Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

En svipptur til ei stillehavsøy?

NYTT TEMA
kosvines
kosvinesInnlegg: 1611
04.12.17 09:03

Jeg skal tilbake til Australia tidlig neste år og har en måned der nede, og jeg tenkte muligens å ta en liten tur (2-3 netter) til noen av øyene utenfor.

Noen her som har erfaringer og eventuelle tips til hvor og hva jeg kan finne på? Jeg reiser (som alltid) alene. I utgangspunktet tenkte jeg på Vanuatu eller Fiji. New Caledonia er jo heller ikke så langt unna.

casadetucuman
casadetucumanInnlegg: 1328
04.12.17 11:44

De tre landene du nevner er relativt ulike. Ny-Kaledonia er fransk og har høyest prisnivå. Fiji har nok lavest prisnivå. Du finner luksusresorter på alle øyene, men utvalget er størst på Fiji. Etnisk er Fiji en blanding av indere (majoritet), melanesere og polynesere. Ny-Kaledonia har mye europeere i tillegg til melanesere. Vanuatu er primært melanesere. Vanuatu er etter min mening klart mest eksotisk av de tre og har trolig best dykking, men er det avslapping og bading som er målet ville jeg valgt Fiji. Vanuatu er det eneste av disse landene med malaria, skjønt i og rundt hovedstaden Port Vila er det svært sjelden. Hvis kava (rusmiddel) er et poeng er Vanuatu definitivt stedet. På Fiji er kavaen utvannet og svak, mens den er mindre tilgjengelig på Ny-Kaledonia.

eflatjan
eflatjanInnlegg: 432
04.12.17 16:54

Vanuatu er førstevalget! Du flyr til Port Vila, men tar f.eks en tur over til Tanna for å se vulkanen Yasur i aksjon. Og som casadetucuman nevner, kavaen i Vanuatu er sterk og lett tilgjengelig. Og ni-vanuatuene (folket på Vanuatu) er verdens greieste!

Ny-Kaledonia har jeg ikke vært (enda), men strendene der virker helt fantastiske.

eflatjan
http://www.pbase.com/bolla49
http://my.flightmemory.com/eflatjan

http://no.tripadviso...877A37E55EE26EA

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22111
05.12.17 22:13

Har det ikke også vært en del politisk uro og vold på Fiji øyene, men det er kanskje noen år siden og at det har roet seg der nå.

Klikk for å gå tilbake til toppen