Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Alpeferie om sommeren

NYTT TEMA
chegu
cheguInnlegg: 241
23.05.13 16:32

Vi er en famile på fire ( to barn på hhv. 5 og 1,5 år) som har planer om å tilbringe 1 uke i alpene i sommer med bil.

Tenkte å fly ned til Munchen og leie en bil, deretter kjøre direkte ned til Innsbruck og starte alpeferien derifra. Skal fly tilbake fra Munchen en uke senere.

Ønsker forslag til reisrute, overnattingsteder, severdigheter, aktiviteter osv. Ønsker ikke noen lange kjøreturer eller gåruterer på grunn av barna. Hvordan forresten er været i alpene i august, er vel ikke mye regn?

Har begrenset budsjett, så trenger ikke å bo på de dyreste hotellene, men er heller ikke aktuelt med herberge eller andre billige løsninger på grunn av små barn.

Takk på forhånd!

 

 

eagle56
eagle56Innlegg: 1184
24.05.13 09:59

Eller kanskje Salzburg, også et ypperlig utgangspunkt. Mange fine landsbyer utenom selve Salzburg. Grenseland, ut og inn av Tyskland/Østerrike hele tiden ! Kort mellom severdigheter. Berchtesgaden med Königsse, flotte badeplasser og eldorado for de små.

Saltgruvebesøk er kanskje litt skummelt og vanskelig med de små, sjekk om hvordan de tilrettelegger.

Hitler s "Ørnerede" er greit tilgjengelig med spesialbusser selv med småbarn.

Ville anbefalt Pension Sallerhof i "dorfen " som heter Grödig. Fin basecamp, buss inn til sentrum av Salzburg tar 20 mn. Fantastisk vertskapsfamilie som arrangerer turer og er tilstede for sine gjester. Passe stort, gunstige familierom, sikker have hvor barn kan leke og DEN lekre frokosten. Spisesteder ellers "rundt hjørnet ".

Har vært her både med og uten barn, sommer og vinter !

Her er man i Sound of Music land, Mozart for den saks skyld og nok å finne på for noen dager.

4 dager her og kanskje 3 et annet sted for å slippe for mye pakke opp/ned. Innsbruck eller Garmish P ?

Uansett, det er vakkert og ikke noen spesiell regnmåned i august. Varmt kan det bli, og som nevnt, det er badeplasser i mange innlandssjøer.

 

Bilturist
BilturistInnlegg: 2
25.05.13 19:59

Vi er en familie på fire som har funnet vårt ferieparadis på Sportcamp Woferlgut i Bruck an der Grossglocknerstrasse. Har vært det hvert år  siden 2007 og har fortsatt mye vi vil se og gjøre i området. Sportcamp'n har stempel som en av de beste campingplassene i Europa. Dere kan leie alt i fra flotte hotellrom/suiter og leiligheter via campingvogner/mobilehomes til telt. Telt er vel ikke aktuelt med små barn. Selv leier vi ett såkalt Mobilehome av vår gode venn Harry for 75,- euro pr. natt. leilighetene koster vel ca. 100,- euro pr natt. Plassen kan også skilte med basseng og en kunstig badesjø på 15.000 kvm., flere lekeplasser, tennis- og forballbaner og minst en fantastisk minigolfbane. Dere finner også en liten dagligvare, restaurant og pizzeria med topp mat. 

Severdighetene og opplevelsene står i kø i nærområdet, en drøy time unna ligger Salzburg, litt nærmer Burg Hohenwerfen. Grossglockner Hochalpenstrasse starter i Bruck er en fantastisk biltur opp til over 2.500 moh. På veien passerer dere dyreparken Ferlieten som er vel hvert ett besøk. Litt lenger opp i Pinzgau dalen ligger Kriml Wasserfalle, et mektig fossefall. Kjente vintersportsteder som Bad Gastein og Saalbach ligger kun korte kjøreruter unna. Fjellene rundt Zell am See kan by nærmest uendelig muligheter for fotturer. Jeg kan fortsette til det kjedsommelige om dette området. 

(Innlegget ble redigert 25.05.13 19:59)

Bilturist
BilturistInnlegg: 2
25.05.13 20:03

Var ikke plass til mer så jeg fortsetter litt her. Gå inn på sportcamp.at for å finne ut mer om plassen og sjekk ut zellamsee-kaprun.com for å finne ut mer om området.

Når det gjelder været så har vi opplevd alt i fra 40+ til snø rett opp i lia. Bistår gjerne med kontaktinfo. og svar på spørsmål hvis det er ønskelig. 

chegu
cheguInnlegg: 241
16.06.13 17:58

Tusen takk til dere begge for gode tilbakemeldinger. Har nå bestilt reisen med 3 overnattinger i Brechtesgaden og deretter videre til Sveits med 3 overnattinger i Luzern(overraskende dyrt!). Vi avlutter turen med 2 dager i Europa-park med overnatting i parkens eget tema-hotell, regner med at dette blir høydepunktet for barna.

Deretter blir det tilbake til Munchen og fly hjem. Krysser bare fingrene for godt vær.

eagle56
eagle56Innlegg: 1184
18.06.13 11:43

Høres ut å bli en bra tur ! Ønsker dere en fin reise.

Men at Sveits er dyrt er vel ingen bombe !? I Sveits reiser folk på Harrytur til Østerrike, som vi tyter over til Sverige.

uansett er det et flott land å være i

Forfun
ForfunInnlegg: 5321
18.06.13 12:37

Vært på skiferie i alpene de siste årene, har vært i Sveits når det er best snø der, men det koster dobbelt så mye der som i Italia. Med begrenset budsjett hadde jeg krympet oppholdet i Sveits. For noen år siden var jeg rett over grensen inn i Slovenia, der var det mye billigere enn Italia igjen. Og hyggelig med god mat.

Luzern er en mellomstor by, bare kjørt gjennom men jeg ville valgt en mindre landsby i Sveits, gjerne litt opp i fjellene.

KapteinKaos
KapteinKaosInnlegg: 4664
17.02.15 20:13

Munchen, Innsbruck og Salzburg kan være en interessant kombinasjon. 

Er det noen som vet hvordan det er med direktetog mellom Innsbruck og Salzburg? Om turen også er severdig?

Fra Innsbruck så kan man også ta tog eller kjøre vestover mot Sveits (Zurich) og Liechtenstein, eller sørover til Italia (Verona). Er det noen som har prøvd de veiene?

Eller alternativt med utgangspunkt i Salzburg å dra østover i retning Wien med tog.

:-)

(Innlegget ble redigert 17.02.15 20:15)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg