Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nordlys

NYTT TEMA
VivaLV
VivaLVInnlegg: 31034
05.10.13 22:35

Har noen vage planer (som det sannsynligvis ikke blir noe av) og å ta med familien for å se på Nordlys.

Men hvor er det best og når er det sikrest og få se Nordlyset. Er det noen steder man kan få nordlysvarsel og hvor sikre er disse.

Jeg studerte i Bodø så Bodø kan være ett utgangspunkt hvis det ikke kommer andre tips.

jeangabin
jeangabinInnlegg: 24144
05.10.13 22:39
VivaLV: Har noen vage planer (som det sannsynligvis ikke blir noe av) og å ta med familien for å se på Nordlys. Men hvor er det best og når er det sikrest og få se Nordlyset. Er det noen steder man kan få nordlysvarsel og hvor sikre er disse. Jeg studerte i Bodø så Bodø kan være ett utgangspunkt hvis det ikke kommer andre tips.

Bodø er jo greit. Hva med å komme hit til Tromsø? Her er det også nordlys. Eller du kan dra til finnmark eller Svalbard?

Kan du ikke ta en tur opp til Tromsø med familien på den internasjonale filmfestivalen i januar? Da er det mye folk og mye nordlys. Men så var det bostedet da. Man må bestille hotell en god stund i forkant.

Svalbard er jo også spennende. Men det er jo dyrt å reise i Norge, både til Svalbard eller til Tromsø.

Du har kanskje et sted å bo i Bodø?

VivaLV
VivaLVInnlegg: 31034
05.10.13 22:43
jeangabin: Bodø er jo greit. Hva med å komme hit til Tromsø? Her er det også nordlys. Eller du kan dra til finnmark eller Svalbard? Kan du ikke ta en tur opp til Tromsø med familien på den internasjonale filmfestivalen i januar? Da er det mye folk og mye nordlys. Men så var det bostedet da. Man må bestille hotell en god stund i forkant. Svalbard er jo også spennende. Men det er jo dyrt å reise i Norge, både til Svalbard eller til Tromsø. Du har kanskje et sted å bo i Bodø?

Ikke noe sted å bo i Bodø. Tromsø var jo det jeg tenkte på først og fremst. Vi tenkte vel uansett å ordne det selv med bare å leie en bil og finne ett fjell eller strand eller noe sånt å kjøre til.

Noen gode forslag til hvor man kan kjøre?

Sjekket akkurat Norwegian og koster i underkant av 5000 for 2 voksne + 2 barn fra 7-9 februar tur/retur.

jeangabin
jeangabinInnlegg: 24144
05.10.13 22:47
VivaLV: Noen gode forslag til hvor man kan kjøre?

Nei, jeg er ikke så mye til friluftskar. Men du kan jo spørre turistkontoret. Du er interessert i naturopplevelser, ikke by-ting?

Da er det kanskje like bra å dra til bodø og så kjøre ut i Lofoten?

Men filmfestivalen i Tromsø er ganske populær.

 

VivaLV
VivaLVInnlegg: 31034
05.10.13 22:49
jeangabin: Da er det kanskje like bra å dra til bodø og så kjøre ut i Lofoten?

Det er en god kjøretur......

eflatjan
eflatjanInnlegg: 432
06.10.13 00:26

Indre Troms (f.eks Bardufoss/Målselv) er stedet! Lite lysforurensning og mindre skyer enn langs kysten. Var der under førstegangstjenesten og fikk oppleve noen spektakulære netter ute i bushen under nordlyset.  Det var jævla kaldt altså. Men når nordlyset skrur seg på glemmer du det...

eflatjan
http://www.pbase.com/bolla49
http://my.flightmemory.com/eflatjan

kansas00
kansas00Innlegg: 19927
06.10.13 11:21
VivaLV: Sjekket akkurat Norwegian og koster i underkant av 5000 for 2 voksne + 2 barn fra 7-9 februar tur/retur.

Det er omtrent samme prisen du må gi for å komme til island i samme periode.. Har selv sett  nordlyset i reykjavik og hørt ellers at det skal være gode forhold for å se nordlyset ellers på sagaøya (ikke langt fra hovedstaden). . Det metrologiske insistuttet på island har et eget nordlys-varsel.  Riktignok kan slike nordlys-varsel aldri bli noen garanti. 

Sostioalevante
SostioalevanteInnlegg: 54
06.10.13 15:05

Har lest at det er størst hyppighet av dette fenomenet i februar måned. Men du er jo avhengig av klart vær for å se det så da er det kanskje best å dra litt inn i landet? Kansje noen kan si noe om det er gode forhold i Saltdalen? Det er i hverfall en kort kjøretur fra Bodø. 

VivaLV
VivaLVInnlegg: 31034
06.10.13 16:59
kansas00: Det er omtrent samme prisen du må gi for å komme til island i samme periode.. Har selv sett nordlyset i reykjavik og hørt ellers at det skal være gode forhold for å se nordlyset ellers på sagaøya (ikke langt fra hovedstaden). . Det metrologiske insistuttet på island har et eget nordlys-varsel. Riktignok kan slike nordlys-varsel aldri bli noen garanti.

Takk for tipset. Det har du jammen rett i. Da skal det også vurderes.

Det er mer en drøm og sannsynligvis blir det ikke noe av, men det er vel lov til å drømme.....

Johnsli
JohnsliInnlegg: 13627
10.10.13 04:20

Om du søker på nordlys eller nordlysvarsling kommer det opp nyttige lenker. Bl.a. denne: http://www.storm.no/nordlys/ Faktisk nordlys helt ned til Bergen/Oslo i natt. Men det er selvfølgelig ikke like spektakulært som lenger nord.

Finnes både SMS-varsling (leste om dette da jeg var i Lofoten i fjor) og apper, om du søker på dette. Lofoten og nordover til Nordkapp skal være de beste stedene å se etter nordlys.

Johnsli
JohnsliInnlegg: 13627
10.10.13 04:22
VivaLV: Det er en god kjøretur......

Går ferge fra Bodø til Lofoten.

Jarnagard
JarnagardInnlegg: 1018
11.10.13 12:39
VivaLV: Men hvor er det best og når er det sikrest og få se Nordlyset. Er det noen steder man kan få nordlysvarsel og hvor sikre er disse.

Sent på høsten er det bra muligheter, og det er sånn tilfeldigvis akkurat nå :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg