Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Backpacking i Sør-øst asia, noen tips?

NYTT TEMA
Bekk1
Bekk1Innlegg: 1
30.12.17 20:47

Halla, skal ut på en 5 måneders backpacking tur i sørøst asia med kjæresten. Vi har planlagt VELDIG lite angående reiserute. Men vi lander i singapore, så tenker vi og komme oss videre ganske kjapt MTP budsjettet vårt. 

Vi planlegger å feire nyttår i Thailand i April, ellers så har vi veldig lite planlagt, så vi tar ALT av tips til oss :)

Håper på mange reiseglade som har bra tips til oss :D

 

 

Forfun
ForfunInnlegg: 5611
01.01.18 13:09

Hvilke interesser har dere? Mange på forumet med kunnskap om området, men så lite spesifisert spørsmål blir det ofte lite svar. MEd 5 måneder trenger dere egentlig bare å være på noen backpacker steder noen uker og snakke med folk. Da vil dere få en god del tips. Henger dere med turister lærer dere ingenting. 

malacay3
malacay3Innlegg: 19144
01.01.18 21:36

Backpackere er turister , bare for å få det avklart, riktignok turister som legger igjen litt mindre penger enn andre.

Uansett, det er vanskelig så lenge dere ikke nevner budsjett, interesser eller noe annet. Men jeg kan ta det landet jeg føler jeg er mest kjent i.

Uansett, fra Singapore er det neste logiske reisemålet Malaysia. Bare å hive seg på toget. Hopp av i Malacca, ta en dag eller to der, så videre til Kuala Lumpur. Bukit Bintang er et must.

Så ville jeg dratt videre til Penang, Georgetown er fantastisk. Ikke minst maten og streetart. 

Derfra til Borneo, jeg kjenner kun til Kuching og omegn. Fantastisk dyreliv, en helt annen kultur en resten av Malaysia.

Så er det sikkert noen som kan anbefale noe i resten av Sør-Øst asia , du har ganske mange folk med utrolig god peiling inne på dette forumet. Men vær gjerne litt mer konkret om hva dere vil gjøre/oppleve.

Malacay

 

fargerik
fargerikInnlegg: 57214
19.01.18 04:21
Bekk1: Vi planlegger å feire nyttår i Thailand i April, ellers så har vi veldig lite planlagt, så vi tar ALT av tips til oss :)

Det er smart å unngå turistfellene dersom dere skal feire songkran i april. Ikke reis til Pattaya, Phuket eller noen av de andre typiske reisemålene. Sild i tønne, og forvirrende kaos og mas. Det blir litt overkill med all vannkastingen. Vanntette poser til lommebok og telefon er et must, for dere vil bli sprutet mye vann på.

I Bangkok vil dere slite med varmen.

En idè for songkran kan være å ta turen til Chiang Mai og ta festen der, natt-toget er ganske morsomt og bare bitte litt dyrere enn fly. Bestill i god tid, for mange reiser med toget før songkran, og togene kan fort bli fulle.

Kjøp eventuelt billetter til 2. klasse, så får dere oppredde senger og kan få en behagelig natt,  eller muligens ha en trivelig fest sammen med andre backpackere. Ta med mat og drikke, for de er litt overpriset på toget.

(Innlegget ble redigert 19.01.18 04:32)

fargerik
fargerikInnlegg: 57214
19.01.18 08:48
Bekk1: bra tips

Jeg kom på en ting til. Fra Chiang Mai er det en del pakketurer til Luang Prabang, Laos.

Vi tok turen for et par år siden, med slowboat nedover Mekong.

Rett til høyre når du kommer ut fra jernbanestasjonen ligger flere reiseselskaper på rekke og rad som selger tur til Luang Prabang.

Vår tur var typisk lavbudsjett backpackertur. Van, altså minibuss...i rallyfart på svingete veier i noen timer med innlagte stopp for matbit og dobesøk, en overnatting før vi ble busset over grensa til Laos, og deretter to dager slow Boat nedover med en overnatting i noe du må oppleve for å forstå, før vi endte opp i turistbyen Luang Prabang.

Fin liten by, verd å rote litt rundt i et par dager.

Vi kjørte buss videre fra Luang Prabang til Vientianne, men det er skikkelig berg-og-dalbane i skrøpelig redskap, så kanskje fly er bedre enn elleve timer med galskap. Trollstigen blir bare småtteri sammenlignet med turen over de fjellene der.

Høydepunktet var de to dagene på slowboat nedover Mekong.

Det er bar i båten, de har litt snacks, vann, kaffe og øl, men ikke mat og sprit. Det må dere ta med selv.

MANGE backpackere! Sikkert fordi dette er latterlig billig. Men her er det altså slett ikke snakk om høy standard, hverken på overnatting eller transport. Det er autentisk.

(Innlegget ble redigert 19.01.18 08:59)

enigma99
enigma99Innlegg: 773
21.01.18 14:59

Det er jo bare tull å bruke tid på å svare på denne tråden. 

(Innlegget ble redigert 21.01.18 15:01)

fargerik
fargerikInnlegg: 57214
21.01.18 17:51
enigma99: Det er jo bare tull å bruke tid på å svare på denne tråden.

jepp.

Trådstartere som forsvinner etter ett ( ! ) innlegg trenger vel ikke noen tips, egentlig.

Jeg sitter selv nå i Sai Mai, lever i og med tropene, og har mye rart nytt å fortelle.

Men det får ligge for denne gang. Været er bra. Det er lite mygg også. Men det er blitt noen nye politivedtekter her som det kan være smart å finne ut av.

(Innlegget ble redigert 21.01.18 17:56)

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 906
23.02.19 01:28
fargerik: Trådstartere som forsvinner etter ett ( ! ) innlegg trenger vel ikke noen tips, egentlig.

Tips trenger derimot jeg.

Eller det jeg lurer på er om det er noen som har førstehånds kjennskap til Koh Phangan, nærmere bestemt den nordvestlige delen av øya.

Skal backpacke gjennom Thailand neste måned og avslutte turen på Koh Phangan. Fant nylig ut at det er fullmåneparty midt i det tidsrommet jeg kommer til å være der. Personlig har jeg ingen interesse for det opplegget, ser for meg at jeg vil trives langt bedre i de avslappede "hippie/yoga/new age"-omgivelsene som vistnok skal være i nordvest, enn blant flere titalls tusen ungdommer i "heisatur til syden" tilstander i sør når det er fullmåneparty.

Men denne festen berører like vel overnattingstilbudet på hele øya. Det er backpacking på budsjett jeg skal på (vil helst ikke bruke mer enn 100 kr natta), og alle hostellene man finner på online bookingsidene dobler eller til og med tripler prisene i dagene rundt fullmånefesten.

Jeg har derimot lest og hørt at det ofte er mange billige(re) og fine(re) overnattingssteder ved de populære plassene i sør-øst asia som ikke har booking på nett, men som man må møte opp på stedet selv for å rom hos. Så jeg lurer på om her er noen som kjenner til hvor mye det er av slike muligheter i nordvest på Koh Phangan? Ønsker aller helst å ha basen min i dette området (sånn cirka fra Wok Tum og opp til Mae Haad).

Har fått ordnet meg seng og tak over hodet de første fire-fem nettene og ser at det også er flere rimelige tilbud de siste nettene før jeg reiser hjem. Men står altså uten noe forhåndsbooket - og kvier meg for å booke online - tre netter midt i oppholdet, grunnet at det er så himla dyrt. Planen er for øyeblikket å ta meg en runde og lete etter billigere alternativer uten nettbooking, når jeg først har kommet frem.

Vil dette være risky? Kan det ligge an til at jeg finner fint lite, og/eller at fullmånegjestene har fylt opp alle hus. Tre netter hvor jeg må lenke meg fast til sekken og sove i jungelen eller på stranda? Forhåndsbooker jeg til blodpris disse nettene går det jo utover budsjettet for resten av reisen...

(Innlegget ble redigert 23.02.19 01:36)

fargerik
fargerikInnlegg: 57214
23.02.19 17:26
Ruudiculous: Vil dette være risky? Kan det ligge an til at jeg finner fint lite, og/eller at fullmånegjestene har fylt opp alle hus. Tre netter hvor jeg må lenke meg fast til sekken og sove i jungelen eller på stranda? Forhåndsbooker jeg til blodpris disse nettene går det jo utover budsjettet for resten av reisen...

Tror ikke det er spesielt risky. Jeg har ikke vært akkurat der, men mange andre steder...og det finnes som regel et krypinn.

Skal du leie scooter eller kjøre taxi? Begge deler er sikkert også priset opp så det holder. Og taxi er vel i utgangspunktet ikke spesielt billig, siden det visstnok er ett selskap som har monopol.

Skulle jeg dratt dit akkurat da, ville jeg omrokkert litt på budsjettet og vært forberedt på at prisene er høyere.

Men hva lokker egentlig? Den freaka backpackerstilen og liberale hasjpolitikken?

Ute etter noen thaisticks? ;-)

Ikke ta det med ut fra de stedene som er fristeder, for da kan du bli BUSTED!!!

Sove ute? Det har jeg gjort mange ganger, men det er jo smart å finne et lite sammenleggbart myggtelt, da.

(Innlegget ble redigert 23.02.19 17:36)

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 906
23.02.19 23:15

"Men hva lokker egentlig? Den freaka backpackerstilen og liberale hasjpolitikken?

Ute etter noen thaisticks? ;-)"

Det er nok den "freaka backpackerstilen" som frister ja. Fred, frihet, kjærlighet, grøntfôr, musikk, meditasjon, etc. er min greie, og for dem som liker den slags så har jeg i lang tid hørt Koh Phangan bli beskrevet som et av paradisene på jord. Så jeg kunne jo ha endret på reiseruta, dratt dit tidligere og unngått hele fullmåneparty-styret, men da ville jeg jo ikke ha fått det beste til slutt.

Thai sticks? I utgangspunktet rører jeg ikke ulovlige rusmidler når jeg er på steder langt hjemmefra med et ganske annet politi-, retts- og fengselsopplegg enn i Norge, og kommer i alle fall ikke til å prøve å smugle med meg noe ut.


"Skal du leie scooter eller kjøre taxi? Begge deler er sikkert også priset opp så det holder. Og taxi er vel i utgangspunktet ikke spesielt billig, siden det visstnok er ett selskap som har monopol."

Blir nok til at jeg leier scooter, ja. Selv om jeg egentlig er litt skeptisk; har aldri kjørt scooter før + den høye frekvensen når det gjelder trafikkulykker på øya. Men virker som om dette er eneste økonomiske og lettvinte måten om man skal utforske litt utenfor hovedbasen.

fargerik
fargerikInnlegg: 57214
24.02.19 08:59
Ruudiculous: Det er nok den "freaka backpackerstilen" som frister ja. Fred, frihet, kjærlighet, grøntfôr, musikk, meditasjon, etc. er min greie, og for dem som liker den slags så har jeg i lang tid hørt Koh Phangan bli beskrevet som et av paradisene på jord. Så jeg kunne jo ha endret på reiseruta, dratt dit tidligere og unngått hele fullmåneparty-styret, men da ville jeg jo ikke ha fått det beste til slutt.

Høres jo greit ut, det. Forøvrig noen spesiell plan for reiserute? Hvor tenker du deg å starte, og hvor går veien sånn røffly mot målet Phangan?

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13364
24.02.19 17:38

Jeg bodde ved Haad Yao beach noen dager i 2015, bestilte ikke på forhånd. Var der pga en anbefalt dykkegreie. Flere overnattingssteder der, sikkert noe hosteller og. Bestilte et bungalowopplegg, husker ikke hva det kostet, men kan umulig ha vært dyrt. Veldig fint sted, og har et par ok barer og restauranter, men skjer ikke veldig mye altså. 

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 906
25.02.19 00:42
fargerik: Høres jo greit ut, det. Forøvrig noen spesiell plan for reiserute? Hvor tenker du deg å starte, og hvor går veien sånn røffly mot målet Phangan?

Flyr direkte til Bangkok og blir værende der noen dager. Eneste plassen i Thailand jeg har vært før, for noen år tilbake siden - skal prøve å få med meg litt av alt det jeg ikke rakk over sist.

Så drar jeg videre til Phuket i en ukes tid, men mulig jeg i mellomtiden blir værende i Surat Thani hvor jeg hopper av toget sørover på veien til Phuket, i et par dager.

Og så Koh Phangan i halvannen-to uker.

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 906
25.02.19 00:43
Jazzeron: eg bodde ved Haad Yao beach noen dager i 2015, bestilte ikke på forhånd. Var der pga en anbefalt dykkegreie. Flere overnattingssteder der, sikkert noe hosteller og. Bestilte et bungalowopplegg, husker ikke hva det kostet, men kan umulig ha vært dyrt. Veldig fint sted, og har et par ok barer og restauranter, men skjer ikke veldig mye altså.

Høres bra ut, takk for tipset :)

fargerik
fargerikInnlegg: 57214
25.02.19 05:07
Ruudiculous: Flyr direkte til Bangkok og blir værende der noen dager. Eneste plassen i Thailand jeg har vært før, for noen år tilbake siden - skal prøve å få med meg litt av alt det jeg ikke rakk over sist.

Stor by. Pass deg så du ikke gaper over for mye og blir stuck i trafikk-jam ;-)

Guttungen og jenta hans landa i Bangkok i går. Første de gjorde var å gå til tannlegen. Smartinger!

InternalExile
InternalExileInnlegg: 18479
25.02.19 16:25
fargerik: Guttungen og jenta hans landa i Bangkok i går. Første de gjorde var å gå til tannlegen. Smartinger!

Ja, det anbefales. Jeg går kun til Bangkok International Dental Center (BIDC).

BIDC har også avtaler med hoteller i gå avstand fra dem til helt latterlige priser. Da jeg var der så bodde vi kanskje 7-800m fra BIDC i en suite på et fantastisk hotell til en latterlig pris, var snakk om noen få hundre norske kroner.

Tok kontakt med de før mitt første besøk og forklare hva jeg hadde behov for og når jeg ankom Bangkok. Vi landet tirsdag morgen, og da beklaget de at jeg ikke fikk time før på onsdag. He he, fantastisk service og ekstremt profesjonelle. Du får et ID-kort/pasientkort når du "sjekker inn", så er det legesjekk før du går etasjene opp, via røntgen(i 3D), rens av tenner, osv osv.

Tannlegen min er en hyggelig dame rundt 40, utdannet i Michigan i USA. 

(Innlegget ble redigert 25.02.19 16:26)

fargerik
fargerikInnlegg: 57214
25.02.19 17:37
InternalExile: Ja, det anbefales. Jeg går kun til Bangkok International Dental Center (BIDC). BIDC har også avtaler med hoteller i gå avstand fra dem til helt latterlige priser. Da jeg var der så bodde vi kanskje 7-800m fra BIDC i en suite på et fantastisk hotell til en latterlig pris, var snakk om noen få hundre norske kroner. Tok kontakt med de før mitt første besøk og forklare hva jeg hadde behov for og når jeg ankom Bangkok. Vi landet tirsdag morgen, og da beklaget de at jeg ikke fikk time før på onsdag. He he, fantastisk service og ekstremt profesjonelle. Du får et ID-kort/pasientkort når du "sjekker inn", så er det legesjekk før du går etasjene opp, via røntgen(i 3D), rens av tenner, osv osv. Tannlegen min er en hyggelig dame rundt 40, utdannet i Michigan i USA.

Jeg har hatt tannlege i Bangkok i femten år, og er ganske fornøyd med det. Det er ikke bare bra service og flinke folk, men også ganske billig sammenlignet med her i Norge.

Har man dårlig tannstell og uansett skal dit, betaler fort tannlegebesparelsen hele flybilletten pluss kost og losji. Vel og merke dersom man har behov for en oppgradering av gebisset.

Folk med fine tenner kan jo heller sose rundt på markeder, og en "must do" er selvfølgelig å surre rundt på Jatujak en dag. Psykedelisk.

Markedene er livet og limet, det er selve sjelen. Det er der thaiene er. Jeg får fred i sjelen når jeg tusler rundt på et marked, spiser litt og bare ser på folk, tar timeout med en kaffe eller en øl...eller en fotmassasje....i det hele tatt...

 

(Innlegget ble redigert 25.02.19 17:43)

enigma99
enigma99Innlegg: 773
25.02.19 22:05
Ruudiculous: Så drar jeg videre til Phuket i en ukes tid, men mulig jeg i mellomtiden blir værende i Surat Thani hvor jeg hopper av toget sørover på veien til Phuket, i et par dager. Og så Koh Phangan i halvannen-to uker.

Med de interessene du nevnte burde du jo hoppe over Phuket ;-) Istedet tar du båten et stopp videre fra Koh Phangan og drar til Koh Tao. Tao er jo også et supert sted å være mens det er fullmoon på Phangan. Tao er en mye mindre øy og har en mye høyere andel backpackere enn Phangan. Ca 1 time med Lomprayah katamaran fra Phangan.

Et annet tips evt for neste tur: Koh Rong og Koh Rong Samloem, samt Sihanoukville i Kambodsja, tror du ville trives der, bruk Google ;-)

perchri
perchriInnlegg: 8944
26.02.19 20:31
Bekk1: Halla, skal ut på en 5 måneders backpacking tur i sørøst asia med kjæresten. Vi har planlagt VELDIG lite angående reiserute. Men vi lander i singapore, så tenker vi og komme oss videre ganske kjapt MTP budsjettet vårt

Dere er ikke intressert i klima etc? Reise på måfå med fly og forurense? så dere er ikke av de som mener vi må ta vare på klima? Det er mange med kløyvde tunger, faktisk de fleste. 

enigma99
enigma99Innlegg: 773
27.02.19 13:28
perchri: Dere er ikke intressert i klima etc? Reise på måfå med fly og forurense? så dere er ikke av de som mener vi må ta vare på klima? Det er mange med kløyvde tunger, faktisk de fleste.

Haha du er litt av en apekatt er du ikke ? 
-Først svarer du "Bekk1" som skrev innlegget i 2017(!) og ikke har vært her etter det...
-Og svaret ditt har overhodet ingenting med spørsmålene i tråden å gjøre...
God bedring og lykke til videre i livet

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg