Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Her blir flest Nordmenn syke på ferie.

NYTT TEMA
xpoolman
xpoolmanInnlegg: 4958
13.11.17 11:57

Dagbladet har i dag en oversikt over hvilke land som topper statistikken når det gjelder "feriemage", altså der folk blir matforgiftet og melder dette inn til forsikringsselskapene.

At man kan få problemer i land som Thailand og Tyrkia er jeg ikke overrasket over, men at Spania skulle toppe statistikken er mer overraskende synes jeg. Nesten hver fjerde med rapportert magesjau har feriert der.
Jada, det reiser mye folk til Spania, men det reiser nesten like mange til Hellas, men der finner vi kun 3 % av de rapporterte tilfellene.

Er det Paelaen som gjør utslaget i Spania, eller er man generelt veldig slepphendte med hygienen der ?

(Innlegget ble redigert 13.11.17 11:59)

franzsigel
franzsigelInnlegg: 15025
13.11.17 14:05
xpoolman: Jada, det reiser mye folk til Spania, men det reiser nesten like mange til Hellas, men der finner vi kun 3 % av de rapporterte tilfellene.

Kan det kanskje skyldes at det er flere "langtids-ferierende" i Spania framfor Hellas, og dermed flere reisedøgn?

enigma99
enigma99Innlegg: 704
13.11.17 15:02
xpoolman: ada, det reiser mye folk til Spania, men det reiser nesten like mange til Hellas,

Eh hvor får du det fra ? Bare tenk på hele vintersesongen hvor Kanariøyene er et populært reisemål hos Charter-Ola mens Hellas ligger i vinterdvale.

Dagbladets oversikt er jo uansett helt dustete, slike tall er relativt uinteressante når de ikke er justert for antall reisende. Blir som å si at Schæfere biter mest siden det er flest av dem... 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44234
13.11.17 18:17
enigma99: Dagbladets oversikt er jo uansett helt dustete

Dette er typisk norsk "reiselivsjounalistikk" om dagen - i realiteten er jo dette bare ren promotering av forsikringsselskaper og ha absolutt null verdi. Hadde de klart å hoste opp at noen områder reelt sett hadde større fare for mattforgiftning, hadde det vært litt mer interessant.

Someone
SomeoneInnlegg: 24614
13.11.17 21:53

Flest syke på ferie er vel trolig her hjemme ;-)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg