Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nordlys...hvor?

NYTT TEMA
annmag
annmagInnlegg: 7630
24.11.17 19:31
Homers_Law: Av alle steder..?

Jaaaa...alle steder er et sted. :o)

Jeg har vært mange steder på Vestlandet jeg, men aldri sett nordlys....så jeg er åpen for at dere juger det på dere. :D :D 

annmag
annmagInnlegg: 7630
24.11.17 19:34
Forfun: Kvalitetstid å se på melkeveien fra Norge.

Det er litt urettferdig da....for det vil jeg se her også.

For "noen" år siden lå jeg på et tak i utkanten av en oase i den libyske ørken med Melkeveien rett over....var som jeg ble bombardert av diamanter...jeg glemmer det aldri.

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5009
26.11.17 10:34
annmag: var som jeg ble bombardert av diamanter...jeg glemmer det aldri.

Dersom du skal se på stjerner så må du komme deg opp i høyden annmag. Høyt opp, i øde områder.
Du vet atmosfæren vår filtrerer vekk mye av det man kan se.

Jeg har overnattet i telt på 3900 meters høyde i Peru (ved Salkantaypasset) og på 4600 meters høyde på Kilimanjaro. Der skal jeg si deg at stjernene nesten falt i hodet på oss ! Fantastisk !!!

Av mer nærliggende steder du kan komme deg et stykke opp i høyden kan jeg nevne Juvasshytta på 1800 meter og Gaustatoppen, også vel 1800 meter.

(Innlegget ble redigert 26.11.17 10:41)

Homers_Law
Homers_LawInnlegg: 5467
26.11.17 22:23
annmag: Jaaaa...alle steder er et sted. :o) Jeg har vært mange steder på Vestlandet jeg, men aldri sett nordlys....så jeg er åpen for at dere juger det på dere. :D :D

Du har åpen invitasjon over fjellet til oss som bor på "rett" side når som helst.

Når det gjelder land som slutter på "stan" så blir jeg gjerne med på en rundttur, men kanskje ta de som ligger mer sentralt på kontinentet først? Kasakhstan kanskje? :) 

Forfun
ForfunInnlegg: 5299
27.11.17 10:54
annmag: For "noen" år siden lå jeg på et tak i utkanten av en oase i den libyske ørken med Melkeveien rett over....

Langt fra lys er det som fungerer best etter min erfaring. De beste stjernehimlene jeg har sett har vært lavt. Pantanal i Brasil kanskje den beste. 20 mil fra nærmeste sivilisasjon. På havet er også klart, husker best en natt mellom Lisboa og Madeira.

annmag
annmagInnlegg: 7630
27.11.17 16:19
Homers_Law: så blir jeg gjerne med på en rundttur

Hah!!!! du lissom.

Er ikke så mange år siden jeg så etter deg rundt i (nesten) hele Indonesia....fordi du skulle spandere (en??) øl.

Først kom jeg til Jakarta.  Jeg forventet ikke å finne deg der, så jeg "feiret" nyttår der før jeg reiste videre.

Jeg dro så videre til Borneo, men fant deg ingen steder der heller. Jeg bodde med noen dayak folk inne i skogen.  Jeg ble bitt til blods av igler gang på gang, de (folka...ikke iglene) lovte meg at de introduserte meg til skogens guder, men jeg har mine tvil om akkurat det.  Da kveldene kom, så slenge de noe hjembrent på bordet (ehh...gulvet)....så det ble iallefall lystig etter mørkets frembrudd.  Det var jo (seff) ingen do i nærheten, men jeg fant fort ut at det var viktig å være over de andre da vi vaka i elva.  Men du var ikke noe sted.

Så reist jeg videre til Bali.  Ok, så ventet jeg ikke å finne deg der, men kroppen min trengte "behandling" etter litt for lang tid oppe i dayakskogen.  Så da ble det massasje fra morgen til kveld, kun avbrutt av litt mat innimellom.

....så reiste jeg videre til Flores.  Så jeg deg der??? Neida?  

Jeg fikk en båt til å ta meg ut til Rinca og Kommodo.  Greit nok, så så jeg en del varaner og noen kuer, men ingen vestlending med rasta.

Da ga jeg nesten opp.  Reiste tilbake til Bali for litt mer massasje, før jeg hoppet på et fly til New Zealand.  (Der var du seff ikke, siden du skulle til Indonesia).  Jeg kjørte likevel rundt (nesten) hele Nord-øya og Sør-øya før jeg ga opp.....og hoppet på et fly videre ut i Stillehavet.  Litt urolig for om du kanskje hadde havnet under vann, så ofret jeg meg og dykke litt rundt på noen av øyene der, men ingen deg å se....selv ikke blant de fine okeshodehaiene jeg traff.

Da jeg kom til Vanutau, så leste jeg i en avis at at det var litt bråk i West Papua, så da tenkte jeg at jeg måtte reise dit for å se om du var ok.  Først dykket jeg riktignok litt rundt i noen avsides områder i Papua New Guinea....før jeg omsider fikk fast grunn under føttene i noen dager.  

....så fikk jeg tak i noen folk som padla meg rundt ovenfor Sepik River i noen uker.  Jeg så etter deg over alt.  Ok, så er ikke Papua New Guinea i Indonesia, men vi tok turen ganske nærme grensen...helt opp til der de ikke hadde vært hvite folk før....men det var ikke noe gøy altså....for de som bodde der oppe hadde flykta inn i skogen.  Herregud...jeg ser da ikke så fæl ut.

Så da tok det nesten et par uker nedover elvene igjen da....før jeg fikk tak i et fly som tok meg opp til grensen mot West Papua.  Men der var det så mye bråk (de massakrerte folk på grensen), at veien inn til West Papua var stengt.  Jeg lot meg ikke stoppe, nå var jeg jo igjen så nærme Indonesia at jeg satsa alt for den ølen du lovte meg.  Jeg fikk tak i en dhinga, og vi la i vei mot Jayapura...kun avbrutt av litt fisking da vi kom over noen tunfiskstimer.

Før avreise Papua New Guinea, så hadde jeg (seff) fikset meg nytt visa til Indonesia på konsulatet i Vanimo.  De spurte hva jeg skulle gjøre i West Papua...eller Irian Jaya som det heter på indonesisk.  Jeg regnet med at de ikke kjente deg, så jeg sa at jeg bare skulle gå litt rundt i fjellene der oppe.  Han bak disken så lenge på meg, så lenge at jeg spurte hva som var problemet....han sa: "You can be killed up there".  Jeg skjønte jo ikke problemet...så jeg sa bare...."næææsj...no problem".  Jeg fikk omsider visa...og kom ombord i nevnte dhinga.

...Vel over i Jayapapaya.....eller Jayapura som de fleste sier, så fikk jeg kjøpt meg en flybillett opp til Wamena...men ingen returbillett.  Så deg ingen steder oppi der heller...selv om jeg var der et par uker.  Var relativt vanskelig å komme derfra, all den tid det ble påstått at alle flyene var fulle mange uker frem i tid.  Hvor var du da? Du burde jo hjulpet meg ut av dem knipa.  For første gang noensinne, så betalte jeg meg ut av en situasjon...og fikk tak i en flybillett tilbake til Jayapapaya...ehh...Jayapura.

Den turen var jo bare bortkastet, for der oppe er det ikke lov å selge øl.

Jeg brukte så tre dager tilbake til Port Moresby, og var glad da jeg landet der og hadde gått klar av malaria....for så å ligge og skjelve av malaria få timer senere.

*******

....så Kazhakstan???  Hah...kommer ikke til å finne deg der heller.  Kanskje du har forviller deg inn i Mongolia...og der finner jeg deg iallefall ikke.  Jeg var der da det kun fantes to butikker i Ulaan Baator...og nå ser det jo ut som Las Vegas der.

annmag
annmagInnlegg: 7630
27.11.17 16:21
Forfun: Langt fra lys er det som fungerer best etter min erfaring.

Sant nok,men det avhenger også litt hvor i verden man befinner seg.  

Jeg har sett mange stjernehimler, men ingen som den utenfor nevnte oase i Egypt.  Husker ikke helt nå, men er ikke Melkeveien bedre synlig jo nærmere ekvator man kommer?

Homers_Law
Homers_LawInnlegg: 5467
28.11.17 21:52
annmag: Hah!!!! du lissom. Er ikke så mange år siden jeg så etter deg rundt i (nesten) hele Indonesia....fordi du skulle spandere (en??) øl.

Morsomt hvordan du legger den kvinnelige listen frem i et forsøk på ansvarsfraskrivelse her. Hvis minnet mitt ikke er helt feil så skulle du inn i en apokolypse av borgerkrig eller kannibaler ett eller annet sted. Så hørte vi ikke mer fra deg på en halv evighet. Tror vi hadde en seremoni for deg her på vgd all den tid vi mistenkte at du var blitt spist eller spiste andre selv. 

Du har nå hatt et spennende eventyr i det minste. Tenk om du hadde hatt en reiseblogg.. 

annmag
annmagInnlegg: 7630
18.12.17 21:30
Homers_Law: den kvinnelige listen

qué?

**********

Og blogg??  Ikke snakk om.  Hvis jeg finner på noe sånt, så håper jeg noen sørger for å få meg innlagt.  Jeg grøsser når jeg ser blogger med de helt "fantastiske" navn skrevet av back-packerverdensmestre.  Aldri om jeg skal bevege meg i nærheten av det samme som de skrullingene.

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5009
F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 7264
23.03.18 16:49

Til dere som vil se nordlyset er det vel bare å sette av en uke i Tromsø i løpet av vinteren. Dette kartet viser hvor sjansen i Tromsø er størst og det er best utsikt. Så en dokumentar angående dette der en fotograf var oppe på fjellene ved Tromsø, og fikk noen fantastiske bilder av enorm Nordlys aktivitet. Burde ikke være vanskelig om man setter av en uke, selv om man ikke har noen garanti.

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5009
25.03.18 10:09
F.R.O.G: Burde ikke være vanskelig om man setter av en uke, selv om man ikke har noen garanti.

Ingen garanti der nei.

Vi var der en langhelg i februar 2016 men så ikke snurten av nordlyset....

Men vi hadde det kjekt uansett; Tromsø er en flott og trivelig by !

annmag
annmagInnlegg: 7630
26.03.18 13:13
F.R.O.G: Til dere som vil se nordlyset er det vel bare å sette av en uke i Tromsø i løpet av vinteren. Dette kartet viser hvor sjansen i Tromsø er størst og det er best utsikt. Så en dokumentar angående dette der en fotograf var oppe på fjellene ved Tromsø, og fikk noen fantastiske bilder av enorm Nordlys aktivitet. Burde ikke være vanskelig om man setter av en uke, selv om man ikke har noen garanti.

Ok, takk...blir ikke i år iallefall.  Skal heller ta det opp igjen litt senere.

Litt av greia for mitt vedkommende, er at jeg ikke vil sitte ute i kulda time etter time for å vente på nordlyset.  Jeg kan seff godt være ute selv om det er kaldt, men ikke sitte i ei snøfonn og vente i timesvis.

Jeg var derfor ute etter et sted hvor man (hvis været ligger tilrette for det), vil være ganske sikker på å se nordlys (utenom å være omringet av kinesere overalt).  

Jeg har imidlertid merket med tipset om Kilpis, og har allerede sett litt nærmere på det.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 7264
26.03.18 19:55
annmag: Litt av greia for mitt vedkommende, er at jeg ikke vil sitte ute i kulda time etter time for å vente på nordlyset.  Jeg kan seff godt være ute selv om det er kaldt, men ikke sitte i ei snøfonn og vente i timesvis.

Kjør opp dit, finn et fin utkikksplass i Tromsø rygg bilien inn dit, sitt der et par kvelder og netter med motoren igang ha med litt underholdning på telefonen og kos deg :) Tenker å gjøre det samme selv :) 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg