anbefale Holiday Autos på det varmeste.

Vil også advare folk mot å leie bil i USA. Det ser billig ut på reklamer men det kommer alltid masse tax og forsikringer i tillegg og du har normalt ikke viktige tilleggsforsikringer som inngår ved leie hjemmefra. USA er ikke landet der du vil "slakke" på forsikringsdekning.

Avery, jeg skjønner ikke hvor du har de prisene fra Holiday Autos fra. Jeg gjorde et søk 1-14 juni neste år for en Ford Escape,henting LA og levering i SF (siden trådstartet nevner California)

Pris Auto Europe: 3246,-

Pris Holiday Autos: 3141,- 

Auto Europe og Holiday Autos bruker å ligge veldig likt i pris, men selv får jeg 15% på prisen hos Holiday Autos siden jeg har et Amex kort. Har man ikke det kan man få ned prisen litt ved å bruke Remembercard eller rabattkoder til Holiday Autos.

Roadside Assistance er noe som er ekstra hos begge.

Trenger man ekstra sjåfører bør man alltid bestille pakken med 3 ekstra sjåfører og en tank bensin.

 

 

jjessen
jjessenInnlegg: 166
06.12.11 19:32
ErnestMangnall: Noen som vet om det er mye å spare på å bestille leiebil nå, eller vente til juli neste år når vi drar til Florida?

Bestill hjemmefra og ikke når du kommer ned dit. Du kan jo bestille nå med mindre du ikke vil legge ut penger over lengre tid.

Finner du en bedre pris når det nærmer seg så kan du avbestille kostnadsfritt og bare bestille på nytt hos et annet selskap.

ErnestMangnall
ErnestMangnallInnlegg: 5240
06.12.11 19:46

Skal bestille hjemmefra ja. Bestiller via sas.no, så får jeg litt eurobonus også.

Ligger på ca 8500,- for 15 dager for den bilen vi ønsker.

 

ErnestMangnall
ErnestMangnallInnlegg: 5240
06.12.11 19:51
chelsea8: Har slått meg til ro med at jeg som 24-åring må betale en dagsavgift på $25 ekstra per dag, til tross for at det bare er noen måneder til jeg fyller 25 år. Det er sure penger!

Om du er født tidlig i måneden og tør å ta sjansen kan du spare de pengene.

Er du født feks 2. des står det 02.12.xx på de fleste leg. I USA leser de måned først, så vips er du født den 12. feb. Kan dog bli trøbbel om du krasjer, så ikke noe å anbefale. Men det funker om du er noen måneder for ung til å komme inn på pub :-)

jjessen
jjessenInnlegg: 166
06.12.11 20:28
ErnestMangnall: Ligger på ca 8500,- for 15 dager for den bilen vi ønsker.

Høres mye ut, bør være en rimelig spesiell bil til den prisen:-)

Avery
AveryInnlegg: 2860
06.12.11 20:48
jjessen: Avery, jeg skjønner ikke hvor du har de prisene fra Holiday Autos fra. Jeg gjorde et søk 1-14 juni neste år for en Ford Escape,henting LA og levering i SF (siden trådstartet nevner California)

Jeg sjekket neste uke på den turen jeg nylig var på for å se om jeg gjorde feil ved å bestille gjennom AutoEurope og ikke HolidayAutos. Viste seg jo at jeg sparte opp mot 2000 kroner ved å bruke AutoEurope. 

Mitt poeng i tråden her var at det blir mye ekstra uansett hvilket selskap man tar. TS må med andre ord ha roadside+tax, og kanskje bensin+tax. 

 

 

Avery
AveryInnlegg: 2860
06.12.11 20:49
ErnestMangnall: Skal bestille hjemmefra ja. Bestiller via sas.no, så får jeg litt eurobonus også. Ligger på ca 8500,- for 15 dager for den bilen vi ønsker.

SAS har deal med både Hertz og Avis så du kan få en 500 bonuspoeng er det vel gjennom dem. Spørsmålet er jo bare hvor mye disse 500 poengene ender opp med å koste (dersom du får bilen billig gjennom et annet sted).

Kan jeg spørre om hvilken bil dere ønsker? Antar det er en uten tak? ;)

ErnestMangnall
ErnestMangnallInnlegg: 5240
06.12.11 20:56

Vi tenker å leie en stor firehjulstrekker. Med tak... :-)

jjessen
jjessenInnlegg: 166
06.12.11 22:14
ErnestMangnall: Vi tenker å leie en stor firehjulstrekker. Med tak... :-)

Hmmm,

hvis dere vil ha den største "Fullsize SUV" så tilbyr Holiday Autos ikke denne størrelsen i Florida (vet ikke hvorfor).

Men hos Eleiebil kan du få stor SUV (Durango eller lignende) for litt over 5500 for 15 dager eller litt over 6500 med ekstra sjåfører og full tank. 

Blir dyre Eurobonus poeng:-)

 

ErnestMangnall
ErnestMangnallInnlegg: 5240
06.12.11 22:24

Takk for tips!

VivaLV
VivaLVInnlegg: 30608
06.12.11 22:55
ErnestMangnall: Om du er født tidlig i måneden og tør å ta sjansen kan du spare de pengene. Er du født feks 2. des står det 02.12.xx på de fleste leg. I USA leser de måned først, så vips er du født den 12. feb. Kan dog bli trøbbel om du krasjer, så ikke noe å anbefale. Men det funker om du er noen måneder for ung til å komme inn på pub :-)

Jeg har også gitt dette tipset, men det var på casinoer i Las Vegas. Når man leier bilene så har vel ihvertfall enkelte utleiefirmaer litt peiling på at man skriver dato annerledes i andre land.

Men varierer det ikke fra selskap til selskap når tillegg for ung alder slår inn. Dette ville jeg sjekket litt merk.

Og jeg har også leid via holidayautos.no. Var vel tidlig ute å anbefalte de her på forumet. Men i det store og det hele synes jeg det ikke er de store forskjellene fra firma til firma.

Men jeg liker personlig å leie hos norsk firma og få informasjonen på norsk. Og der er holidayautos blandt de beste. De amerikanske selskapene med norske datterselskap har ofte litt mer omfattende vilkår/forklaringer på det ene og det andre.

ErnestMangnall
ErnestMangnallInnlegg: 5240
07.07.12 15:59

Det ligger på over ti tusen nå, så greit å bestille tidlig. Jeg fikk en stor SUV for drøye seks tusen hos avis.

Trolljegern
TrolljegernInnlegg: 3928
13.02.17 00:56

Dere som traver mye over dammen, hvilken fremgangsmåte velger dere ift billeie? Går dere for den sikre metoden med å bestille laaang tid i forveien eller går dere rett og slett inn til en utleier som ikke befinner seg på en flyplass? Har skjønt at utleiestedene på flyplasser gjerne er noen sjarlataner av rang, noe jeg selv i grunn har opplevd.

Alle tips mottas med takk!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg