Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Riga

NYTT TEMA
Kent
KentInnlegg: 126348
18.06.13 15:10

Hei!

Reiser til Riga i morgen for en langweekend på Islande Hotel.

Noe i byen jeg burde få med meg? Være obs på?

Dama vil sikkert shoppe, så tar gjerne i mot tips på det og :)

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
18.06.13 15:23

Vi var i Riga for to år siden, rundt 15. juli, og det var veldig fint der. Vi bodde på siden av en stor park, og det var veldig deilig. På dagen ble det så varmt (30-35 grader) at det var uutholdelig og man kunne ikke gjøre noe. Da var det deilig å kunne gå en tur i skyggen (i parken pga. de store trærne).

Før vi dro til Riga bodde vi i cirka fire dager i den lille nabobyen Jurmala. For et paradis! Ikke en by man drar til om man skal shoppe, gå på utesteder osv, men de har kjempegod mat, service og alt det der. I Jurmala ligger det en enorm strand på flere kilometer. Vannet er varmt, over 21 grader.

Jurmala er vel 30 minutter unna Riga med drosje og det er absolutt verdt en liten tur innover dit. For bading og en matbit!

Riga derimot har store kjøpesentre og mer å by på. Tror dere vil få en fin tur uansett hva dere finner på. Hyggelige mennesker, enormt god mat (du bestille vafler med jordbær på en gang) og deilige temperaturer.

En ting du må passe på (vet ikke om det er vanlig andre plasser i Europa) er at noen restauranter/kaféer krever penger for servicen. F.eks at de tar ut maten din...

Kent
KentInnlegg: 126348
18.06.13 19:59
ragnarMadrid: Jurmala er vel 30 minutter unna Riga med drosje og det er absolutt verdt en liten tur innover dit. For bading og en matbit!

Høres deilig ut!

Må nesten få meg en dag på stranda :) Shopping går jeg fort lei av.

Kom du over noen typiske fotballpuber? Ønsker gjerne få med meg litt fra Confederation Cup.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
18.06.13 22:28
Kent: Kom du over noen typiske fotballpuber? Ønsker gjerne få med meg litt fra Confederation Cup.

Det husker jeg ikke, men det lå en slags gå-gate (som altså er sentrum/sentrumsgaten) med en del utekaféer, restauranter og kanskje noen puber. Sikkert noen som viser kampene, i alle fall om du spør :)

Denne gå-gaten er bare fem-syv minutter fra stranden og relativt lett å finne siden den strekker seg på lik linje som stranden, så i teorien er det bare å gå rett opp fra stranden og fortsette innover så havner du i den.

Ikke stol blindt på det jeg sier, jeg aner ikke hvor Islande Hotel ligger og det er en langstrakt strand. Så du må nok undersøke litt, f.eks på Google Maps :)

Kent
KentInnlegg: 126348
23.06.13 20:55
ragnarMadrid: Jurmala er vel 30 minutter unna Riga med drosje og det er absolutt verdt en liten tur innover dit. For bading og en matbit!

For et fantastisk sted!

Drøye kvarteret med taxi. Kostet en slikk og ingenting.

Var også innom Aquapark som lå like ved der. Der hadde de bar i bassenget! Herregud så herlig!

Hele oppholdet var egentlig en suksess. Maten, servicen, shopping og prisene.

Eneste som skuffet oss var at vi måtte registrere oss med pass i casinoet vi besøkte. Noe vi selvfølgelig ikke hadde med oss ut på byen.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
23.06.13 21:20
Kent: For et fantastisk sted! Drøye kvarteret med taxi. Kostet en slikk og ingenting. Var også innom Aquapark som lå like ved der. Der hadde de bar i bassenget! Herregud så herlig! Hele oppholdet var egentlig en suksess. Maten, servicen, shopping og prisene.

Herlig at det var en bra opplevelse! Selv likte jeg Jurmala bedre enn Riga og vi planlegger en tur tilbake neste sommer.

Aquapark hadde jeg helt glemt av, ellers ville jeg nok anbefalt det! Vi bestilte mat der og det eneste negative var ventetiden. Og at det var fellesgarderober for både kvinner, menn og barn...

Fant dere fram til gå-gaten? :)

Kent
KentInnlegg: 126348
24.06.13 14:09
ragnarMadrid: fellesgarderober for både kvinner, menn og barn... Fant dere fram til gå-gaten? :)

Hehe, det var litt fiffig, ja :p Ikke at det var noe drow back for oss, vi kom jo rett fra stranda uansatt og det tok 2 sek å skifte i båsene.

Gå-gatene var jo som hentet rett ut fra en fornøyelsespark. Utrolig idyllisk :)

Det eneste jeg angrer på at vi ikke fikk testet var klubbene. Flere av de hadde jo døgnåpent :)

For vår del ble det noen rolige drinker og pils på disse uteserveringsstedene til i 1-2 tiden før vi tuslet over broa tilbake til hotellet.

Ene kvelden vi gikk hjem sto jo slottet i full brann. Så ganske dramatisk ut.

(Innlegget ble redigert 24.06.13 14:09)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg