Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sardinia i juli

NYTT TEMA
The_Loner
The_LonerInnlegg: 5895
14.10.14 20:30

Familie med to barn på 11 år og ett på fire år tenker seg til Sardinia et par uker i junli 2015. Vi leier bil, tenker jeg. Vi ønsker pene strender, gjerne litt utsikt fra leiligheten, og kanskje litt by og annen natur når vi blir lei av strender - men rekkevidden øker jo med bil.

Noen som har forslag til område?

monsanto3
monsanto3Innlegg: 2371
24.10.14 00:02

Sardinia anbefales på det sterkeste! Vi var  der nå i månedsskiftet juli/august, og hadde det helt topp. Vi fløy til Olbia og startet, naturlig nok, i nordøst. Costa Smeralda (Esmeralda) ventet!

Vi hadde forhåndsbestilt rom på et agroturismo rett utenfor den lille byen Arzachena, en liten times kjøretur fra flyplassen. Det ligger inne i landskapet, med fin pool og bra beliggenhet for dagsturer til strendene. Regn med at de "beste" (les: Mest populære) strendene er fullpakket fra middagstider og utover. Men det finnes flere gode alternativer - be om råd på hotellet, dersom dere ikke foretrekker å bo rett ved en bra strand.  En dagstur eller to til Maddalena-øya anbefales sterkt. Her er det flere småstrender, og et uventet pluss: Garibaldi-senteret, der den dramatiske historien om Guiseppe Garibaldi fortelles via gode videopresentasjoner. Det hele foregikk bare på italiensk da vi var der, men personellet fortalte at de jobbet med oversettelser. Garibaldi-museet ligger ikke så langt unna, også verdt penga (kjøp kombinasjonsbillett, det er  mye rimeligere). Ta også turen innom Porto Cervo, de rikes lekeplass, om ikke annet for å ta en kikk på verdens mest fornemme samling luksusyachter. Man kan faktisk få et bra måltid der også, uten at det koster skjorta.

Etter en uke dro vi sørover og litt inn i landskapet igjen, til småbyen Dorgali. Her bodde vi på hotell uten pool, for målet her var ikke strandliv. Allikevel: Det finnes strender inne rimelig kjøredistanse. Cala Gonone ligger en halvtime unna, men er oppskrytt. Nesten alle strendene der er reservert for hotellgjester. Der må man ut med båt, og det er både langtrukkent og kostbart. Vi dro heller litt lenger nedover kysten, til Tortoli-området. Her ligger feriestedet Santa Maria Navarrese, med et par bra strender og avslappet tempo. Men veien hit går langs Orientale Sarda-veien, som nok kan være noe skummel, stedvis smal og svingete som den er, med dype kløfter rett utfor veikanten. Denne ruten er også innfallsport til flere flotte fjellvandringer. Fra Dorgali er det også en grei kjøretur til fjellbyen Nuoro. Dette er en "ekte" by, der det faktisk bor og arbeider vanlige folk som ikke primært lever av turisme. Anbefales for en lat dag med litt shopping og lunsj.

OK, dette var bare noen av våre inntrykk. Vi er definitivt ikke ferdige med Sardinia, og har tenkt oss tilbake.

Noen tips:

Sardinia er dyrt, spesielt i høysesongen, naturligvis. Spesielt dersom man skal bo bra, litt utenfor allfarvei. Billeie er også dyrt, men rådene vi fikk var allikevel å bruke et av de store byråene (vi brukte Avis, der vi er medlemmer). Kjørekulturen er god, men skiltingen stedvis mangelfull - ha GPS tilgjengelig. Personlig har jeg Sygic på mobilen, men har man vanlig tradisjonell Europa-GPS er det naturligvis like bra. Og, når dere ikke kjører: Test ut de lokale vinene, spesielt de som er laget på Cannonau-druen. Mye smått fantastisk her, til en ganske rimelig penge - i likhet med måltider på lokale restauranter.

Lykke til!

Mvh, monsanto3

The_Loner
The_LonerInnlegg: 5895
24.10.14 18:07
monsanto3: Mvh, monsanto3

Takk, her var det mange gode tips, vi skal ta med oss. Å leie GPS er veldig dyrt. Vi skal være der to uker og leie av GPS kommer på 2000 i bilen vi har plukket ut...

monsanto3
monsanto3Innlegg: 2371
24.10.14 23:47

Så kjøp Sygic til smarttelefonen din, da. Verdenskartet koster omtrent ingenting, med livstidsoppdatering, og Europakartet enda mindre.

Eller kjøp en billig TomTom/Garmin-mottaker som du tar med deg til utlandet, med ferdiginnstallerte kart.

Mye rimeligere enn leieprisen du har angitt, i alle fall.

Med undrende hilsen, monsanto3

The_Loner
The_LonerInnlegg: 5895
25.10.14 07:53

Ja, det høres lurt ut. Dumt spørsmål: de fungerer offline slik at de ikke koster masse i datatrafikk?

monsanto3
monsanto3Innlegg: 2371
26.10.14 21:43

Ja.

GPS (Global Positioning System) kommuniserer direkte med satellitten som sender ut signalene. En GPS-enhet (enten det er smarttelefonen din eller en dedikert GPS-enhet) er offline telefoni - men altså online satelittrafikken. Og det koster ikke noe, unntatt kjøp av enhet og kart.

Som sagt: Gå for en enhet (eller en leverandør som f.eks. Sygic) som tilbyr oppdateringer inkludert i prisen!

Lykke til- mvh, monsanto3

The_Loner
The_LonerInnlegg: 5895
13.06.15 09:40

Da er Europakartet kjøpt og Italiakartet innstalert på både telefon og Ipad, så da bør den biten være i boks. Ellers har vi ikke fulgt ett av råden dine: vi skal bo en av ukene nær Cala Gonone.

The_Loner
The_LonerInnlegg: 5895
19.07.15 10:07
monsanto3: . Cala Gonone ligger en halvtime unna, men er oppskrytt.

Akkurat det er jeg ikke enig i. Så ikke noe særlig til den reservasjonen bortsett fra et avgrenset område. Båtturene vi hadde var fantastiske, og kanskje høydepunktene på ferien! Cala Mariolu må besøkes hvis man er i området. Gåturen til Cala Gorlitze (kan bare nås til fots), kan absolutt anbefales.

Var innom Porto Cervo før hjemreise. Sønnen min var mest opptatt av bilene som var utstilt.

Vi var på båttur i La Madallena-området. Veldig fin tur, men vi havnet på en båt der det ikke ble sagt et ord på annet enn italiensk fra mannskapet. 

The_Loner
The_LonerInnlegg: 5895
04.04.16 21:48

Blir Sardinia i år også. Ei uke ved San Teodoro denne gangen. Gleder meg veldig.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13111
20.02.18 12:14

Drar denne opp jeg. Hvordan er Sardinia i juli? Pakka eller levelig da resten av Europa ikke har ferie enda? Tenker på Cala Gonone, men bør vel reise litt rundt og :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg