Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bilferie på Norvestlandet

NYTT TEMA
Jens1
Jens1Innlegg: 2
19.05.17 16:26

Hei!

Dama og jeg skal i sommer prøve oss på en bilferie på Nordvestlandet. Ingen av oss har vært der før, og siden vi kun har 8 dager ferie ble det en naturlig destinasjon. En stor del av turen er planlagt, men siden vi som sagt ikke har vært der før, så hadde det vært spennende med noen inputs fra lokale eller andre som er kjent i området. 

I tidsrommet 11.06 - 14.06 befinner vi oss i området mellom Kristiansund og Ålesund, og her har vi ikke fastsatt planen Vi lurer derfor på om det er noen som har noen tips til toppturer/aktiviteter/arrangementer som finnes/skjer i omegn på daværende tidspunkt. Her kan det være alt fra surfing til gode restauranter. 

Vi er 22-24 år gamle østlendinger som satser på å campe i bilen og i telt. Budsjettet er ikke skyhøyt, men ser vi noe vi som virker spennende så gir vi gass. Vi har tenkt oss diverse toppturer og andre aktiviteter langs veien, og vi ønsker å få oss flest mulig nasjonale perler og spennende aktiviteter på turen.

Alle forslag taes imot med et smil.

God helg!

Johnsli
JohnsliInnlegg: 13562
19.05.17 18:46

Rent kjøremessig er jo Atlanterhavsveien naturlig å kjøre. Kjøre via Bud kan også anbefales. Fra Molde eller Ålesund kan du ta hurtigbåt ut til øyene, f.eks til Ona fyr.

Opplevelser i Ålesund: Trappene opp til Fjellstua med utsikt, Atlanterhavsparken (pass isåfall med på å få med matingen), leie kajakk og padle rundt i brosundet, byvandring.

Toppturer: Romsdalshorn skal være fin (ikke gått denne selv). Ellers er det fine turområder i Sunnmørsalpene (sør for Ålesund om dette er aktuelt).

Også mulig med tur til Runde (med bil eller båt) for å se lundefugl bl.a. Giske og Godøy ligger en kort kjøretur fra Ålesund. Kan også gå innom Skjonghelleren om du er i området.

puma1
puma1Innlegg: 19170
19.05.17 23:13

Hvis vi snakker om høye fjelltopper, så tror jeg de mest kjente blir for avanserte og vil stjele for mye tid i dette opplegget ( F eks Romsdalshorn og Slogen). Der er nok av muligheter til å komme opp i høyden uten å overanstrenge seg.  F.eks Trollstigen, Ørnevegen, Dalsnibba, Aksla. Og Loen skylift, som åpner i morgen. 

Så handler det om å lage en noenlunde logisk rute. I et område med mye fjell og fjorder og ferger. Her på Søre Sunnmøre, hvor jeg bor, må vi faktisk reise via Otta i Gudbrandsdalen for å kunne reise ferjefritt til Ålesund. Totalt sett blir det like langt som til Oslo. 

Noen ferjeturer kan også være opplevelser, som sommerruten Hellesylt - Geiranger, men de koster flesk. 

Jens1
Jens1Innlegg: 2
20.05.17 13:11

Tusen takk for svar! 

Har allerede vurdert Romsdalseggen, Atlanterhavsveien og Ålesund, men resten av navnene var nye for oss. Skal finne ut av hvor de forskjellige stedene ligger, så kanskje vi tar turen innom noen av de! 

Forfun
ForfunInnlegg: 5277
21.05.17 00:29

Topptur med ski? I så fall er trollstigen beste alternativet så sent. Alnestind har snø lengst. Toppturer på beina er det ufattelig mange av. Google stikk ut i kommunen du besøker. Ikke de heftigste turene, men fine. 

Ville kjørt via Geiranger og valldal opp til Åndalsnes. Tar to timer mer enn korteste vei, men verdt det på 8 dagers tur. Atlanterhavsveien er også obligatorisk. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg